koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Moderator: anex
- Nisrin
#6026 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
U grupi stvarno bude odlicnih dekanta, ali mene je strah da neko ne lazeda je nesto original, a ono ne bude..izgubis i vrijeeme da odes po to + novac...ali je bas dobar koncept grupe i svidja mi se da kada neko slika parfem sa svih strana itd, ostali odmah odgovaraju da li je original ili fake, s obzirom da je trziste preplavljeno fake-ovima i svi lazu da su im "original"...
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#6027 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Hehe, duša draga, ima pristup evropskim lagerima, samo to je došlo naknadno?!
Mora ti se priznati, grupa je odlicna ideja da svoj biznis vodiš a da ne misliš hoce li porezna doci na vrata, ovako, samo kazes, to je iz moje lične kolekcije.
@Nisrin
Kopija i laznih parfema ce biti uvijek, pa i na toj grupi ljudi koji hoce da zamijene ili prodaju nađe se takvih koliko hoces. Nazalost, tako je kako je, i covjek je primoran da provjerava na više nacina da li je nešto kopija.
Mora ti se priznati, grupa je odlicna ideja da svoj biznis vodiš a da ne misliš hoce li porezna doci na vrata, ovako, samo kazes, to je iz moje lične kolekcije.
@Nisrin
Kopija i laznih parfema ce biti uvijek, pa i na toj grupi ljudi koji hoce da zamijene ili prodaju nađe se takvih koliko hoces. Nazalost, tako je kako je, i covjek je primoran da provjerava na više nacina da li je nešto kopija.
- šatirana_ljubičica
#6028 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
ti si nažalost jedan jako tužan čovjekkonektovan wrote:Hehe, duša draga, ima pristup evropskim lagerima, samo to je došlo naknadno?!![]()
@Nisrin
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#6029 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Jesam, evo suza suzu goni.....
-
moonca
#6030 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
basicm wrote:Pocinje da smrdi na temi o mirisima
- nisu originalni...
-
THEC
#6031 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Dodje mi danas onaj Azzaro Silver Black, ovo je dosad najbrza isporuka od ekupi.ba jer sam u nedjelju narucio cini mi se
...kako god onako fin parfem, osjeti se u startu jabuka, tacnije samo to otprilike i mogu osjetiti
iako sam ocekivao i vetiver jer vidjeh po komentarima da se i on osjeti i ima ga tu negdje ali slabo, a inace vetiver sam provalio po Eau de Iceberg koji imam i dekantu Encre Noire, jer dosta lice a jedini zajednicki sastojak im je vetiver
s tim sto je Encre Noire neuporedivo jaci, ali da se ja vratim na Azzaro, bilo kako bilo lagan parfem, nema neku jaku projekciju ali mi se cini da mu je postojanost dobra jer ga jos uvijek mogu osjetiti na ruci iako sam je prao nekoliko puta,a sto se tice godisnjeg doba, rekao bih da je ovo jedan pravi proljetni parfem, mozda bi se i ljeti dalo nositi ali ne bas po velikim vrucinama i zanimljivo je da mi je ovaj Azzaro dosta slican kopiji Bvlgari Pour Homme Extreme koju sam nekad prosle godine kupio iz neznanja, jbg sirotinja pomislila da za 18 KM moze dobiti originalan parfem, mada je bio u originalnoj kutiji s celofanom 
- KB9
#6032 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
al fakat, ima pristup evropskim lagerima, zivote dragi 
-
Anabella_
#6033 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Kupujete li parfeme preko interneta, iz inostranstva?
Kako se carina ponaša prema tome?
Kako se carina ponaša prema tome?
