Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
karanana

#6026 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by karanana »

Collector604 wrote:Izvinjavam se na off topicu ali meni ova gore slika na prvi pogled ispade kao da joj ljubi straznjicu :lol: 8-)
ih miki je veliki ljubavnik. ljubi on i straznjice i sprijednice. napaljen je ko ja....ma kakav ja, ko kakav 16-ogodisnjak.
Bellydancesuperstar

#6027 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by Bellydancesuperstar »

horion_bosona wrote:
hajvan76 wrote:Scenaristička suradnja Rajka Grlića i Ante Tomića rezultirala je filmom s almodovarskim melodramatskim zapletom u kojem 'svatko ljubuje sa svakim' pa je najteže znati - tko je pravi otac beba koje dolaze na svijet! Vrhunski produciran film daje zaista lijepu sliku Zagreba, a glumačku ekipu predvodi genijalni Miki Manojlović. Ante Tomić je hrabro konstatirao: 'Imamo najbolju glumačku postavu u regiji. Naša šampionska petorka mogla bi izaći na parket protiv Dream Teama na Olimpijadi u Barceloni.'

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Collector604

#6028 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by Collector604 »

Eh tako..Gledam Neka Ostane Medju Nama :lol: :bih:

Moram jos kupit kokica i sokica :dance:
Bellydancesuperstar

#6029 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

horion_bosona wrote:Agnosia (2010)

interesantan film, usudio bih se reći sexy na specifičan način :D ...urađen po priči autora del Torove The Devil's Backbone... a i producenti su isti kao kod Pan's Labyrinth i El orfanato...
“I’ve read few screenplays in my life that have impressed me as much as Agnosia,” said Guillermo del Toro.

Image
:thumbup:
tko voli romantiku na poseban način :thumbup:
film nije uopće ono što sam očekivala, mislila sam da je neki fantasy, mystery...kad ono romantika. :D
Bellydancesuperstar

#6030 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

JoseMujica wrote: đe si ovo skinuo :?: ...nemrem niđe naći torrenta :cry:
ni ja
nacho_

#6031 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by nacho_ »

horion_bosona wrote:
nisam pretjerano oduševljen filmom, sem :D
O lijepa, o draga, o slatka slobodo,
dar u kom sva blaga višnji nam bog je do,
uzroče istini od naše sve slave,
uresu jedini od ove Dubrave,
...
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
FreeSol

#6032 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by FreeSol »

JoseMujica wrote:
horion_bosona wrote:Kyatapirâ [Caterpillar] (2010)

preispitivanje kulture slavljenja militarizma, kroz prikaz mučnog zivota obogaljenog japanskog ratnog heroja i njegove zene… zanimljiva “sličica” iz filma, dok su svi žitelji sela u stanju kolektivne ratne hipnoze, lokalna budala je totalno nezainteresovana, da bi po objavi mira (kapitulacije) on bio jedini sa ženom odlikovanog vojnika, koji se tome radovao…

Image
đe si ovo skinuo :?: ...nemrem niđe naći torrenta :cry:
ako se smiju staviti linkovi ovdje onda cu staviti, ima hiljade stranica s ovim filmom :)
adnandus

#6033 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by adnandus »

Joj ljudi što stavljate teške filmove još ih popratite psiho analizom režisera glumaca i ostalog
Pregledo sam u životu tone filmova i djelim ih na dobre i loše ali ne pada mi na pamet razmišljati o tome koje je šta mislio ima li preneseno značenje itd. volim više pročitati dobru knjigu pa stvoriti svoj vlastiti svijet a film mi služi za opuštanje uz TV. Yebote pregledate dva Tarantinova filma pa sve neki filmski kritičari
just principe

#6034 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by just principe »

adnandus wrote:Joj ljudi što stavljate teške filmove još ih popratite psiho analizom režisera glumaca i ostalog
Pregledo sam u životu tone filmova i djelim ih na dobre i loše ali ne pada mi na pamet razmišljati o tome koje je šta mislio ima li preneseno značenje itd. volim više pročitati dobru knjigu pa stvoriti svoj vlastiti svijet a film mi služi za opuštanje uz TV. Yebote pregledate dva Tarantinova filma pa sve neki filmski kritičari

horion_bosona

#6035 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by horion_bosona »

just principe wrote:
adnandus wrote:Joj ljudi što stavljate teške filmove još ih popratite psiho analizom režisera glumaca i ostalog

i tim povodom jedan urnebesan film od majstora trasha Uwe Bolla, garantovano uz preporuke mozdane vijuge ostaju gotovo u stanju hibernacije, u tolikoj mjeri da se necete ni sjecati da li ste i pogledali film... ustvari sjećaćete se ponesto ali će vam biti žao zbog toga :roll:
Image
naravno da nisam gledao ovo smeće

ovaj Jeremy zadnjih pet postova na temi samo komentrise tudje postove, pa buraz preporuci nesto po svom ukusu, a ono sto ti se ne svidja preskoci... nista te ne kosta...ajd u zdravlje
Bellydancesuperstar

#6036 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

horion_bosona wrote:
just principe wrote:

i tim povodom jedan urnebesan film od majstora trasha Uwe Bolla, garantovano uz preporuke mozdane vijuge ostaju gotovo u stanju hibernacije, u tolikoj mjeri da se necete ni sjecati da li ste i pogledali film... ustvari sjećaćete se ponesto ali će vam biti žao zbog toga :roll:
Image
naravno da nisam gledao ovo smeće

ovaj Jeremy zadnjih pet postova na temi samo komentrise tudje postove, pa buraz preporuci nesto po svom ukusu, a ono sto ti se ne svidja preskoci... nista te ne kosta...ajd u zdravlje

