BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
PlusSA

#60176 Re: BHTelecom All About

Post by PlusSA »

iceman ze wrote:Od 1.marta idu akcije, insajderski info

Vjerovatno SK ubacuju ES 1 i 2 HD
Plus HD u osnovnoj ponudi :mrgreen:

Download ce se svima povecati, upload nece dirati :mrgreen:
crnivrag

#60177 Re: BHTelecom All About

Post by crnivrag »

PlusSA wrote:
Vjerovatno SK ubacuju ES 1 i 2 HD
Plus HD u osnovnoj ponudi :mrgreen:

Download ce se svima povecati, upload nece dirati :mrgreen:
Milo moje sanjarsko stvorenje :pasamoj:
iceman ze

#60178 Re: BHTelecom All About

Post by iceman ze »

Nesto ce biti opciono po izboru da se povecavaju net, domaca, inostrana telefonija itd....to je na eronetu vec neko vrijeme ..dobro se sjetise
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#60179 Re: BHTelecom All About

Post by Pitar sa Kariba »

A TM???

:lol:
Samso

#60180 Re: BHTelecom All About

Post by Samso »

Pitar sa Kariba wrote:A TM???

Pa ko ima tehnicke mogucnosti uzet ce te pakete ko nema ostat ce na jeftijijim paketima. Glupo mi je da ljudi koji imaju tehnicke mogucnosti trpe i cekaju dok se svima srede TM.

U vecim gradovima nema problema za jace pakete. Evo ja ne zivim u centru Mostara pa opet imam dobre TM.

Eto od 1.1 svi dobijaju noviju opremu i prebacuju se na vdsl. Mene su u oktobru prebacili na vdsl.
PlusSA

#60181 Re: BHTelecom All About

Post by PlusSA »

Opasno se uvlace u dupe ES :lol:

Mozda dobiju besplatno HD kanale, kad vec svaki dan reklamiraju tenis AO na ES kanalima :thumbup:
matrixneo

#60182 Re: BHTelecom All About

Post by matrixneo »

Jedva cekam 1.3 da me opet preskoce sa TM.
A do tada modza i ovo skinem :lol: :lol: :lol:

Image
REDDEVILS

#60183 Re: BHTelecom All About

Post by REDDEVILS »

Maloprije zvao 1444 da mi zamjene STB Motorola i niko se nejavlja, vjerovatno su otisli na Dzumu :)
Samso

#60184 Re: BHTelecom All About

Post by Samso »

REDDEVILS wrote:Maloprije zvao 1444 da mi zamjene STB Motorola i niko se nejavlja, vjerovatno su otisli na Dzumu :)
Hahahaha dobra
arnes_king

#60185 Re: BHTelecom All About

Post by arnes_king »

.
Last edited by arnes_king on 18/01/2019 15:04, edited 1 time in total.
Samso

#60186 Re: BHTelecom All About

Post by Samso »

Mislim da je to do obracunske jedinice jer su u novim paketima obracunske jedinice nepovoljne. 30+1 sec zbog toga sam ostao na paketu iz 2013 godine na kojem mi je obracunska jedinica povoljnija.
arnes_king

#60187 Re: BHTelecom All About

Post by arnes_king »

Samso wrote:Mislim da je to do obracunske jedinice jer su u novim paketima obracunske jedinice nepovoljne. 30+1 sec zbog toga sam ostao na paketu iz 2013 godine na kojem mi je obracunska jedinica povoljnija.
Pa opet bih na listingu morao vidjeti da ukupno ima vise od 50 minuta prema drugim mrezama, a nema. A druge mreze i ne zovem tako cesto samo mi se jednom desilo da sam prekoracio i to zivkajuci druga za kojeg sam mislio da je bht kartica a prebacen broj bio pa zbog toga. Normalno koristenje nikada ni blizu, i sada isto, samo ljudi naplatili ono sto treba biti besplatno.
Samso

#60188 Re: BHTelecom All About

Post by Samso »

arnes_king wrote:
Samso wrote:Mislim da je to do obracunske jedinice jer su u novim paketima obracunske jedinice nepovoljne. 30+1 sec zbog toga sam ostao na paketu iz 2013 godine na kojem mi je obracunska jedinica povoljnija.
Pa opet bih na listingu morao vidjeti da ukupno ima vise od 50 minuta prema drugim mrezama, a nema. A druge mreze i ne zovem tako cesto samo mi se jednom desilo da sam prekoracio i to zivkajuci druga za kojeg sam mislio da je bht kartica a prebacen broj bio pa zbog toga. Normalno koristenje nikada ni blizu, i sada isto, samo ljudi naplatili ono sto treba biti besplatno.
Zali se onda budi uporan cak i ako odbiju prvu zalbu opet se zali.
arnes_king

#60189 Re: BHTelecom All About

Post by arnes_king »

Samso wrote:
arnes_king wrote:
Zali se onda budi uporan cak i ako odbiju prvu zalbu opet se zali.
Pa normalno da cu se zaliti, nisam budala placati za nesto sto je vec naplaceno u paketu. Ako odbiju zalbu idem direktno na sud, crno na bijelo ima njihov ugovor i sta su mi naplatili.

