Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
plavi_E
#60226 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Reforma cjelokupnoga javnog RTV sistema Bosne i Hercegovine i Federacije Bosne i Hercegovine u skladu sa Ustavom.
Je li kanal na hrvatskom jeziku u skladu sa ustavom?
Je li kanal na hrvatskom jeziku u skladu sa ustavom?
-
plavi_E
-
plavi_E
#60228 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Valjda ce neko od novinara ili sam uzeti ovaj ugovor i uporediti ga sa prijasnjim o objasniti narodu sta je to u ovom ugovoru "do sad nevidjeno" ili traziti od Osmorke da oni kazu "e ovo i ovo u ugovoru vam je do sad nevidjeno u BiH"
-
velikonja
-
plavi_E
#60230 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Desetine stranica se raspravljalo a sad kad je dokument tu sad se svi usutise. Cak ni Kme-Kme forumasi se ne javljaju.
-
plavi_E
#60231 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
https://www.klix.ba/vijesti/mijatovic-l ... /221121142
Mijatović je pozdravio današnju odluku o sporazuma Osmorke te kaže da se raduje činjenici da SDP preuzima odgovornost i procese u FBiH i na nivou države.
Ovo zvuci kao da je Niksic preuzeo da vodi Osmorku. Je li on jedini od njih koji je bio u vlasti na nivou vecem od opstine i kantona tj. zupanije?
Mijatović je pozdravio današnju odluku o sporazuma Osmorke te kaže da se raduje činjenici da SDP preuzima odgovornost i procese u FBiH i na nivou države.
Ovo zvuci kao da je Niksic preuzeo da vodi Osmorku. Je li on jedini od njih koji je bio u vlasti na nivou vecem od opstine i kantona tj. zupanije?
-
noviforumas
#60232 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
SDP kao daleko najjaca stranka u bloku i treba da rukovodi cijelim procesom, bjezao Dino od premijerske pozicije ili ne.
- Lakat Jebić
#60233 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nego vidim stoji "nastavak aktivnosti u ovkiru MAP-a i slanje programa reformi."
pa jel to znaci sad da imamo ANP il nemamo? jel imamo samo saradnju s NATO-om kako su nas ubijeđivali iz Trojke ili ipak imam put ka članstvu
pa jel to znaci sad da imamo ANP il nemamo? jel imamo samo saradnju s NATO-om kako su nas ubijeđivali iz Trojke ili ipak imam put ka članstvu
-
Vaya
#60234 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Meni iskreno sporazum nije ni bitan, jer koliko god je Dino o pricao o necemu nevidjenom, ja sam ocekivao da ce biti neki klise proljev sastavljenom na 2 - 3 stranice, samo sto jos nisu stavili pod 4 da zele World peace...
Ja samo se nadam, da nece sta epohalno i nevidjeno zajebat, a sve ostalo je premija...
-
palermo
#60235 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
kako će bolan Nikšić preuzeti da vodi osmorku. Ne bria se predsjednik razreda.plavi_E wrote: ↑21/11/2022 19:14 https://www.klix.ba/vijesti/mijatovic-l ... /221121142
Moguće je da su stranci savjetovali Dinu da se malo manje eksponira....inače, vrlo je jasno ko vodu nosi a ko kosi u osmorki....Nerko sigurno ne kosi...
-
Spit_fire
#60236 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Cim covic dobije sta zeli rece "Levati otpusteni ste"plavi_E wrote: ↑21/11/2022 18:52 Jedina stavka u sporazumu koja je jasno definisana do kad se mora uraditi je izmjena izbora clanova presjednistva.
Hitno provođenje Briselskog sporazuma od 12. juna 2022. godine, najkasnije u roku 6 mjeseci od uspostave vlasti na svim razinama, što uključuje provođenje ograničenih ustavnih reformi, usvajanje izmjena i dopuna Izbornog zakona Bosne i Hercegovine u skladu sa presudama Ustavnog suda Bosne i Hercegovine i Evropskog suda za ljudska prava, te primjenu ostalih načela i elemenata predmetnog sporazuma;
-
laik1981
#60237 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Niksic potpisuje u ime osmorke.. Dakle, neformalno se zna ko je glavni odgovorni u osmorci, a to su i na osnovu izbornog rezultata..
