Problem pasa lutalica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#6026 Re: Problem pasa lutalica

Post by sabina1 »

vješalica wrote:
šta ti se sjaji? :mrgreen: :mrgreen:
nasekirala si me luđakinjo :mrgreen: :mrgreen:
besposlena :mrgreen: :mrgreen:

kad već forsiraš neku pravu i red u ovom gradu,da prvo krenemo od sitnica
tvoji mizerni mentalitet foteljašice isfrustrirane besposličarke politiĆki potkovane uvijek razmišlja ovako:
-smeta žena koja hrani džukele tamo gdje tome nikako nije mjesto,a ne smeta što je neko napravio scc............
-nema vode u sarajevu............nije to sad bitno,eno dodik opet prijeti da će se odcijepiti.........
-onaj čiko piša na sred ulice..........nije to sad važno......daj da pričamo o onome što je ukrao u toplanama 100 miliona

i tako se sitnice kupe,kupe,kupe....i država polako tj.društvo propada...
jer i pored teme o scc na kojoj ne učestvuje,luđakinja :mrgreen: ,mora da zagadi svojim retardiranim istupima drugu temu,tražeći opravdanja za sitnice koje sjebavaju grad svaki dan sve više i višeeee :mrgreen: :mrgreen:
luđakinja.... :mrgreen:
I ja opet prijavim post zbog vrijeđanja.
Muhamed Đakmić

#6027 Re: Problem pasa lutalica

Post by Muhamed Đakmić »

Banned user for reason “Kršenje pravila foruma''
» vješalica

14 dana

Fakat ste teški k'o tuč i jedni i drugi :-)
ZenaZbrkovima

#6028 Re: Problem pasa lutalica

Post by ZenaZbrkovima »

kamo srece da je trajni, oprala je na ruke.
pakica_

#6029 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

Gabrielo wrote: Sve zene. :run:

Sta nejebica radi.
[/quote]
ovdje jedino ova maja ima gram mozga.. Bog ih u sumu okrenu, jesu li normalni?! demon?! provociralo?!
volim kerove, suvisno je ponavljati koliko.. ali.... dijete je dijete! bude provociranja, to stoji.. ali da nagadjas ovo ili ono, a dijete krvavo.. ma idite se u trista k..aca!!!
moj pas da ujede bilo koje dijete, isprovociran ili ne, njemu je abuba!
djecu moje sestre da ujede bilo koji pas, isprovociran ili ne, njemu je abuba!
jebo mater, pa stvarno nema sredine- ili si nedojebani peder/lezbejka koji trazi utjehu u ljubavi pasa i koristis se za licna dobra njihovom patnjom putem paypala, ili si mrzitelj svega sto nisi ti, trovac i kreten jer zelis da izvedes dijete u park regularno ili ne daj Boze da se zelis naspavati navece- pa ti si lud!
postoji li "siva" zona gdje postoji jednostavno ljubav za psima, ali da se prizna da je previse ipak previse....
sizifinho

#6030 Re: Problem pasa lutalica

Post by sizifinho »

14 dana odmora od one dosade

ja ne branim kera, da moje dijete ujede odmah bih ga upucao, istog trena...
imam pse, volim pse, ali kad cuko pokaze da je spreman ujesti, ne znam ti sta da si mu uradio- odmah na eutanaziju. Jer ako pas i poslije dobrog tretiranja misli da je alfa, odmah mu treba pokazati alfa raspad!

Sad kad je ovo receno, krivim roditelje sto pustaju djecu nepoznatim psima. Nije mi se jednom desilo da vodam cuku i dijete se zaleti da ga pomazi... i onda ja moram trzat svog cuku, jer ipak ne bih da snosim krivicu ako se nesto desi- a roditelj napravi facu tipa "nece ti ga pojesti"
U mom naselju ima jedna lutalica koju ljudi paze i cuvaju i djeca se igraju s njim... ali nije to igra kao igra, djetetu se ne svidja sto recimo cuko ode da se sunca, sto se ne igra pa ga nabije nogom, baci kamen, flasu..
ko god kaze da djeca, pogotovo ona razmazena, ovo ne rade...laze.
Poenta je...ako si odgovoran roditelj, neces dopustiti da dijete pridje psu
kraj price
Last edited by sizifinho on 30/04/2015 13:16, edited 1 time in total.
ZenaZbrkovima

