BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri
Moderator: Benq
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#6026 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Koja je najbolja ponuda za internet kod nas i internet u romingu za prepaid pakete. Pretpostavljam da je to eronet?
Da li mogu da kupim bhtelecom broj, aktiviram ga i prenesm u eronet da bih dobio odgovarajuće bonuse?
Da li mogu da kupim bhtelecom broj, aktiviram ga i prenesm u eronet da bih dobio odgovarajuće bonuse?
-
smartXL
#6027 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Da bi prenio broj, on mora biti aktivan najmanje 3 mjeseca.un1ted wrote:Koja je najbolja ponuda za internet kod nas i internet u romingu za prepaid pakete. Pretpostavljam da je to eronet?
Koliko znam, eronet daje bonus i za nove korisnike, ne samo ko prenese..
-
duffy_duck
#6028 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Mene zanima da li samo Go free nudi najbolju opciju za mobilni internet ? Ili nudi i Eronet neki mi kazu i Mtel? Pa zanima me vase misljenje.?
- diablobih
#6029 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Zavisi sta zelis, da li prepaid ili postpaid. Go Free i Eronet slagalica za prepaid, pa sta ti odgovara. Postpaid Mtel i Eronet, ali onaj Net paket.duffy_duck wrote:Mene zanima da li samo Go free nudi najbolju opciju za mobilni internet ? Ili nudi i Eronet neki mi kazu i Mtel? Pa zanima me vase misljenje.?
-
duffy_duck
#6030 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Prepaid naravno putem sim kartice.diablobih wrote:Zavisi sta zelis, da li prepaid ili postpaid. Go Free i Eronet slagalica za prepaid, pa sta ti odgovara. Postpaid Mtel i Eronet, ali onaj Net paket.duffy_duck wrote:Mene zanima da li samo Go free nudi najbolju opciju za mobilni internet ? Ili nudi i Eronet neki mi kazu i Mtel? Pa zanima me vase misljenje.?
-
zippoo87
#6031 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
uzeo karticu od eroneta,da probam zbog interneta...ekstra signal,ekstra i brzina interneta 7 Mbps,upload oko 3 Mbps
sve crtice pune
aktivirao na slagalici 500 MB i dobio jos 500 MB na ovom nekom znj broju koji sam kupio
moglo bi se komotno prenijeti broj na eronet i uzeti na slagalici 10+5 ili 10+10
sve crtice pune
aktivirao na slagalici 500 MB i dobio jos 500 MB na ovom nekom znj broju koji sam kupio
moglo bi se komotno prenijeti broj na eronet i uzeti na slagalici 10+5 ili 10+10
-
duffy_duck
#6032 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
A kako se aktivira slagalica?zippoo87 wrote:uzeo karticu od eroneta,da probam zbog interneta...ekstra signal,ekstra i brzina interneta 7 Mbps,upload oko 3 Mbps
sve crtice pune
- avaks
#6033 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Slagalica samo na 4G radi, ako ti ne podržava mobitel ne možeš je aktivirati...
-
zippoo87
#6034 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
?avaks wrote:Slagalica samo na 4G radi, ako ti ne podržava mobitel ne možeš je aktivirati...
kakav 4g...otkud 4g u BiH ?
-
zippoo87
#6035 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
odes na link i sve saznasduffy_duck wrote:A kako se aktivira slagalica?zippoo87 wrote:uzeo karticu od eroneta,da probam zbog interneta...ekstra signal,ekstra i brzina interneta 7 Mbps,upload oko 3 Mbps
sve crtice pune
http://hej.ba/slagalica/aktiviraj-tarifu.asp
nisam ni ja sebi kucao,nego momak u eronet centru ali evo kako se aktivira
POŠALJI SMS (SIFRA PAKETA)
na broj 063 7790
pakete imas na ovom linku
- diablobih
#6036 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
sarkazam jebem ga zippo.zippoo87 wrote:?avaks wrote:Slagalica samo na 4G radi, ako ti ne podržava mobitel ne možeš je aktivirati...
kakav 4g...otkud 4g u BiH ?
