Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Bandalero

#6026 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Bandalero »

Kinaski wrote:Jebote na kraju ce se anologna svesti na 3 kanala, ja vam necu preci na digitalu bando bahata!!! STA'EEE!

Heheh niko te i ne tjera da uzimas, probaj neku drugu analognu kablovsku pa ces trceci se vratiti na telemach
Telemach

#6027 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@all
Na zahtjev mnogih pretplatnika zamijenili smo regionalni folk kanal KC:N2 sa domaćim folk kanalom Hayat Folk u analognom paketu.
Strane muzičke programe možete pratiti u :
ANALOGNOM PAKETU: MTV Adria, VH1 Adria
START PAKET: MTV Adria, VH1 Adria
D3 - OSNOVNI PAKET: MTV Adria, VH1 Adria, Balkanika
D3 - PROŠIRENI PAKET: MTV Dance, VH1 Classic, Mezzo, MTV Rocks, MTV Hits
U HD PAKETU: MTV Live HD
Sve zahtjeve i prijedloge pretplatnika sa izmjenama programske šeme pažljivo prikupljamo i razmatramo. Trudimo se da uvijek, kada za to postoje mogućnosti i dovoljno interesovanje, izađemo u susret željamapretplatnika. Budite slobodni da nam se javite i pišete svoje prijedloge, ovdje u inbox, putem e-maila: [email protected], [email protected]
Maharadza

#6028 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

Telemach wrote:@all
Na zahtjev mnogih pretplatnika zamijenili smo regionalni folk kanal KC:N2 sa domaćim folk kanalom Hayat Folk u analognom paketu.
Sve zahtjeve i prijedloge pretplatnika sa izmjenama programske šeme pažljivo prikupljamo i razmatramo. Trudimo se da uvijek, kada za to postoje mogućnosti i dovoljno interesovanje, izađemo u susret željamapretplatnika. Budite slobodni da nam se javite i pišete svoje prijedloge, ovdje u inbox, putem e-maila: [email protected], [email protected]
A vi meni nikada ne javiste dokle je ono uvođenje titlova za discovery science i disc. world?! :-x
Telemach

#6029 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Maharadza wrote:
A vi meni nikada ne javiste dokle je ono uvođenje titlova za discovery science i disc. world?! :-x
Kada budemo imali precizne informacije na Vaš upit, svakako da ćemo Vas obavijestiti.
Kinaski

#6030 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Kinaski »

Cuj strani muzicki kanali vh1 ADRIA i mtv ADRIA o_O
Mustang1

#6031 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Otkljucan HBO HD a i obicni
jastuk1

#6032 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by jastuk1 »

StupskaBitanga wrote:
I to opet znači samo digitala, a na analogiji ništa. Zašto ovi kanali nisu mogli u analogni paket????????
ispadaš nepismen
Pročitaj fino
Umjesto RTV Slovenija na analognoj kablovskoj ide Ultra TV( njihov program)

OK, Hayat folk jeste na analognoj, ali ovaj drugi Hayat music nije!!!!!! Ovo je zbog roditelja i buraza. Ja jesam na HS-u, oni su na Telemachu.

Grozno je kako se Telemach služi jeftinim trikovima da natjera raju da uzima receivere i sličnu skalameriju.

Zašto Telemach ne uvodi CI modul kartice?

Na HS-u ja mogu bez ikakvog receivera gledati sve anaglogne kanale na digitalno na DVB-C tuneru i još sijaset digitalnih na običnom analognom paketu, a na Telemachu ne može ništa na DVB-C tuneru, samo analogni kanali.

Al hajde to što ne mogu digitalno, nek barem puste analogno ove barem osnovne domaće kanale. I Fight TV ukinuše hinjski na analogiji, a ostaviše na digitali. :sad:
Maharadza

#6033 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

jastuk1 wrote:
StupskaBitanga wrote:
I to opet znači samo digitala, a na analogiji ništa. Zašto ovi kanali nisu mogli u analogni paket????????
ispadaš nepismen
Pročitaj fino
Umjesto RTV Slovenija na analognoj kablovskoj ide Ultra TV( njihov program)

OK, Hayat folk jeste na analognoj, ali ovaj drugi Hayat music nije!!!!!! Ovo je zbog roditelja i buraza. Ja jesam na HS-u, oni su na Telemachu.

