iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
vivax

#6026 Re: iPhone - All about

Post by vivax »

Eh posto smo vec ko ovih lcd-ova i touche-va...Da vas pitam koliko bi bilo pametno da zamjenim na svom 3gs-u digitizer..Da ne dajem lovu nekome tamo da mi mjenja...I koliko su sigurni ovi sto se prodaju po piku...?? Da ga ja licno zamjenim, gledao sam neka upustva na youtubu i djeluje jednostano..
HRossi

#6027 Re: iPhone - All about

Post by HRossi »

vivax wrote:Eh posto smo vec ko ovih lcd-ova i touche-va...Da vas pitam koliko bi bilo pametno da zamjenim na svom 3gs-u digitizer..Da ne dajem lovu nekome tamo da mi mjenja...I koliko su sigurni ovi sto se prodaju po piku...?? Da ga ja licno zamjenim, gledao sam neka upustva na youtubu i djeluje jednostano..

Nikakva pamet za zamjeniti samo prati gdje stavljas sarafe ili nadji neki panel sa semom da mozes da vratis poslije sve, ja sam se raspitao za ekrane kod nasih domacih meni za ip4 traze 120KM a nezvanicno nabavna cijena je oko 55KM, a kazu da nekad bude dobra serija ekrana nekad losa, a pik mi izgleda labavo, tako da sam se odlucio za ebay doci ce me 85KM kvalitet OEM lcd-a i odlicnim touchem screenom i digit, za 3gs je manja cijena tako da mozes uzeti ovdje samo malo se raspitaj i ne zalijeci se...
vivax

#6028 Re: iPhone - All about

Post by vivax »

Nikakva pamet za zamjeniti samo prati gdje stavljas sarafe ili nadji neki panel sa semom da mozes da vratis poslije sve, ja sam se raspitao za ekrane kod nasih domacih meni za ip4 traze 120KM a nezvanicno nabavna cijena je oko 55KM, a kazu da nekad bude dobra serija ekrana nekad losa, a pik mi izgleda labavo, tako da sam se odlucio za ebay doci ce me 85KM kvalitet OEM lcd-a i odlicnim touchem screenom i digit, za 3gs je manja cijena tako da mozes uzeti ovdje samo malo se raspitaj i ne zalijeci se...[/quote]

Aha, ma mislio sam samo digitizer da promjenim...Na piku je oko 30 KM..A to mi nekako šuhveli pravo..Pa da se ne zeznem da stavim taj digitizer a ono nesto pocne da steka, i da izgubi onu osjetljivost ao ovaj sto je bio.....Slomio bih ga odmah...
zizithestrasni

#6029 Re: iPhone - All about

Post by zizithestrasni »

HRossi wrote:Kad instaliras Instalus, iza toga moras preko cydije da instaliras programcic sa istog sourca za pokretanje crackovanih programa i igara ima posebno za ios4, ios5, ne znam tacan naziv jer nisam na jailbreaku, cekam za 5.1... pa vidi tamo
Hvala na pomoci ali instalus to sam instalira i zove se app sync ios 4+
nije to
azdralovic

#6030 Re: iPhone - All about

Post by azdralovic »

vivax wrote:Nikakva pamet za zamjeniti samo prati gdje stavljas sarafe ili nadji neki panel sa semom da mozes da vratis poslije sve, ja sam se raspitao za ekrane kod nasih domacih meni za ip4 traze 120KM a nezvanicno nabavna cijena je oko 55KM, a kazu da nekad bude dobra serija ekrana nekad losa, a pik mi izgleda labavo, tako da sam se odlucio za ebay doci ce me 85KM kvalitet OEM lcd-a i odlicnim touchem screenom i digit, za 3gs je manja cijena tako da mozes uzeti ovdje samo malo se raspitaj i ne zalijeci se...
Aha, ma mislio sam samo digitizer da promjenim...Na piku je oko 30 KM..A to mi nekako šuhveli pravo..Pa da se ne zeznem da stavim taj digitizer a ono nesto pocne da steka, i da izgubi onu osjetljivost ao ovaj sto je bio.....Slomio bih ga odmah...[/quote]

pa na 3g i 3gs posto se otvara prvo display, sve sto trebas je odvrnuti dva sarafa dolje na dnu mobitela i povuci kompletan display prema gore, prikacen je sa jednim ili dva kabla za ostatak mobitela koji se nalaze gore na vrhu(ne sjecam se tacno),pa pazi da to ne pokidas,tj povuci prvo donji dio displaya, onda kad otkacis display , imas par sarafa koji drze sve to zajedno(kad i odvrnes sarafe display se i dalje cuva za ostatak pa tu dobro pazi kad razdvajas, ide donja strana prvo) , odvrnes stari stavis novi i pjesma :D ljepota kod iphona je sto se sve veoma dobro i precizno uklapa tako da ce ti se tesko desiti da nesto ostane "bez kontakta" ili da ti digitizer ne radi bas dobro...

naravno najbolje je youtube pored sebe i pratis neki video kako se rastavlja i to je to :D
ChataDodajStaHoces

#6031 Re: iPhone - All about

Post by ChataDodajStaHoces »

http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=21503

New Unlock Works for All iPhones, All Firmwares!