- nagibSA
#6037 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Nije. Na edopuna nema bez provizije, mislim da je bilo kad sam ja, 0.10KM po dopuni (vidim da je sad 0.06KM). Samo ova tri glavna (nisam gledao za BHT) imaju dopune bez provizije, sto je opet dobra stvar. Nabere se tih provizija za sve i svasta uz razne troskove banke....fusion_ba wrote:I ovo je bez provizije.
- escobar__
#6038 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
USSD kôdom ili SMS porukom.duffy_duck wrote:A kako se aktivira slagalica?zippoo87 wrote:uzeo karticu od eroneta,da probam zbog interneta...ekstra signal,ekstra i brzina interneta 7 Mbps,upload oko 3 Mbps
sve crtice pune
- fusion_ba
#6039 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Mislio sam na ova druga dva sajta, oni su bez provizije ali nema gofree.nagibSA wrote:Nije. Na edopuna nema bez provizije, mislim da je bilo kad sam ja, 0.10KM po dopuni (vidim da je sad 0.06KM). Samo ova tri glavna (nisam gledao za BHT) imaju dopune bez provizije, sto je opet dobra stvar. Nabere se tih provizija za sve i svasta uz razne troskove banke....fusion_ba wrote:I ovo je bez provizije.
-
bumerangss
#6040 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ja sam prenio broj iz bhtelekoma tako da sam zadržao svoj broj 061xxx-xxx a njihove poslovnice su na Socijalnom kod velikog merkatora i na Dobrinji gdje se trola okrece cini mi se ulica Hamdije Kapidžićaduffy_duck wrote:Gdje ima kupiti tu karticu i koji je pozivni ?bumerangss wrote:GO free ja koristim. 10 KM dopune važi 90 dana a internet za 10 KM aktiviraš 3 gige koje ti važe 30 dana a ako i potrošiš prije onda surfaš na 128 kbs brzinom što je duplo više nego kod BHTelecoma. Obracunska jedinica za razgovor je jedna sekunda sto je najpovoljnije jer koliko pricas toliko i platiš a ne kao na ULtri obracunska je 60 sekundi pa ti onda skine 20 feninga pricao ti 10 ili 59 sekundiQler wrote:hej treba mi neka prepadi kartica dvije stvari su mi bitne dosta MB i dugo da traje dopuna. Ko je najbolji trenutno? Jeli halo i dalje ili sad ima neko drugi?
-
bumerangss
#6041 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Imaju podršku na 067 1777 777duffy_duck wrote:Zar nije 065 i 066 mtel? I kopka me ovo sto u Bih nemaju podrsku odnosno broj telefona.Na svakoj trafici, 065 ili 066, ali uvijek mozes prenijeti broj.
-
bumerangss
#6042 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Pa logicno da ceš vratiti prodavcu jer i kad mlijeko kupiš sa isteklim rokom u granapu normalno da ces ga vratiti u granap koji drži robu sa isteklim rokom a ne u milkos koji proizvodiPosmatrac_007 wrote:Gofree broj ima kupiti samo u dvije poslovnice Logosofta u Sarajevu a dopune racuna samo u tim poslovnicama ili na trafikama Duhanprometa. Kartice je mozda moguce naci na Hifa petrol pumpama ali je velika vjerovatnoca da ne rade jer im je istekao rok upotrebe. Ja sam kupio tako i ubijedio me radnik da je ispravna ali je bila vec istekla i ugasena pa kada sam dosao u Logosoft kazu vratite se na Hifu da vam vrate novac![]()
Kada sam dopunjavao racun na duhanpromet trafikama kaze mozemo dopunjavati ali vise ne drzimo kartice sa brojem.
Pozivni broj je 067 i to je numeracija i mreza mtela.