Ja ne znam kada su oni pravili ove promjene ali ranije nit se placalo pozivi prema drugim fiksnim mrezama niti je svaki poziv zaokruzivalo na minute. Bas sam se sada iznenadio kada sam vidio, neko se samo javi i odmah racunaju punu minutu. Cim mi istekne ugovor ide ovo na odjavu i najvjerovatnije prelazak na drugu mrezu.

Jos me vise cudi kako mi u aplikaciji "stanje racuna" pokazuje da mi je preostalo jos 22 sms poruke od ukupno 1000 a ja nisam poslao ni 100, za minute mi pise preostalo 99 a ni blizu 1400 nisam potrosio :-) :-) :-)

EDIT: Tek sada vidim da ustvari ovo sto pise da je preostalo je koliko sam ukupno potrosio.
crazytroll95

#60190 Re: BHTelecom All About

Post by crazytroll95 »

Zato ti njih druze jebi kao sto ih ja jebem. Svaki mob im saljem 3 puta namjerno na reklamaciju i uvijek sam dobio nov. Ukopavaju oni mene sa rigoloznim cijenama,ukopavam i ja njih. Nek umru gube.
arnes_king

#60191 Re: BHTelecom All About

Post by arnes_king »

crazytroll95 wrote:Zato ti njih druze jebi kao sto ih ja jebem. Svaki mob im saljem 3 puta namjerno na reklamaciju i uvijek sam dobio nov. Ukopavaju oni mene sa rigoloznim cijenama,ukopavam i ja njih. Nek umru gube.
Pa nemaju oni nista s garancijom nego ovlasteni servis. A svaka cast kad si uspio dobiti novi telefon, inace to poprave i to ne bas profesionalno .... a i da hocu nemam ga radi cega slati kad mu nista ne fali.

Ma najbolje je sada kad isteknu ugovori odjaviti i pretplatu na mobitel, i internet i moja TV i preci kod konkurencije. Nisu normalni, sto si duzi korisnik sve gore uslove dobijas, a za nove stalno neke akcije. Sto je najgore te nove uslove sakriju i nigdje ne vidis javno dok slucajno ne skontas.
crazytroll95

#60192 Re: BHTelecom All About

Post by crazytroll95 »

arnes_king wrote:
crazytroll95 wrote:Zato ti njih druze jebi kao sto ih ja jebem. Svaki mob im saljem 3 puta namjerno na reklamaciju i uvijek sam dobio nov. Ukopavaju oni mene sa rigoloznim cijenama,ukopavam i ja njih. Nek umru gube.
Pa nemaju oni nista s garancijom nego ovlasteni servis. A svaka cast kad si uspio dobiti novi telefon, inace to poprave i to ne bas profesionalno .... a i da hocu nemam ga radi cega slati kad mu nista ne fali.
Ali opet imaju,ONI moraju dati nov uredjaj,a ne serviseri.
Dobij namjerno 3 puta burn in,problem solved ;-)
REDDEVILS

#60193 Re: BHTelecom All About

Post by REDDEVILS »

Samso wrote:
REDDEVILS wrote:Maloprije zvao 1444 da mi zamjene STB Motorola i niko se nejavlja, vjerovatno su otisli na Dzumu :)
Hahahaha dobra
Sad sam ih zvao prosljedjeno je kolegama da je zastario uredjaj i da ce ga zamjeniti :)
Samso

#60194 Re: BHTelecom All About

Post by Samso »

Najveca ironija je sto se paketi zovu NoLimit, a imaju limit i vrlo brzo se dodje do njega zahvaljujuci losim obracunskim jedinicama koje nisu transparentno objavljene na stranici gdje se nalaze ostale informacije o paketima nego ih moramo traziti u BHTelecom.zip datoteci.

