Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post Reply
llull

#6026 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by llull »

I on se dzaba budalasa, da nema stranaca i ovakva jadna Srbija bi im se usrala u sred Kosova...
Realno vojnicki nemaju sta da traze u tom sukobu samo sere kao i Vucic sto sere.
jao_situacije

#6027 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by jao_situacije »

slušao sam šta kaže šešelj
šešelj kaže da je ubijeni bio najkonstruktivniji političar i najviše zapadno orijentiran, da je prihvatao one briselske sporazume itd. i da su se često sukobljavali radikali ali i ostali bg političari sa njim

ako je to tako a vjerovatno jeste, albanci nemaju nikakav motiv
ali zato ultra četnici sa kriminalcima o kojima je on pričao imaju odličan motiv, pokušavali su ga prepasti palili mu auta nekretnine i na kraju ga ubili jer je previše pričao i bio prozapadno okrenut

tako su i đinđića "riješili"

a isto tako je zanimljivo da su sada mete vučkovih medija oni koji po internetu pričaju i pišu slične stvari kao i ja ovdje
ljudi koji na glas razmišljaju zašto bi ga albanci ubili, ako je bio odličan sagovornik

plus sukob i histerija u spc-u i oni nekakvi apeli, amfilohije koji je znao sve one arkanove zločince beretke i ostalo..
insomnia78

#6028 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by insomnia78 »

Ma klixu pise “samoproglasena drzava Kosovo”
:lol:
Doduse oni su znali i Armiju BiH nazvati takozvAnom
wonkaw
Location: daleko od fukare i lopova, jos dalje od hodza i popova

#6029 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by wonkaw »

Opet dijaspora zakuhava. :twisted:

Večernje novosti objavile su ranije danas da je zapaljena Opel Astra iz koje je, kako se sumnja, izvršen atentat na Ivanovića pripadala Austrijancu srpskog porijekla. Prema saznanjima lista, vlasnik vozila je sedamdesetogodišnjak, koji je mrtav.
pirpa

#6030 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by pirpa »

LBVIEW wrote:
Jebi ga, sto su trazili to su i dobili :izet: - "serpski grobovi i zemlja dje su oni" dobila dostojnog konkurenta. :D
Ali baš :mrgreen:
Ljudi dočekali svojih pet minuta i ne propuštaju šanse da im ga malkice zabiju.. :lol:
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#6031 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Challenger_ »

pirpa wrote:
LBVIEW wrote:
Jebi ga, sto su trazili to su i dobili :izet: - "serpski grobovi i zemlja dje su oni" dobila dostojnog konkurenta. :D
Ali baš :mrgreen:
Ljudi dočekali svojih pet minuta i ne propuštaju šanse da im ga malkice zabiju.. :lol:
Na duge staze ne bih na njih ni 5 pfeniga stavio.
pirpa

#6032 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by pirpa »

Challenger_ wrote:
Na duge staze ne bih na njih ni 5 pfeniga stavio.
Dok je Amera i slobodne granice ja se za njih ne sekiram :)
Challenger_

#6033 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Challenger_ »

Bolje je da se uzdaju u svoju pamet, a ne u nerealne megalomanske aspiracije od kojih nema ništa.
insomnia78

#6034 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by insomnia78 »

Kocobo. Nepogrjesivo lakmus papir
pirpa

#6035 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by pirpa »

Challenger_ wrote:Bolje je da se uzdaju u svoju pamet, a ne u nerealne megalomanske aspiracije od kojih nema ništa.
njihove su aspiracije totalno normalne, a to je put u EU, i oni ce sve raditi kako ih budu savjetvali americki prijatelji ... :mrgreen:

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... a/6828012/
Challenger_

#6036 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Challenger_ »

pirpa wrote:
Challenger_ wrote:Bolje je da se uzdaju u svoju pamet, a ne u nerealne megalomanske aspiracije od kojih nema ništa.
njihove su aspiracije totalno normalne, a to je put u EU, i oni ce sve raditi kako ih budu savjetvali americki prijatelji ... :mrgreen:

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... a/6828012/
Već si zaboravio šta si lajkao: Niš i taj rad.

