Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
jarancuga

#6026 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jarancuga »

jefferson wrote:
jarancuga wrote:
test01 wrote:da,ali im to omogucuje americki sistem koji je podlozan krupnom kapitalu. zakoni u usa se kroje u interesu krupnog kapitala.

da, ali ima tu i vjerskog fanatizma americkih evangelista koji smatraju izreal obecanom zemljom te na sve nacine pomazu cionistima...
Jel postoji zakon koji im to brani? i iran pomaze Hezbolah pa nesto ne vidim da se ljudi po forumu fataju za glavu!

postoji povelja ujedinjenih nacija na koju se ameri pozivaju samo onda kad treba druge da ocrne i oljagaju...
amerika i izrael su najveci izvoznici medjunarodnog terorizma...
jefferson

#6027 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jefferson »

test01 wrote:
jefferson wrote:
test01 wrote:da,ali im to omogucuje americki sistem koji je podlozan krupnom kapitalu. zakoni u usa se kroje u interesu krupnog kapitala.
Da bas tako. Amerikanci prvo trebaju da uzmu u obzir potrebe palestinaca, iranaca, libijaca, bosanaca, liberijaca, itd, itd, pa onda svoje potrebe i interese!
npr. niko ne sprecava arape iz Dearborna u Michiganu da naprave svoju interesnu grupu i sljevaju milione dolara sa ciljem uticaja na bilo unutrasnju ili vanjsku politiku. Niko im to ne brani!

dali to znaci da ako imas lovu da mos radit sta hoces?
Zar tako ne funkcionise cijeli svijet, ukljucujuci i Palestinu? Ja koliko znam Arafat i PLO nisu bas siromasni izasli iz sve ove price.
A sto se tice arapa, njima niko ne brani da formiraju intresnu grupu i da politickim kampanjama i raznim PAC-ovim uticu koji ce kandidat biti u bijeloj mkuci. Sve sto radi AIPAC, mogu i arapi. Eh jedino pitanje je: Da li njih boli qrtz za palestinom?
Last edited by jefferson on 27/06/2011 18:43, edited 1 time in total.
jefferson

#6028 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jefferson »

postoji povelja ujedinjenih nacija na koju se ameri pozivaju samo onda kad treba druge da ocrne i oljagaju...
Postoji povelja UN-a koja garantuje da se mozes braniti od agresije pa se nesto ne sjecam da je pila vode 1992-1996.
Postoji povelja koja zenama garantuje prava pa Iran, S. Arabiju i ostalu bratiju ensto zaboli qrtz za njom, ali se pozivanju na druge, itd, itd.
jarancuga

#6029 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jarancuga »

jefferson wrote:
Postoji povelja UN-a koja garantuje da se mozes braniti od agresije pa se nesto ne sjecam da je pila vode 1992-1996.
Postoji povelja koja zenama garantuje prava pa Iran, S. Arabiju i ostalu bratiju ensto zaboli qrtz za njom, ali se pozivanju na druge, itd, itd.
da, ali nijedna od tih zemalja se ne busa u prsa "demokratijom" i "ljudskim pravima" kao amerika. ista ta amerika jos nije zatvorila gvantanamo, 11.septembar i sve lazi oko tog dogadjaja, lazi o hemijskom oruzanju iraka itd....
a maksuz svaki veto na rezolucije Un-a koje se odnose na izrael...
jefferson

#6030 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jefferson »

jarancuga wrote:
jefferson wrote:
da, ali nijedna od tih zemalja se ne busa u prsa "demokratijom" i "ljudskim pravima" kao amerika. ista ta amerika jos nije zatvorila gvantanamo, 11.septembar i sve lazi oko tog dogadjaja, lazi o hemijskom oruzanju iraka itd....
a maksuz svaki veto na rezolucije Un-a koje se odnose na izrael...
Demokratija i ljudska prava su garantovana ustavom US SAMO na teritoriju amerike. Ustav amerike ne vazi izvan amerike, tu vaze INTERESI!!!
Koje to lazi oko Sept 11? Jel onda i Srebrenica laz? Jel onda Vukovar laz? ili mozda Mostar? Ahmici? Mozda je BiH napala Srbiju?

