U pravu si, ne treba pljuvati djecu, nisu oni krivi. A da ti njima nisi sta u rodu?Murat Sabanovic wrote:u ovom momentu samo ti i tebi slicni imaju problem sa odlukom brace hajrovic. al' eto ti si moralna vertikala,pa znas ko je otpad ..aferimSarajevo1946 wrote:Kakvo će Izet smeće i ljudski otpadak ispasti ako Sead zaigra za BiH.
BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
cindrlimindrli
#6026 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
- denimb
#6027 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Ne kontam kako ovako dva brata razmisljaju kontra...
Zamisli utakmicu Svicarska - BiH, i brat protiv brata igra
-
zlajapravaraja
#6028 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Vec vidjenodenimb wrote:Ne kontam kako ovako dva brata razmisljaju kontra...
- I am Happy
- Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise
#6029 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Ovog drugog nisu pozvali garant pa dosao kod nas 
- jeza u ledja
#6030 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Yahel wrote:Ovog drugog nisu pozvali garant pa dosao kod nas
- denimb
#6031 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
zlajapravaraja wrote:Vec vidjenodenimb wrote:Ne kontam kako ovako dva brata razmisljaju kontra...
Znam, al' mi nije normalno
Elem onaj koji napravi bolju karijeru u reprezentaciji imat ce razlog da zajebava buraza do kraja zivota...
-
zlajapravaraja
#6032 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Al' ce mu se obradovat' u Ljubljani ovi nasiYahel wrote:Ovog drugog nisu pozvali garant pa dosao kod nas
- limeni
#6033 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
imas bracu boateng, jedan igra za ghanu jedan za svabe..denimb wrote:Ne kontam kako ovako dva brata razmisljaju kontra...
-
zlajapravaraja
#6034 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
I gle cuda, vec su igrali jedan protiv drugog - i to na SP.limeni wrote:imas bracu boateng, jedan igra za ghanu jedan za svabe..denimb wrote:Ne kontam kako ovako dva brata razmisljaju kontra...
- jeza u ledja
#6035 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
To sto se ovaj odazvao ne znaci da ce u buducnosti igrati.
Takodje, indikativno je da ce se na kraju odazvati samo jedan igrac, i to onaj koji je najmanje afirmisan.
Takodje, indikativno je da ce se na kraju odazvati samo jedan igrac, i to onaj koji je najmanje afirmisan.
- Muhamed Đakmić
#6036 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Ma možeš zamisliti kako će mu biti babi i bratu i njemu samom kad zaigra za Švicarsku, još ako himnu zapjeva...Murat Sabanovic wrote:u ovom momentu samo ti i tebi slicni imaju problem sa odlukom brace hajrovic. al' eto ti si moralna vertikala,pa znas ko je otpad ..aferimSarajevo1946 wrote:Kakvo će Izet smeće i ljudski otpadak ispasti ako Sead zaigra za BiH.
- I am Happy
#6037 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Pa jedan nije bio dovoljno dobarlimeni wrote:imas bracu boateng, jedan igra za ghanu jedan za svabe..denimb wrote:Ne kontam kako ovako dva brata razmisljaju kontra...
Isto kao i ova braca... ali eto nadam se da se varamo...
Mada ne bi Dzeko onako reagovao da postoji ikakva sansa da mu i brat zaigra za Bosnu
- and
#6038 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
treba hasana zamoliti da kaže otmaru da i ovog pozoveYahel wrote:Ovog drugog nisu pozvali garant pa dosao kod nas
- jeza u ledja
#6039 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
"Od Bazela do Zeneeeevee
Od Lihtenstajna do Nojsatelaaa..."
Ne ide nikako jebiga. Prema tome.

Od Lihtenstajna do Nojsatelaaa..."
Ne ide nikako jebiga. Prema tome.
- jeza u ledja
#6040 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Poslije se ispostavilo da je onaj bolji zaigrao za Ganu.Yahel wrote:Pa jedan nije bio dovoljno dobar![]()
-
palermo
#6041 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Da se i ja upišem. A ubio sam se ponovno tražeći ovaj Edinov post na drugoj temi. Jer čini mi se najbolje sublimira i moje razmišljanje.Edin.H
Ma nemas pravo izbora, dok god hiljade takvih momaka koji cesto ne govore ni maternji jezik dobro, koji su kao i oni rodjeni u inostranstvu trose svoj novac i vrijeme da podrze reprezentaciju, da ne govorimo o gorim stvarima koje su se izdesavale u BiH koje Spaha spominje.
