Republika Turska

Post Reply
sunceKOtepsija

#6026 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

Image
11. predsjednik Republike Abdullah Gül u izjavi za medije, nakon osude napada i saucesca porodicama, osudio zloupotrebu vjere od strane terorista te istakao potrebu medunarodne saradnje kako bi se logisticki i materijalno unistile teroristicke organizacije koje su naisle na plodno tlo u ratom pogodenoj Siriji-izmedu ostalog.
@comendatore
idi citaj "ljevicarsko liberalni sabah koji nema veze s erdom" :-) :lol:
Drvosjeca iz Dejcica

#6027 Re: Republika Turska

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Ljudi gdje nam je Kiki? :shock: Neće ovo na dobro... :mrgreen:
General War

#6028 Re: Republika Turska

Post by General War »

Opetja033 wrote:
Challenger__ wrote:- Moskva, ambasada Republike Turske:

Image
Image
Image
Image

:arrow: LINK

Gospodstvo kroz empatiju, a ne krkanluk, mržnja i primitivizam.
Kapa dole! :thumbup:
Dobro, a je li im ko objasnio da njihovi vrtoljeti i samoljoti, daesh obilaze u sirokom luku :zzzz: i jos pride rokaju ko blesavi po civilima...kakva crna empatija i gospodstvo, empatija i gospodstvo- level: Vucic u Potocarima :-)
Kikibombona

#6029 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ljudi gdje nam je Kiki? :shock: Neće ovo na dobro... :mrgreen:
Image

Image

I opet stradase nevini!
Drvosjeca iz Dejcica

#6030 Re: Republika Turska

Kikibombona wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ljudi gdje nam je Kiki? :shock: Neće ovo na dobro... :mrgreen:
Image

Image

I opet stradase nevini!
Znao sam ja da je kurski advokat na ovom forumu tu negdje samo se primiro jer mu okolnosti ne idu na ruku. :wink:
muha_sa

#6031 Re: Republika Turska

Post by muha_sa »

gdje ono bi teroristicki napad kad mahom krenuse postavljat na avatar zastavu zemlje u kojoj se desio taj napad :? :? :?

tih dana (more bit i par mjeseci) forumi, fejsbuci i ostale stranice bjehu preplavljene tim zastavama.

udjoh ovdje da samo vidim imal neko da je na avatar Tursku zastavu stavio makar na par sati
Kikibombona

#6032 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

muha_sa wrote:gdje ono bi teroristicki napad kad mahom krenuse postavljat na avatar zastavu zemlje u kojoj se desio taj napad :? :? :?

tih dana (more bit i par mjeseci) forumi, fejsbuci i ostale stranice bjehu preplavljene tim zastavama.

udjoh ovdje da samo vidim imal neko da je na avatar Tursku zastavu stavio makar na par sati
Pa realno, bolje bi bilo da stave kurdsku, jer je kurdska zastava simbol otpora i borbe protiv ISILa.

Jucer je bio teroristicki napad u sirijskom Kurdistanu, pa ne vidim da je iko stavio kurdsku zastavu.

Cak bolan niko nije stavio zastavu JEZIDA nad kojim je pocinjen posljednji GENOCID. I ne samo to, nego se niko na temu nije javio kada sam otvorio, jer koga boli kurac za tamo nekim jezidi Kurdima koji su skoro bioloski unisteni.

Evo zastava Jezida, ako neko zeli staviti na avatar, mozes i ti

Image
Kikibombona

#6033 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Znao sam ja da je kurski advokat na ovom forumu tu negdje samo se primiro jer mu okolnosti ne idu na ruku. :wink:
Kakve mi okolnosti ne idu na ruku!? :shock: :shock:
Drvosjeca iz Dejcica

#6034 Re: Republika Turska

Kikibombona wrote:
muha_sa wrote:gdje ono bi teroristicki napad kad mahom krenuse postavljat na avatar zastavu zemlje u kojoj se desio taj napad :? :? :?

Pa realno, bolje bi bilo da stave kurdsku, jer je kurdska zastava simbol otpora i borbe protiv ISILa.

Jucer je bio teroristicki napad u sirijskom Kurdistanu, pa ne vidim da je iko stavio kurdsku zastavu.

Cak bolan niko nije stavio zastavu JEZIDA nad kojim je pocinjen posljednji GENOCID. I ne samo to, nego se niko na temu nije javio kada sam otvorio, jer koga boli kurac za tamo nekim jezidi Kurdima koji su skoro bioloski unisteni.

