Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
kolega wrote:
ih ako je tako onda se dobrovoljno javljam da ti budem kućni ljubimac, pod uslovom da me redovno hraniš i pustiš da se malo izljećem povremeno
p.s nikada dovoljno uputa: naravno sva se hrana iz kese stavi u tavu.
a hrana se najbolje marinira u onim kesama za zamrzavanje. to sam cuo i vidio kod one slatke, slatke, preslatke kuharice dobrih sisa, najdzele.
Sunrise00 wrote:
Chocolate cloud by Nigella Lawson
same here ma brate rusi s noga, podsjeca na onaj "lava" kolac...pojela samo malo i smucilo mi se...ne volem ovako "jake" kolace zato sam pozvala goste, da se ne baca ...
IRMA, ovdje ne pise da ide prasak za pecivo??? je li moguce???
i pise mjera: 1/2 caše vjerovatno je to 1/2 of a cup...
eh sad...koju si mjeru uzimala?? stvarno ono nasu cašu ili pola cup??
tnx
samo gost wrote:Poslije klepa....(malo tamna slika
odlično ti je ovo, ... kako napraviš ovaj munchmallow?
moram pitati nešto ozbiljno jer ima jedna koja prođe ovuda i obrsti mi sve postove : )
Evo onda i ozbiljan odgovor: pjena za capuccino je napravljena na kućnom aparatu za espresso. Doduše u mlijeko (3,8%) stavim i ono malo mlijeko za kafu da još podigne masnoću (to je moj muž smislio i ispalo je odlično).
nova_korisnica wrote:IRMA, ovdje ne pise da ide prasak za pecivo??? je li moguce???
tnx
naravno..nema potrebe jer ce se oni sami od sebe napuhati tijekom pecenja ne brini Martha ti je prefekcionista kao i ja tako da sve kako ti pishe stavi i smjesa ce ti tacno ispasti za 6 kalupa (da ih napunis fino do vrha)
nasu casu od 250 ml odnosno pola toga ili trecinu.. i u cup ima oko 220-250 ml zavisi je li pijes caj u Engleskoj ili u Njemackoj
nova_korisnica wrote:IRMA, ovdje ne pise da ide prasak za pecivo??? je li moguce???
tnx
naravno..nema potrebe jer ce se oni sami od sebe napuhati tijekom pecenja ne brini Martha ti je prefekcionista kao i ja tako da sve kako ti pishe stavi i smjesa ce ti tacno ispasti za 6 kalupa (da ih napunis fino do vrha)
nasu casu od 250 ml odnosno pola toga ili trecinu.. i u cup ima oko 220-250 ml zavisi je li pijes caj u Engleskoj ili u Njemackoj
gotoviiiiiiiiiiiii
samo su moji bez slaga...ne volim ni ja ni moji....
ja sam stavila malo isjeckanih oraha unutra mljac jedan sam vruc pojela valjda nece biti posljedica a super mi je jer ide brzo...