Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
Skijaš

#6026 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Skijaš »

salter071 wrote:
Skijaš wrote:Kako ? Nemoj da ispadne kako opet izmišljaš, kao kada si lupio da je manji entitet po pitanju proizvodnje ispred onih kantona sjeverno od Ivan Sedla.
Lijepo je zivjeti u sopstvenim zabludama, ali nisam ovdje da te educiram. Vidim kako ruze cvjetaju od krova Skenderije, do zicare, fasada koje padaju, divljih pasa (dva ujeda dnevno, ako vec hoces statistiku i broj raste!), klizista, pa sve do svekolike grOdzanske demokracije koja je spominjanjem bliske familije u seksualnom kontekstu na sastanku u Briselu sebe dovela u izolaciju i pred financijski kolaps, a vjerojatno jer je zapad toliko ljubomoran na sve uspjehe i privredna dostignuca ove drzave.
Sjedi malo u auto i vidi sam gdje se otvaraju pogoni, a gdje krovovi padaju na mjestima gdje je "nekad bila dzamija", gdje se muzeji zatavaraju, a gdje se otvara medjudrzavni privredni park (BEPO) kako bi se ozivjela Luka Ploce izgubljena zbog neplacanja racuna. Sam taj privredni park moze dovesti juzni dio zemlje u 100%-nu zaposlenost.
Da manje slusas propagandu, a vise pratis vijesti iz privrede mozda ne bi lupao gluposti, ali cinjenice nisu tvoj domen, pa ti je ionako svejedno.
U dvadeset godina izgradjeno punih pet kilometara koridora 5C, dok je juzni dio zemlje napravio mrezu brzih puteva za transport roba i usluga koji ce se u narednu godinu- dvije pruziti do Banja Luke, kao i zeljeznicka veza Zagreb-Banja Luka-Split, a RS je otvorio ambasadu u Mostaru...a sada si postavi pitanje koje dolazi na intervijuu za posao - gdje vidis sebe u narednih pet-do-deset godina?
Prema tome, idi prodavati propagandu nekom drugom kome trebaju vize da izadje iz tramvaja trojke. Ja sam bio, vidio i znam o cemu pricam, a ti sjedis tu po politickom zadatku i umjesto argumenata se sluzis napadom na forumase.
Ali nema veze, sad kad nam ukinu sredstva i takvi kao ti ce ostati neplaceni za posao koji rade, a onda ti slijedi najgora moguc sudbina - moraces se prihvatiti kakvog korisnog posla.
A sad adio. Necu se vise dopisivati sa propagatorom ideologije. To je cist gubitak vremena. Za razliku od tebe ja zaradjujem na konkretnom poslu. Samo poredjenje datuma registracije i broja postova govori ti sve.
Dakle, izmišljaš. Doduše, možda ti i ne znaš kako ovo ide :

1. ti postaviš tezu (na primjer da je proizvodnja u manjem entitetu veća nego u kantonima sjeverno od Ivan Sedla, ili to da je ova Komšićeva inicijativa vjetar u jedra projektu dvije škole pod jednim krovom )

2. sagovornik te pita da objasniš na osnovu čega to tvrdiš (na primjer, da navedeš konkretne brojke za tu proizvodnju ili niz pravnih koraka koji bi Komšićevu inicijativu učinili kontraproduktivnom)

3. ti te argumente navedeš

4. a sagovornik ti kaže "Svaka čast, vidiš nisam o tom razmišljao"

Ti kolega preskačeš neke bitne stvari a ako hoćeš da pričaš sam sa sobom pokreni blog.
salter071

#6027 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by salter071 »

Skijaš wrote: Dakle, izmišljaš. Doduše, možda ti i ne znaš kako ovo ide :

1. ti postaviš tezu (na primjer da je proizvodnja u manjem entitetu veća nego u kantonima sjeverno od Ivan Sedla, ili to da je ova Komšićeva inicijativa vjetar u jedra projektu dvije škole pod jednim krovom )

