Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
- Danguba
-
vernes81
- JohnnyS
#6028 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Smirile su se strasti naknadno, sad se i po Sarajevu govori plaća, općina, kruh i Švicarska
-
DebelinJoe
#6029 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Sad se u Sarajevo kaže: "Krenem jučer u opštinu da ganjam papire, kad sretnem Damira, sam mnom u školu išao, eno ga općinski vijećnik, bio u SDA sad u NIP prešao... " Svima vama tisuću selama...
- Danguba
#6030 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
- JohnnyS
#6031 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Znalo se za kruh, samo ga se namjerno nije davalo u odabranim pekarama. Od cijele te priče je boldiran samo dio s hljebom i kruhom pa sam se na to referirao.
-
pemanapemani
#6032 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
-
DebelinJoe
#6033 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Pazi, ne u odabranim pekarama, nego u pekaRnama. Pardon, pekarnicama.JohnnyS wrote: ↑18/07/2026 19:08Znalo se za kruh, samo ga se namjerno nije davalo u odabranim pekarama. Od cijele te priče je boldiran samo dio s hljebom i kruhom pa sam se na to referirao.
- SaraFina
#6034 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Pustite Johnnys, on je skroz ok lik.
-
Seawolf
#6035 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Ovi iz Hercegovine i dalje nikakav porez i akcize državi ne plaćaju:
https://www.klix.ba/biznis/finansije/ui ... /260718074
https://www.klix.ba/biznis/finansije/ui ... /260718074
- Danguba
- SaraFina
-
Osmi Socrates
#6038 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Ja to miješam kako mi odgovara. Može Nizozemska jer ima smisla u svakom pogledu. Ne može pekarnica jer je pretjerano kompliciranje.
Može vala i kompliciranje i komplikovanje.
A kako drugi pričaju mi uopšte ne igra nikakvu ulogu, sve dok razumijem šta znači. Pola ovog foruma koristi moderne anglicizme, ali im eto smeta kad neko koristi jedan od zvaničnih jezika BiH.
Može vala i kompliciranje i komplikovanje.
A kako drugi pričaju mi uopšte ne igra nikakvu ulogu, sve dok razumijem šta znači. Pola ovog foruma koristi moderne anglicizme, ali im eto smeta kad neko koristi jedan od zvaničnih jezika BiH.
Last edited by Osmi Socrates on 18/07/2026 22:13, edited 1 time in total.
- escobar__
#6039 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Interesantno... Ne zanimaju vas islam niti Bošnjaci ali ne prođe dan da (u negativnom kontekstu) pominjete i jedno i drugo. Jebo te grob, pa političari vam "karijere" (ili kako god se zove taj kurac od bijednog života koji žive) izgradili na mržnji prema nama.Truba wrote: ↑18/07/2026 11:18Nikakva krizaHaris033 wrote: ↑18/07/2026 08:09 Odavno je to tako... Ima onaj poznati intervju gdje Sejo Sexon priča o svom nastupu u zapadnoj Hercegovini, kada mu je vlasnik diskoteke , misleći da Sejo Bišnjak,nakon koncerta mrtav-hladan rekao”Mi vas muslimane ne volimo, ali si mi ti nekako baš legao...”
Ta rečenica savršeno oslikava apsurd u kojem žive. Njihova netrpeljivost prema Bošnjacima zapravo je nusprodukt dubokih kompleksa i krize identiteta. Nalaze se u procjepu u Hrvatskoj ih izvorni Hrvati često ne doživljavaju kao svoje, dok su u Bosni i Hercegovini brojčana manjina.
Umjesto da grade mostove, oni taj osjećaj nepripadnosti i frustracije liječe radikalizmom, agresivnim nacionalizmom i otvorenim animozitetom prema drugima.
Ista stvar je i sa Srbima u BiH.
Ljude ne zanima ni islam ni bosnjaci
Zanima ih austrija njemacka kriz...da nemaju nikakvih ko takata sa srbima i bosnjacima
Nakon 35 godina rodjakinja otisla na zlatibor
To oluja traca u selu
- Point.
#6040 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Prika, kad me već ogovaraš kao strina kakva red bi bio da me označiš a ne iza leđa, da preko goluba pismonoše to doznajem.JohnnyS wrote: ↑18/07/2026 11:37Vidim ga kao pravovjernog borca koji ne dopušta drugo mišljenje da može biti ispravno nego samo njegovo. Jer tako ide od teme do teme kad se napiše nešto što njegovu oku nije milo. Može kao inkvizitora ako će ti srce biti na mjestu. Valjda se neće onda Truba uvrijediti jer se koriste crkvene institucije kao derogativ.pemanapemani wrote: ↑18/07/2026 11:32Ne vidim ni ja problem u jeziku i promjeni, razumijemo se. Samo nemoj potencirati da ta jezicka terminalna promjena uzrokuje probleme u zivotu. Ne mislim na tebe, nego likove koji idu po pekarama i granapima i tumace izraze lica radnika kada se spomene kruh.JohnnyS wrote: ↑18/07/2026 11:13
Ne znam, jebe mi se i za hljeb i za kruh, ja sam za to da svatko priča kako hoće, ne vidim nikakav problem u tome što je netko devedeset druge krenuo pričati tisuća ili mehak.
Ono što znam jest da 2026.godine na forumu svaka tema vezana uz reprezentaciju Španjolske ima revijalne upise jezičnih mladoturaka koji se čudu čude otkud Španjolska, a ne Španija. Isto je i na temama reprezentacije države Nizozemske u čijem je sastavu pokrajina Holandija.
