Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
JThomas wrote:bogam' sumnjam, pritisak javnosti je čudo. i opet kažem, žalosno je što neki slučaj mora pući po medijima da bi neko dobio kaznu kako treba...
Kakav pritisak javnosti? Ko jos prica o ovom slucaju? Pa evo i ovdje nemas 10 komentara kako treba. Nisam pratio na tv-u, ali evo ne vidim nikakvu emisiju gdje su pozvani predstavnici grada, policije ili sudtstva ili ko vec, da se raspravlja o ovom slucaju.
Valjda policajac pogodjen, pa i nije neko cudo. Da je kojim slucajem obicni gradjanin, mislim da bi veca frka bila. Ovako se nekako sve utisalo. Ili je i ovaj drot upleten u ovo, pa nece da se previse prica o ovome, ne kontam...
JThomas wrote:bogam' sumnjam, pritisak javnosti je čudo. i opet kažem, žalosno je što neki slučaj mora pući po medijima da bi neko dobio kaznu kako treba...
Kakav pritisak javnosti? Ko jos prica o ovom slucaju? Pa evo i ovdje nemas 10 komentara kako treba. Nisam pratio na tv-u, ali evo ne vidim nikakvu emisiju gdje su pozvani predstavnici grada, policije ili sudtstva ili ko vec, da se raspravlja o ovom slucaju.
Valjda policajac pogodjen, pa i nije neko cudo. Da je kojim slucajem obicni gradjanin, mislim da bi veca frka bila. Ovako se nekako sve utisalo. Ili je i ovaj drot upleten u ovo, pa nece da se previse prica o ovome, ne kontam...
Policajac nije upleten, a da jeste, tek bi se onda pricalo o tome. Ovako, kao sto i sam kazes, policajac je ranjen, pa i nije tako strasno. Nasi sugradjani otprilike razmisljaju ovako: "Ko ga j... prima platu za to, ha ja..."
hoćete li hendikep + - 12 da se kladimo koliko će dobiti?
i to je mnogo više nego što se priča o prosječnom ubistvu ili pokušaju ubistva u sarajevu. sama činjenica da je svako čuo za ovaj slučaj znači mnogo, vjerujte.
JThomas wrote:hoćete li hendikep + - 12 da se kladimo koliko će dobiti?
i to je mnogo više nego što se priča o prosječnom ubistvu ili pokušaju ubistva u sarajevu. sama činjenica da je svako čuo za ovaj slučaj znači mnogo, vjerujte.
------------------------------------
po zakonu do 5 godina,zavisno od kvalifikacije povrede.
ako okarakterišu kao pokušaj ubistva službenog lica na dužnosti, ili pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju, može se izreći i dugotrajni zatvor. a imaš u sticaju i izazivanje opšte opasnosti.
JThomas wrote:ako okarakterišu kao pokušaj ubistva službenog lica na dužnosti, ili pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju, može se izreći i dugotrajni zatvor. a imaš u sticaju i izazivanje opšte opasnosti.
da li hoće, druga je priča.
-----------------------------
čisto sumnjam,daj šta daš i 5g je zauhar.
Kakvih 5 god.
To KD je upravo pokusaj ubistva sluzbenog lica na duznosti, a ako dobije 10 god. nek bude srecan... da se ja pitam, visio bi pred BBI centrom.
wolfie wrote:Ne zamjerite mi sto postam iz vedra neba, odabrao sam ovu temu jer je medju citanijim, a moglo bi biti usko povezano s temom. Dakle, "nedostaje" li kome siva Skoda Octavia, reg. oznake 219-M-722?
Ako da, PM pa da obradujemo nekoga, nadam se.
Ziv bio, nazovi policiju i pitaj njih da li je iko prijavio nestanak Skode...
ja1977 wrote:Kakva je razlika između "policije" i "milicije"?
Policijsko saopštenje glasi:"Uhapšena osoba koja je pucala na policajce".
Milicijsko saopštenje bi glasilo:"Napadač poginuo u obračunu sa milicijom".
Tito zakon.
Prije rata za podrucje Alipasinog i Dobrinje bio je zaduzen Jozo Andzic i jos par zestokih "milicajaca". I to je bilo sasvim dovoljno za "dnevno postrojavanje". Sada im treba podrska SIPE i specijalaca da naprave raciju npr. u jednoj Zujevini i jos svi budu otpusteni zbog toga...
ja1977 wrote:Kakva je razlika između "policije" i "milicije"?
Policijsko saopštenje glasi:"Uhapšena osoba koja je pucala na policajce".
Milicijsko saopštenje bi glasilo:"Napadač poginuo u obračunu sa milicijom".
Tito zakon.
Prije rata za podrucje Alipasinog i Dobrinje bio je zaduzen Jozo Andzic i jos par zestokih "milicajaca". I to je bilo sasvim dovoljno za "dnevno postrojavanje". Sada im treba podrska SIPE i specijalaca da naprave raciju npr. u jednoj Zujevini i jos svi budu otpusteni zbog toga...
Jos jednom TITO ZAKON bio i ostao...
-----------------------------------
pa da lakše prođe,Šaban
Ratatata wrote:Tito je bio bravar a ne zakon
Joj sto ne mogu ovih Titofila
e neka je sada bolje jooooj jest nam dobroooooooooooo
Meni je dobro jer ne sjedim prekrstenih ruku i kukam kako je Tihic,Radoncic i budjavi Izetbegovic lopov.
A to sto ste se vi,odnosno veliki broj ljudi prepustili vlastitoj agoniji je vasa stvar.
Kukate po crnoj hronici kao da se samo u Sarajevu pucaju ljudi.U svakom gradu na svijetu imas dnevno jedno ubistvo i par pucnjava,sta sad? treba izazvati stanje opce nepogode i policijski sat zato sto se par baba sa forum boji izaci iz kuce.
Sta vas ima biti strah kad vam se zivot svodi na F5
vala ako tebi nije svejedno da gradom hoda stotinu ubica, sto maloljetnih, sto bolesnih za kojih nema institucije, sto onih obicnih kojima nema mjesta u zatvoru, svaka ti cast. vjecno se ista imena provlace kroz pucnjave. znaci, nije isto kao u drugim drzavama. da se uklone sad oni koji zadnjih par godina stalno belaje prave, bilo bi puno mirnije.
minjonja wrote:vala ako tebi nije svejedno da gradom hoda stotinu ubica, sto maloljetnih, sto bolesnih za kojih nema institucije, sto onih obicnih kojima nema mjesta u zatvoru, svaka ti cast. vjecno se ista imena provlace kroz pucnjave. znaci, nije isto kao u drugim drzavama. da se uklone sad oni koji zadnjih par godina stalno belaje prave, bilo bi puno mirnije.
minjonja wrote:vala ako tebi nije svejedno da gradom hoda stotinu ubica, sto maloljetnih, sto bolesnih za kojih nema institucije, sto onih obicnih kojima nema mjesta u zatvoru, svaka ti cast. vjecno se ista imena provlace kroz pucnjave. znaci, nije isto kao u drugim drzavama. da se uklone sad oni koji zadnjih par godina stalno belaje prave, bilo bi puno mirnije.