FK Željezničar
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
plava institucija
#6026 Re: FK Zeljeznicar
Idemo na duplu krunu,ne zamarajte se sitnim dusama,ha ja...
- Šibicar
#6027 Re: FK Zeljeznicar
LSD wrote:Ali nikad niko nije (za tih 5 godina) tražio krivca u komšijama,nikad niko nije pisao toliko strastveno i opsesivno o generalnom sekretaru Mirsadu Alihodžiću... vec smo se gledali samo u svoju avliju i tu tražili krivca.Fordas wrote:PostenoLSD wrote:Imamo para ko blata, imamo Nijaza - može nam se...svak' nam je plijen,mi smo divovi.![]()
nikad izvini, samo za tebe ponavljam post sa druge teme i toliko od mene
pet godina na ovom forumu smo trpili vase plakanje i kukanje i sazaljevali se na vama, vasim problemima i vasoj teskoj situaciji. Tako da mozemo pretrpiti i par ovakvih i slicnih postova na nas racun apropo trenutne situacije kod nas, nije problem
Upravo tako,to sam prije i govorio,e u tome je razlika izmedju NAS i njih,maleni ostaju maleni...
-
Fordas
#6028 Re: FK Zeljeznicar
Zasto bi neko spominjao alihodzica kada se on ne bavi stvarima poput nijaza i njemu slicnih. alihodzic se ne bavi ni onim za sto radovno uzima platu!? A realno ne mozete naci nikoga kome bi prisivali 'nijazove' epitete i vi to dobro znate
pa ste zato 'zavjerenike' godinama trazili po tv kucama, direktorima i predsjednicima drugih klubova...
pa ste zato 'zavjerenike' godinama trazili po tv kucama, direktorima i predsjednicima drugih klubova...
- Šibicar
#6029 Re: FK Zeljeznicar
Ti si sigurno neki komičar ili tako nešto?

-
nikad_izvini
#6030 Re: FK Zeljeznicar
Znači da rezimiramo. Željo je kupio uspjehe, vi ste giganti. Idi i plači sada. Vidim da se jedešFordas wrote:Zasto bi neko spominjao alihodzica kada se on ne bavi stvarima poput nijaza i njemu slicnih. alihodzic se ne bavi ni onim za sto radovno uzima platu!? A realno ne mozete naci nikoga kome bi prisivali 'nijazove' epitete i vi to dobro znate
- Roy
#6031 Re: FK Zeljeznicar
Iluzionist. Sinoc prepolovio posjetu. (3000 gledalaca, rece i osta zivŠibicar wrote:Ti si sigurno neki komičar ili tako nešto?![]()
-
nikad_izvini
#6032 Re: FK Zeljeznicar
Pa i nije jer njegova ekipa ima takav prosjek na domaćim utakmicama, on misli da je to puno, u njegovom svijetu, to je zapravo kompliment
Zato i ne zna da ocijeni koliko je bilo posjetilaca
Ne zna čovjek, nije mu zamjeriti 
- Šibicar
#6033 Re: FK Zeljeznicar
nikad_izvini wrote:Pa i nije jer njegova ekipa ima takav prosjek na domaćim utakmicama, on misli da je to puno, u njegovom svijetu, to je zapravo komplimentZato i ne zna da ocijeni koliko je bilo posjetilaca
Ne zna čovjek, nije mu zamjeriti
Pa čak i smijurija zvana "1 navijač 2 stolice" nije doprinijela da izgleda k'o da ih je puno.
-
puregold_
#6034 Re: FK Zeljeznicar
Sto se tice zelje, sinoc utakmica prelosa, navijanje na momente dobro, moglo je i bolje, onu lakrdiju od "incidenta" ne vrijedi komentarisati, al eto reci cu samo da me je iskreno STID, ono se ne smije desavati, ciji god da je navijac ono uradio mi cemo ga popushiti.
Sto se tice titule, gledam raspored nas i od borca, bice guravo al pravo. kljucne ce biti utakmice borca na grbavici i kosevu i zelje protiv slobode i borca proitv slobode.
Vidjecemo.
Sto se tice titule, gledam raspored nas i od borca, bice guravo al pravo. kljucne ce biti utakmice borca na grbavici i kosevu i zelje protiv slobode i borca proitv slobode.
Vidjecemo.