Kakva EU, EU neće vidjeti ni BiH, ni Srbija, ni CG, ni Makedonija ni Albanija. Od toga NEMA NIŠTA.
Challenger_

#6037 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Challenger_ »

Da budem na čisto: volio bih da griješim i da nas sve prime odjednom. Tako bi se mnogi problemi riješili u najkraćem mogućem roku. Međutim, vrlo sam uvjeren da od toga (kolektivnog ili pojedinačnog prijema u EU) više nema ništa.
pirpa

#6038 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by pirpa »

ma nisam zaboravio šta sam lajkovao, linkove sam postirao što su mi komični a ne realni, a i što mi je drago kako im trljaju nos :mrgreen:
a zbog cega mislis da nece biti pjedinacnog pristupa EU zemalja balkana..

ja licno vjerujem da ce Albanija uci u EU iz razloga geografskog polozaja i jakih prijateljskih veza sa Italijom,crkvom...
Challenger_

#6039 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Challenger_ »

pirpa wrote:a zbog cega mislis da nece biti pjedinacnog pristupa EU zemalja balkana...
Prvo što sam stekao utisak da prostor ispod Save i Dunava (koga se naziva "podrum Evrope") arhitekti EU nisu imali namjeru ni primati u Uniju. Drugo, poznate izjave zvaničnika EU iz kojih je vidljivo da do DALJNJEG nema nikakve želje za proširenjem EU.
PM72

#6040 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by PM72 »

pirpa wrote:
ja licno vjerujem da ce Albanija uci u EU iz razloga geografskog polozaja i jakih prijateljskih veza sa Italijom,crkvom...
Ako pod tim jakim prijateljskim vezama sa Italijom misliš na švercovanje droge onda OK ali ovo za crkvu? Ja u Albaniji ne vidjeh tri crkve...
aldinjo

#6041 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by aldinjo »

llull wrote:I on se dzaba budalasa, da nema stranaca i ovakva jadna Srbija bi im se usrala u sred Kosova...
Realno vojnicki nemaju sta da traze u tom sukobu samo sere kao i Vucic sto sere.
Nije više 1997., 1998. ili 1999. godina.
Last edited by aldinjo on 07/12/2018 00:05, edited 1 time in total.
pirpa

#6042 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by pirpa »

PM72 wrote: Ako pod tim jakim prijateljskim vezama sa Italijom misliš na švercovanje droge onda OK ali ovo za crkvu? Ja u Albaniji ne vidjeh tri crkve...
dobra,dobra :lol: :lol:

nema to veze sa brojem crkvi u albaniji, mislio sam na historijske veze albanije sa crkvom(vatikanom),...
PM72

#6043 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by PM72 »

ja jedinu vezu crkve i Albanije vidim u majci Terezi pošto je ona albanka...
pirpa

#6044 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by pirpa »

a skenderbeg
PM72

#6045 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by PM72 »

misliš na konjak jer Skederbeg nije ni fratar ni svetac nego ipak "beg".
radostan dan

#6046 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by radostan dan »