Ova reprezentacija Bosne i Hercegovine postala je nešto mnogo više od fudbala. Ona je danas naš gotovo jedini brand. Zahvaljujući Spahiću, Džeki, Pjaniću i inim, ali i zahvaljujući i ovim gore što ih Edin spomenu, i naravno zahvaljujući i ovim dole (tj.nama koji ovdje obitavamo) od kojih neki i zadnju marku troše na ovu reprezentaciju.Ova reprezentacija je postala simbol onoga što nismo a možemo biti, postala mjesto okupljanja, postala mjesto na kojem se spajaju oni što ovu zemlju žive čak i kada u njoj nisu.
A takvi brandovi se moraju čuvati, izgrađivati, od njih praviti mitska mjesta o kojim svi sanjamo. I naravno da podržajem Džeksona i Spahu...i svakog drugog ko je na ovoj liniji.
Al malo mi je žao i Seferovića i Hajrovića, jer nekako vjerujem da će oni i dalje pratiti ovu zemlju, navijati za nju, i morati se nositi sa nekim izrečenim ili neizrečenim osjećajem izdajice. A žao mi ih je zato što nekako mislim da smo i mi krivi, zbog toga što ne držimo do sebe, što smo im uopšte dozvolili da razmišljaju na način prelivoda, što jednostavno nismo postavili kriterije u kojima se jasno kaže,zove te tvoja zemlja, ne zajebaji se sa njom ako je osjećaš kao svoju.
- I am Happy
#6042 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
jeza u ledja wrote:Poslije se ispostavilo da je onaj bolji zaigrao za Ganu.Yahel wrote:Pa jedan nije bio dovoljno dobar![]()
Onda su se savez i selektor zajebali i pozvali pogresnog
- Mikady
#6043 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
denimb wrote:
Ne kontam kako ovako dva brata razmisljaju kontra...
Cisto sumnjam.
Eto bar da nesto bude od ovog Seada a Izmet u rep. Svice
-
Kontra__
#6044 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Prije da ce se desiti slucaj Jakupovic, Kucukovic itd sa njima nego da ce biti Ibrahimovic!
- It_is_a_Leclerc
#6045 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Bravo za Seada !

- fortaleza
#6046 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Primjer Joa Šimunića, rođen i živio u Australiji, čak ni s jezikom nije bio na ti.. al kad je čuo da ga tadašnji izbornik Mirko Jozić želi pozvati u reprezentaciju odmah je odlučio (a mogao je igrati za Australiju, bio je već tada etabiliran igrač). Sad igra u "svehrvatskoj svetinji"missko wrote:Sa hrvatskim nacionalizmom se ne moze niko u svijetu mjeriti a kamoli mi. Oni su najveci domoljubi na svijetu i igrali bi za Hrvatsku sve da su odrastali u Australiji kada bi ih se pozvalo. Petrica i Rakitica nije niko molio nego su bili odmah misljenja igramo za Hrvatsku ako nas Hrvatska zelli a ako ne onda moze neka druga opcija. A mi smo bas ove jade ganjali i zvali na dodjele nagrda iako su nastupali za Svicu, ali nasi ljudi u dijaspori to gledaju malo drugacije od Hrvata i zato se ovo desava. Ja bi ih razumio da su reagovali kao Özil i bez ikakvih kalkulacija u startu rekao da se osjeca kao svabo i ne vidi se u Turskoj , ali ovi lelemudani onako hinjski do zadnjeg da sjede na dvije stolice je stvarno neoprostivo. Da Bog da zavrsili kao Kucukovic Mustafa i ostali.
Jedno je sigurno, Hajrovića, Rakitića i ostalih će biti sve manje u budućnosti i ove će se priče sve manje spominjati...
Evo čitam, Hajrović došao u Sloveniju.