-
Anabella_
#6034 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
I meni se ponekad ne svidja njen nastup, no gospođa je napravila izrazito korisnu stvar, jer u 98% slučajeva je sigurno da ćeš tu kupiti originalan parfem po solidnoj cijeni.konektovan wrote:Izvini, jesi li to ti?!šatirana_ljubičica wrote:Nije tačno, svi mogu prodavati svoje a šta ima loše u tome da ona može prodavati parfeme? I drugi imaju koristi, od preprodaje svojih parfema i dekanata i svega ostalog. Šta ima loše u tome što ne dozvoljava dilerima parfema da dilaju u njenoj grupi? kao,trebala bi dozvoliti jel? Ma dajte... nikad vam ugoditi.konektovan wrote:Pa ona je i napravila tu grupu da bi samo "ona" mogla prodavati. Kod nje mozes kupiti bilo koji parfem....
Jedini diler je ona, i tu sva prica pocinje i zavrsava...
Osim toga, uvijek joj se možeš obratit za savjet. Imam osjećaj da tudje parfeme dosta nispodoštava, što se cijene tiče, a svojim nabija cijenu, no šta ćeš, njena grupa more joj se
-
Anabella_
#6035 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
U zadnje vrijeme se poboljšava atmosfera u grupi, jer je sad dozvoljeno i diskutovati o svemu, a ne samo o prodaji i dekatntima.
Ranije su svi, pa čak i ja bili u strahu postavit neki post, jer se pitaš hoće li ga uopće odobrit. Grupa počinje nalikovati na Mirisne ljude - takodjer jeddnu parfemsku grupu na FB koju vodi jedan divan dečko iz Srbije gdje je atmosfera dosta opuštenija..
No u njenu obranu, i razumijem ju, mi Bošnje smo stoka...da se dopusti svašta, Bog zna na što bi to ličilo. Na sve to dodaj hrpu žena. recept za katastrofu. pusa za merimu.
Ranije su svi, pa čak i ja bili u strahu postavit neki post, jer se pitaš hoće li ga uopće odobrit. Grupa počinje nalikovati na Mirisne ljude - takodjer jeddnu parfemsku grupu na FB koju vodi jedan divan dečko iz Srbije gdje je atmosfera dosta opuštenija..
No u njenu obranu, i razumijem ju, mi Bošnje smo stoka...da se dopusti svašta, Bog zna na što bi to ličilo. Na sve to dodaj hrpu žena. recept za katastrofu. pusa za merimu.
- šatirana_ljubičica
#6036 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Hvala puno i na kritici i na pohvali.Anabella_ wrote:U zadnje vrijeme se poboljšava atmosfera u grupi, jer je sad dozvoljeno i diskutovati o svemu, a ne samo o prodaji i dekatntima.
- konahawaii
#6037 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
stigao sample carlisle. Meni predobar. Ako budete imali priliku definitivno probati
https://www.fragrantica.com/perfume/Par ... 33514.html
-
klopan
#6038 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Pa sto to semplujes kad imas u inomi.konahawaii wrote:stigao sample carlisle. Meni predobar. Ako budete imali priliku definitivno probati
Dobar je- herod s nadogradnjom.Nekome je kao mix heroda I laytona.Ali cijena mu je puredistanceovska.
Ma Pdm je vrh.
-
hali gali halid
-
noviclan
#6040 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Ima li na olxuklopan wrote:Pa sto to semplujes kad imas u inomi.konahawaii wrote:stigao sample carlisle. Meni predobar. Ako budete imali priliku definitivno probati
https://www.fragrantica.com/perfume/Par ... 33514.html![]()
Dobar je- herod s nadogradnjom.Nekome je kao mix heroda I laytona.Ali cijena mu je puredistanceovska.
Ma Pdm je vrh.
-
klopan
#6041 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Ima , samo je cijena slična kao i u parfumeriji.
Za pdm, tauera,kao i dior, chanel... vrlo se malo razlikuju cijene, doduše konkretno carlslie mislim da nema niko.
Za pdm, tauera,kao i dior, chanel... vrlo se malo razlikuju cijene, doduše konkretno carlslie mislim da nema niko.