Jucer je otkriven novi nacin unlocka koji radi na svim telefonima a potvrđen je i od strane MuscleNerda na twitteru! Metoda koristi poznati SAM dodatak iz cydie koji ustvari na neki nacin prevari iTunes i Apple servere :) Ovo je fantasticna stvar, ali je unlock iskljucivo vezan za TAJ ODREĐENI SIM koji koristite. Ja jos nisam probao s obzirom da koristim 2 sim kartice, ali nema vise Geveya, ultrasnow metoda itd itd :)

Ako ko odluci da proba, nek prenese ovdje utiske... Postupak je detaljno objasnjen na ovom linku http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=21501

ps Sam Bingner kreator SAM modula je rekao da ce slijedeci update ovog dodatka sadrzavati lakse implementiranu metodu unlocka :)
Yamahalac

#6032 Re: iPhone - All about

Post by Yamahalac »

Chata87 wrote:http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=21503

New Unlock Works for All iPhones, All Firmwares!

Jucer je otkriven novi nacin unlocka koji radi na svim telefonima a potvrđen je i od strane MuscleNerda na twitteru! Metoda koristi poznati SAM dodatak iz cydie koji ustvari na neki nacin prevari iTunes i Apple servere :) Ovo je fantasticna stvar, ali je unlock iskljucivo vezan za TAJ ODREĐENI SIM koji koristite. Ja jos nisam probao s obzirom da koristim 2 sim kartice, ali nema vise Geveya, ultrasnow metoda itd itd :)

Ako ko odluci da proba, nek prenese ovdje utiske... Postupak je detaljno objasnjen na ovom linku http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=21501

ps Sam Bingner kreator SAM modula je rekao da ce slijedeci update ovog dodatka sadrzavati lakse implementiranu metodu unlocka :)
evo probao na mom 4s, zakljucan na swe mrezu, radi sve ko sat, imam orginalni gevey za njega, ali ovo radi bez geveya i ista

nisam vidio prije link sto si nabacio, pa sam isao po ovome
http://laforeta.blogspot.co.nz/2012/04/ ... spoof.html

p.s. zadnji dio, aktivacija na macu mi nije htjela proci, itunes istu gresku izbacuje, ali na windowsu je proslo ko sat, tacno kako pise, iz drugog puta

p.p.s. testirao gasenje i paljenje, radi sve ko sat
ChataDodajStaHoces

#6033 Re: iPhone - All about

Yamahalac wrote:evo probao na mom 4s, zakljucan na swe mrezu, radi sve ko sat, imam orginalni gevey za njega, ali ovo radi bez geveya i ista

p.s. zadnji dio, aktivacija na macu mi nije htjela proci, itunes istu gresku izbacuje, ali na windowsu je proslo ko sat, tacno kako pise, iz drugog puta

FANTASTICNO! Jel ti dugo trebalo da odradis sve? Mene samo interesuje ako npr podesim sada za jedan SIM, kako cu slijedeci put prebaciti na drugu karticu... Pisali su o spasavanju ticketa, ali nisam bas skontao kako to sve fercera :-D
Yamahalac

#6034 Re: iPhone - All about

Post by Yamahalac »

Chata87 wrote:
Yamahalac wrote:evo probao na mom 4s, zakljucan na swe mrezu, radi sve ko sat, imam orginalni gevey za njega, ali ovo radi bez geveya i ista

FANTASTICNO! Jel ti dugo trebalo da odradis sve? Mene samo interesuje ako npr podesim sada za jedan SIM, kako cu slijedeci put prebaciti na drugu karticu... Pisali su o spasavanju ticketa, ali nisam bas skontao kako to sve fercera :-D

5-10 min, slijedeci put ponavljas proceduru za novi sim.

Ja sam testiao sa orginalnim poslije i nije radio, pa sam morao uraditi deactivate, restart telefona i spojiti ga opet na iTunes da se aktivira.

P.S. Unlock ticket se generise od strane Appleta i ovo je bug na njihovim serverima tako da je bitno snimiti ga, isto kao sto snimamo shsh za tel, da bi mogli raditi restore na verzije iOSa koje Apple ne potpisuje.

But before you continue enjoying your unlocked iPhone remember to save your unlock ticket. Save everything located in /var/root/Library/Lockdown/ and you’re good to go.
Last edited by Yamahalac on 22/04/2012 13:56, edited 1 time in total.
ChataDodajStaHoces

#6035 Re: iPhone - All about

Evo upravo sam odradio unlock na i4 5.0.1, fw 4.10.1! Radi savrseno, i upravo cu spasiti taj ticket cisto da imam za ubuduce...

