BiH proizvodi (domaće je najbolje)
Moderator: anex
-
opozicionar
#6026 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
bosanski Agrokor
samo da ne zavrsi isto
http://www.asgroup.ba/page.aspx?pID=4098
AS GROUP je jedna od najvećih bosanskohercegovačkih grupacija sa većinskim privatnim kapitalom.
AS GROUP posjeduje i razvija se u tri divizije: hrana, trgovina i tekstil.
Sjedište je u Tešnju, općini iz koje je čak 13 privatnih kompanija među 100 najvećih u Bosni i Hercegovini.
Već nekoliko godina u nizu AS GROUP zauzima najviša mjesta u ukupnom poretku najvećih kompanija u BiH.
Samo u prehrambenoj diviziji u AS GROUP se proizvodi oko 1200 različitih prozovoda, a Grupacija je vlasnik i nekoliko u ovoj sferi najpopularnijih bh. brandova, kao što su Kent, Master, Zlatna džezva, Espresso, Zlatni puder, Bosanski lokum, Jaro, Novi dan, Farmer, Trokutino, Jufka, Tajna, Petit biscuits, Lara, Praline, Duo, Štrudla, Imperijal, Tiru – Liru, Stampi, Milkent, Begova čorba, itd.
AS GROUP sačinjavaju:
prehrambeno - trgovačka kompanija AS iz Tešnja, industrija prehrambenih proizvoda Vispak iz Visokog, kompanija za proizvodnju mineralne vode Oaza, Kompanija za preradu i proizvodnju proizvoda na bazi žitarica Klas d.d iz Sarajeva, industrija prehrambenih proizvoda Sprind d.d. iz Sarajeva, Mlin i Pekara Ljubače d.d. iz Tuzle te kompanija za nekretnine Vemal, kao i tekstilne industrije Napredak iz Tešnja i Fortitudo iz Travnika.
Grupacija zapošljava oko 2.700 radnika, sa tendencijom rasta u sve tri divizije.
samo da ne zavrsi isto
http://www.asgroup.ba/page.aspx?pID=4098
AS GROUP je jedna od najvećih bosanskohercegovačkih grupacija sa većinskim privatnim kapitalom.
AS GROUP posjeduje i razvija se u tri divizije: hrana, trgovina i tekstil.
Sjedište je u Tešnju, općini iz koje je čak 13 privatnih kompanija među 100 najvećih u Bosni i Hercegovini.
Već nekoliko godina u nizu AS GROUP zauzima najviša mjesta u ukupnom poretku najvećih kompanija u BiH.
Samo u prehrambenoj diviziji u AS GROUP se proizvodi oko 1200 različitih prozovoda, a Grupacija je vlasnik i nekoliko u ovoj sferi najpopularnijih bh. brandova, kao što su Kent, Master, Zlatna džezva, Espresso, Zlatni puder, Bosanski lokum, Jaro, Novi dan, Farmer, Trokutino, Jufka, Tajna, Petit biscuits, Lara, Praline, Duo, Štrudla, Imperijal, Tiru – Liru, Stampi, Milkent, Begova čorba, itd.
AS GROUP sačinjavaju:
prehrambeno - trgovačka kompanija AS iz Tešnja, industrija prehrambenih proizvoda Vispak iz Visokog, kompanija za proizvodnju mineralne vode Oaza, Kompanija za preradu i proizvodnju proizvoda na bazi žitarica Klas d.d iz Sarajeva, industrija prehrambenih proizvoda Sprind d.d. iz Sarajeva, Mlin i Pekara Ljubače d.d. iz Tuzle te kompanija za nekretnine Vemal, kao i tekstilne industrije Napredak iz Tešnja i Fortitudo iz Travnika.
Grupacija zapošljava oko 2.700 radnika, sa tendencijom rasta u sve tri divizije.