#6031 Re: Problem pasa lutalica

Post by ZenaZbrkovima »

sizifinho wrote: Poenta je...ako si odgovoran roditelj, neces dopustiti da cuko pridje psu
:D
shmizlica

#6032 Re: Problem pasa lutalica

Post by shmizlica »

:lol: :lol:
radiša

#6033 Re: Problem pasa lutalica

Post by radiša »

:lol: :lol: :lol:
frnjauuuu
Naslovnica

#6034 Re: Problem pasa lutalica

Post by Naslovnica »

sizifinho wrote:14 dana odmora od one dosade

ja ne branim kera, da moje dijete ujede odmah bih ga upucao, istog trena...
imam pse, volim pse, ali kad cuko pokaze da je spreman ujesti, ne znam ti sta da si mu uradio- odmah na eutanaziju. Jer ako pas i poslije dobrog tretiranja misli da je alfa, odmah mu treba pokazati alfa raspad!

Sad kad je ovo receno, krivim roditelje sto pustaju djecu nepoznatim psima. Nije mi se jednom desilo da vodam cuku i dijete se zaleti da ga pomazi... i onda ja moram trzat svog cuku, jer ipak ne bih da snosim krivicu ako se nesto desi- a roditelj napravi facu tipa "nece ti ga pojesti"
U mom naselju ima jedna lutalica koju ljudi paze i cuvaju i djeca se igraju s njim... ali nije to igra kao igra, djetetu se ne svidja sto recimo cuko ode da se sunca, sto se ne igra pa ga nabije nogom, baci kamen, flasu..
ko god kaze da djeca, pogotovo ona razmazena, ovo ne rade...laze.
Poenta je...ako si odgovoran roditelj, neces dopustiti da cuko pridje psu
kraj price
U većini se slažem, ali pazi sada.
Kod nas na Alipašinom u B-Fazi ima 2-3 ove pacijentice što hrane lutalice, i ko tamo živi zna na šta to liči. Neki dan gledam sa balkona, djeca se igraju, ali ne smiju na tobogan jer ispod tobogana u pijesku spavaju 2 lutalice.
Mislim...
Kontaktirao sam LOKOM da nešto urade po pitanju tih desetak kerova koji urdiniraju u krugu 200x200m, ali još ništa se nije desilo.
Pacijentice im istresaju hranu po travnjacima, napravile im brloge ispod balkona, ama ko da drže azil na otvorenom, među zgradama.
I kako ja da odbranim dijete da mu ne priđe pas, kada su ti psi tu svoji na svome?
Da rastjeram kerove, biće "šta ih diraš, krvolok, ovo-ono".
A da ništa ne radim...istjeraše kerovi djecu iz parka.
Fuj do čega su nas doveli.
funeral blues

#6035 Re: Problem pasa lutalica

Post by funeral blues »

ZenaZbrkovima wrote:
sizifinho wrote: Poenta je...ako si odgovoran roditelj, neces dopustiti da cuko pridje psu
:D
Jest, sve je tako kako kažeš. Ako se čopor zaleti prema mom djetetu koje je na ljulji u parku, moja je krivica, definitivno. Nisam odgovoran roditelj ako ne spriječim 5-6 pasa veličine teleta da istrče iza zgrade prema nama. :thumbup:

:jbt:
Bambi_na_kofeinu

#6036 Re: Problem pasa lutalica

Post by Bambi_na_kofeinu »

kraj price
S ovim se slažem.
Ne možeš pričati kako eto dijete od 3-4 godine ne zna da ne treba prilaziti lutalici (mogla je to biti i mačka, i one napadnu ako ih dijete nateže naokolo), pa šta ti radiš tu onda.

Ovo dijete nije napao čopor lutalica nego je prema majčinim riječima samo prišlo lutalici, tako je moglo samo izletiti pred auto pa bi vozač bio kriv.

Ovo kako je dijete demon, proklinjanje i njega i majke, i slične bolesti...ja zaista ne znam kako takvi ljudi mogu voljeti i životinje.
Naslovnica

#6037 Re: Problem pasa lutalica

Post by Naslovnica »

Poenta je da lutalicama nije mjesto na ulici, nevezano kakvi su roditelji ili djeca.
Bambi_na_kofeinu

#6038 Re: Problem pasa lutalica

Post by Bambi_na_kofeinu »

Naslovnica wrote:Poenta je da lutalicama nije mjesto na ulici, nevezano kakvi su roditelji ili djeca.
Apsolutno.