Image

Neka te bolan, barem danas možeš da se ne javljaš sa svojom smrdljivom propagandom. Ništa ti nije sveto!

Image
Lincoln-Burrows

#6035 Re: Republika Turska

Post by Lincoln-Burrows »

Nisam primjetio da su svi mahom krenuli stavljati turske zastave
na fejs ili forume. Primjetio sam doduše da je puno veća simpatija prema Kurdima.
Počast žrtvama u svakom slučaju je potrebna.

Sve opet ovisi o kojim se stranicama radi :D
muha_sa

#6036 Re: Republika Turska

Post by muha_sa »

Kikibombona wrote:

Image
ove i slicne teme me ne zanimaju--dosta mi za 7 zivota sto su me terorisali haman 4 pune godine u Sarajevu--nego, onih dana kad se desio teroristicki napad--mislim da je u Parizu--cim se ulogujem na bilo sta iskoci mi zastava Francuske pa i ovdje udjoh cisto iz znatizelje--da vidim zali li i suosjeca neko sa zrtvama ovog teroristickog napada.

avatar ne mjenjam niti cu ga dok sam ziv promjenit--hajd vozdra :run:
Jack Be Nimble

#6037 Re: Republika Turska

Post by Jack Be Nimble »

Kacis zastave ako imas neku povezanost sa tom regijom, sto je obicno kao turista.

A i ja sam primjetio na nasim stranicama/FB da ima vise sazaljenja za Istanbul nego Pariz/Brisel. Kada je Pariz/Brisel obicno je "zasluzili su", "sta je sa Palestinom" "saucesce zrtvama, ALI..." itd.
Kikibombona

#6038 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Neka te bolan, barem danas možeš da se ne javljaš sa svojom smrdljivom propagandom. Ništa ti nije sveto!

Image
A sto se ne bi javljao!?

Pa i danas zlocinacka turska vojska orgija po kurdskim gradovima i selima. Ili su to zivoti Kurda nebitni!??

Ako ti smeta - RAZGULI, ili oznaci tamo u opcijama da ne vidis moje komentare.

Opet su Turci pucali preko granice, na sirijski teritorij, na sirijske Kurde koji na njih nikada metak nisu ispalili
10-year-old child who had been wounded in Turkey's attack on Gire Spi yesterday lost his life today (ANHA)
Za ovaj zlocin naravno niko nece odgovarati jer su turske vlasti proglasile imunitet za svoje borce koji rokaju po Kurdima kako u Turskoj - tako i Siriji i Iraku. I do amnestije niko nije dogovarao, da se razumijemo... Halal je ubijati Kurde po islamu u reziji AKP.
asurbanipal

#6039 Re: Republika Turska

Post by asurbanipal »

Jack Be Nimble wrote:Kacis zastave ako imas neku povezanost sa tom regijom, sto je obicno kao turista.

A i ja sam primjetio na nasim stranicama/FB da ima vise sazaljenja za Istanbul nego Pariz/Brisel. Kada je Pariz/Brisel obicno je "zasluzili su", "sta je sa Palestinom" "saucesce zrtvama, ALI..." itd.

Licemjerstvo na svim stranama, kako god okreneš. Uvijek je žrtva vlastitog naroda/religije/ideologije veća od onog "drugog" i "drugačijeg".
sjedi 1

#6040 Re: Republika Turska

Post by sjedi 1 »

Hoće Turci da se izvinjavaju rusima... :(
Challenger__

#6041 Re: Republika Turska

Post by Challenger__ »

Kikibombona wrote:Cak bolan niko nije stavio zastavu JEZIDA nad kojim je pocinjen posljednji GENOCID. I ne samo to, nego se niko na temu nije javio kada sam otvorio, jer koga boli kurac za tamo nekim jezidi Kurdima koji su skoro bioloski unisteni.
Ne možeš tako Kiki. Tema je možda prošla nezapaženo ali je nemali broj forumaša koji su pominjali stradanje Jezida. Tačno je da masa ljudi žrtvu određuju iz perspektive počinioca, odnosno žrtve, odnosno vjere i nacije a što je izraz potpune nezrelosti, ali ne možeš stvar generalizovati, najbolji primjer je tema Sirija. .

Isto tako ne može se tražiti poseban status samo za neke žrtve, Kurde npr.

To je ista ona filozofija ekskluzivnosti, odnosno umišljenih posebnih prava koja sebi daju konkretno: pojedine grupe muslimana ili "muslimana", Izrael, USA a tim putem je krenula i Turska, koja je, čini se, naučila lekciju.