Sto se tice hemijskog oruzja, tu sam davno iznio svoj stav, naravno da je bila laz!
jarancuga

#6031 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jarancuga »

@jefferson...
mojne mijesati 11.09. sa srebrenicom ,ahmicima, mostarom itd...stipu demagogije...
znaci ako je moj interes tvoja jabuka u tvojoj avliji imam pravo da je na silu prisvojim....dobra ti ta...
jefferson

#6032 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jefferson »

jarancuga wrote:@jefferson...
mojne mijesati 11.09. sa srebrenicom ,ahmicima, mostarom itd...stipu demagogije...
znaci ako je moj interes tvoja jabuka u tvojoj avliji imam pravo da je na silu prisvojim....dobra ti ta...
Pa cek, fino te pitam, po cemu ej smrt 3000 ljudi u americi laz, a kod nas nije? Pusti se ti te demagogije, zabiju se dva aviona iznad glava dva miliona ljudi i oko 5 miliona oko tog djela grada, i ti i slicni internet ratnici dodjete ovdje i hladno kazete to je laz? To Vas uopste ne odvaja od onih koji govore kako je laz srebrenica i slicni dogadjaji! Sto bi se reklo: isto sranje drugo pakovanje!
jarancuga

#6033 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jarancuga »

opet lupas ko makso po diviziji...
dje sam ja to reko da se 11.09, nije desio i da nije poginulo toliko ljudi?
samo ne vjerujem u oficijelnu verziju busove administracije.
zadnji dio tvog posta je suvisno komentarisati...
jarancuga

#6034 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jarancuga »

opet lupas ko makso po diviziji...
jefferson

#6035 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jefferson »

jarancuga wrote:opet lupas ko makso po diviziji...
A sta je tvoja verzija? opet te svrstava u isti kos s onima koje sam spomenu! Ah doduse mozda s onima sto govore kako smo sami sebe granatirali? Jel to ta "istinita" verzija? Amerikani sami sebi smjestili avione a mi sami sebe granatirali? Tako nekako jel?
jarancuga

#6036 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jarancuga »

ako nemas kakve ozbiljne argumente budi pozdravljen....
opet poredis nesto sto nikako ne ide...
jefferson

#6037 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jefferson »

jarancuga wrote:ako nemas kakve ozbiljne argumente budi pozdravljen....
Ma da znam. Nego mozemo nastaviti po starom, zavjere, CIA, KGB, MI6, Mosad itd, to pravo dobro ide na ovoj temi. Ah da posebno ono, stavi neciji drugi interes prije svoga.
Inace tvoji "argumenti" su bas ono, za wikipedije :lol:
Takvi "argumenti" su odlika ljudi koji ne mogu rjesiti svoje probleme ( u svom dvoristu) pa se bave problemima za koje znaju da se ne mogu rjesiti, ali im daje svrhu postojanja.
harač

#6038 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by harač »

jefferson wrote:
Ma da znam. Nego mozemo nastaviti po starom, zavjere, CIA, KGB, MI6, Mosad itd, to pravo dobro ide na ovoj temi. Ah da posebno ono, stavi neciji drugi interes prije svoga.
Takvi "argumenti" su odlika ljudi koji ne mogu rjesiti svoje probleme ( u svom dvoristu) pa se bave problemima za koje znaju da se ne mogu rjesiti, ali im daje svrhu postojanja.
joj nemoj, baš je zanimljivo postalo... (inače, ni amerika ne postoji, već je i to zavjera...)
jefferson

#6039 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jefferson »

harač wrote:
jefferson wrote:
joj nemoj, baš je zanimljivo postalo... (inače, ni amerika ne postoji, već je i to zavjera...)
Da samo je pitanje cija, jel to CIA ili izraelski lobi :lol:
jarancuga

#6040 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jarancuga »

pa naravno, i cia i cionisticki lobi...vidis kako ti znas biti pametan, samo ti malo treba...
jefferson

#6041 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jefferson »

jarancuga wrote:pa naravno, i cia i cionisticki lobi...vidis kako ti znas biti pametan, samo ti malo treba...
eh eh to je to. Bas sam to procitao na wikipediji, kada je bila Constitutional convention Franklina je stitio Mosad po Philadelphiji da ne laprda, posto je imao tendenciju!
Blago BiH s takvim obrazovanjem. Ja sta nam rat uradi u pm....
simpozijum delirijum

#6042 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by simpozijum delirijum »