2. sagovornik te pita da objasniš na osnovu čega to tvrdiš (na primjer, da navedeš konkretne brojke za tu proizvodnju ili niz pravnih koraka koji bi Komšićevu inicijativu učinili kontraproduktivnom)

3. ti te argumente navedeš

4. a sagovornik ti kaže "Svaka čast, vidiš nisam o tom razmišljao"

Ti kolega preskačeš neke bitne stvari a ako hoćeš da pričaš sam sa sobom pokreni blog.
Vec objasnjeno, ali za one koji sporo pale, evo jos jednom:

Ti si tipican predstavnik bosnjacke politike i nacina razmisljanja proteklih 20 godina:
1. Nikada ne dajes prijedlog, ali trazis od drugih da to ucine kako bi ga odbio ili kukao da je to "ludjacka kosulja"
2. Za svaki prijelog, ideju, inicijativu, tezu itd. trazis objasnjenje do zadnjeg atoma samo da bi mogao razglabati o svakoj najmanjoj sitnici dok ne dovedes situaciju do besmisla i drugi te ne posalju u.... a onda ces druge naljepiti kako su ovakvi ili onakvi, kako su protiv tebe jer si ti... (sta god da mislis da jesi, to vec imas spremno)
3. Nakon isrpljivanja sugovornika i kada drugi dignu ruke od tebe dolazimo do dva tipa reakcije:
a) psovanje i vikanje (uz obavezne prijetnje) i/ ili vrijedjanje sugovornika
b) kukanje do besmisla kako si ti fin, tolerantan itd., ali te mrze ili ti se bas ne da
4. Kao rezultat gore navedenog postignes da te posalju u .... prekinu svaku raspravu, ukinu sve fondove, svu pomoc, svaki vid suradnje, prekinu uopce razgovarati s tobom i izoliraju te iza zida viza koje si ponasanjem sam isprovocirao, a tada dolazi to tvojih reakcija navedenih pod 3. a) i 3. b).

Ovo ti ponavljam vec treci ili cetvrti put u zadnjih par dana sto me dovodi do zakljucka:
a) nisi sposoban da shvatis svijet i okruzenje u kojem se nalazis
b) neces da vidis nista drugo osim svojih unaprijed donesenih ideoloskih stavova
Za ovo pod a) postoji dijagnoza, a za ovo pod b) postoji naziv, a to je bezobrazluk, a vezano za njega poslovica kaze:"Ne mozes objasniti nista onome koji nece da shvati."

Zato sada nadji sebi neku drugu zrtvu na kojoj ces vjezbati izzivljavanje beskonacnim odbijanjem da je cujes i ponavljanjem jednog te istog stava, pitanja, zakljucka ili cega vec.

Ako dvaesetak godina nikakav dijalog nije imao bilo kakvog efekta, valjda ce sada, kada su povuceni fondovi, prazan stomak imati ucinak, pa kad se budes borio za zalogaj sa divljim psima pred kontjnerom, mozda i razmislis kuda bezobrazluk i bahatost vode. A mozda i ne razmislis, ali to vec nije moj problem.

Sad probaj tu taktku koristiti na ukucanima, kucnim ljubimcima, poznanicima ili bilo kome drugome ko je voljan da ti to dopusti.Sto se mene tice ja cu samo povuci vodu za tvojim komentarima.

Ovakve price poput tvoje dojadile su vise i Bogu i ljudima i cijelom svijetu. Sta god da se sada dogodi (nakon Brisela) vise nije moj problem. Ovakvim ponasanjem takvi kao ti su uspjeli konacno otjerati i one koji su im bili naklonjeni i spremni pomoci. Prije nego sto pocnes opet po starom, jer necu vise da komuniciram sa takvima, samo da kazem jos i to da bi se zacudio da znas koliki je svijet razlike izmedju blogiranja i lobiranja, da zanemarimo ostalu pomoc.
Hajde sad malo sami.