Sve su žrtve - žrtve.
sarajevoxxxx

#6042 Re: Republika Turska

Post by sarajevoxxxx »

Turska i sve zemlje moraju i morali su vise učiniti na zaustavljanju nasilja u Siriji. Sramota je bilo za jednu Tursku da joj jedan notorni diktator 5 godina nemilice ubija stanovništvo na njihovoj granici. Još u martu 2011. trebali su oštro reagovati. Kakve crne granice, kakvo međunarodno pravo. Što sada to međunarodno pravo ne zaštiti Tursku. Turska je nijemo posmatrala Asadov genocid nad Turkmenskom manjinom, fol oni fini.

Genocid nad građanima Haleba je genocid nad građanima Istanbula. Masakr u Homsu je masakr nad građanima Ankare. Asad nije pobio samo građane Sirije evo sada se vidi da je učinio cijelu Tursku nesigurnom.

Turska se branila ili trebala braniti u martu 2011. ili u januaru 2012. kada je Asad granatama poravnao cijeli jedan kvart u Homsu. Neshvatljivo da tolika stradanja nad Turkmenina pa i ostalim Sirijcima na samoj granici sa Turskom a da Turska nije reagovala.

Istu grešku koju je Mursi napravio sa Sisijem i egipatskom elitom koju je Mursi morao ekstremno jasno i brutalno odraditi napravio je Erdogan sa Asadom. Sa hajvanom i monstrumom ljudima koji znaju samo za silu sila i treba.

Umjesto toga šalje jadne Sirijce da napadaju Isil u Bukmalu i Al Ra'aju da se međusobno ubijaju dok bolesna elita i monstrumi u Damasku odgovorni za daleko najviše zločina njih niko ne dira.
Bodkin

#6043 Re: Republika Turska

Post by Bodkin »

Bas tad sam gledao i citao ljude kako nece da stave zastave francuske jer im je to glupo i nemaju nista zajednicko sa francuzima. Danas ti isto stavljaju turske zastave i pitaju se sto ljudi ne stave ako su vec stavili francuske

Inace mi je zao ljudi sto su poginuli. Nadam se da ce turska skupa sa zapadom i rusima zgaziti najvece zlo na svijetu trenutno zvano islamska drzava. Samo bojim se da je to utopija..
Kikibombona

#6044 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

muha_sa wrote:
ove i slicne teme me ne zanimaju--dosta mi za 7 zivota sto su me terorisali haman 4 pune godine u Sarajevu--nego, onih dana kad se desio teroristicki napad--mislim da je u Parizu--cim se ulogujem na bilo sta iskoci mi zastava Francuske pa i ovdje udjoh cisto iz znatizelje--da vidim zali li i suosjeca neko sa zrtvama ovog teroristickog napada.

avatar ne mjenjam niti cu ga dok sam ziv promjenit--hajd vozdra :run:
Pa sto se onda javljas, zasto patetises!??

Jesu ti smetale francuske zastave?

Da li ti smeta sto se ne kace turske zastave? Vec bezbroj puta citam tu prozivku kako se ne stavljaju turske zastave na avatare nakon teroristickih napada... i sve to sa ciljem kako bi se prozivali oni koji su kacili francuske... A pazi sad ovo. Prosle godine je bio teroristicki napad u Ankari. Ponovo su takvi kao ti pisali na forumu 'ZASTO SADA NE KACITE TURSKE ZASTAVE'. Onda sam im postavio video sa utakmice turske reprezentacije u turskom gradu Konja. Za vrijeme minute sutnje Turci su izvizdali zrtve teroristickog napada u Ankari. Zasto? Pa zato sto su masakrirani kurdski civili koji su u Ankari odrzali proteste za mir. Dakle, trazi se pijetet sa Turcima, a oni LICNO izvrijedjase minut sutnje, pokazase prezir prema zrtvama, samo zato sto su Kurdi. Paradoks nevidjen.

I nije istina da se ne kace turske zastave. Kace. Evo, sad na fb svi bruje o napadu, dvojica stavili zastave umjesto slike, iskazuju pijetet. Meni se cini da se vise ljudi vezu za zrtve u Turskoj. Moj utisak je takav. I nema tu nikakvih problema. Zaliti nevine ne moze biti lose. Zato mi nije jasno zasto si pakostan i tako zlonamjeran prema pijetetu koji je pokazan prema zrtvama u Parizu!?? Zasto te to boli, zasto ti smeta, zasto te zulja!???
Challenger__

#6045 Re: Republika Turska

Post by Challenger__ »

Bodkin wrote: Nadam se da ce turska skupa sa zapadom i rusima zgaziti najvece zlo na svijetu trenutno zvano islamska drzava. Samo bojim se da je to utopija..
Kojim "zapadom", života ti?