Ali nemojmo očekivati da neće biti nijednog mahalskog uličnog psa, nijedne mačke, ptice...ljudi moraju početi odgajati djecu.
Naslovnica

#6039 Re: Problem pasa lutalica

Post by Naslovnica »

Bambi_na_kofeinu wrote:
Naslovnica wrote:Poenta je da lutalicama nije mjesto na ulici, nevezano kakvi su roditelji ili djeca.
Apsolutno.

Ali nemojmo očekivati da neće biti nijednog mahalskog uličnog psa, nijedne mačke, ptice...ljudi moraju početi odgajati djecu.
Da, naravno. Slažem se. Neka cuka, vazda smo i mi ko djeca imali mahalskog kera, ljubimca, niti je kome smetao niti se kome žalio.
Ali ovo danas je preraslo u teror.
pakica_

#6040 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

mislite da ja ne pizdim kad djeca ruksacima pocnu da mi tandrce u kapiju da provociraju moje pse?? mislite da moji psi ne pizde tada? mislite da materesine cese ona stvar sto im to djeca rade?! jok! a kao prate ih iz skole da ih ne bi cuke dirale...
DOVDE mi je vise i te djecurlije koja to rade i njihovih materesina, ali opet sam ja ta koja je odgovorna za moje pse i nema ujest bezze (mada bih tad i ja ujedala, kamoli oni, tako da ne bi bilo bezze)
e isto tako bi se te materesine mogle malo pocesati po onoj stvari da nauce djecu da nije svaki pas iza kapije i da ce ga neki ulicar zastartat ako mu mahne ruksaksom ispred njonje, a onda.. kom opanci, tom i dzeri.. kasno je tad govoriti "sine, nisi trebao"
Naslovnica

#6041 Re: Problem pasa lutalica

Post by Naslovnica »

pakica_ wrote:mislite da ja ne pizdim kad djeca ruksacima pocnu da mi tandrce u kapiju da provociraju moje pse?? mislite da moji psi ne pizde tada? mislite da materesine cese ona stvar sto im to djeca rade?! jok! a kao prate ih iz skole da ih ne bi cuke dirale...
DOVDE mi je vise i te djecurlije koja to rade i njihovih materesina, ali opet sam ja ta koja je odgovorna za moje pse i nema ujest bezze (mada bih tad i ja ujedala, kamoli oni, tako da ne bi bilo bezze)
e isto tako bi se te materesine mogle malo pocesati po onoj stvari da nauce djecu da nije svaki pas iza kapije i da ce ga neki ulicar zastartat ako mu mahne ruksaksom ispred njonje, a onda.. kom opanci, tom i dzeri.. kasno je tad govoriti "sine, nisi trebao"
Moja djeca apsolutno nisu takva (već sam ti o tome govorio), i nema potreba da ona ni kriva ni dužna stradaju zbog lutalica.
Ima i dobre i odgojene djece, za razliku od većine danas (nažalost).
pakica_

#6042 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

Naslovnica wrote:
pakica_ wrote:mislite da ja ne pizdim kad djeca ruksacima pocnu da mi tandrce u kapiju da provociraju moje pse?? mislite da moji psi ne pizde tada? mislite da materesine cese ona stvar sto im to djeca rade?! jok! a kao prate ih iz skole da ih ne bi cuke dirale...
Moja djeca apsolutno nisu takva (već sam ti o tome govorio), i nema potreba da ona ni kriva ni dužna stradaju zbog lutalica.
ima :D i takva djeca imaju slike s mojim strasnim zvjerima.. cak je par njih oslobodjeno od straha od pasa s mojim kerovima.. ali stvarno mi je vise raspustene djece puna kapa......
funeral blues

#6043 Re: Problem pasa lutalica

Post by funeral blues »

Naslovnica wrote:
:thumbup:
AmirBaa

#6044 Re: Problem pasa lutalica

Post by AmirBaa »