jefferson wrote:
jarancuga wrote:pa naravno, i cia i cionisticki lobi...vidis kako ti znas biti pametan, samo ti malo treba...
eh eh to je to. Bas sam to procitao na wikipediji, kada je bila Constitutional convention Franklina je stitio Mosad po Philadelphiji da ne laprda, posto je imao tendenciju!
bit ce bolno osvjestenje za takve kao Jefferson kada se sazna istina o pozadini i ko zaista stoji iza napada 9/11
bit ce gadne frke u USA jer po statistikama oko 60 % Amerikanaca ne vjeruje u zvanicnu verziju ali ?
govoriti o tome dogadjaju van oficijelne , sluzbene verzije koju ponavljaju kao papagaji u kontrolisanim medijima je rizik da te proglase ludim , ili jednostavno ljudi u strahu skrenu sa te teme , o tome se govori sapatom i sa strahom
jer ima toliko nelogicnosti u zvanicnoj verziji i o 9/11 i toliko nebuloza , da i prosjecno obrazovani Amerikanac primjecuje da tu nesto ne stima
pitanje ?
zasto se srusio toranj broj 7 ?
odakle nano-termit u rusevinama zgrade ?
gdje su ostaci , sta god da je pogodilo Pentagon i video snimci preko 50 video kamera naokolo ( ima samo jedan mutni snimak i to sto je pogodilo Pentagon ne lici na putnicki avion )
i jos mnogo mnogo nerazjasnjenih pitanja
slicno kao u Titino vrijeme kada bi se usudio da govoris o Partizanskim bitkama i revoluciji i njihovim zlocinima odma' na goli otok te salju , verbalni delikt
a u USA danas ? stave te na crnu listu i pod prismotru
Sasvim_Obican

#6043 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Sasvim_Obican »

Malo manje onog neoliberalnog "Zeitgeista", a malo više ozbiljnih dokumenata i knjiga, pa ćemo svi na ozbiljniji način sagledavati globalna politička dešavanja i prevrate. Da se razumijemo, najlakše je trabunjati kako je CIA-e strušila WTC jer je to masonski hram koji po predviđanjima ortodoksnih slobodnih graditelja koji vuku porijeklo od Isusa himself, a sve zaključiti neponovljivom pričom o bombi usred zgrade. Ali dajte nam dokaze ! Zasad je tu temu jedino ozbiljno razradio Michael Moore u svom dokumentarcu. Ostali dokumentarci su balava naklapanja.

A sad na temu Izraela. Kako će BiH glasati na generalnoj skupštini UN-a po pitanju priznanja Palestine ? S obzirom da je to pitanje koje ide kroz generalnu skupštinu u kojoj nijedna zemlja ne može uložiti veto, biće jako zanimljiv ishod.
simpozijum delirijum

#6044 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Sasvim_Obican wrote:Malo manje onog neoliberalnog "Zeitgeista", a malo više ozbiljnih dokumenata i knjiga, pa ćemo svi na ozbiljniji način sagledavati globalna politička dešavanja i prevrate. Da se razumijemo, najlakše je trabunjati kako je CIA-e strušila WTC jer je to masonski hram koji po predviđanjima ortodoksnih slobodnih graditelja koji vuku porijeklo od Isusa himself, a sve zaključiti neponovljivom pričom o bombi usred zgrade. Ali dajte nam dokaze ! Zasad je tu temu jedino ozbiljno razradio Michael Moore u svom dokumentarcu. Ostali dokumentarci su balava naklapanja.

A sad na temu Izraela. Kako će BiH glasati na generalnoj skupštini UN-a po pitanju priznanja Palestine ? S obzirom da je to pitanje koje ide kroz generalnu skupštinu u kojoj nijedna zemlja ne može uložiti veto, biće jako zanimljiv ishod.
ponavljam link , http://www.informationclearinghouse.inf ... e28377.htm
trazis dokaze o 9/11 ? ima toliko organizacija i udruzenja sa nekoliko hiljada inzenjera, arhitekata , profesionalnih pilota i tako dalje koji svakodnevno objavljuju clanke i analiziraju tacnije pobijaju u potpunosti zvanicnu verziju o napadima 9/11
to su skolovani profesionalci u svojoj struci i niko od njih ne izvlaci zakljucke koje odgovoran , samo pobijaju zvanicnu verziju na osnovu svoga znanja i expertize i postavljaju pitanja na koje USA politicka i vojna vrhuska ne zeli da odgovori
a sta ce biti u Septembru kako ce BiH glasati u UN po pitanju priznanja Palestinske drzave ?
svasta se jos moze desiti do Septembra sa obzirom da se u Arapskome svijetu gadno zakuhalo , ko zna ?
niti sami akteri te drame ne znaju ishod
jefferson

#6045 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jefferson »

simpozijum delirijum wrote:
Sasvim_Obican wrote:Malo manje onog neoliberalnog "Zeitgeista", a malo više ozbiljnih dokumenata i knjiga, pa ćemo svi na ozbiljniji način sagledavati globalna politička dešavanja i prevrate. Da se razumijemo, najlakše je trabunjati kako je CIA-e strušila WTC jer je to masonski hram koji po predviđanjima ortodoksnih slobodnih graditelja koji vuku porijeklo od Isusa himself, a sve zaključiti neponovljivom pričom o bombi usred zgrade. Ali dajte nam dokaze ! Zasad je tu temu jedino ozbiljno razradio Michael Moore u svom dokumentarcu. Ostali dokumentarci su balava naklapanja.