-
boshniak
#6027 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Od polupropalih ili propalih firmi kupili su samo ime, postrojenja i dugove, i zaista prave nešto novo i kvalitetno imaju dobar marketing mlade i sposobne stručnjake, polako se šire, evo recimo keks TOPS nekad prije nisi mogao kupiti dva pakovanja da su istog ujednačenog kvaliteta nekad biskvit bude mekši od jaffe nekad tvrd da zub lomis, danas je već druga priča uvode nove okuse, evo recimo ja jedem TOST hljeb mlin LJUBAČE koji je u sastavu AS grupacije i zaista mu uvozni italijanski tost hljebovi nisu ni blizu a dosta su skuplji, vjerujem da će i sa solanom biti neka nova priča da će sol biti samo jedan od proizvoda, očekujem da spajaju tehnologije vispaka i solane i rade vrhunske začine, i to je najbitnije da u okviru jedne gupacije bude spoj različitih tehnologija.Nivelacija wrote:Tesko da stvaraju, oni samo kupuju velike bh brendove ili posrnule tipa agrokomerc..boshniak wrote:Svidja mi se ovo sto radi AS grupacija, polako stvaraju zaista kvalitetne BH brendove.
Tesko da neko nije cuo za Oazu, ZIM, tuzlansku so, vispak.
Ako budu isli na sirenje, povecanje proizvodnje, uvodjenje novih proizvoda, poboljsanje uslova rada to je vec nesto.
-
opozicionar
#6028 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
20 mljekara u BH prema tržišnom udjelu u 2017. godini.
1.Mlijekoprodukt d.o.o. Kozarska Dubica 26,19 posto
2.Meggle Mljekara d.o.o. Bihać 18,10 posto
3.Inmer d.o.o. Gradačac 12,07 posto
4.ZZ Zdrava Hrana p.o. Ilijaš 8,78 posto
5.Mi99 d.o.o. Gradačac 8,21 posto
6.MilkoS d.d. Sarajevo 7,55 posto
7.Mljekara Pađeni d.o.o. Plana, Bileća 3,83 posto
8.ZIM d.d. Zenica 2,91 posto
9.Mljekara Livno d.o.o. Livno 2,42 posto
10.Poljorad d.o.o. Turbe,Travnik 1,66 posto
11.Vita-Vi d.o.o. Gabela polje, Čapljina 1,44 posto
12.Miljc Produkt Smajić d.o.o. Čelić 1,27 posto
13.Eko Sir Puđa d.o.o. Livno 1,16 posto
14.D.o.o.Mljekara Dule, Srednji Dragaljevac, Bjeljina 0,99 posto
15.Noćko Komerc d.o.o. Živinice 0,96 posto
16.D.o.o. Čapljanka Sanski Most 0,73 posto
17.Mljekara Rakitno d.o.o. Posušje 0,56 posto
18.Euro-Food d.o.o. Sarajevo 0,54 posto
19.Farma Arsenić d.o.o. Kozarska Dubica 0,33 posto
20.OPZ Zlatna Kap p.o. Jelah, Tešanj 0,33 posto
https://www.biznisinfo.ba/evo-ko-je-naj ... eka-u-bih/
- Snake Eyes
#6029 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Mlijekoprodukt uz Inmer je najgora bh mljekara sa najvećim tržišnim udjelom. Kada se sjetim starih dobrih dana i odličnog mlijeka tuzlanske mljekare, trenutno je dukatovo, tuzlansko i Inmer mlijeko jedno te isto, haj što je plastičan/nikakav ukus nego što je roze boje, ko nevjeruje nek naspe u dvije čaše mlijeko Pađeni i mlijeko mljekare Inmer pa će vidjeti razliku u boji, neobjašnjivo...opozicionar wrote:20 mljekara u BH prema tržišnom udjelu u 2017. godini.
Ubjedljivo najbolja bosanska mljekara je mljekara Pađeni, nadam se da se neće pokvariti komercijalizacijom ili prodajom Dukatu/Inmeru.
- bunk
#6030 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Ovo za mljekaru Inmer je totalna dezinformacija.
Mlijeko Mig 2,8 % mm mljekare Inmer je najbolje mlijeko na trzistu Bosne i Hercegovine.Isto vazi i za Inmerov jogurt u pakovanju od 1l sa 3,2%mm.
Mlijeko Mig 2,8 % mm mljekare Inmer je najbolje mlijeko na trzistu Bosne i Hercegovine.Isto vazi i za Inmerov jogurt u pakovanju od 1l sa 3,2%mm.
- thekupus
#6031 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
tog jogurta nikako da se zasitim, trošimo kući jednu veliku flašu po danu, otprilikebunk wrote:Ovo za mljekaru Inmer je totalna dezinformacija.
