Dakle, izmišljaš. Doduše, možda ti i ne znaš kako ovo ide :salter071 wrote:Lijepo je zivjeti u sopstvenim zabludama, ali nisam ovdje da te educiram. Vidim kako ruze cvjetaju od krova Skenderije, do zicare, fasada koje padaju, divljih pasa (dva ujeda dnevno, ako vec hoces statistiku i broj raste!), klizista, pa sve do svekolike grOdzanske demokracije koja je spominjanjem bliske familije u seksualnom kontekstu na sastanku u Briselu sebe dovela u izolaciju i pred financijski kolaps, a vjerojatno jer je zapad toliko ljubomoran na sve uspjehe i privredna dostignuca ove drzave.Skijaš wrote:Kako ? Nemoj da ispadne kako opet izmišljaš, kao kada si lupio da je manji entitet po pitanju proizvodnje ispred onih kantona sjeverno od Ivan Sedla.
Sjedi malo u auto i vidi sam gdje se otvaraju pogoni, a gdje krovovi padaju na mjestima gdje je "nekad bila dzamija", gdje se muzeji zatavaraju, a gdje se otvara medjudrzavni privredni park (BEPO) kako bi se ozivjela Luka Ploce izgubljena zbog neplacanja racuna. Sam taj privredni park moze dovesti juzni dio zemlje u 100%-nu zaposlenost.
Da manje slusas propagandu, a vise pratis vijesti iz privrede mozda ne bi lupao gluposti, ali cinjenice nisu tvoj domen, pa ti je ionako svejedno.
U dvadeset godina izgradjeno punih pet kilometara koridora 5C, dok je juzni dio zemlje napravio mrezu brzih puteva za transport roba i usluga koji ce se u narednu godinu- dvije pruziti do Banja Luke, kao i zeljeznicka veza Zagreb-Banja Luka-Split, a RS je otvorio ambasadu u Mostaru...a sada si postavi pitanje koje dolazi na intervijuu za posao - gdje vidis sebe u narednih pet-do-deset godina?
Prema tome, idi prodavati propagandu nekom drugom kome trebaju vize da izadje iz tramvaja trojke. Ja sam bio, vidio i znam o cemu pricam, a ti sjedis tu po politickom zadatku i umjesto argumenata se sluzis napadom na forumase.
Ali nema veze, sad kad nam ukinu sredstva i takvi kao ti ce ostati neplaceni za posao koji rade, a onda ti slijedi najgora moguc sudbina - moraces se prihvatiti kakvog korisnog posla.
A sad adio. Necu se vise dopisivati sa propagatorom ideologije. To je cist gubitak vremena. Za razliku od tebe ja zaradjujem na konkretnom poslu. Samo poredjenje datuma registracije i broja postova govori ti sve.
1. ti postaviš tezu (na primjer da je proizvodnja u manjem entitetu veća nego u kantonima sjeverno od Ivan Sedla, ili to da je ova Komšićeva inicijativa vjetar u jedra projektu dvije škole pod jednim krovom )
2. sagovornik te pita da objasniš na osnovu čega to tvrdiš (na primjer, da navedeš konkretne brojke za tu proizvodnju ili niz pravnih koraka koji bi Komšićevu inicijativu učinili kontraproduktivnom)
3. ti te argumente navedeš
4. a sagovornik ti kaže "Svaka čast, vidiš nisam o tom razmišljao"
Ti kolega preskačeš neke bitne stvari a ako hoćeš da pričaš sam sa sobom pokreni blog.