ponavljam link , http://www.informationclearinghouse.inf ... e28377.htm
trazis dokaze o 9/11 ? ima toliko organizacija i udruzenja sa nekoliko hiljada inzenjera, arhitekata , profesionalnih pilota i tako dalje koji svakodnevno objavljuju clanke i analiziraju tacnije pobijaju u potpunosti zvanicnu verziju o napadima 9/11
to su skolovani profesionalci u svojoj struci i niko od njih ne izvlaci zakljucke koje odgovoran , samo pobijaju zvanicnu verziju na osnovu svoga znanja i expertize i postavljaju pitanja na koje USA politicka i vojna vrhuska ne zeli da odgovori
a sta ce biti u Septembru kako ce BiH glasati u UN po pitanju priznanja Palestinske drzave ?
svasta se jos moze desiti do Septembra sa obzirom da se u Arapskome svijetu gadno zakuhalo , ko zna ?
niti sami akteri te drame ne znaju ishod
Iste takve stranice i ljudi postoje koji negiraju Srebrenicu, markale itd, itd. Imas balisticare koji isto tako tvrde da smo markale mi prouzrokovali da bi izazvali intervenciju NATO-a.
Sto se tice sustine, ne vidim razliku izmedju tebe i tih sto negiraju sta se desilo u BiH!
simpozijum delirijum

#6046 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

ste takve stranice i ljudi postoje koji negiraju Srebrenicu, markale itd, itd. Imas balisticare koji isto tako tvrde da smo markale mi prouzrokovali da bi izazvali intervenciju NATO-a.
Sto se tice sustine, ne vidim razliku izmedju tebe i tih sto negiraju sta se desilo u BiH!
Jefferson ovo ti je potez ocajnika kada nemas drugih argumenata a mene nazivas "mahnitim " :roll:
fino sam napisao da ljudi zele novu istragu o 9/11, to jeste , doticni profesionalci ne ulazu emocije vec svoje strucno znanje kao arhitekti , hemicari , piloti , inzenjeri , metalurzi ...i tako dalje , ne okrivljuju nikoga vec pitaju sta se stvarno desilo toga kobnoga dana 9/11 kada je USA poludjela u zelji za osvetom
a o Markalama i Srebrenica ima druga tema , u tome slucaju istraga je izvrsena i od strane tadasnjega strucnoga tima UNPROFORA , te domacih strucnjaka , radarski zapisi sa osmatrackih pozicija takodjer UNPROFORA I i tako dalje , istraga je izvrsena i dokazi prezentirani i cak Srbija je ucestvovala i hiljade tehnickih zapisa i video zapisa i svjedocenja u Den Hagu za i protiv , pa evo Mladicu sratku isto tako poteze ista pitanja pa ga lijepo javno pobijes argumentima

a u slucaju 9/11 imamo samo snimke aviona kako udaraju u nebodere , dva aviona a ruse se 3 nebodera >>nemamo snimak aviona koji udara u Pentagon , i onaj avion sto se srusio navodno u Pensilvaniji ?
dje ' su ostaci ? tijela zrtava ?
i nema govora da se istraga koja je nabrzaka izvrsena nanovo otvori , sve je ad-akta i zakljucen slucaj expresno ??
ma koga oni zajebavaju ??
zasto kao u slucaju Markala i Srebrenice nije sazvan medjunarodni sud pa da sude Bin Ladenu ( a ne navodno ako je uopste i ubijen zasto ga nisu uhapsili ?) i sproveli u Den Hag pa pozvati strucnjake iz cijela svijeta ukljucujuci i odbranu da se sve javno objavi ? evo danas Gadafija optuzise za ratne zlocine u Den Hagu , pa neka ga hapse i neka svjedoci
a sta ces sada moj crni Jeffersone koji sam sebi u stomak skaces ? :roll:
jefferson