Grozno je kako se Telemach služi jeftinim trikovima da natjera raju da uzima receivere i sličnu skalameriju.

Zašto Telemach ne uvodi CI modul kartice?

Na HS-u ja mogu bez ikakvog receivera gledati sve anaglogne kanale na digitalno na DVB-C tuneru i još sijaset digitalnih na običnom analognom paketu, a na Telemachu ne može ništa na DVB-C tuneru, samo analogni kanali.

Al hajde to što ne mogu digitalno, nek barem puste analogno ove barem osnovne domaće kanale. I Fight TV ukinuše hinjski na analogiji, a ostaviše na digitali. :sad:
Ako iko tjera raju na digitalu, onda je to HS sa onim ODRONOM u analognoj ponudi! Ono realno ni petaka mjesečno pretplate ne vrijedi (ima dedo pa sam se uvjerio u odron od progr. šeme) a eno povećali su ga još sa 11,5 na 14 KM mes'cini?! :run:

PS. Ne znam zašto je receiver problem ako daljinski istoga je univerzalni i da' se programirati za svaku telku?! btw. Na mome samsung LCD-u ovaj receiver je prednost, jer npr. imam sada opciju PIP-a (picture in picture) tako da sada mogu gledati jedan kanal (glavni) preko resivera dok ubacim u PIP neki iz analogne (koja je također spojena "klasično" koaksijalnim kablom iz resivera koji je opet spojen preko HDMI-a na telku)! Ugl. uživancija, pogotovu vikendom kada ima više tekmi da se prati pa mogu dvije odjednom gledati! :thumbup:
jastuk1

#6034 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by jastuk1 »

Maharadza wrote:
PS. Ne znam zašto je receiver problem ako daljinski istoga je univerzalni i da' se programirati za svaku telku?! btw. Na mome samsung LCD-u ovaj receiver je prednost, jer npr. imam sada opciju PIP-a (picture in picture) tako da sada mogu gledati jedan kanal (glavni) preko resivera dok ubacim u PIP neki iz analogne (koja je također spojena "klasično" koaksijalnim kablom iz resivera koji je opet spojen preko HDMI-a na telku)! Ugl. uživancija, pogotovu vikendom kada ima više tekmi da se prati pa mogu dvije odjednom gledati! :thumbup:

Meni TV kanali nisu potrebni jer skori nikad ne gledam, a HS ima odličan internet. Zadnji put sam gledo TV kanal kad je kantonalna prenosila skupštinu u vezi GRAS-a.

A roditelji i buraz koji su na TM, ne interesuju ih strani kanali, nemaju nikakvu potrebu za digitalnim, ali bi gledali ove loklane u analogiji. Naročito ove muzičke "krkanske." Znam, ja to ne gledam, nit me interesuje, al oni vole ponekad pogledat.

Svako ima svoje potrebe, a taktika tjeranja na digitalnu je maksimalno nefer.
dječak sa šibicama

#6035 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dječak sa šibicama »

StupskaBitanga wrote:Jel samo kod mene ili su na svim otključali sve kanale a koje ne plaćaš stoji preko pola ekrana niste pretplaćeni na ovaj kanal pozovite kontakt centar
+1
DON_eARL

#6036 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

Bubalo1 wrote:Otkljucan HBO HD a i obicni
Otključan je čitav HD paket kako ja vidim. :D
Mustang1

#6037 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Ne znam to imam HD paket .. Ali otkljucani su svi kanali trenutno :D
napaćeni Bošnjo

#6038 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by napaćeni Bošnjo »

Ova muzika na hayat music i nije tako loša.
mumi80

#6039 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mumi80 »