- Snake Eyes
#6032 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Njihov jogurt jeste dobar ali im mlijeko ne valja, volio bih samo da daju objašnjenje zašto im mlijeko "vuče" boju na roze.bunk wrote:Ovo za mljekaru Inmer je totalna dezinformacija.
- bunk
#6033 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Nisam to primijetio ali cu prvom prilikom isprobati da vidim to.Snake Eyes wrote:Njihov jogurt jeste dobar ali im mlijeko ne valja, volio bih samo da daju objašnjenje zašto im mlijeko "vuče" boju na roze.bunk wrote:Ovo za mljekaru Inmer je totalna dezinformacija.
- Atego
#6034 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
U zim-u odmah smanjili plate.Nivelacija wrote:Tesko da stvaraju, oni samo kupuju velike bh brendove ili posrnule tipa agrokomerc..boshniak wrote:Svidja mi se ovo sto radi AS grupacija, polako stvaraju zaista kvalitetne BH brendove.
Ako budu isli na sirenje, povecanje proizvodnje, uvodjenje novih proizvoda, poboljsanje uslova rada to je vec nesto.
-
high_volume
#6035 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Inmer i MI99 su dvije različite firme, različite mljekare, u istom gradu.bunk wrote:Ovo za mljekaru Inmer je totalna dezinformacija.
- Thorgerson
#6036 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Hahahahahaha...cuj agresivno usla na trziste. Sta je s tobom, bolan pa teglu Maze u Bingu moras lupom traziti. Znaci ide ti ovako polica jedno 2 metra police je Nutella, onda jedno pola metra eurokrem i ostali namazi, i jedan znaci samo jedan red jebenih tegli je Maza. I to malih tegli. Znaci meni su oci ispale dok sam je nasao. I zato Bingu svaka cast za to.betametazon wrote: Malo pazljivije citaj, rekao sam da je jako agresivno usla na trziste, jedan dan se pojavila, vec drugi dan svi u ekstazi za mazom? Kad prije? I u takvoj situaciji normalno da se rasprodala, ja prvi sam kupio bijelu i vise nemam namjeru, pola sam pojeo, pola stoji, nista posebno neodoljivo.
Probam jos tamnu pa cu vidjet.
Inace sam skeptik i imam prirodnu odbojnost prema svemu sto je hiper i mas popularno, npr nikad nisam gledao GoT i sl...pa tako i sa ovim
I ti pricas usli agresivno.
Ne radi se ni o kakvoj ekstazi. Jednostavno proizvod je vrhunski, k tome jos domaci. Po cijeni malo nizoj od Nutelle dobijes bolji proizvod.
Mislim da dileme nema.
I ok, ti imas svoje misljenje, ali tvoje misljenje, naravno kao i moje je apsolutno nebitno - jer je trziste pokazalo da Maza ide samo tako...
I ono sto je najbitnije, kupci se vracaju po jos. Dakle, nije u pitanju neka klasicna nasa navlakusa, gdje te navuce da probas i vidis da nije to to. Ali ok ti misli i dalje da je kompanija kreirala profile po internetu i da lozi raju... Mislim i to je moguce.
- bunk
#6037 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Znam druzehigh_volume wrote:Inmer i MI99 su dvije različite firme, različite mljekare, u istom gradu.bunk wrote:Ovo za mljekaru Inmer je totalna dezinformacija.
Mljekara zott o dukat
-
Nivelacija
#6038 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Znaci AS grupacija robovlasnicka kao i Bingo?Atego wrote:U zim-u odmah smanjili plate.Nivelacija wrote:Tesko da stvaraju, oni samo kupuju velike bh brendove ili posrnule tipa agrokomerc..boshniak wrote:Svidja mi se ovo sto radi AS grupacija, polako stvaraju zaista kvalitetne BH brendove.
-
The 51st State
#6039 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
tek su krenuli, bice i police bolje kad plate i povecaju udio u kategoriji.
-
Matris
#6040 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Vec treci put kupujem teglu Maze, znaci dvije su "platile". Imam pola tegle nutelle sto je ostalo od prije, niko je u kuci nece. Ako ko hoce da posaljem 
-
betametazon
#6041 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Ostatak nije bitan, imas drugacije misljenje - postujemThorgerson wrote:betametazon wrote: Malo pazljivije citaj, rekao sam da je jako agresivno usla na trziste, jedan dan se pojavila, vec drugi dan svi u ekstazi za mazom? Kad prije? I u takvoj situaciji normalno da se rasprodala, ja prvi sam kupio bijelu i vise nemam namjeru, pola sam pojeo, pola stoji, nista posebno neodoljivo.