Kvalitet je isti kao kod mtela jer je to mtel mreza samo je problem za dopune jer se mora traziti iskljucivo duhanpromet trafika.
-
bumerangss
#6043 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
To ne znam ali dopunjavati možeš na svim hifa pumpama i duhanpromet trafikama kojih ima na svakom krakufusion_ba wrote:Moze li se gofree dopuniti karticom preko neta? Znam da imaju sajtovi za dopune za bht, eronet, mtel, haloo poput ova dva
mtel http://www.financ.ba/topup/index.php?cookies=En46l3
ostali http://www.ackrila.com/topup/index.php?cookies=En46l3
ali nigdje nema opcije GoFree. jedino ima mtel, pa mozda to uspije, nemam gofree da pokusam. ako to moze onda je dovoljno samo nabaviti broj a za dopune se ne treba brinuti.
-
bumerangss
#6044 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Nece dugo trajati. Meni su u njihovoj poslovnici na Dobrinji kad sam im donio onu RAK-ovu potvrdu za prenos broja iz bhtelecoma, rekli datum i da cu u 14:00 tog dana prestati dobivati signal od BHTelecoma i da tad stavim novu sim karticu koju sam tako dobio brzom poštom i da napravim poziv i kartica ce biti aktivirana. Nazvao njih na taj broj za podršku a sim karticu od bhtelecoma bacio u kantu za smece nakon 16 godina korištenja ultrepuz_u_salati wrote:Danas mi poštom stigla SIM kartica, izjava i zahtjev za prelazak i prenosi broja. Još nekoliko dana i napokon da se kutarišem BHT uhljeba. Samo se nadam da prenos neće dugo trajati.
Sad prezadovoljan sa GOfree jer za cenera aktiviram 3 gige koje i ne potrošim za 30 dana ali 30-ti dan navijem podsjetnik da opet aktiviram tako da mi se preostali internet nadoveže na novoaktivirani tako da sad imam 6 giga a petaka otprilike potrošim na brojne kretke pozive na kojima me bhtelekom gulio a još onih pola gige sto sam imao u moj mini potrošim za 10-ak dana i patio se na 64 kbps
- semirsar
#6045 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
k'o sto rece @Grof, imade i ovdeka https://edopuna.ba/bumerangss wrote:To ne znam ali dopunjavati možeš na svim hifa pumpama i duhanpromet trafikama kojih ima na svakom krakufusion_ba wrote:Moze li se gofree dopuniti karticom preko neta? Znam da imaju sajtovi za dopune za bht, eronet, mtel, haloo poput ova dva
mtel http://www.financ.ba/topup/index.php?cookies=En46l3
ostali http://www.ackrila.com/topup/index.php?cookies=En46l3
ali nigdje nema opcije GoFree. jedino ima mtel, pa mozda to uspije, nemam gofree da pokusam. ako to moze onda je dovoljno samo nabaviti broj a za dopune se ne treba brinuti.
-
Posmatrac_007
#6046 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Nije logično jer su mi rekli da dođem u Logosoft da provjere karticu jer kako kažu ne može se kupiti istekla kartica, povuku se iz prodaje iako sam im rekao stanje do detalja i šta piše na kartici tj. omotu. Kao oni će sve srediti i radiće, samo da dodjem u poslovnicu. E kada sam došao u Logosoft onda su rekli da je ipak istekla, da ne mogu oni ništa srediti i da idem nazad na Hifu, potrošio sam više goriva nego što vrijedi kartica tako da su jako neodgovorni!bumerangss wrote:Pa logicno da ceš vratiti prodavcu jer i kad mlijeko kupiš sa isteklim rokom u granapu normalno da ces ga vratiti u granap koji drži robu sa isteklim rokom a ne u milkos koji proizvodiPosmatrac_007 wrote:Gofree broj ima kupiti samo u dvije poslovnice Logosofta u Sarajevu a dopune racuna samo u tim poslovnicama ili na trafikama Duhanprometa. Kartice je mozda moguce naci na Hifa petrol pumpama ali je velika vjerovatnoca da ne rade jer im je istekao rok upotrebe. Ja sam kupio tako i ubijedio me radnik da je ispravna ali je bila vec istekla i ugasena pa kada sam dosao u Logosoft kazu vratite se na Hifu da vam vrate novac![]()
Kada sam dopunjavao racun na duhanpromet trafikama kaze mozemo dopunjavati ali vise ne drzimo kartice sa brojem.
