@Mirzet izgleda nije udario po kocnici , ode sofer golfakB27 wrote:Ovo su vatrogasci ispilali golfa, da ne mislite da je uništen do ove mjere u nesreći. Svejedno, bože sačuvaj.
Po položaju auta na cesti, mjestu udara.. golf preticao i ubio se, mercedes pobjegao koliko je mogao
nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Sodom1
#6026 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
-
direstraits0078
#6027 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Malo znas o tome, ocito. Usporedi:drugi profil wrote:Hoces reci da G2 ima vecu masu od mercedesa i da ga je potisnulo ispred sebe tako da su i nakon sudara ostali gotovo spojeni?direstraits0078 wrote:Racunaj da je vozilo nakon sudara poskocilo i odbaceno je unazad desno. Poznajem (nazalost) ljude kojima je vaznija niskoprofilna guma i alu-felga od necijeg zivota. Ti kazu, nek udari, ko ga yebe. Dok ne naidje na nekoga s celicnim 22.5" felgama.drugi profil wrote:Ne mozes vozacu mecke nista prigovoriti. Vozio je svojom stranom i pobjegao je koliko je mogao.
Lupas buraz. Jedino su im se guzice zanijele a udes je bio bas tu gdje jesu. Mercedes je pobjegao do ivicnjaka.
- drug_profi
#6028 Re: RE: Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Apsolutno mi nije jasno sta hoces reci i sta ja to ne znam.direstraits0078 wrote:Malo znas o tome, ocito. Usporedi:drugi profil wrote:Hoces reci da G2 ima vecu masu od mercedesa i da ga je potisnulo ispred sebe tako da su i nakon sudara ostali gotovo spojeni?direstraits0078 wrote: Racunaj da je vozilo nakon sudara poskocilo i odbaceno je unazad desno. Poznajem (nazalost) ljude kojima je vaznija niskoprofilna guma i alu-felga od necijeg zivota. Ti kazu, nek udari, ko ga yebe. Dok ne naidje na nekoga s celicnim 22.5" felgama.
Lupas buraz. Jedino su im se guzice zanijele a udes je bio bas tu gdje jesu. Mercedes je pobjegao do ivicnjaka.
Poslano sa Tipfeler mašine
- insomnia78
#6029 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
A dje da bjezi ovdje hljeba t'?
Osim toga nema tu cuvam gumu, cuvam felgu u takvim situacijama svi podsvjesno bjeze u kontra stranu
Na kraju krajeva covjek je u svojoj traci
Osim toga nema tu cuvam gumu, cuvam felgu u takvim situacijama svi podsvjesno bjeze u kontra stranu
Na kraju krajeva covjek je u svojoj traci
-
direstraits0078
#6030 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Sve 5. Vi imate svoju teoriju, ja imam svoju.
Mozemo se sloziti da se ne slazemo. A kad uzmes metar i izmjeris prostor izmedju bankine prema jezeru i ivicnjaka prema litici, vidis da 3 auta stanu i da niko ne mora da zagine.
-
autoskolee
#6031 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Znaci mercedes je kriv sto se nije popeo na oblak 
-
530i
#6032 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Mogu kad su svi svjesni šta se dešava i kad su trijezni...ovako meni djeluje da je golf na silu htio preticati i samo izletio na mercedesa... Meni je tako, prije desetak dana, glupan sa Polom izletio, odjednom, iz čista mira, iza nekog kombija...nit je virio, nit je gledo...srećom odmah se vratio a ja po kočnici tako da nije bilo nikome ništa.direstraits0078 wrote:Sve 5. Vi imate svoju teoriju, ja imam svoju.Mozemo se sloziti da se ne slazemo. A kad uzmes metar i izmjeris prostor izmedju bankine prema jezeru i ivicnjaka prema litici, vidis da 3 auta stanu i da niko ne mora da zagine.
-
direstraits0078
#6033 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ne, kriv je vozac golfa. Ali mozda nije moralo ovako zavrsiti.autoskolee wrote:Znaci mercedes je kriv sto se nije popeo na oblak
-
autoskolee
#6034 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Pa da nije truljom od 50ks prestizo i ne bi. Jedini on pametandirestraits0078 wrote:Ne, kriv je vozac golfa. Ali mozda nije moralo ovako zavrsiti.autoskolee wrote:Znaci mercedes je kriv sto se nije popeo na oblak
- insomnia78
#6035 Re: RE: Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Covjece boziji saobracaj je "živ"direstraits0078 wrote:Ne, kriv je vozac golfa. Ali mozda nije moralo ovako zavrsiti.autoskolee wrote:Znaci mercedes je kriv sto se nije popeo na oblak
Da, vjerovatno bi i mogla proci tri auta ali kada bi vozila tri sposobna fokusirana vozaca
Nismo svi isti, isto pribrani, ne vozimo svi niti reagujemo isto
-
direstraits0078
#6036 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
On je mrtav, i to se ne moze promijeniti. Jedini koji je mozda mogao uticati na to su bili vozac golfa i mercedesa, i eventualno ovaj treci kojeg je vozac golfa preticao.autoskolee wrote:Pa da nije truljom od 50ks prestizo i ne bi. Jedini on pametandirestraits0078 wrote:Ne, kriv je vozac golfa. Ali mozda nije moralo ovako zavrsiti.autoskolee wrote:Znaci mercedes je kriv sto se nije popeo na oblak
- bleee_sa
#6037 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Taj treći da je koristio retrovizor ne bi sad tri stranice o pokojniku ispisali.