Hvala ti sto si mi pomogao da konacno shvatim da se ne isplati vise gubiti vrijeme. Sad idemo malo sami! Bez mene!
Skijaš

#6028 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Skijaš »

salter071 wrote:Hvala ti sto si mi pomogao da konacno shvatim da se ne isplati vise gubiti vrijeme. Sad idemo malo sami! Bez mene!
Samo sam te pitao možeš li konkretnim argumentima potkrijepiti svoje teze.
Basvod

#6029 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Basvod »

ultima_palabra wrote:Pa ko kaže da je rješenje problema u osnivanju bošnjačke škole? :-) Mislim da to nema veze sa Komšićevom apelacijom.
Pa sasvim logicno da ce Ministarstvo obrazovanja RS, ukoliko se desi problem sa Ustavnim sudom, rjesiti problem na nacin slican kao u FBiH tj. razdvojiti srpsku i bosnjacku djecu.
Corto Maltese

#6030 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

salter071 wrote:
Komsic se opet upusta u opasnu i nepromisljenu avanturu zbog par jeftinih politickih poena!

Pogledajmo sadasnju situaciju i zbog cega odluka Ustavnog Suda BiH moze dovesti do novih podjela i sukoba po vec zacrtanim politickim linijama.

Kako bi sprijecio diskriminaciju Komsic trazi da Ustavni Sud BiH pravno sankcionira osnivanje skole za Bosnjake u RS-u, dakle, odvojene skole. Istovremeno u dijelu F BiH u kojem postoje dvije skole pod jednim krovom, da bi sprijecio segregaciju zagovara jedinstvenu skolu.

Sta god da Ustavni Sud BiH odluci po ovom pitanju dovesce do novih podjela i gubitaka u bosnjackoj politici:

a) Ustavni Sud BiH odluci da podrzi Komsicevu peticiju i razdvoji skole u RS-u na bosnjacke i srpske

Kako se odluke UStavnog Suda BiH odnose na cijelu BiH, to znaci i odvajanje skola i u Hercegovini na bosnjacke i hrvatske.
Znaci, sud pobija diskriminaciju, ali zato i u Hercegovini omogucava segregaciju.

b) Ustavni Sud BiH odbije Komsicevu peticiju i u RS-u ostaje jedinstven skolski sustav/sistem, a u Hercegovini dvije skole pod istim krovom
Znaci, da u tom slucaju podrzava diskriminaciju, ali sprijecava segregaciju.

c) Rijesavanjem ovog pitanja putem Ustavnog Suda BiH sirom se otvaraju vrata zahtijevima za osnivanje srpskih i hrvatskih skola u Sarajevu, Tuzli i Zenici, kao i bosnjackih skola u RS-u i u Hercegovini.

Rijesenje ove peticije je dvostruki mac u kojem je nemoguce pronaci soluciju koja bi zadovoljila sve strane. Ali, to je ionako situacija u BiH posljednjih dvadesetak godina. Zato se Komsic i upusta u ovu avanturu bez da je razmislio o svojim potezima ili to mozda i nije stvar nepromisljenosti nego igra za nekog drugog.

Diskriminacija ili segregacija - izbor je sad!