Za shsh spasavanje koji software da koristim - redsnow?
Yamahalac

#6036 Re: iPhone - All about

Post by Yamahalac »

Chata87 wrote:Evo upravo sam odradio unlock na i4 5.0.1, fw 4.10.1! Radi savrseno, i upravo cu spasiti taj ticket cisto da imam za ubuduce...

klix, zakon
ChataDodajStaHoces

#6037 Re: iPhone - All about

Yamahalac wrote:
Chata87 wrote:Evo upravo sam odradio unlock na i4 5.0.1, fw 4.10.1! Radi savrseno, i upravo cu spasiti taj ticket cisto da imam za ubuduce...
klix, zakon
Taman, i to sam sredio :) kazu da je s ovim unlockom puno bolji signal i battery life s obzirom da se gevey ne koristi... Testiracu u narednom periodu pa prenesem svoj dojam... Gdje se spase ovi shsh blobovi? Na nekom remote serveru ili lokalno na racunaru?
Yamahalac

#6038 Re: iPhone - All about

Post by Yamahalac »

Chata87 wrote:
Yamahalac wrote:
klix, zakon
Taman, i to sam sredio :) kazu da je s ovim unlockom puno bolji signal i battery life s obzirom da se gevey ne koristi... Testiracu u narednom periodu pa prenesem svoj dojam... Gdje se spase ovi shsh blobovi? Na nekom remote serveru ili lokalno na racunaru?
snimaju se na cydiji, a i kod tebe na kompu
fatamorgana

#6039 Re: iPhone - All about

Post by fatamorgana »

Svaka čast momci, ovo su za mene španska sela... ma šta španska, bosanska, :lol:
fuji_finepix

#6040 Re: iPhone - All about

Post by fuji_finepix »

Da li neko ima ili je imao pa rijesio problem sa wifi signalom na 3gs?
Ukoliko se nalazim na metar dva od rutera sve ok, na 4-5 metara dvije crtice ali ako sam u istoj prostoriji, cim udjem u drugu prostoriju nemam signala. problem je u iphonu jer sa laptopom sem sto hvatam moj signal svugdje u stanu, hvatam i nekoliko iz komsiluka...

iphone fabricki tokljucan, nisam jos uradio jailbreak, IOS 5.0.1 9A405, firmware 05.16.05

Pozdrav
astralsys

#6041 Re: iPhone - All about

Post by astralsys »

Upravo sam otkljuco sim unlock na iphone 4 iOS 5.01 radi ko bombon bez gevey-ja. Hvala vam za info. LP
agent_001

#6042 Re: iPhone - All about

Post by agent_001 »

Ima li gdje u sa kupiti nove 3 ili 3gs da nisu turski :) i koliko love odprilike??!?
fuji_finepix

#6043 Re: iPhone - All about

Post by fuji_finepix »

agent_001 wrote:Ima li gdje u sa kupiti nove 3 ili 3gs da nisu turski :) i koliko love odprilike??!?

Probaj naci univerzalno.ba ja mislim da je stranica i da sam vidjeo da su imali 3gs novi 550 KM.
opa22

#6044 Re: iPhone - All about

Post by opa22 »

neces nigdje naci nov 3gs pogotovo ne 3g,pa ni u univerzalno
milicija

#6045 iPhone - All about

Post by milicija »

Ovaj unlock fakat fercera! Blagodarim bezz geveya!
agent_001

#6046 iPhone - All about

Post by agent_001 »

Znači jedino, polovan ili ino, pa primjeniti ovaj novi unlock...

Sent from my iPhone using Tapatalk
ChataDodajStaHoces

#6047 Re: iPhone - All about

Povrh svega ukoliko Apple ispravi ovu gresku u narednom periodu, samo treba sacuvati activation ticket jer oni vrijede najmanje 3god :) Tako da uopce nema problema i unlock te vase SIM kartice nije upitan ukoliko sacuvate :)
milicija

#6048 iPhone - All about

Post by milicija »

Jos pitanjac kako sacuvati taj ticket je li to shsh blob ili nesto drugo? Ja sam shsh blob sacuvao i preko umbrele i cydie. Je li to ok? Ili je taj ticket u itunesu ili nesto drugo...
amidzazeher

#6049 Re: iPhone - All about

Post by amidzazeher »

milicija wrote:Jos pitanjac kako sacuvati taj ticket je li to shsh blob ili nesto drugo? Ja sam shsh blob sacuvao i preko umbrele i cydie. Je li to ok? Ili je taj ticket u itunesu ili nesto drugo...
Evo ovdje legendo ;)

http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=21504

Znaci

But before you continue enjoying your unlocked iPhone remember to save your unlock ticket. Save everything located in /var/root/Library/Lockdown/ and you’re good to go.
Last edited by amidzazeher on 22/04/2012 19:50, edited 1 time in total.
ChataDodajStaHoces

#6050 Re: iPhone - All about

milicija wrote:Jos pitanjac kako sacuvati taj ticket je li to shsh blob ili nesto drugo? Ja sam shsh blob sacuvao i preko umbrele i cydie. Je li to ok? Ili je taj ticket u itunesu ili nesto drugo...
Sacuvas sve sto se nalazi u var - root - Library - Lockdown a udjes preko iFilea :) ja sam npr napravio zip kompletnog foldera i odmah sebi poslao na mail...
Post Reply