- insomnia78
#6038 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ne, jedini koji je stvarno mogao uticati je on
Ti ako krenes preticati ne znas je li ispred tebe Mirzet, ne znas ko ti dolazi u susret, mozda ja bas u tom trenutku mijenjam stanicu na radiju
Dakle ti svaki put svjesno preuzimas rizik
Ti ako krenes preticati ne znas je li ispred tebe Mirzet, ne znas ko ti dolazi u susret, mozda ja bas u tom trenutku mijenjam stanicu na radiju
-
L u c i f e r
- supercali
#6040 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Treci je bio mirzet
Jer gdje ce ga dvica prestizati a i vozac golfa bio kreten (bez obzira sto je sad mrtav)jer prestize sa kolicima
Jer gdje ce ga dvica prestizati a i vozac golfa bio kreten (bez obzira sto je sad mrtav)jer prestize sa kolicima
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#6041 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Što isprozivaše mirzet-agu 
-
autoskolee
#6042 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Makar niko nevin nije nastradao za promjenu 
- vješalica
#6043 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
pa čekaj malo vidi se puna na mjestu sudara ili se varam?
tek dole niže je prekid...nisam vidjela ostale slike
tek dole niže je prekid...nisam vidjela ostale slike
-
direstraits0078
#6044 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Rizik uvijek postoji. Ja ne vidim da li iza krivine dolazi neko ko vozi 140 iz pravca Jablanice. Racunam da vozi 80 max. Ali ima ljudi koji svjesno rizikuju, i racunaju da ce im se neko skloniti. Takvima treba objasniti da ima ljudi kao nas mirzet. Pisaju se s visoka na ljudske zivote, imaju airbazi da im sacuvaju glavu. Dok ne upoznaju V8 sa 16L zapremine. Yebe se V8 za tvojim airbazima.insomnia78 wrote:Ne, jedini koji je stvarno mogao uticati je on
- zli_hordas
#6045 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Pogresna procjena i ode zivot.
-
MAN-lion's coach
#6046 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
...
Last edited by MAN-lion's coach on 18/01/2017 22:58, edited 1 time in total.
- klaki
#6047 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
vidis u mene je jebeno sto ej auto tesko a mrtvi SDI pa nema boga ubrzatiMAN-lion's coach wrote:Pošto ja vozam stara kolica tačnije džetu 2 benzinca (nije dizlo) prava je kocka preticati pogotovo ako vam je gepek (kao meni ) uvijek prazan osim rezervne gume i siće unutra nema ništa jer je prelagana i začas može odletiti sa ceste.
pa trebas biti vrsni statisticar, analitik i majstor mehanike (fizika) da ukalkulises prestizanje
haj da se mijenjamo evo ti budi tezak a ja cu bit lagan
- kloniran
#6048 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
MAN-lion's coach wrote:Pošto ja vozam stara kolica tačnije džetu 2 benzinca (nije dizlo) prava je kocka preticati pogotovo ako vam je gepek (kao meni ) uvijek prazan osim rezervne gume i siće unutra nema ništa jer je prelagana i začas može odletiti sa ceste.
Naravno, kao i uvijek G2 su krivi iako kad bi se gledalo realno ovo su ljudske greške i loše procjene.
Nadam se da se meni nešto neće desiti da me forumska svita mjesecima ili godinama ne ispira po portalu ili forumu jer vozam ta stara kolica koja bi kriva bila ne daj Bože za sve kakvih budala ima i kakve scene prave pogotovo u gradskoj vožnji.
Za svog relativno kratkog vozačkog staža od 10-tak godina, prvi put sam proljetos zakucala kaznu u Stjenicama blizu Rogatice gdje je ograničenje 30 , a ja vozila 53.
Pedeset marona kazna bila , platila odma sutradan 25.
Naravno meni moje auto ne služi za vozanje kurbana niti 20 lica unutra, imam je namjeru kad budem bolja sa finansijskom situacijom je preraditi pošteno ( ne ćunirati ) i imati za povremene vožnje.
zivila dvojkara jos sto godina
dvojke su mila majka sta rade ovi s novijim autima po romaniji ili na dionici sarajevo-foca gdje imas na 80 kilometara haman 1000 krivina
neki dan je lik u tuhaljima kod hair cesme za dlaku izbjegao direktni, lola preticao kolonu u krivini i bukvalno je par stotinki odlucilo
al zato pasat se vozi i on leti, đeš ba da ceka
- kloniran
#6049 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
moze i dvica prestizati, samo ne svigdje i na svim brzinama, moras je bas znati u dusu da znas gdje mozes prestici nekoga pri nekoj brzinisupercali wrote:Treci je bio mirzet
ako ima tereta u njoj mozes samo ako je 2.0 gti, ostalo je patnja i samoubistvo ako nije pravac kilometar i niđe nikog s druge strane
-
Throttle
#6050 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Nema dvica 2.0 gti