-
LSD
#6036 Re: FK Zeljeznicar
Pa što tražite ostavku tog istog Alihodžića (kao i komplet uprave) ako je toliko poštenFordas wrote:Zasto bi neko spominjao alihodzica kada se on ne bavi stvarima poput nijaza i njemu slicnih. alihodzic se ne bavi ni onim za sto radovno uzima platu!? A realno ne mozete naci nikoga kome bi prisivali 'nijazove' epitete i vi to dobro znate
A što se tice "zavjernika" duga je lista...sjetimo se scena pred samu sezonu u kojoj ste uzeli zadnju titulu : Ćelo zvani Kočija kako je za uho doveo Grujića da se slika za medije i na kraju sezone Mućo zvani Popaj i slika pehara prvaka pored koje ponosno pozira ali u njegovoj birtiji i u njegovom vlasništvu
- jufka developer
#6037 Re: FK Zeljeznicar
Saopćenje za javnost
FK Željezničar kao zajednica zdravih i osvještenih pojedinaca, a crpeći tekovine sportskih misija generacija uspješnih sportista, koji su ispisivali blistave stranice njegove povijesti, sa tugom je primio sve aspekte incidenta, koje je pokvarilo izvanredan sportski ambijent u kojem je odigran meč između FK Slavija i FK Željezničar.
Najoštrije osuđujemo i kao Klub se ograđujemo od huligana koji je svojim postupkom pokvario divan sportski ambijent sinošnje utakmice.
Tim gestom huligana, a ni u kom slučaju navijača, relativizirani su napori FK Željezničar, armije naših uzornih navijača, koji su za primjer kako treba bodriti svoju ekipu, posebno čitav organizacijski štab ove utakmice, dovedena je u pitanje sigurnost u koje je FK Željezničar, kao i osiguravajuća Agencija, uložili ogroman trud.
Posebno je ovim nepromišljenim gestom, na trenutak uništena neprocjenjiva ambijenta jedinstvenog hora hiljada Željinih navijača, koje su i lijepe poteze naših protivnika nagrađivali pljeskom.
Nakon što je naš stadion „Grbavica“ postao mjesto najbrojnije posjete, nakon odličnih igara FK Željezničar, jedan besramni nepristojnik, doveo je u pitanje napore stotina entuzijast, zaposlenika i prijatelja našeg Kluba.
Sve ovo pokazuje kako duboke društvene frustracije, neizgrađenih i neosviještenih pojedinaca artikuliraju jasnu poruku da se cjelokupno bosansko-hercegovačko društvo snažnije uključi, kroz zakonsku regulativu, namećući odgojne aspekte u radu sa mladima, čemu se FK Željezničar i do sada iskazivao, posebno kroz Kodeks o ponašanju navijača FK Željezničar.
Sa radošću pozdravljamo gest naših sportskih prijatelja iz FK Slavija, koji nisu nasjeli na ovu sportsku, ali i šire društveno utemeljenu provokaciju.
Ujedno vas pozivamo na press koji je zakazan za 29.03.2010. u plavom salonu stadiona Grbavica sa pocetkom u 14 h.
PREDSJEDNIŠTVO FK ŽELJEZNIČAR
http://www.fkzeljeznicar.com/novosti/sa ... 3.2010.php
FK Željezničar kao zajednica zdravih i osvještenih pojedinaca, a crpeći tekovine sportskih misija generacija uspješnih sportista, koji su ispisivali blistave stranice njegove povijesti, sa tugom je primio sve aspekte incidenta, koje je pokvarilo izvanredan sportski ambijent u kojem je odigran meč između FK Slavija i FK Željezničar.
Najoštrije osuđujemo i kao Klub se ograđujemo od huligana koji je svojim postupkom pokvario divan sportski ambijent sinošnje utakmice.
Tim gestom huligana, a ni u kom slučaju navijača, relativizirani su napori FK Željezničar, armije naših uzornih navijača, koji su za primjer kako treba bodriti svoju ekipu, posebno čitav organizacijski štab ove utakmice, dovedena je u pitanje sigurnost u koje je FK Željezničar, kao i osiguravajuća Agencija, uložili ogroman trud.
Posebno je ovim nepromišljenim gestom, na trenutak uništena neprocjenjiva ambijenta jedinstvenog hora hiljada Željinih navijača, koje su i lijepe poteze naših protivnika nagrađivali pljeskom.
Nakon što je naš stadion „Grbavica“ postao mjesto najbrojnije posjete, nakon odličnih igara FK Željezničar, jedan besramni nepristojnik, doveo je u pitanje napore stotina entuzijast, zaposlenika i prijatelja našeg Kluba.
Sve ovo pokazuje kako duboke društvene frustracije, neizgrađenih i neosviještenih pojedinaca artikuliraju jasnu poruku da se cjelokupno bosansko-hercegovačko društvo snažnije uključi, kroz zakonsku regulativu, namećući odgojne aspekte u radu sa mladima, čemu se FK Željezničar i do sada iskazivao, posebno kroz Kodeks o ponašanju navijača FK Željezničar.