#6047 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jefferson »

ste takve stranice i ljudi postoje koji negiraju Srebrenicu, markale itd, itd. Imas balisticare koji isto tako tvrde da smo markale mi prouzrokovali da bi izazvali intervenciju NATO-a.
Jefferson ovo ti je potez ocajnika kada nemas drugih argumenata a mene nazivas "mahnitim " :roll:
fino sam napisao da ljudi zele novu istragu o 9/11, to jeste , doticni profesionalci ne ulazu emocije vec svoje strucno znanje kao arhitekti , hemicari , piloti , inzenjeri , metalurzi ...i tako dalje , ne okrivljuju nikoga vec pitaju sta se stvarno desilo toga kobnoga dana 9/11 kada je USA poludjela u zelji za osvetom
a o Markalama i Srebrenica ima druga tema , u tome slucaju istraga je izvrsena i od strane tadasnjega strucnoga tima UNPROFORA , te domacih strucnjaka , radarski zapisi sa osmatrackih pozicija takodjer UNPROFORA I i tako dalje , istraga je izvrsena i dokazi prezentirani i cak Srbija je ucestvovala i hiljade tehnickih zapisa i video zapisa i svjedocenja u Den Hagu za i protiv , pa evo Mladicu sratku isto tako poteze ista pitanja pa ga lijepo javno pobijes argumentima

a u slucaju 9/11 imamo samo snimke aviona kako udaraju u nebodere , dva aviona a ruse se 3 nebodera >>nemamo snimak aviona koji udara u Pentagon , i onaj avion sto se srusio navodno u Pensilvaniji ?
dje ' su ostaci ? tijela zrtava ?
i nema govora da se istraga koja je nabrzaka izvrsena nanovo otvori , sve je ad-akta i zakljucen slucaj expresno ??
ma koga oni zajebavaju ??
zasto kao u slucaju Markala i Srebrenice nije sazvan medjunarodni sud pa da sude Bin Ladenu ( a ne navodno ako je uopste i ubijen zasto ga nisu uhapsili ?) i sproveli u Den Hag pa pozvati strucnjake iz cijela svijeta ukljucujuci i odbranu da se sve javno objavi ? evo danas Gadafija optuzise za ratne zlocine u Den Hagu , pa neka ga hapse i neka svjedoci
a sta ces sada moj crni Jeffersone koji sam sebi u stomak skaces ? :roll:
Vec sam ti rekao sta mislim!
zonbirile

#6048 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by zonbirile »

jefferson wrote:
bit ce bolno osvjestenje za takve kao Jefferson kada se sazna istina o pozadini i ko zaista stoji iza napada 9/11
bit ce gadne frke u USA jer po statistikama oko 60 % Amerikanaca ne vjeruje u zvanicnu verziju ali ?
govoriti o tome dogadjaju van oficijelne , sluzbene verzije koju ponavljaju kao papagaji u kontrolisanim medijima je rizik da te proglase ludim , ili jednostavno ljudi u strahu skrenu sa te teme , o tome se govori sapatom i sa strahom
jer ima toliko nelogicnosti u zvanicnoj verziji i o 9/11 i toliko nebuloza , da i prosjecno obrazovani Amerikanac primjecuje da tu nesto ne stima
pitanje ?
zasto se srusio toranj broj 7 ?
odakle nano-termit u rusevinama zgrade ?
gdje su ostaci , sta god da je pogodilo Pentagon i video snimci preko 50 video kamera naokolo ( ima samo jedan mutni snimak i to sto je pogodilo Pentagon ne lici na putnicki avion )
i jos mnogo mnogo nerazjasnjenih pitanja
slicno kao u Titino vrijeme kada bi se usudio da govoris o Partizanskim bitkama i revoluciji i njihovim zlocinima odma' na goli otok te salju , verbalni delikt
a u USA danas ? stave te na crnu listu i pod prismotru
-------------------------------------------------------------------
nikakvog osvješćenja biti neće.Prošli su oni "Luisitaniju", Pearl Harbour,Kendije,proći će i 9/11.
O Šabanovu dobu ne lupaj,tek si tu delirijum.
popajic

#6049 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by popajic »

@simpozijum delirijum
...i jos mnogo mnogo nerazjasnjenih pitanja
slicno kao u Titino vrijeme kada bi se usudio da govoris o Partizanskim bitkama i revoluciji i njihovim zlocinima odma' na goli otok te salju , verbalni delikt ...
:?
ja...partizanske bitke su bile zlocinacke , a nadasve su u korelaciji Ameri vs Izrael :-) :roll:
( delirium tremens :D )
zonbirile

#6050 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by zonbirile »

popajic wrote:
@simpozijum delirijum
...i jos mnogo mnogo nerazjasnjenih pitanja
slicno kao u Titino vrijeme kada bi se usudio da govoris o Partizanskim bitkama i revoluciji i njihovim zlocinima odma' na goli otok te salju , verbalni delikt ...
:?
ja...partizanske bitke su bile zlocinacke , a nadasve su u korelaciji Ameri vs Izrael :-) :roll:
( delirium tremens :D )
----------------------------
hajde kontam čova nacionalist,vjerski fanatik,ali delirijum :-)
Locked