Xiaomi mobiteli
Moderator: Benq
- arnes_king
#6026 Re: Xiaomi mobiteli
Da se nadovezem za onaj redmi note 5.
Evo nakon skoro 22 sata koristenja baterija je tek na 38% i to sa 4 sata SOT. Nema sta, telefon je extra u svemu.
Zeni se i on svidja i presla bi cak na njega. Ovako gledajuci covjek bi rekao da je s6 edge bolji ali ne znam, meni licno se cini napredniji ovaj redmi note 5. Cak mu je i kamera sasvim solidna i ne vidim nista da je bolje u s6.
Al nije nam bas zurba pa cu vidjeti jos malo prije donosenja odluke.
Opet kazem, da nemam svoj s9+ komotno bih sebi redmi note 5 nabavio, meni kao zahtjevnijem korisniku se cini da bi bio dovoljan.
Evo nakon skoro 22 sata koristenja baterija je tek na 38% i to sa 4 sata SOT. Nema sta, telefon je extra u svemu.
Zeni se i on svidja i presla bi cak na njega. Ovako gledajuci covjek bi rekao da je s6 edge bolji ali ne znam, meni licno se cini napredniji ovaj redmi note 5. Cak mu je i kamera sasvim solidna i ne vidim nista da je bolje u s6.
Opet kazem, da nemam svoj s9+ komotno bih sebi redmi note 5 nabavio, meni kao zahtjevnijem korisniku se cini da bi bio dovoljan.
- pepeljara
#6027 Re: Xiaomi mobiteli
Malo statistike sto se tice Redmi note 5 
Malo sam ga testirao na par razlicitih nacina i dao je dosta razlicite rezultate sto je dobro
1. normalno koristenje(wifi, 3g), svakodnevna upotreba, facebook, surfanje i slicno. Ne pretjerano buljenje bez igrica... trajalo je cca 38 sati na 5% je svuklo bateriju.
2. custom koristenje(wifi,3g),sa igranjem igrica cca 2 sata i i surfanja, bez optimizacija osvjetljenja i slicno. 24 sata na 16%
3. Uber koristenje, wifi, 4G, portable hotspot te igranjem igrica cca 3 sata, surfanjem, facebook, fotoslikisanje cca 12 h na 19%.
4. 4G + portable hotspot bez igranja igrica sa normalnim surfanjem,jutarnje citanje,bla bla par sati... 13h na 19%.
Malo sam ga testirao na par razlicitih nacina i dao je dosta razlicite rezultate sto je dobro
1. normalno koristenje(wifi, 3g), svakodnevna upotreba, facebook, surfanje i slicno. Ne pretjerano buljenje bez igrica... trajalo je cca 38 sati na 5% je svuklo bateriju.
2. custom koristenje(wifi,3g),sa igranjem igrica cca 2 sata i i surfanja, bez optimizacija osvjetljenja i slicno. 24 sata na 16%
3. Uber koristenje, wifi, 4G, portable hotspot te igranjem igrica cca 3 sata, surfanjem, facebook, fotoslikisanje cca 12 h na 19%.
4. 4G + portable hotspot bez igranja igrica sa normalnim surfanjem,jutarnje citanje,bla bla par sati... 13h na 19%.
- strongmen
#6028 Re: Xiaomi mobiteli
pa čini ti se dobroarnes_king wrote:Da se nadovezem za onaj redmi note 5.
najbolji mob u srednjoj klasi, naročito ako se u obzir uzme cijena
samo sto se tiče kamere bolji je u toj srednjoj klasi samsung A8 ali je zato i skuplji za pola cijene redmi nota 5
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#6029 Re: Xiaomi mobiteli
Ako nije problem da sad ne listam i ne trazim u par rijeci Redmi 5 plus iskustva. Hvala unaprijed. I da da li je verzija 3/32 dovoljna za normalan rad posto se ne igram na telefonu...maksimalno navigacija.