Jedan od tih jezičnih mladoturaka je postavio upis točno prije tebe.
Ovo, mladoturci je iskreno malo degutantno. Ako sam dobro razumio, ti kolegu @point smatras za tog nekog mladoturka.
Mislim, nigdje veze.
Jebi ga, nemoj biti cetnik koji u svemu vidi neke Turke.
Meni je to skroz nenormalno.
Mozda je mladoaustrougar koji zeli asimilirati Hrvate?
Što odmah mladoturk, mojne mi tih Antinih što nikad nije bio na lijevo strani fazona, zašto ne kao mladog austrougara? Više sam za tu varijantu, draži mi je zapad od istoka u svakom pogledu.
Ne znam, jebe mi se i za Španiju i za Španjolsku, ja to nako više iz znatiželje.
Et.
- SaraFina
#6041 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Kroatizmi su otmeni. Srbizmi su cisti seljačizam.Osmi Socrates wrote: ↑18/07/2026 22:10 Ja to miješam kako mi odgovara. Može Nizozemska jer ima smisla u svakom pogledu. Ne može pekarnica jer je pretjerano kompliciranje.![]()
Može vala i kompliciranje i komplikovanje.![]()
A kako drugi pričaju mi uopšte ne igra nikakvu ulogu, sve dok razumijem šta znači. Pola ovog foruma koristi moderne anglicizme, ali im eto smeta kad neko koristi jedan od zvaničnih jezika BiH.![]()
- Sanjarko
#6042 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Ne kontaju, i on ne konta. Srba je tada bilo u Sarajevu oko 100 000, sa ovim tzv Istočnim sada dijelom.
80 000 ih ima u tzv Istočnim dijelovima Sarajeva i Pale koje pripadaju istome i istoj upravi.
Moguće je da Srbi nisu htjeli prodati kruh, a on u isti koš stavlja sve.
@JohnnyS
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#6043 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
escobar__ wrote: ↑18/07/2026 22:10Interesantno... Ne zanimaju vas islam niti Bošnjaci ali ne prođe dan da (u negativnom kontekstu) pominjete i jedno i drugo. Jebo te grob, pa političari vam "karijere" (ili kako god se zove taj kurac od bijednog života koji žive) izgradili na mržnji prema nama.Truba wrote: ↑18/07/2026 11:18Nikakva krizaHaris033 wrote: ↑18/07/2026 08:09 Odavno je to tako... Ima onaj poznati intervju gdje Sejo Sexon priča o svom nastupu u zapadnoj Hercegovini, kada mu je vlasnik diskoteke , misleći da Sejo Bišnjak,nakon koncerta mrtav-hladan rekao”Mi vas muslimane ne volimo, ali si mi ti nekako baš legao...”
Ta rečenica savršeno oslikava apsurd u kojem žive. Njihova netrpeljivost prema Bošnjacima zapravo je nusprodukt dubokih kompleksa i krize identiteta. Nalaze se u procjepu u Hrvatskoj ih izvorni Hrvati često ne doživljavaju kao svoje, dok su u Bosni i Hercegovini brojčana manjina.
Umjesto da grade mostove, oni taj osjećaj nepripadnosti i frustracije liječe radikalizmom, agresivnim nacionalizmom i otvorenim animozitetom prema drugima.
Ista stvar je i sa Srbima u BiH.
Ljude ne zanima ni islam ni bosnjaci
Zanima ih austrija njemacka kriz...da nemaju nikakvih ko takata sa srbima i bosnjacima
Nakon 35 godina rodjakinja otisla na zlatibor
To oluja traca u selu
ja ti govorim kako je a ti razvodnjavaj i dalje relativiziraj i tješi se
govorim o obicnim ljudima ne o politicarima
ja sam u 11. mjesecu 1992. bio dolje izbjeglica
i tada nisu boljeli bosnu niti bosnjake
jednostavno su se zeljeli pridruziti hrvatskoj ili svojku republiku
sjecam se da je bosna bilo izlupano na skoli ona ploca samo ostavljeno hercegovina
ne znam kako da ti objasnim
pomnozen si s nulom i ti i zakoni i glavni grad u koji idu za penziju i kad moraju u banju da bude dzabe ili kad je neki seminar u centrali firme
- SaraFina
#6044 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
A te u Eraniji Hrvate upravo je spasio Dzemal Bijedic. Nakon drugog svjetskog rata Hrvat Tito ih je monstruozno kaznio. Kaze da je smrtnost po selima bila visoka kod trudnica, novorodjencadi i staraca. U bolnicu da bi otisao ili doktoru morao si na magarcu i tako do Splita cak. Taj kraj em je bio zaostali krš, em je bio za ustašiju kaznjen debelo. I jbg tu je Dzemal uskocio. I opet ne valja im.Truba wrote: ↑19/07/2026 00:56
i tada nisu boljeli bosnu niti bosnjake
sjecam se da je bosna bilo izlupano na skoli ona ploca samo ostavljeno hercegovina
pomnozen si s nulom i ti i zakoni i glavni grad u koji idu za penziju i kad moraju u banju da bude dzabe ili kad je neki seminar u centrali firme
- Danguba
#6045 Re: Politika BiH Hrvata prema Bosni i Hercegovini
Je li im iTko javio da z.Hercegovina nece nikada biti Hrvatska?!Truba wrote: ↑19/07/2026 00:56
i tada nisu Voljeli bosnu niti bosnjake
Valja im umirati u mrskoj BiH.