Sve ovo stoji, ali Komšić bolje ne umije. Mislim da u cijelom njegovom timu ne postoji osoba koja bi tvoj komentar shvatila već iz prvog čitanja
MuaDib

#6031 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by MuaDib »

Draga SDA-ovčad i SDP-ovčad, niko od vaših prejanica bošnjaštva i multikulture, nije sebe ponudio da riješi problem roditelja iz Konjević-polja, koji protestuju jer im je onemogućeno pravo da im se djeca školuju na maternjem jeziku. Ali je Željko Komšić, jedini krenuo da rješava problem, na jedini ispravan način, a to je apelacija Ustavnom sudu. Postavlja se pitanje zašto to nisu uradili SDA i SDP, i zašto niko nije reagovao na diktatorski stav ministra Mutabdžije. Odgovor je jasan SDA i SNSD su stvorili problem, politizacijom osnovnih ljudskih prava, s jasnim ciljem da rješenje bude razdvajanje bošnjačke i srpske djece u školama na prostoru RS. Te iz te primise dolaze ova naglabanja koja Komšića optužuju da apelacijom ustavnom sudu, otvara pandorinu kutiju "dvije škole pod jednim krovom" na prostoru RS.
Corto Maltese

#6032 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

MuaDib wrote:Draga SDA-ovčad i SDP-ovčad, niko od vaših prejanica bošnjaštva i multikulture, nije sebe ponudio da riješi problem roditelja iz Konjević-polja, koji protestuju jer im je onemogućeno pravo da im se djeca školuju na maternjem jeziku. Ali je Željko Komšić, jedini krenuo da rješava problem, na jedini ispravan način, a to je apelacija Ustavnom sudu. Postavlja se pitanje zašto to nisu uradili SDA i SDP, i zašto niko nije reagovao na diktatorski stav ministra Mutabdžije. Odgovor je jasan SDA i SNSD su stvorili problem, politizacijom osnovnih ljudskih prava, s jasnim ciljem da rješenje bude razdvajanje bošnjačke i srpske djece u školama na prostoru RS. Te iz te primise dolaze ova naglabanja koja Komšića optužuju da apelacijom ustavnom sudu, otvara pandorinu kutiju "dvije škole pod jednim krovom" na prostoru RS.
Ako imaš glavobolju, i neko ti predloži da se tvoj problem rješi odsjecanjem glave, rekao bi mu da je idiot. Ne vidim razlog da se Komšićev način rješavanja problema, koji se svodi na odsjecanje jedne škole od druge, nazove drukčijim imenom.
Naravno, očekivati da oni koji podržavaju Komšića imaju viziju koja seže dalje od njegove, bio bi jednako idiotski posao.
Last edited by Corto Maltese on 16/10/2013 13:09, edited 1 time in total.
ultima_palabra

#6034 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

Šta je to Željko rekao, da je pola kadrova SDA mjesto u zatvoru? :mrgreen:
StupskaBitanga

#6035 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by StupskaBitanga »

ultima_palabra wrote:Šta je to Željko rekao, da je pola kadrova SDA mjesto u zatvoru? :mrgreen:
a ona druga polovina je već kod njega
ultima_palabra

#6036 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

StupskaBitanga wrote:
ultima_palabra wrote:Šta je to Željko rekao, da je pola kadrova SDA mjesto u zatvoru? :mrgreen:
a ona druga polovina je već kod njega
Kao na primjer?
StupskaBitanga

#6037 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by StupskaBitanga »

Hajd da ja postavim neko logično pitanje da se manimo SDA i SDP koji se nakupljaju u ovoj stranci
Mene interesuje ovo
Kako je centrala DiFa u zgradi propale Lore? Jel to ŽK ima tal sa Harisom ili šta? Možda renta prostor ili ga je kupio?
Ima li ko da nam da precizne info ili će možda kojim slučajem ekonomski program biti baziran prema Harisovom modelu
weredsf

#6038 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

Klasicni populizam, na granici gluposti
kox

#6039 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kox »

StupskaBitanga wrote:Hajd da ja postavim neko logično pitanje da se manimo SDA i SDP koji se nakupljaju u ovoj stranci
Mene interesuje ovo
Kako je centrala DiFa u zgradi propale Lore? Jel to ŽK ima tal sa Harisom ili šta? Možda renta prostor ili ga je kupio?
Ima li ko da nam da precizne info ili će možda kojim slučajem ekonomski program biti baziran prema Harisovom modelu
Ne znam za prostorije centrale (ne znam ni gdje su), ali opštinske prostorije u mojoj opštini se iznajmljuju a plaćaju se od dobrovoljnih priloga članova.
vee-jay