- MyTao
#6047 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Moras biti budala da igras za Australiju a ne za Hrvatsku... Siguran sam da smo i mi u rangu sa Hrvatskom da bi i ova dvojica igralo za nas a ne za Svicarsku... jbg, Sve se vrti oko interesa... svaki igrac ide za onim sto je bolje za njegovu karijeru.fortaleza wrote:Primjer Joa Šimunića, rođen i živio u Australiji, čak ni s jezikom nije bio na ti.. al kad je čuo da ga tadašnji izbornik Mirko Jozić želi pozvati u reprezentaciju odmah je odlučio (a mogao je igrati za Australiju, bio je već tada etabiliran igrač). Sad igra u "svehrvatskoj svetinji"missko wrote:Sa hrvatskim nacionalizmom se ne moze niko u svijetu mjeriti a kamoli mi. Oni su najveci domoljubi na svijetu i igrali bi za Hrvatsku sve da su odrastali u Australiji kada bi ih se pozvalo. Petrica i Rakitica nije niko molio nego su bili odmah misljenja igramo za Hrvatsku ako nas Hrvatska zelli a ako ne onda moze neka druga opcija. A mi smo bas ove jade ganjali i zvali na dodjele nagrda iako su nastupali za Svicu, ali nasi ljudi u dijaspori to gledaju malo drugacije od Hrvata i zato se ovo desava. Ja bi ih razumio da su reagovali kao Özil i bez ikakvih kalkulacija u startu rekao da se osjeca kao svabo i ne vidi se u Turskoj , ali ovi lelemudani onako hinjski do zadnjeg da sjede na dvije stolice je stvarno neoprostivo. Da Bog da zavrsili kao Kucukovic Mustafa i ostali.. Čak je i ime promjenio, sad se zove Josip.
Jedno je sigurno, Hajrovića, Rakitića i ostalih će biti sve manje u budućnosti i ove će se priče sve manje spominjati...
Evo čitam, Hajrović došao u Sloveniju.
- jeza u ledja
#6048 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Zivim u Njemackoj. Imam hrvatske korijene. Hrvatska na par sati. Hrvatska treceplasirana na svijetu, Australija kurcina. Hmm, koga bih izabrao? 
- fortaleza
#6049 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Njemačku?jeza u ledja wrote:Zivim u Njemackoj. Imam hrvatske korijene. Hrvatska na par sati. Hrvatska treceplasirana na svijetu, Australija kurcina. Hmm, koga bih izabrao?
Pa samo sam čovjeku naveo primjer kad je povezao Australiju i hrvatske korijene i upotpunio post.
Ovako nešto sam i sam htio napisati pa pobrisao, sjede na dvije stolice, Halilović, Hajrović itd. Ne osuđujem ih, koga odaberu, sretno im bilo.. Opet ne vidim čemu ono Džekino pljuvanje, to sigurno neće pomoći da zaigraju za BiH, malo nepromišljeno. Ipak bi potencijalno imali više koristi od njih nego obrnuto.MyTao wrote:Moras biti budala da igras za Australiju a ne za Hrvatsku... Siguran sam da smo i mi u rangu sa Hrvatskom da bi i ova dvojica igralo za nas a ne za Svicarsku... jbg, Sve se vrti oko interesa... svaki igrac ide za onim sto je bolje za njegovu karijeru.
- It_is_a_Leclerc
#6050 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.
Da još jednom objasnimo Džekino "pljuvanje". Kad igrač njegovog kalibra, a složit ćemo se da se radi o fantatičnom fudbaleru i čovjeku u svakom smislu, poput nekog seoskog menadžera obilazi te momke i doslovno ih moli da igraju za nas, kad ga uvjeravaju kako je "stvar riješena" i kako svi "jedva čekaju da obuku dres BiH", i onda dobije šamar u vidu prevare, ima puno pravo na čak i grublju i oštriju reakciju od ove.
Ja, za razliku od vas, jako osuđujem sve koji sjede na dvije stolice. Smatram to strašno neprofesionalnim, grozno nesportskim i nečovječnim...
Ja, za razliku od vas, jako osuđujem sve koji sjede na dvije stolice. Smatram to strašno neprofesionalnim, grozno nesportskim i nečovječnim...