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
madFlava

#6038 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by madFlava »

pici wrote:
odgledo :thumbup:

malo recenzije za one koji se dvoume......
http://idesh.net/zabava/film-i-tv/sucke ... aca-udarac

solidan filmcic,tema vise manje :) ali kako je uraden film i potkrijepljen sountrackom, super :thumbup:
Phosphorus

#6039 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by Phosphorus »

Lektire:

Lock, stock and two smoking barrels
Snatch
Revolver
Rock'n'rolla
Sherlock Holmes

Inače Guy Ritchie...
Pogledajte, nećete se pokajati :D
madFlava

#6040 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by madFlava »

BuckScrotum wrote:Lektire:

Snatch
Revolver
Rock'n'rolla
Sherlock Holmes

Inače Guy Ritchie...

Sherlock :thumbup:
Rocknrolla osrednji :)

krenuo sam gledat Snatch, a ova ostala dva se skidaju :)
Bellydancesuperstar

#6041 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

horion_bosona wrote:
Image
Ne sviđa mi se film. Potiče na bludničenje i nemoral i uništavanje porodice kao osnovne jedinice društva.
Također gadljive su mi dobne razlike između nekih aktera bludničenja. Koja je to degradacija čovjeka!
ultima_palabra

#6042 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by ultima_palabra »

Bellydancesuperstar wrote:Ne sviđa mi se film. Potiče na bludničenje i nemoral i uništavanje porodice kao osnovne jedinice društva.
Također gadljive su mi dobne razlike između nekih aktera bludničenja. Koja je to degradacija čovjeka!
:lol:
ja.neron

#6043 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by ja.neron »

Gentleman

#6044 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by Gentleman »

ja.neron wrote:Image

http://www.imdb.com/title/tt1219289/

odličan film

Kako kome :mrgreen:
Odgled'o ga i nista posebno.
adnandus

#6046 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by adnandus »

ja.neron wrote:Image

http://www.imdb.com/title/tt1219289/

odličan film
Niđe veze
ako već ulaziti u analizu jako loša poruka uz novu drogu samo nastavite uzimati i ostvarit će te sve svoje snove
madFlava

#6047 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by madFlava »

madFlava wrote:
BuckScrotum wrote:Lektire:

Snatch
Revolver
Rock'n'rolla
Sherlock Holmes

Inače Guy Ritchie...

Sherlock :thumbup:
Rocknrolla osrednji :)

krenuo sam gledat Snatch, a ova ostala dva se skidaju :)

da se ispravim pregledao SNATCH! :dance: :dance:

i preporucujem :D :thumbup:
adnandus

#6048 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by adnandus »

A ti Groucho ako pogledaš par prijašnjih postova na ovu temu imam u skorije vrijeme dvije preporuke jedan noviji i jedan stari (lupaš gluposti). Razlog što ne stavljam preporuke je taj jer nisam u skorije vrijeme pogledao noviji film a da je dobar
(bar meni) vidiš ne idem ti ja kao ti na ovdje popularni imdb pa gledanje zvjezdica pa analize i vanago razna prolaženja kroz raznorazne forume gdje naprđuju valjda raji dosadno pa svoje filozofije ostavljaju po forumima ko cuko dignu nogu pa se popišaju na auto od 100 milja. Eto vidiš mislim da ljudi nemaju to pravo da kritiziraju nešto u što je uloženo mnogo truda (a što je kod nas čudo ne viđeno sve sami kritičari od politike pa nadalje) po meni film može samo biti dobar ili loš. Vidiš pogledao sam ja mnogo filmova pa čak i ovaj bloodrayne ako se tako zove naravno prvih 20 min. ali ne mislim sad srat po njemu jer čak i on ima svoju publiku.

Film cijenim prema tome koliko ga se sjećam kroz vrijeme.
horion_bosona

#6049 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by horion_bosona »

adnandus wrote:A ti Groucho ako pogledaš par prijašnjih postova na ovu temu imam u skorije vrijeme dvije preporuke jedan noviji i jedan stari (lupaš gluposti). Razlog što ne stavljam preporuke je taj jer nisam u skorije vrijeme pogledao noviji film a da je dobar
(bar meni) vidiš ne idem ti ja kao ti na ovdje popularni imdb pa gledanje zvjezdica pa analize i vanago razna prolaženja kroz raznorazne forume gdje naprđuju valjda raji dosadno pa svoje filozofije ostavljaju po forumima ko cuko dignu nogu pa se popišaju na auto od 100 milja. Eto vidiš mislim da ljudi nemaju to pravo da kritiziraju nešto u što je uloženo mnogo truda (a što je kod nas čudo ne viđeno sve sami kritičari od politike pa nadalje) po meni film može samo biti dobar ili loš. Vidiš pogledao sam ja mnogo filmova pa čak i ovaj bloodrayne ako se tako zove naravno prvih 20 min. ali ne mislim sad srat po njemu jer čak i on ima svoju publiku.

Film cijenim prema tome koliko ga se sjećam kroz vrijeme.
ne, meni je upućeno, kao i predhodni put te isto tako tokom jedne prepiske s nellingtonom.
jasno je da film različito doživljamo, s toga nema potrebe za daljnjim naprđivanjem... ako imas sta preporuci, komentarisi sta si pogledao...
irvinx1

#6050 Re: Gledali ste film, preporuchite ga drugima 2005-2010

Post by irvinx1 »

To neko spomenuo Uwe Bolla ? :-D
Post Reply