#6040 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vee-jay »

weredsf wrote:
Da, i meni se cini da on samo koketira sa onom drugom plovinom koja ovu prvu treba denuncirati. Samo ce se morati vidjeti koja polovina je brza :D
Havatar

#6041 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Havatar »

vee-jay wrote:
weredsf wrote:
Da, i meni se cini da on samo koketira sa onom drugom plovinom koja ovu prvu treba denuncirati. Samo ce se morati vidjeti koja polovina je brza :D
Ona koja je financijski jaca a zna se koja je to
akcid

#6042 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by akcid »

weredsf wrote: Klasicni populizam, na granici gluposti
vee-jay wrote:Da, i meni se cini da on samo koketira sa onom drugom plovinom koja ovu prvu treba denuncirati. Samo ce se morati vidjeti koja polovina je brza :D
Havatar wrote:Ona koja je financijski jaca a zna se koja je to
Odakle im tolike pare, toj finansijski jačoj polovini?

I koja je to?
Havatar

#6043 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Havatar »

akcid wrote:
weredsf wrote: Klasicni populizam, na granici gluposti
vee-jay wrote:Da, i meni se cini da on samo koketira sa onom drugom plovinom koja ovu prvu treba denuncirati. Samo ce se morati vidjeti koja polovina je brza :D
Havatar wrote:Ona koja je financijski jaca a zna se koja je to
Odakle im tolike pare, toj finansijski jačoj polovini?

I koja je to?
Ovi sto bi ko trebali da zavrse u zatvoru su finacijski jaci od ovih drugih
akcid

#6044 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by akcid »

Havatar wrote:Ovi sto bi ko trebali da zavrse u zatvoru su finacijski jaci od ovih drugih
Da, ali pitam - odakle im toliki novac?
Havatar

#6045 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Havatar »

akcid wrote:
Havatar wrote:Ovi sto bi ko trebali da zavrse u zatvoru su finacijski jaci od ovih drugih
Da, ali pitam - odakle im toliki novac?
Od sponzora , od vlastitih poslova, od toga sto su bili na izvoru informacija pa su bili na pravom mjestu u pravo vrijeme..
weredsf

#6046 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

Ovi sto bi ko trebali da zavrse u zatvoru su finacijski jaci od ovih drugih
Cinjenica je da ti ljudi nemaju stranke, njiha stranka je novac i interes, tu savrseno funkcionise SDA I SDP a mozda i DF ako dobije priliku, ziher ce biti tako
Basvod

#6047 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Basvod »

Rece, priznade, Lagumdzija sinoc:
Komsic je moj projekt.

Farsa zavrsena.
Havatar

#6048 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Havatar »

Basvod wrote:Rece, priznade, Lagumdzija sinoc:
Komsic je moj projekt.

Farsa zavrsena.
Normalno je da to kaze kad ga je strah da mu njegov "projekat" ne izmakne fotelju i da ga ne izbaci iz vlasti
weredsf

#6049 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

Havatar wrote:
Basvod wrote:Rece, priznade, Lagumdzija sinoc:
Komsic je moj projekt.

Farsa zavrsena.
Normalno je da to kaze kad ga je strah da mu njegov "projekat" ne izmakne fotelju i da ga ne izbaci iz vlasti
To se nece desiti nikada, SDP sada ima clanova koliko ce ovi imali glasova
PalaDino

#6050 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by PalaDino »

DORIS PACK: Lagumdžija remeti dogovor političara u BiH.

Lagumdžija je ustvrdio da je Komšić njegov projekt.
S tim se slažem.

Uz to bih i dodao "projekt Komšić" je po svemu sudeći propao projekt.
Post Reply