Image

Ovim, bliskoistočnim "zapadom"ili sa evropskim?

Baš sam znatiželjan...
Bodkin

#6046 Re: Republika Turska

Post by Bodkin »

Challenger__ wrote:
Bodkin wrote: Nadam se da ce turska skupa sa zapadom i rusima zgaziti najvece zlo na svijetu trenutno zvano islamska drzava. Samo bojim se da je to utopija..
Kojim "zapadom", života ti?

Image

Ovim, bliskoistočnim zapadom ili sa evropskim? Baš sam znatiželjan...
Bliskoistocni zapad. Koji je to :D
sarajevoxxxx

#6047 Re: Republika Turska

Post by sarajevoxxxx »

Bodkin wrote:

Bas tad sam gledao i citao ljude kako nece da stave zastave francuske jer im je to glupo i nemaju nista zajednicko sa francuzima. Danas ti isto stavljaju turske zastave i pitaju se sto ljudi ne stave ako su vec stavili francuske

Inace mi je zao ljudi sto su poginuli. Nadam se da ce turska skupa sa zapadom i rusima zgaziti najvece zlo na svijetu trenutno zvano islamska drzava. Samo bojim se da je to utopija..
Pa to rade 5 godina. Lože jadne Iračane i Sirijce da se međusobno ubijaju ali tako da ni jedna strana ne porazi drugu.

Najveće zlo je muslimanska elita. Oni oficiri koji su izdali naredbe da se ubijaju građani Kaira, Damaska, Homsa i Haleba.

Vjerska elita muslimana u Siriji treba da ide na stub srama. Politička i akademska elita koja je podržala đubre u Damasku oni trebaju truhnuti u zatvorima. Umjesto toga šalju jadnu sirotinju da se tuče sa Isilom. Da se istrebljuju međusobno.
Challenger__

#6048 Re: Republika Turska

Post by Challenger__ »

Bodkin wrote:Bliskoistocni zapad. Koji je to :D
Onaj koga njemački MVP Steinmeier kritikuje da ugrožava evropsku bezbjednost održavajući velike vojne vježbe NATO na istoku Evrope bez ikakve konsultacije sa evropskim partnerima. Ta dva "zapada" nisu jedno.

Koji će to zapad "zajedno sa Rusima" uništiti terorizam?
sarajevoxxxx

#6049 Re: Republika Turska

Post by sarajevoxxxx »

Challenger__ wrote:
Bodkin wrote:Bliskoistocni zapad. Koji je to :D
Onaj koga njemački MVP Steinmeier kritikuje da ugrožava evropsku bezbjednost održavajući velike vojne vježbe NATO na istoku Evrope bez ikakve konsultacije sa evropskim partnerima. Ta dva "zapada" nisu jedno.

Koji će to zapad "zajedno sa Rusima" uništiti terorizam?
Terorizam je nepravda i kriminal. A leglo toga nije samo na teritoriji Isila. Smješno je porediti zlo i nered koje siju arapske vlade decenijama sa Isilom.

Isil je samo jedno od mnogobrojne djece koju je rodila i odgojila ovakva vjerska i politička elita u arapskim zemljama koju danas gledamo, zajedno sa zapadom.
Challenger__

#6050 Re: Republika Turska

Post by Challenger__ »

Da te ne čekam vrloga Bodkina, da "kažem" što je dobro znano...

- USA su sistematski stvarale, podržavale i raspirivale terorizam, od Afganistana, preko Čečenije, Libije do Iraka i Sirije, od Regana do bespredmetnog idiota Obame. Oni ga podržavaju u različiitim formama in this very moment... Sa takvim ljudima ne da nema posla, sa takvim ljudima nastaje samo još veći haos. Terorizam, to su oni i njihova piromanska politika. Sa takvim ljudima svijetu prijeti samo kataklizma.

Oni, tvoj američki "zapad" i terorizam su pismo i glava, lice i naličje jedne te iste politike.

Popišam se na njih i njhovu "borbu protiv terorizma".

EDIT: Uhvatila me huja, odoh vani. "Bok".
Post Reply