Pozivni broj je 067 i to je numeracija i mreza mtela.
Kvalitet je isti kao kod mtela jer je to mtel mreza samo je problem za dopune jer se mora traziti iskljucivo duhanpromet trafika.
- strongmen
#6047 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
@Posmatrac_007
smaraš, da ti je bilo stalo da kupiš kupio bi karticu tu u poslovnici direktno, tako da je tebi najbolje ostat uz voljeni bhtelekom
slagalica se aktivira ovako:
sms sadržaja "slagalica" poslat na 0637798
smaraš, da ti je bilo stalo da kupiš kupio bi karticu tu u poslovnici direktno, tako da je tebi najbolje ostat uz voljeni bhtelekom
ne, to je. kupovina nekog od paketazippoo87 wrote:odes na link i sve saznasduffy_duck wrote:A kako se aktivira slagalica?zippoo87 wrote:uzeo karticu od eroneta,da probam zbog interneta...ekstra signal,ekstra i brzina interneta 7 Mbps,upload oko 3 Mbps
sve crtice pune
http://hej.ba/slagalica/aktiviraj-tarifu.asp
nisam ni ja sebi kucao,nego momak u eronet centru ali evo kako se aktivira
POŠALJI SMS (SIFRA PAKETA)
na broj 063 7790
slagalica se aktivira ovako:
sms sadržaja "slagalica" poslat na 0637798
Last edited by strongmen on 04/05/2018 21:06, edited 1 time in total.
-
zippoo87
#6048 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
junace,ako zelis pomoci kome i odgovoriti na post,odgovori a ako ne zelis,preskoci pitanjestrongmen wrote:smaraš, da ti je bilo stalo da kupiš kupio bi karticu tu u poslovnici direktno, tako da je tebi najbolje ostat uz voljeni bhtelekom
necu se peglati sa nekim preko foruma i prepucavati
sto se tice interneta i kartice,kupio ima 5-6 dana i testirao i sve...ali sta to tebe zanima,preskoci i ovaj post,da te ne smaram
- strongmen
#6049 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
nije tebi dobro
o smaranju se odnosi na posmatrača 007 koji petljavi kako su ga prevarili na Hifi (eto editovo sam gore post ubacujući da repliciram njega, zbog onih koji ne znaju čitat forum)
tebe sam repliciro samo vezano za aktiviranje slagalice
čitaj pažljivo ne leti na prvu
o smaranju se odnosi na posmatrača 007 koji petljavi kako su ga prevarili na Hifi (eto editovo sam gore post ubacujući da repliciram njega, zbog onih koji ne znaju čitat forum)
-
Posmatrac_007
#6050 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Šta tebe briga gdje ću ja kupiti karticu. Rekao sam kakvo je stanje i da nije optimizovano sa upotrebu, nema ni kartica ni dopuna. Ako kažu da mogu popraviti u Logosoftu i da dođem onda treba da poprave a ne da kažu evo prodaćemo vam mi novu a vi idite nazad 10 kilometara pa vratite tu jer smo se mi šalili kada smo rekli da dođetestrongmen wrote:nije tebi dobro
Veoma neodgovorno od Logosofta a ti ako nemaš ništa pametno reći ne piši bezveze. Uostalom šta tebe briga kojeg ću ja provajdera koristiti, koristim onog koji nudi najpovoljniju uslugu i ne zanima me kom toru taj pripada!