NoLimit paketi
Napomene:
a) Specifični uslovi za NoLimit pakete dati su u prilogu 6.43. Cjenovnika.
b) Mjesečna naknada u prvom i posljednjem obračunskom periodu korištenja NoLimit paketa, obračunava se
u cjelosti.
c) U iznos mjesečne naknade NoLimit paketa uključen je neograničen govorni saobraćaj u mobilnoj i fiksnoj mreži BH Telecoma na fair osnovi (Flat-fair use). Fair osnova podrazumijeva 1.500 besplatnih minuta
uključenih za M, L, XL i XXL , dok za NoLimit Premium podrazumijeva uključenih 5.000 minuta.
d) Za sve NoLimit pakete uspostava poziva je besplatna.
e) Prekoračeni govorni saobraćaj, iznad iznosa besplatnih minuta uključenih u naknadu, se tarifira u skladu
sa Cjenovnikom.
f) Neiskorišteni govorni saobraćaj (iz dodjeljene fair osnove) ne može se prenijeti u naredni obračunski period. g) Obračunska jedinica za pozive iz BH Mobile mreže je 60 sekundi.
h) U mjesečnu naknadu NoLimit paketa uključen je neograničen mobilni internet unutar BH Mobile mreže, to jeste, određena količina mobilnog interneta u skladu sa karakteristikama paketa, po maksimalnoj mogućoj
brzini prijenosa podatka, te nakon toga nastavak korištenja po maksimalnoj brzini od 64 kbps, bez dodatne naplate po potrošnji.
i) Maksimalna moguća brzina prijenosa podataka unutar BH Mobile mreže koju korisnik može ostvariti kod
korištenja mobilnog interneta, ovisi o lokaciji, raspoloživosti BH Mobile mreže, korištenoj pristupnoj
tehnologiji i terminalnoj opremi korisnika.
j) Po iskorištenju količine mobilnog interneta uključene u NoLimit paket, pretplatnik može koristiti dodatne pakete za neograničeni mobilni internet i opcije za jednokratni dokup mobilnog interneta, po uslovima i cijenama iz nomenklatura 1.2.1.4.1.1.1. i 1.2.1.4.1.1.2. Cjenovnika.
k) Jedinica mjere iskorištenog mobilnog interneta je 1 kB.
l) Besplatan saobraćaj sadržan u NoLimit paketu ne može se koristiti u roamingu. Za usluge korištene u roamingu vrši se naplata usluga prema Cjenovniku BH Telecoma za roaming usluge.
m) U iznos mjesečne naknade NoLimit paketa uključen je neograničen SMS saobraćaj u mobilnoj i fiksnoj mreži BH Telecoma kao i drugim mobilnim mrežama u BiH, na fair osnovi (Flat-fair use). Fair osnova podrazumijeva 1000 besplatnih SMS poruka uključenih za sve NoLimit pakete.
n) Prekoračeni SMS saobraćaj, iznad iznosa besplatnih SMS uključenih u naknadu, se tarifira u skladu sa
Cjenovnikom.
o) Neiskorišteni SMS saobraćaj (iz dodjeljene fair osnove) ne može se prenijeti u naredni obračunski period. p) Slanje MMS poruke sa naplaćuje u skladu sa nomenklaturnim brojem 1.2.1.1.3.1.4.
q) Fer osnova mobilnog interneta u sklopu NoLimit Premium paketa iznosi 30 GB.
crazytroll95

#60195 Re: BHTelecom All About

Post by crazytroll95 »

[quote="Samso"]Najveca ironija je sto se paketi zovu NoLimit, a imaju limit i vrlo brzo se dodje do njega zahvaljujuci losim obracunskim jedinicama koje nisu transparentno objavljene na stranici gdje se nalaze ostale informacije o paketima nego ih moramo traziti u BHTelecom.zip datoteci.
bumerangss

#60196 Re: BHTelecom All About

Post by bumerangss »

Sake73 wrote:
prelivoda wrote:Isti problem imam i ja. Imao sam 50/2 kako se pojavio Paket 1. Sad mi je brzina smanjena na 30/2.

Zdravo,
znaci sluze se tim. Na starim paketima rade korekcije i umjesto da ih usklade sa novim paketima u svojoj ponudi. Tako da nas tjeraju da mijenjamo pakete kako bi ostvarili ono sto smo vec imali. A sa tim cemo dobiti brzi internet ali manje nekih kanal na MojaTV ili doplatiti jos neku marku da b imali sve isto. Katastrofa, al bukvalno.
Hvala
Treba poslati mail RAK-u i Ombudsmanu za zaštitu prava potrošaca da pretabire da li BHTelecom ima pravo da to tako radi...
Mislim svakako ni oni nista ne rade pa neka opravdaju svoje plate!
escobar__

#60197 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Samo ne znam zašto to rade obzirom da je Paket 1 skuplji od Opcije 1 (zbog paketa TV kanala HD i onog srpskog smeća), a brzina u uploadu je manja nego na toj novoj opciji. Mislim znam odavno da tamo uglavnom rade idioti ali ipak...
The BEN10

#60198 Re: BHTelecom All About

Post by The BEN10 »

Eh, ovo sam čekao. Jel ova cijena važi za 2-godišnji period? Kako to funkcionira?

https://www.bhtelecom.ba/index.php?id=7549
Ekstra

paket po cijeni 16 KM (umjesto 20 KM) sa 1 GB

100 minuta za razgovore prema svim mrežama u BiH
100 SMS poruka prema svim mrežama u BiH
neograničen pristup internetu
PlusSA

#60199 Re: BHTelecom All About

Post by PlusSA »

The BEN10 wrote:Eh, ovo sam čekao. Jel ova cijena važi za 2-godišnji period? Kako to funkcionira?

Ekstra

Ovaj ekstra paket se nudio nekad cini mi se i za 12km mjesecno :?:
The BEN10

#60200 Re: BHTelecom All About

Post by The BEN10 »

PlusSA wrote:
The BEN10 wrote:Eh, ovo sam čekao. Jel ova cijena važi za 2-godišnji period? Kako to funkcionira?

Ekstra

Ovaj ekstra paket se nudio nekad cini mi se i za 12km mjesecno :?:
Jeste, u aprilu 2018 je bio 12 KM. Ali ni ovo nije loše. Samo ne znam koja mu je obračunska jedinica - vjerovatno 60 sekundi?
https://www.bhtelecom.ba/vijest+M536af169b41.html
Locked