Sa radošću pozdravljamo gest naših sportskih prijatelja iz FK Slavija, koji nisu nasjeli na ovu sportsku, ali i šire društveno utemeljenu provokaciju.
Ujedno vas pozivamo na press koji je zakazan za 29.03.2010. u plavom salonu stadiona Grbavica sa pocetkom u 14 h.
PREDSJEDNIŠTVO FK ŽELJEZNIČAR
http://www.fkzeljeznicar.com/novosti/sa ... 3.2010.php
- campa_xxx
#6038 Re: FK Zeljeznicar
1. Borac 20 13 2 5 41
2. Željezničar 20 11 5 4 38
21.kolo
FK Željezničar - NK Travnik - (3 Željo)
HŠK Zrinjski - FK Borac - (0 Borac)
22.kolo
FK Rudar P. - FK Željezničar - (1 Željo)
FK Borac - FK Slavija - (3 Borac)
23.kolo
FK Željezničar - FK Borac - (3 Željo)
24.kolo
FK Sloboda - FK Željezničar - (0 Željo)
FK Borac - FK Rudar P. - (3 Borac)
25.kolo
FK Željezničar - FK Modriča M. - (3 Željo)
FK Borac - NK Travnik - (3 Borac)
26.kolo
FK Velež - FK Željezničar -(0 Željo)
FK Sloboda - FK Borac - (0 Borac)
27.kolo
FK Željezničar - FK Olimpik - (3 Željo)
FK Borac - FK Modriča M. - (3 Borac)
28.kolo
FK Sarajevo - FK Željezničar - (1 Željo)
FK Velež - FK Borac - (0 Borac)
29.kolo
FK Željezničar - FK Laktaši - (3 Željo)
FK Borac - FK Olimpik - (3 Borac)
30.kolo
FK Leotar - FK Željezničar - (3 Željo)
FK Sarajevo - FK Borac - (0 Borac)
TABELA
1. Željezničar 30 17 7 6 58
2. Borac 30 18 2 10 56
Za titulu su nam potrebne sve domace pobjede i najmanje 3 boda iz gostiju...Borac ima teza gostovanja...
Dovidjenja i prijatno....

21.kolo
22.kolo
23.kolo
24.kolo
25.kolo
26.kolo
27.kolo
28.kolo
29.kolo
30.kolo
TABELA
2. Borac 30 18 2 10 56
Za titulu su nam potrebne sve domace pobjede i najmanje 3 boda iz gostiju...Borac ima teza gostovanja...
Dovidjenja i prijatno....
-
Fordas
#6039 Re: FK Zeljeznicar
Nesto si mi previse siguran u ovo?? ja ne bih bio, mozda da je nijez bio malo pametniji ali kako nijecampa_xxx wrote: FK Leotar - FK Željezničar - (3 Željo)
TABELA
2. Borac 30 18 2 10 56
- karanana
#6040 Re: FK Zeljeznicar
za borac si stavio sve realno dok si za zelju natego neosnovanu dvicu u trebinju. cak i x u prijedoru ce biti veoma veoma tezak. sve u svemu, ja po ovom rasporedu vidim borca kao sampiona. cak mislim da oni mogu izvuci x na grbavici.campa_xxx wrote:1. Borac 20 13 2 5 41
21.kolo
22.kolo
23.kolo
24.kolo
25.kolo
26.kolo
27.kolo
28.kolo
29.kolo
30.kolo
TABELA
2. Borac 30 18 2 10 56
Dovidjenja i prijatno....![]()
![]()
-
elSaik
#6041 Re: FK Zeljeznicar
Da, prognoza da će tim koji je dobio Širokog u gostima i igrao neriješeno sa Zrinjskim, također u gostima, tim koji ima najviše osvojenih gostujućih bodova i jedini pozitivnu gol-razliku u utakmicama na tuđem terenu, pobijediti ekipu koja u posljednjem kolu neće igrati nizašta, je baš apsurdna i neutemeljena.
- karanana
#6042 Re: FK Zeljeznicar
a samo sloga srbina spasava?elSaik wrote:Da, prognoza da će tim koji je dobio Širokog u gostima i igrao neriješeno sa Zrinjskim, također u gostima, tim koji ima najviše osvojenih gostujućih bodova i jedini pozitivnu gol-razliku u utakmicama na tuđem terenu, pobijediti ekipu koja u posljednjem kolu neće igrati nizašta, je baš apsurdna i neutemeljena.
ko u trebinju uzima lagane bodove? osim nas i zrinjskog kad srede.
