malo previse patetike
ali toma jedini narodnjak
http://kolumneinfo.blogspot.no/2017/05/ ... ivota.html
Gojeni H.Gojeni H wrote:Postoji jedna teorija koja kaze da velike vodje otpora (govorimo o oslobadjanju od okupacije) skoro nikada ne mogu biti dobri predjsednici/kraljevi/ili-sta-god u miru. Jednostavno imaju takvo samopouzdanje, izdrzljivost i sklonost riziku koji su nekompatibilni sa zivotom u miru.piupiu wrote:Kao što je jasno i da je Stari je imao ego na kub i da bez toga ništa od onoga što jeste uradio da bi postao ono što je postao ne bi bilo moguće.
Valjda su zato Britanci skinuli Cercila
https://www.klix.ba/vijesti/regija/prem ... /170511146radostan dan wrote:Ehh, vidis sta je koincidencija slucaja, sto bi rekao zika pavlovic..
Stavljas link za pricu o tomi zdravkovicu...a danas umro jedan zdravkovic, novinar. Vrlo ti poznat...svima nama.u stvari.
On je saopĆio Srbimauglavnomja wrote:https://www.klix.ba/vijesti/regija/prem ... /170511146radostan dan wrote:Ehh, vidis sta je koincidencija slucaja, sto bi rekao zika pavlovic..
Stavljas link za pricu o tomi zdravkovicu...a danas umro jedan zdravkovic, novinar. Vrlo ti poznat...svima nama.u stvari.

naftasradostan dan wrote:

A ko je nama saopŠĆio?julisiz es grant wrote:On je saopĆio Srbimauglavnomja wrote:https://www.klix.ba/vijesti/regija/prem ... /170511146radostan dan wrote:Ehh, vidis sta je koincidencija slucaja, sto bi rekao zika pavlovic..
Stavljas link za pricu o tomi zdravkovicu...a danas umro jedan zdravkovic, novinar. Vrlo ti poznat...svima nama.u stvari....a Hrvatima je saopćio Miroslav Lilić, jel se tako zvao?
Ovisi čiji je dnevnik prenosila TVSA tada, nisam bio tupiupiu wrote: A ko je nama saopŠĆio?
Početkom osamdesetih i zaboravio si "kupinelu"RJ57 wrote:pekabela sladoledi sa početka sedamdesetih![]()
rumenko, limunko i hladiša su bili goli led sa par kapi sirupa, ali djeca su ih obožavala
sneško i čokomoko su bili standard, rumkoktel i kapri samo za određene ukuse
cmok i šarenko su bili gornja sredina
leni je bio najskuplji, elitni defakto![]()
plus četiri vrste korneta
poslije par godina su hladiša i limunko nestali, a pojavile su se neke nove vrste (bolero, tiger itd itd) .... evo reklama te druge generacije, onu staru ne mogu da nađem iako je negdje imam