E sad, koga vi vidite kao vodju i od koga ste napravili neko mitsko bice to je drugi par cipela..
E sad, koga vi vidite kao vodju i od koga ste napravili neko mitsko bice to je drugi par cipela..
-
Vaya
#60238 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
MAP se aktivirao 2018...Lakat Jebić wrote: ↑21/11/2022 19:17 Nego vidim stoji "nastavak aktivnosti u ovkiru MAP-a i slanje programa reformi."
ANP se salje za svaku godinu i to ide...
Svaka drzava do sada koja je aktivirala MAP je na kraju postala clanica NATO-a, tako ce biti i sa nama...
Da ti docaram, kako saljemo ANP-ove, ti je isto kao da otvaras i zatvaras poglavlja u procesu pregovora za clanstvo u EU...
Ko god govori suprotno oko ovoga ili ne zna o cemu govori ili svjesno laze...
-
plavi_E
#60239 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa to si i dobio. Nemas se sad sta buniti. A i neustavni naziv "zupanije" takodje si dobio.Vaya wrote: ↑21/11/2022 19:17Meni iskreno sporazum nije ni bitan, jer koliko god je Dino o pricao o necemu nevidjenom, ja sam ocekivao da ce biti neki klise proljev sastavljenom na 2 - 3 stranice, samo sto jos nisu stavili pod 4 da zele World peace...
Ja samo se nadam, da nece sta epohalno i nevidjeno zajebat, a sve ostalo je premija...
-
Trappist
#60240 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
do sada nevidjene stvari se desavaju, gradjani su ocarani, zaboravili su na inflaciju i rasipanje stanovnistva kad su vidjeli da ce se uspostaviti pravedno drustvo jednakopravnih ljudi u BiH neovisno njihovom etnickom nacionalnom vjerskom politickom i svakom drugom identitetu ili uvjerenju.
-
noviforumas
#60241 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma siguran sam da Lakat to zna. Nego, sedmicama su ovdje pisali NiP-ovci i neki drugi da je to sve sarena laza. Posaljes mu link sa sluzbene stranice NATO pakta, ono se usuti, pa onda par stranica kasnije opet kaze da nismo u MAP-u, da ne mozemo u NATO i tako.Vaya wrote: ↑21/11/2022 19:21MAP se aktivirao 2018...Lakat Jebić wrote: ↑21/11/2022 19:17 Nego vidim stoji "nastavak aktivnosti u ovkiru MAP-a i slanje programa reformi."
Svaka drzava do sada koja je aktivirala MAP je na kraju postala clanica NATO-a, tako ce biti i sa nama...
Da ti docaram, kako saljemo ANP-ove, ti je isto kao da otvaras i zatvaras poglavlja u procesu pregovora za clanstvo u EU...
-
palermo
#60242 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nego, ovo reagovanje Jasmile Žbanić je vrlo interesantno, čak bih rekao indikativno. Ne što je rekla nešto pametno, nego zato što pokazuje, mislim prilično dobro, osjećaj koji se javlja u javnosti, među ljudima. I mislim da mnogo članovi osmorke znaju za to, i nisam siguran da im je lako.....
Vidjećemo kako će to sve ići....
- Lakat Jebić
#60243 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
jasno je to meni, naglasak je bio na ovom "...kako su nas ubijeđivali iz Trojke.."Vaya wrote: ↑21/11/2022 19:21MAP se aktivirao 2018...Lakat Jebić wrote: ↑21/11/2022 19:17 Nego vidim stoji "nastavak aktivnosti u ovkiru MAP-a i slanje programa reformi."