Probam jos tamnu pa cu vidjet.
Inace sam skeptik i imam prirodnu odbojnost prema svemu sto je hiper i mas popularno, npr nikad nisam gledao GoT i sl...pa tako i sa ovim
I ok, ti imas svoje misljenje, ali tvoje misljenje, naravno kao i moje je apsolutno nebitno - ovo je najbitniji i najtacniji dio tvog posta
jer je trziste pokazalo da Maza ide samo tako... - da, za pocetak zahvaljujuci po mom (nebitnom, ponavljam) misljenju agresivnom izlasku na trziste, vidjecemo za godinu, dvije gdje ce biti. Nisam bahil, volio bih da imamo proizvod koji je kvalitetniji od Nutele (ako je ona uopste mjerilo), stojim iza tvrdnje (koja je moje misljenje i nebitna je) da je kreirana neka vjestacka, ogranicena "histerija".
- zlo zlo
#6042 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
namazi s višim postotkom lješnjaka nisu ništa novo na tržištu ali su i dosta skuplji, a evo ovaj s duplo više lješnjaka nego nutela dođe kao i ona, pa što je čudno da se ljudi oduševe na to?
-
channel10
#6043 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Smanjili su i kvalitet proizvoda. Ko zna zbog koga je ZIM zaplatio...Atego wrote:U zim-u odmah smanjili plate.Nivelacija wrote:Tesko da stvaraju, oni samo kupuju velike bh brendove ili posrnule tipa agrokomerc..boshniak wrote:Svidja mi se ovo sto radi AS grupacija, polako stvaraju zaista kvalitetne BH brendove.
-
Nivelacija
#6044 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Istina je da je bio smanjen kvalitet ali se stabilizovalo i vratilo u normalu..
Prvih mjesec-dva sam cak prestao kupovati.. sad je opet stari ZIM.
Ako je istina ovo da AS smanjuje plate a jest vjerovatno smecari su.
Prvih mjesec-dva sam cak prestao kupovati.. sad je opet stari ZIM.
Ako je istina ovo da AS smanjuje plate a jest vjerovatno smecari su.
-
betametazon
#6045 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Pa ja sam se ogradio, probao sam bijelu i nisam odusevljen. Nisam probao crnu, kad probam iznijecu misljenje da li je po meni bolja od nutele uz postovanje svacijeg drugacijeg misljenja.zlo zlo wrote:namazi s višim postotkom lješnjaka nisu ništa novo na tržištu ali su i dosta skuplji, a evo ovaj s duplo više lješnjaka nego nutela dođe kao i ona, pa što je čudno da se ljudi oduševe na to?
Samo sam iznio skepsu kako nesto odjednom moze napraviti toliki bum, po meni malo neprirodno ali opet kazem, mozda i promjenim misljenje kad probam crnu
-
vanjki
#6046 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
A jest mi drago kada vidim Nuttela na snizenju a Mazza sva prodata!
- thekupus
#6047 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Vidim u Amku postavili onu policu posebnu sa Mazama, što sam do sad viđao samo kod Nutelle i to u Konzumu. Dođoh na kasu, ispred mene dva čovjeka , obojica po bijelu Mazu u rukama nose. Rekoh prodavačici, samo kod vas vidim puno Maza, u ostalim radnjama rasprodata. Kaže ona: "Vjerujte, jako puno ljudi traži. A i odlična je ova bijela, pogotovo za palačinke, i ja sam jela."
Baš fino vala
Baš fino vala
-
Nivelacija
#6048 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Ne mogu ni zamisliti sta kontaju ovi iz Nutelle, kontaju wtf sta se desava??
Pala im je proizvodnja za 50 % sigurno.
- holowey
#6049 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
cupaju kosu, bosanci ne kupuju vise nutelu, propasceNivelacija wrote:Ne mogu ni zamisliti sta kontaju ovi iz Nutelle, kontaju wtf sta se desava??
-
emirolini
#6050 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Meni je Maza losa, ne kontam hampu... Hiljadu ljudi hiljadu cudi...