broj dva wrote: ↑09/09/2025 13:36 Dosadan si vise sa kuranom, to je tvoj fetis ali nije moj. Slobodno vjeruj u boga i smatraj da je kuran sveta knjiga i bozja rijec ali ne zaboravi da u to moras VJEROVATI (faith) jer istinitost osnovne tvrdnje kurana (da postoji bog stvaraoc koji se pleka u ljudske sudbine) nije dokazana, tako da ostaje u domenu vjerujes (kao ti) ili ne vjerujes (kao ja)
A teorija evolucije je drugacija zvjerka, nemas sta vjerovati ili ne vjerovati, samo je pitanje da li je shvatas ili ne i ako je shvatas, da li si tako dogmatski ispranog mozda da je odbacujes uprkos tome sto je shvatas.
Da ponovim sta ti je vec receno, pola moderne medicine i biologije se zasniva na cinjenicama koje proilaze iz teorije evolucije, eksperimentalno i oberzvaciono potrvdnjeno hiljadu puta ali eto ti i razni kreacionosti i slicni dogmatici ste se nasli da je pobijete, zao mi je vase djece...
itekako da vi fakticki vjerujete u evoluciju....nemoj misliti da je ona dokazana, jer nije, ne moze se dokazati procesi milione godina a jos nigdje ni jednog tranzicijskog fosila....A teorija evolucije je drugacija zvjerka, nemas sta vjerovati ili ne vjerovati, samo je pitanje da li je shvatas ili ne i ako je shvatas, da li si tako dogmatski ispranog mozda da je odbacujes uprkos tome sto je shvatas
da bi onda bila dokazana evo sto nemozemo upratiti milione godina evolucije, onda barem treba da se pronalaze tranzicijski fosili u svim geoloskim sferama gdje se jasno uocava evolucija, i takvih fosila treba da bude na milione....to bi vec nesto bilo....a gle cuda nema ni jednog tranzicijskog fosila.
a da ne pricam o kambrijskoj exploziji koja se kosi sa evolucijom....ta brz nastanak kompleksnih bica ukaziva na ID a ne ni na kakvu evoluciju.
a da ne pricamo o kamenu spoticaja mutacijama to jeste slucajnim dogadjajima koji su kreacioni faktor evolucije.....to je najveca bajka za odrasle novijeg doba....i vi zabludjeli ateisti vjerujete u to bez sumnje, rekli vam evolucija je stvara, nema Boga, i vi se nakacili na tu udicu i mantrate gluposti ovdje cijelo vrijeme....a cim vam postavim neka skakljiva pitanja onda sam ja vec naporan i dosadan.....a nebi bio da imate prave odgovore , jer bi me mogli pomesti brzo , a ja znam da nemate, zato vam i postavljam masna pitanja ne da bi ja nesto novo naucio, jer vec znam vase odgovore i evoluciju, nego da vam otvorim oci malo da vidite kud tumabarate i kakva je to mraka od vjerovanja