-
elSaik
#6043 Re: FK Zeljeznicar
Ko je rekao da će bodovi biti laki?karanana wrote:a samo sloga srbina spasava?elSaik wrote:Da, prognoza da će tim koji je dobio Širokog u gostima i igrao neriješeno sa Zrinjskim, također u gostima, tim koji ima najviše osvojenih gostujućih bodova i jedini pozitivnu gol-razliku u utakmicama na tuđem terenu, pobijediti ekipu koja u posljednjem kolu neće igrati nizašta, je baš apsurdna i neutemeljena.
ko u trebinju uzima lagane bodove? osim nas i zrinjskog kad srede.
Što se SSSS tiče: prošla sezona, posljednje kolo, ko je zayebao Borac za Europu? Slavija.
-
RedBlueArmy
#6044 Re: FK Zeljeznicar
Ne bih ja otpisao bodove u Sarajevu, pogotovo na Koševu...
Vidjećemo...
- karanana
#6045 Re: FK Zeljeznicar
ne znam, ali rano je za ove prognoze 10 kola unaprijed. ali eto moje misljenje je da je svaka prognoza za borac gore realna i da je ono gore po borac najgora moguca varijanta - 56 bodova, dobijaju kuci a gube na strani, dok zeljo ima teska gostovanja u republici srpskoj gdje su predvidjena 4 boda, zatim derbi gdje se sve moze desiti - i 3 boda i x i poraz, a bogami i utakmica zeljo-borac na grbavici moze biti gurava, zato je nezahvalno davati prognoze u ovako zamrsenoj situaciji.
- ultima_palabra
#6046 Re: FK Zeljeznicar
Siguran sam da bi maleni dobili Borac ako bi nama trebalo za titulu, kao što sam siguran da bi Leotar zapeo iz petnih žila protiv nas
Anyway, treba ići utakmicu po utakmicu, i povećavati razliku ispred ove četvorke iza nas, a za Borac ćemo vidjeti
Anyway, treba ići utakmicu po utakmicu, i povećavati razliku ispred ove četvorke iza nas, a za Borac ćemo vidjeti
Pa ne znam šta hoćete od Nijaza, pustio vas je da uzmete derbi kako bi imali za šta igrati i bili motivisani pred kraj sezone, kad igrate sa našim konkurentimaFordas wrote:Nesto si mi previse siguran u ovo?? ja ne bih bio, mozda da je nijez bio malo pametniji ali kako nije
- ganjeta
#6047 Re: FK Zeljeznicar
Mislim da ce nama ova tekma u Prijedoru mnogo znaciti,kad bi gore dobili pa onda nam dolazi Borac...to bi vec bila serija 11-12 tekmi bez poraza,e onda nas vise niko nebi mogao zaustaviti...moje licno misljenje.Mada netreba gledati previse daleko,ici tekmu po tekmu pa cemo vidjeti gdje smo.Ali pruga je krenula,i ko zna gdje je kraj...jedino moze biti samo tamo gdje "guma gori" hehehhehe

- stachu
#6048 Re: FK Zeljeznicar
Sta ti imas protiv gume sto gori...ganjeta wrote:Mislim da ce nama ova tekma u Prijedoru mnogo znaciti,kad bi gore dobili pa onda nam dolazi Borac...to bi vec bila serija 11-12 tekmi bez poraza,e onda nas vise niko nebi mogao zaustaviti...moje licno misljenje.Mada netreba gledati previse daleko,ici tekmu po tekmu pa cemo vidjeti gdje smo.Ali pruga je krenula,i ko zna gdje je kraj...jedino moze biti samo tamo gdje "guma gori" hehehhehe![]()
![]()
![]()
- ganjeta
#6049 Re: FK Zeljeznicar
Sta ti imas protiv gume sto gori...stachu wrote:ganjeta wrote:Mislim da ce nama ova tekma u Prijedoru mnogo znaciti,kad bi gore dobili pa onda nam dolazi Borac...to bi vec bila serija 11-12 tekmi bez poraza,e onda nas vise niko nebi mogao zaustaviti...moje licno misljenje.Mada netreba gledati previse daleko,ici tekmu po tekmu pa cemo vidjeti gdje smo.Ali pruga je krenula,i ko zna gdje je kraj...jedino moze biti samo tamo gdje "guma gori" hehehhehe![]()
![]()
![]()
-
LSD
#6050 Re: FK Zeljeznicar
Onaj Kristić je pravi pakaš
e koja gnjida od covjeka