- strongmen
#6030 Re: Xiaomi mobiteli
u principu sve što važi za Redmi Note 5 odnosi se i na redmi 5 plus jer je to praktično isti mob, samo što ovaj drugi ima nešto slabiji čipset i slabije kamere, ali zato je i osjetno jeftiniji
znači bestbuy cijele srednje klase, svaka preporuka
ko želi dobar mob kupovina bez dvoumljenja
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#6031 Re: Xiaomi mobiteli
hvala drug....e da zaboravio sam da sam isto procitao da niko ne zna kakva mu je zastita touch screena i da pod obavezno treba staviti kaljeno staklo???strongmen wrote:u principu sve što važi za Redmi Note 5 odnosi se i na redmi 5 plus jer je to praktično isti mob, samo što ovaj drugi ima nešto slabiji čipset i slabije kamere, ali zato je i osjetno jeftiniji
-
Anabella_
#6032 Re: Xiaomi mobiteli
Naručila sam xioami od fantacy, poslan je 8.8, ali još nije stigao, valjda će stići... pročitala sam ovdje da stizu u roku od dvije sedmice.
opet mi se poštar zapio u kavani

- diablobih
#6033 Re: Xiaomi mobiteli
U sarajevo stigne tako, izmedju 2 sedmice i 3 najcesce iako ima nekad izroda, pa im treba duze. Ne brini se, doci ce uglavnom.Anabella_ wrote:Naručila sam xioami od fantacy, poslan je 8.8, ali još nije stigao, valjda će stići... pročitala sam ovdje da stizu u roku od dvije sedmice.opet mi se poštar zapio u kavani
![]()
- fortaleza
#6034 Re: Xiaomi mobiteli
Vecina trgovina na koje sam kliknuo sa kimovil stranice ne salje u BiH. Sta se dogadja, jesu to nasi lihvari opet poceli prijavljivati "da im nije dosao artikal" pa nas black listali?
-
golddigger
#6035 Re: Xiaomi mobiteli
Koju zastitu za ekran koristite na Redmi Note 5? Probao sam obicnu ali ne pokrije ivice a probao sam i onaj full screen ali zalijepi sam gdje su crne ivice pa izgleda lose ono gdje ostane zraka. Ima li ko da je uzeo neku dobru zastitu i gdje?
- AhmetShabo
#6036 Re: Xiaomi mobiteli
https://ru.aliexpress.com/item/-/328569 ... 61b5bbf9e6fortaleza wrote:Vecina trgovina na koje sam kliknuo sa kimovil stranice ne salje u BiH. Sta se dogadja, jesu to nasi lihvari opet poceli prijavljivati "da im nije dosao artikal" pa nas black listali?
-
adv.K
#6037 Re: Xiaomi mobiteli
Anabella_ wrote:Naručila sam xioami od fantacy, poslan je 8.8, ali još nije stigao, valjda će stići... pročitala sam ovdje da stizu u roku od dvije sedmice.opet mi se poštar zapio u kavani
![]()
Ja sam od Fantacy do sada kupio 2 redmi 5 plus, u dvije posiljke prije oko 2-3 mjeseca. Trebalo je oko 21-25 dana da se dostavi. Prezadovoljan.
- bersK
#6038 Re: Xiaomi mobiteli
Anabella_ wrote:Naručila sam xioami od fantacy, poslan je 8.8, ali još nije stigao, valjda će stići... pročitala sam ovdje da stizu u roku od dvije sedmice.opet mi se poštar zapio u kavani
![]()
Naručio 4. augusta, 6. poslan. 14. napustio Hong Kong, evo ga još nema kod mene.
- Humljanin
#6039 Re: Xiaomi mobiteli
Crasha li se jos ikome od vas stock aplikacija kamere na Redmi Note 5?
Stoji Official Stable Global Rom 9.6.3.0. nije ništa prčkano po registrima. Samo sam instalirao i Open Camera aplikaciju iz trgovine play jer ima 4k snimanje.
Sve je u redu osim što se ponekad crasha stock kamera. Neznam zašto i šta se može uraditi tu...
Stoji Official Stable Global Rom 9.6.3.0. nije ništa prčkano po registrima. Samo sam instalirao i Open Camera aplikaciju iz trgovine play jer ima 4k snimanje.
Sve je u redu osim što se ponekad crasha stock kamera. Neznam zašto i šta se može uraditi tu...
- arnes_king
#6040 Re: Xiaomi mobiteli
I mene ovo zanima, gdje uopste ima da se kupi zastitna folija za ove xiaomi modele, tacnije redmi note 5?golddigger wrote:Koju zastitu za ekran koristite na Redmi Note 5? Probao sam obicnu ali ne pokrije ivice a probao sam i onaj full screen ali zalijepi sam gdje su crne ivice pa izgleda lose ono gdje ostane zraka. Ima li ko da je uzeo neku dobru zastitu i gdje?