pekabela je izbacila ove sladolede cca 75-te, a ta druga generacija je krenula u osamdesetim kada je hladiša nestao. ja se npr. te kupinele ne sjećam ... jebiga, godineStari_Jarac wrote:Početkom osamdesetih i zaboravio si "kupinelu"RJ57 wrote:pekabela sladoledi sa početka sedamdesetih![]()
rumenko, limunko i hladiša su bili goli led sa par kapi sirupa, ali djeca su ih obožavala
poslije par godina su hladiša i limunko nestali, a pojavile su se neke nove vrste (bolero, tiger itd itd) .... evo reklama te druge generacije, onu staru ne mogu da nađem iako je negdje imam
kod nas u mahali su krenuli krajem 70-tih ili početkom 80-tih, znam sigurno, jer sam ih lično kupovao, da su početkom 70-tih onda ne bih mogao iz opravdanih razlogaRJ57 wrote:pekabela je izbacila ove sladolede cca 75-te, a ta druga generacija je krenula u osamdesetim kada je hladiša nestao. ja se npr. te kupinele ne sjećam ... jebiga, godineStari_Jarac wrote:Početkom osamdesetih i zaboravio si "kupinelu"RJ57 wrote:pekabela sladoledi sa početka sedamdesetih![]()
Stari_Jarac wrote:
kod nas u mahali su krenuli krajem 70-tih ili početkom 80-tih, znam sigurno, jer sam ih lično kupovao, da su početkom 70-tih onda ne bih mogao iz opravdanih razloga, bit će da su u SA došli malo kasnije, kupinela bila među tim prvim, kasnije i ona nestala čini mi se zajedno sa hladišom i limunkom a ovi sa gornje slike to su već one kasnije "verzije"
Zato je TitU DB ganjao po tramvajima - kad im pobjegne....Gojeni H wrote:Postoji jedna teorija koja kaze da velike vodje otpora (govorimo o oslobadjanju od okupacije) skoro nikada ne mogu biti dobri predjsednici/kraljevi/ili-sta-god u miru. Jednostavno imaju takvo samopouzdanje, izdrzljivost i sklonost riziku koji su nekompatibilni sa zivotom u miru.piupiu wrote:Kao što je jasno i da je Stari je imao ego na kub i da bez toga ništa od onoga što jeste uradio da bi postao ono što je postao ne bi bilo moguće.
Valjda su zato Britanci skinuli Cercila
Kazu da je prvo uzeo vijest, procitao na papiru, pripremio se i krenuo u studio da je procita - kao da se radi o nekoj jesenjoj zetvi ili mjesecnom sastanku u zadruzi u Kladnju. Taman sto je sjeo i krenuo da cita - zastao je, pa trazio da ponovi, pa onda jos dva-tri puta. A onda je konacno procitao. Kada su se ugasile kamere, naslonio je glavu na dlanove i rasplakao se.uglavnomja wrote:https://www.klix.ba/vijesti/regija/prem ... /170511146radostan dan wrote:Ehh, vidis sta je koincidencija slucaja, sto bi rekao zika pavlovic..
Moguće, s tim da smo mi u mahali Bjelave/Višnjik malo kaskali za ostatkom gradaRJ57 wrote:Stari_Jarac wrote:
kod nas u mahali su krenuli krajem 70-tih ili početkom 80-tih, znam sigurno, jer sam ih lično kupovao, da su početkom 70-tih onda ne bih mogao iz opravdanih razloga, bit će da su u SA došli malo kasnije, kupinela bila među tim prvim, kasnije i ona nestala čini mi se zajedno sa hladišom i limunkom a ovi sa gornje slike to su već one kasnije "verzije"
može bit da je kupinela iz te prve serije, ali nje se fakat ne sjećam
a kako znam da ih je bilo već sredinom sedamdesetih, jedan jaran iz mog razreda ih je obožavao i svaki dan smo poslije škole išli u samoposlugu kod feroelektra (prva stanica busa 12) da ih kupimo. on je odselio definitivno kod roditelja u njemačku poslije četvrtog razreda, dakle u ljeto '77, tako da bi rekao da su krenuli najkasnije '76
Stvarno nisi cula za njih ili se zajebavas??!!piupiu wrote:Ko su ovi lijevo?![]()
Ta zadnja rečenica je dobra inspiracija za današnje retardirane naslove: "Pročitao je vijest i nećete vjerovati šta se desilo kada su se ugasile kamere"Ommadawn wrote:Kazu da je prvo uzeo vijest, procitao na papiru, pripremio se i krenuo u studio da je procita - kao da se radi o nekoj jesenjoj zetvi ili mjesecnom sastanku u zadruzi u Kladnju. Taman sto je sjeo i krenuo da cita - zastao je, pa trazio da ponovi, pa onda jos dva-tri puta. A onda je konacno procitao. Kada su se ugasile kamere, naslonio je glavu na dlanove i rasplakao se.uglavnomja wrote:https://www.klix.ba/vijesti/regija/prem ... /170511146radostan dan wrote:Ehh, vidis sta je koincidencija slucaja, sto bi rekao zika pavlovic..
Carpigani aparati i najbolji sladoled u istoriji i geografiji.radostan dan wrote:kapri zakon, i dan danas...po 5 komada jedan za drugim.
mada se ni jedan ne moRe porediT sa -litonjom-, kad ga goranac ili šipac (šta već) napravi, a sa mlijekom, ne vodom...![]()

slovarica ... gdje je nađepiupiu wrote:Ovome se mirisa sjećam...