-
plavi_E
#60244 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nece se uspostaviti nego ce se zagovarati takvo drustvo.Trappist wrote: ↑21/11/2022 19:25 do sada nevidjene stvari se desavaju, gradjani su ocarani, zaboravili su na inflaciju i rasipanje stanovnistva kad su vidjeli da ce se uspostaviti pravedno drustvo jednakopravnih ljudi u BiH neovisno njihovom etnickom nacionalnom vjerskom politickom i svakom drugom identitetu ili uvjerenju.
![]()
-
Vaya
#60245 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Previse je ovdje stranackih botova koji ovdje skupljaju poene kod svojih gazdi...noviforumas wrote: ↑21/11/2022 19:26Ma siguran sam da Lakat to zna. Nego, sedmicama su ovdje pisali NiP-ovci i neki drugi da je to sve sarena laza. Posaljes mu link sa sluzbene stranice NATO pakta, ono se usuti, pa onda par stranica kasnije opet kaze da nismo u MAP-u, da ne mozemo u NATO i tako.Vaya wrote: ↑21/11/2022 19:21
MAP se aktivirao 2018...
Ko god govori suprotno oko ovoga ili ne zna o cemu govori ili svjesno laze...![]()
Nema plaho puno ljudi, sa kojim se moze voditi racionalna, argumentovana i cinjenicna diskusija...
- Lakat Jebić
#60246 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ma haj ovdje, nije mi to nešto posebno relevantno. Ali je Dini to bio jedan od češćiih "talking pointsa" zadnje 4 godine. Pa reko da vidim, ima li update na tu tem. Jel lagao na ključnom državnom pitanju za potrebe kampanje ili nije znaonoviforumas wrote: ↑21/11/2022 19:26Ma siguran sam da Lakat to zna. Nego, sedmicama su ovdje pisali NiP-ovci i neki drugi da je to sve sarena laza. Posaljes mu link sa sluzbene stranice NATO pakta, ono se usuti, pa onda par stranica kasnije opet kaze da nismo u MAP-u, da ne mozemo u NATO i tako.Vaya wrote: ↑21/11/2022 19:21
MAP se aktivirao 2018...
Ko god govori suprotno oko ovoga ili ne zna o cemu govori ili svjesno laze...![]()
-
Vaya
#60247 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne znam na sta su te ubjedjivali, nisam to upratio...Lakat Jebić wrote: ↑21/11/2022 19:27jasno je to meni, naglasak je bio na ovom "...kako su nas ubijeđivali iz Trojke.."Vaya wrote: ↑21/11/2022 19:21
MAP se aktivirao 2018...
Ali ako ti ko sta bude rekao suprotno od ovog sto sam ja napisao gore - slobodno ga posalji meni...
-
plavi_E
#60248 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sto prije uvide da narod nije bas tolika ovca da mu mozes prodavati pricu o sebijinoj diplomi bice bolje i za Osmorku i za narod. Realnost je ipak malo drugacija nego sto se cini na ovoj temi.palermo wrote: ↑21/11/2022 19:27 Nego, ovo reagovanje Jasmile Žbanić je vrlo interesantno, čak bih rekao indikativno. Ne što je rekla nešto pametno, nego zato što pokazuje, mislim prilično dobro, osjećaj koji se javlja u javnosti, među ljudima. I mislim da mnogo članovi osmorke znaju za to, i nisam siguran da im je lako.....
-
noviforumas
#60249 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nije relevantan forum sam po sebi, ali mnogi idu u stranacke centrale po misljenje, tako da po pisanju dezurnih botova mozes procijeniti sta je otprilike konsenzus u kojoj stranci i prije nego se javno iznese.Lakat Jebić wrote: ↑21/11/2022 19:30 ma haj ovdje, nije mi to nešto posebno relevantno. Ali je Dini to bio jedan od češćiih "talking pointsa" zadnje 4 godine. Pa reko da vidim, ima li update na tu tem. Jel lagao na ključnom državnom pitanju za potrebe kampanje ili nije znao
-
plavi_E
#60250 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
To sto se od sad i u Sarajevu kantoni zovu zpanije je mozda to do sad nevidjeno.