- agent_zero
#6041 Re: Xiaomi mobiteli
Zar ti nisi nedavno naručila mi a1?Anabella_ wrote:Naručila sam xioami od fantacy, poslan je 8.8, ali još nije stigao, valjda će stići... pročitala sam ovdje da stizu u roku od dvije sedmice.opet mi se poštar zapio u kavani
![]()
- strongmen
#6042 Re: Xiaomi mobiteli
model S2
https://m.gearbest.com/cell-phones/pp_1 ... d=15374090
jeftiniji od Redmi 5 plus a kažu bolje kamere
https://www.balkangadgets.com/forum/vel ... vi-cijena/
https://m.gearbest.com/cell-phones/pp_1 ... d=15374090
jeftiniji od Redmi 5 plus a kažu bolje kamere
https://www.balkangadgets.com/forum/vel ... vi-cijena/
Last edited by strongmen on 27/08/2018 10:58, edited 1 time in total.
-
satrap
#6043 Re: Xiaomi mobiteli
Početkom ljeta uzeo ženi xiaomi redmy 5+ super telefon samo jedina zamjerka je loše kvalitete prednje staklo podložno mrljama i ogrebotinama ostalo sve ok.
-
nlt
#6044 Re: Xiaomi mobiteli
pošto je ove sedmice na aliexpres-u sve puno nekih super akcija
koji bi po vama bio najbolji izbor od xiaomi mobitela do nekih 300 KM?
da je neki najbolji omjer uloženo-dobijeno, je li to redmi 5 plus? a2 lite? redmi 6?....
koristio bih mobitel i za igrice i za slikanje, za surfanje, eto neka standardna upotreba
da je neki najbolji omjer uloženo-dobijeno, je li to redmi 5 plus? a2 lite? redmi 6?....
koristio bih mobitel i za igrice i za slikanje, za surfanje, eto neka standardna upotreba
- Humljanin
#6045 Re: Xiaomi mobiteli
Po mome mišljenju najbolji bi bio REDMI NOTE 5 (PRO ili AI).nlt wrote:pošto je ove sedmice na aliexpres-u sve puno nekih super akcija
Dobar je i Mi A2 LITE ako cijenom spada u taj budžet.
Redmi 5 Plus i Redmi 6 ne bih razmatrao ako već tražiš jače uređaje za igrice...
Pogledaj malo koji sve mobiteli spadaju u tvoj budžet i onda pogledaj na internetu recenzije i usporedbe kamere i brzine, pa se odluči.
Moj bi ti prijedlog bio REDMI NOTE 5 (zabuna je sa tim imenima, samo gledaj da ima 2 kamere na leđima)
Eto pozdrav
- felix10
#6046 Re: Xiaomi mobiteli
Uzmi a2 lite, vidio sam i ja da ga mozes do 300 maraka uzeti s ovim akcijama doduse 4/32 verzija, bas je dobar telefon. Ima malo stariji chipset ali ako si normala user bez da igras igrice potrajace sigurno i nece ti igrati neku veliku ulogu. Ja ga uzimam sigurno cim dodjem do para, ili nokiu 6.1 plus ali vise mi se dopao xiaominlt wrote:pošto je ove sedmice na aliexpres-u sve puno nekih super akcija
-
nlt
#6047 Re: Xiaomi mobiteli
onda je možda bolja verzija da čekam novogodišnja sniženja i da tad kupim a2, ipak bi trebao biti osjetno bolji od lite verzije
- Aurea Mediocritas
#6048 Re: Xiaomi mobiteli
Da li neko ima Mi Max 2? Kakav je mobitel, kako leži u ruci obzirom na veličinu displeya?
- strongmen
#6049 Re: Xiaomi mobiteli
Xiaomi Pocophone F1 – flagship za 300$
https://preporucamo.com/xiaomi-pocophon ... 018/08/27/
https://preporucamo.com/xiaomi-pocophon ... 018/08/27/
-
mirzakaric2016
#6050 Re: Xiaomi mobiteli
Moze li preporuka stranica za online kupovinu koja je pouzdana i koja ima dobre cijene? Planiram uzeti redmi note 4x 3/32 pa ako moze savjet od nekoga ko ima iskustva?