shake69 wrote:Vidim na temi je Radosni i jos neki pozvani sagovornici na temu Kosova, Srbije, Srba itd. pa da mi odgovori, otkud da se Oliver Ivanovic, jedan od najvecih lidera Srba na Kosovu sutra sahranjuje u Beogradu a ne na ''svetoj srpskoj kosovskoj zemlji''? Meni to nije u duhu price ''Kosovo je Srbija''! Nikako. Covjek s Kosova, familija mu zivi u Mitrovici...
Trebam li reci da ne provociram? #samopitam
oprosti što će odgovor biti haotičan, u nekom sam poslu...
prvo da te pozdravim.
drugo, da iskoristim priliku da ti kažem zašto me nakon 8 godina nema na -onoj-
temi...društvo pozdravi, a tamo ne zalazim zbog dva šovinistička smrada i jednog licemjera. kada poželiš da prekineš kucanje, a pojavi se jaka želja da se sretneš u kafani sa takvima, da se malo -uživo preispitamo-, onda je vrijeme da odstupiš, ukoliko držiš do sebe i činjenice da za forumskog vijeka nisi dobio ban. uzgred, vidim da je jedan od njih zaginuo od strane moderatora tokom olimpijskih igara....ni oni više nisu mogli da ga trpe, a ne ja.
znači mimo pomenute trojke (sada dvojke), sve ostalo je ok, a ja i ti ćemo nastaviti našu još malo pa decenijsku epsku bitku na temi -dragi džumhur- :wink:

što se tiče konkretnog pitanja, odgovor će biti vrlo jednostavan - po meni, to je jedino logičko rješenje i izbor porodice, obzirom na to šta kroz sta je ivanović sve prošao, te posebno obzirom da je riječ o političkom ubistvu (moj sud o karakteru ovog čina).
vjerujem da je to ono intimno, a i bezbjednosno, čime se rukovodi porodica u ovom trenutku.
jer kao što danas reče jedan član pomenute - 18 godina su ga ubijali, albanci, medjunarodni predstavnici, i srbi.
sta drugo da izaberu, u situaciji u kojoj nema odgovora (a neće ga ni biti) - ko ga je ubio...
saznaće se čije je auto, saznaće se ko je povukao obarač, kao što se saznalo i za zvezdana jovanovića.
saznaće se i ko je bio logistika, kao što se saznalo za legiju....
po običaju, svući će se i zaokružiti priča na ovaj ili onaj kriminalni klan koji stoji iza svega, kao što se svukla na šiptara i kuma...
ali odgovora neće biti - ko je ubio olivera ivanovića, kao što ni dan danas nema odgovora - ko je u stvari ubio đinđića?

a to je veliki problem, baš veliki.
i on ne govori o toliko o pomenutoj dvojici, nego o nama...koliko smo slabi i tanki, i kako mogu da nam rade šta hoće i kada god hoće, kako im se prohtije ili kako im zatreba. i na lokalnom nivou, i u svjetskim okvirima.

e sad, ti ubijedi sebe da sam pod -nama- mislio samo na srbe ili pravoslavce, a ne i na tebe i ostale od bihaća do gostivara...pa će ti moja priča biti manje crna, manje pesimistična.
shake69

#6047 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by shake69 »

@Radosni, slazem se, ta familija se ne vidi vise tamo zbog sigurnosti i zele grobno mjesto Olivera gdje su oni u buducnosti-Beogradu! Ali mi je poruka opet losa; kako se boris za Kosovo a ne ostajes tamo zivjeti pa ni grob ti nece biti a stotinams godina se radjas tamo!? :?
Lici mi na ove nase ahmetovice, razne munire i ostale Srebrenicane u Sarajevu.
DrugaGimnazija

#6048 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by DrugaGimnazija »

Moze li mi neko od Srba ovdje pojasniti ovu dilemu:

Sta ce Srbiji Kosovo?

Ovo mislim ozbiljno. U takvoj Srbiji bi Albanci bili preko 20% stanovnistva. Da li je Srbija spremna da prihvati 2 miliona Albanaca i da im sva prava u zajednickoj drzavi? Da s njima dijeli vlast, dogovara vanjsku politiku, itd, itd... Ne vidim sto ce im to. :?
pirpa

#6049 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by pirpa »

PM72 wrote:misliš na konjak jer Skederbeg nije ni fratar ni svetac nego ipak "beg".
I to odlikovani beg od pape...

Image
llull

#6050 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post by llull »

Pretpostavljam da kao sto nama u Bosni treba Prijedor, Bijeljina, Zvornik, Trebinje, Banja Luka ...
Post Reply