Po vasoj logici: hajmo onda pustiti zmije, lavove, tigrove nek hodaju po ulicama, naucit cemo djecu da im ne treba prilaziti i problem rijesen :thumbup: :thumbup:
I kod selex pumpe je katastrofa sa lutalicama, samo je pitanje vremena kad ce neki veci belaj napraviti, zasad je samo lajanje na skoro svakog ko prodje. Licno vidio kako ljudi bacaju petarde sa prozora da ih rastjeraju, da mogu do auta doci. A zena koja ih hrani i ,,brine" se o njima napala sintore kad su dosli. Tuga velika kakva vukojebina
Naslovnica

#6045 Re: Problem pasa lutalica

Post by Naslovnica »

pakica_ wrote:
Naslovnica wrote:
ima :D i takva djeca imaju slike s mojim strasnim zvjerima.. cak je par njih oslobodjeno od straha od pasa s mojim kerovima.. ali stvarno mi je vise raspustene djece puna kapa......
Vjerujem ti, i sam sam ti takav.
AmirBaa

#6046 Re: Problem pasa lutalica

Post by AmirBaa »

I samo jos nesto kad vam toliko smetaju djeca koja vam peglaju vase zvijeri. Mene su citavo djetinjstvo starkelje tjerali sa parkinga i trave jer mogu razbiti prozor, pravi se buka, trava nece biti fino uredjena itd. A sad na tim istim mjestima kerovi po citav dan seru, donose smece tu i laju. I nece se svijet mijenjati i pokoriti vama jer eto vi izveli psa u setnju. Stavis mu brnjicu, povodac i ako ko pridje kazete ujeda, nemoj prilaziti.
sizifinho

#6047 Re: Problem pasa lutalica

Post by sizifinho »

Evo javljam se iz parka kod ciglana, sjedim, neduzno citam, use u svoje kljuse, kad zena s djetetom dodje, odvede ga iza onog velikog kamena, spusti mu gace i mali se posra haha. Nit pokupi nit ista.
Od lutalice ne mozes ni ocekivati nista boljr, nece ker otici u halu, dignut poklopac, oprati se zavrsi i onda pustiti vodu i oprat ruke...
Ali evo cist primjer da su ljudi gori od zivotinja.
P.S.
sigurno da psima nije mjesto na ulici, ne u ovom broju...
ali za mene, osoba koja nije odrasla uz jednog psa, makar u mahali s onim "zajednickim", koja se nije igrala s psom i koja bi nanijela zlo psu koji nije pokazao agresivnost, vec samo sjedi tu- nije uredu. Nesto je kod tih ljudi u djetinjstvu krenulo naopako.

I uistinu ovdje nema sredine. Ili jedni zovu dijete demonom, a drugi kazu da djecu napadaju copori pasa velicine teladdi xD ne znas ko vise pretjeruje
sizifinho

#6048 Re: Problem pasa lutalica

Post by sizifinho »

AmirBaa wrote:I samo jos nesto kad vam toliko smetaju djeca koja vam peglaju vase zvijeri. Mene su citavo djetinjstvo starkelje tjerali sa parkinga i trave jer mogu razbiti prozor, pravi se buka, trava nece biti fino uredjena itd. A sad na tim istim mjestima kerovi po citav dan seru, donose smece tu i laju. I nece se svijet mijenjati i pokoriti vama jer eto vi izveli psa u setnju. Stavis mu brnjicu, povodac i ako ko pridje kazete ujeda, nemoj prilaziti.
moj pas ne ujeda, ali opet to kazem
znas sta?
Od deset roditelja, sedam ce reci: ne boji se on
zna on s psima :D
A to je samo u naselju. Nedo Bog na vrelo bosne da odem.

normalno da mi smetaju djeca... pogotovo kad ja s djevojkom prolazim a on mi dobaci (nema ni 13 god): guzis li ti sta?
Hemera

#6049 Re: Problem pasa lutalica

Post by Hemera »

pojedini vlasnici sa svojim psima histerično bježe i marškaju prijateljske čopore lutalica od sebe

zašto pitam se???
sizifinho

#6050 Re: Problem pasa lutalica

Post by sizifinho »

Hemera wrote:pojedini vlasnici sa svojim psima histerično bježe i marškaju prijateljske čopore lutalica od sebe

zašto pitam se???
pas-pas
pas-covjek
vidis li razliku u poredjenju?
Locked