Nadam se da je ovo "otključavanje" HD kanala reakcija Telemacha na moje kritike koje sam im uputio radi zapostavljanja dugogodišnjih korisnika njihovih usluga i da neće potrajati samo par dana. Da bi privukli nove korisnike nude im 6 mjeseci besplatno HD paket. Mislim da je red da se i "starim" pretplatnicima zahvale na vjernosti barem na isti način. :thumbup:
Mustang1

#6040 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Sigurno je to :D :oops: Otkljucani su svi kanali
swatch

#6041 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by swatch »

@Telemach

Zbog cega toliko forsirate folk kanale? Uvjeravam Vas da ima puno vise korisnika koji ne zele te kanale od ovih sto zele. Razloga je mali milion, od katastrofalne slike na istim, do oskudnog odjevanja, do samog folka kao "muzickog" pravca ako ga mogu tako nazvati. Najbolji primjer Vam je ovaj forum, pogledajte samo od kad ste objavili da uvodite Hayat Folk kakve ste komentare dobili za isti. Da ste ostavili VH1 i MTV a ne uveli Adrie onda bi govorili o cisto stranima kanalima, ovako je to neki miks koji nije cemu. Opet kad ste i tu promjenu pravili niste se konsultovali sa korisnicima nego ste uradili na svoju ruku. Korisnici su Vam govorili da vratite stare kanale medjutim niste, sto opet dokazuje da ne slusate zelje korisnika.

Trebate biti drustveno odgovorna kompanija i reci ne sundu, ne seljakluku, jer djeca uce i preko TV kanala. Sta ce jedno dijete nauciti gledajuci: BN, DM, Hayat Folk, KC i ostale sund kanale?

Evo nekih prijedloga za muzicke kanale: VIVA, Kidz Only, Music Choice International ...

Evo Vam jos jedan prijedlog, napravite jedan paket sa tim Folk kanalima dajte mu neku simbolicnu cijenu (1-2 KM) realno ne vrijede ni toliko, pa ko zeli bujrum.

Jos jednom da pitam, sta je sa CI modulima? Nemojte samo reci da nije sigurno, jer ipak CI module citav svijet koristi, a mi sigurno nismo napredniji od citavog svijeta da je nama samo neisgurno.
klavirdžija

#6042 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by klavirdžija »

Izgleda da su svi HD kanali otključani (Nature, Eurosport…)
Tiger 033

#6043 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

klavirdžija wrote:Izgleda da su svi HD kanali otključani (Nature, Eurosport…)
http://www.klix.ba/forum/telemach-kablo ... s1125.html
do septembra ce biti tako...
Mustang1

#6044 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Jasta ce :D SVI KANALI su otkljucani .. Da ce tako biti do septembra bila bi najava za to i plakati po gradu :D :oops:
semir1988

#6045 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semir1988 »

Bubalo1 wrote:Jasta ce :D SVI KANALI su otkljucani .. Da ce tako biti do septembra bila bi najava za to i plakati po gradu :D :oops:
sta ima plakati..i ona bi vozila bila po gradu..sto vozaju reklame..tramvaj bi se oblijepio ....hanume bi po carsiji letke dijelile :D starliner od centre bi bio oblijepljen..kao sto su sda i sdp ga upakovali za izbore :D
motorola01

#6046 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by motorola01 »

Ovo oni nesto rade i u toku dana ce sigurno sve zakljucati. Kod mene nije samo HD paket otkljucan nego svi kanali osim onih 18+ :)
Decerto
Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.

#6047 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Decerto »

motorola01 wrote:Ovo oni nesto rade i u toku dana ce sigurno sve zakljucati. Kod mene nije samo HD paket otkljucan nego svi kanali osim onih 18+ :)
meni je super,300,301,302...discovery hd,history channel hd i nat geo hd,nista vise i ne treba :lol:
klavirdžija

#6048 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by klavirdžija »

Ima li još neko problema sa telefonom?? Ja čitav dan nemam linije, još sam ih i zvao… :-x
kakavdanakneiskustvu

#6049 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

kod mene hbo zaključan
Mustang1

#6050 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

U mene radi sve
Locked