- konahawaii
#6042 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
ma da sa gustom pronosam
neki mi parfemi "legnu" tek poslije par nosenja
-
housetent
#6043 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Ja ne znam sto napadate Merimu i njenu grupu.Lazete sve sto ste rekli u vezi koncepta grupe a i nje same.Svako moze da postavi parfem ili dekant na prodaju.Ja sam npr kupio dva dekanta od nje po sasvim korektnoj cijeni.Npr The one edt cijena dekanta je bila 10 km,cijena 100 ml takvog parfema online je oko 100 maraka,a plus gdje je bocica,gdje je vrijeme izdvojeno za dekantiranje i plus zajebancija oko preuzimanja,cekaj me ovde cekaj me onde,kasniti cu,snijeg,kisa.Ako i zaradi koju markicu pa sta neka zaradi,nije ukrala nego sve posteno odradjeno.
-
channel10
#6044 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Gledam po ebayu dekant aventusa i green irish tweeda i sve prodaju ljudi iz Amerike i Australije. Evropa nista. Ionako su skupi i jos dati recimo 20 dolara samo za dostavu
iz USA....
Niko ne rece je li imao problema sa carinom kod nabavke dekanata...
Niko ne rece je li imao problema sa carinom kod nabavke dekanata...
- i agree
#6045 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Koja je grupa ima li i muskih parfema na prodaju?šatirana_ljubičica wrote:Hvala puno i na kritici i na pohvali.Anabella_ wrote:U zadnje vrijeme se poboljšava atmosfera u grupi, jer je sad dozvoljeno i diskutovati o svemu, a ne samo o prodaji i dekatntima.
- šatirana_ljubičica
#6046 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Parfemologijai agree wrote:Koja je grupa ima li i muskih parfema na prodaju?šatirana_ljubičica wrote:Hvala puno i na kritici i na pohvali.Anabella_ wrote:U zadnje vrijeme se poboljšava atmosfera u grupi, jer je sad dozvoljeno i diskutovati o svemu, a ne samo o prodaji i dekatntima.
Ima.
- basicm
#6047 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Ako parfem kosta 100 KM 100ml, neko prodaje dekante od 10ml po 10 KM, moze li neko objasniti ekonomsku racunicu?
- Plavo-bijeli
#6048 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
A što mora biti ekonomska računica? Ne prodaju se dekanti da bi se zaradilo, nego najčešće da se vrati dio uloženog novca. Tipa imaš 10 parfema kod kuće, kupio si 100ml nećeg i znaš da ćeš koristiti max 10puta u godini jer je zimski parfem, e onda se isplati dekantirati barem 30,40ml i dođe te dosta jeftinije nego da si kupio bočicu od 50ml.basicm wrote:Ako parfem kosta 100 KM 100ml, neko prodaje dekante od 10ml po 10 KM, moze li neko objasniti ekonomsku racunicu?
- šatirana_ljubičica
#6049 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Pa prva i glavna ekonomska računica je da si kupio taj parfemi sebi a onda shvatio da ti se više ne sviđa ili da ti je puno 100 ml pa ga dekantiraš po toj cijeni i vratiš koliko-toliko novca kojeg si već dao.basicm wrote:Ako parfem kosta 100 KM 100ml, neko prodaje dekante od 10ml po 10 KM, moze li neko objasniti ekonomsku racunicu?
Druga ekonomska računica je da si dobio taj parfem, te da ti je super koliko god da ga dekantiraš.
A treća ekonomska računica je nepostojeća, jer pošto si kupio po toliko i prodao, čak si ušao u minus, ali tu ti je bitno da si ponudio raji u grupi taj parfem, jer si okupio tu raju i bitno ti je da im ponekad ponudiš nešto što žele, makar otišao i u minus.
- basicm
#6050 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Aha. Znaci filantropi=dekanteri.
Ne vjerujem vam nimalo.
Ne vjerujem vam nimalo.