Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- Benq
#60176 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
U pravu si , ne moze se uporediti.. 
- zateznistub
#60177 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne pretjeruj ni ti. Osoba koju dobro znam a kotira Visoko u bt-u MORALA je preci na bht. Naravno, ima kanale koje obični smrtnici nemaju. I poprilično je isto ha svim korisnicima zatamniti kanale koji se trebaju zatamniti Tao i svi uposlenici mogu imati samo one kanale koji su u ponudi ostalim korisnicima! Gdje je razlika?sencobih wrote:Telemah majstori pokusavaju da izjednače ono što se ne može izjednačiti. Na jednoj strani eto nek sve tri hiljade zaposlenih u telekomu imaju moju tv ( a nemaju garant) sto je od cca 200 000 korisnika mizeran broj, sa selektivnim zatamnjivanjem programa na osnovu nacionalne pripadnosti koje radi telemah. Bravo majstori
-
smartXL
#60178 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Tragedija je sto ti i takvi poput tebe kao ganjaju pravdu a zmire na ovim stvarima, marginalizirajuci ovo zato sto o tome ne zelite da se pise. Mozda si i ti jedan od tih koji gledas nelegalno, a ovamo prosipas suplju o moralu i postenju...sencobih wrote:Telemah majstori pokusavaju da izjednače ono što se ne može izjednačiti. Na jednoj strani eto nek sve tri hiljade zaposlenih u telekomu imaju moju tv ( a nemaju garant) sto je od cca 200 000 korisnika mizeran broj, sa selektivnim zatamnjivanjem programa na osnovu nacionalne pripadnosti koje radi telemah. Bravo majstori
- avaks
#60179 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa neki dan se kolega žali na MojaTV da je RTL zaključan/zatamnjen za vrijeme rukometne utakmice a pošto obični smrtnici tamo nemaju PTCP+ nisu mogli gledati utakmicu.
Kod Telemacha ima taj navedeni kanal i mogla se pratiti utakmica ali se kmeči što je i ovdje RTL zaključan, morebit hrvatski komenator bolji od srpskog pa eto
Nego pratim da je većinom RTL, HRT, RTS zatamnjen a meni ti kanali apsolutno ništa ne znače, vjerujem da nekome i znače pa se tolika frka diže ali sve dok imam na BHT, OBN, FTV prenose/emisije/serije koje su ovamo zatamnjene mene to apsolutno ne tangira.
Kod Telemacha ima taj navedeni kanal i mogla se pratiti utakmica ali se kmeči što je i ovdje RTL zaključan, morebit hrvatski komenator bolji od srpskog pa eto
Nego pratim da je većinom RTL, HRT, RTS zatamnjen a meni ti kanali apsolutno ništa ne znače, vjerujem da nekome i znače pa se tolika frka diže ali sve dok imam na BHT, OBN, FTV prenose/emisije/serije koje su ovamo zatamnjene mene to apsolutno ne tangira.
- dembele
#60180 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
A jesu se usrećili ovi korisnici Totala sa pinkovim kanalima. Osim što slika nije nešto sjajna izgleda da i slaba kiša kanale čini potpuno negledljivim.
Najkriminalnije od od svega mi je bilo kada ugledah da ide oskarovac-Povratnik(The Revenant) sa Leonardom DiKapriom na Pink Western. Znači, danas u kinu a sutra na HBO i PInk
Najkriminalnije od od svega mi je bilo kada ugledah da ide oskarovac-Povratnik(The Revenant) sa Leonardom DiKapriom na Pink Western. Znači, danas u kinu a sutra na HBO i PInk
-
tnt-tunja
#60181 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Preko d3 kartice se lista mora ručno ažurirati, ili?
Koju frekvenciju trebam postaviti za automatsku pretragu?
- Benq
#60182 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Mislim da mozes u opcijama tv-a izabrati nacin automatskog azuriranja kanala, dok sam koristio modul na LG-u kanali su se automatski dodavali.tnt-tunja wrote:Preko d3 kartice se lista mora ručno ažurirati, ili?
Za auto pretragu , frekvencija 610000 (ili 666000) , modulacija 256QAM
-
tnt-tunja
#60183 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sad ćemo provjeriti kakve su opcije
- crnivrag
#60184 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja na svim TV uređajima vršim automatsku brzu pretragu unoseći sljedeće parametre:tnt-tunja wrote:Preko d3 kartice se lista mora ručno ažurirati, ili?
Frekvencija: 666000 Khz (666 Mhz).
Symbol rate: 6956 K/s.
Modulacija: 256QAM.
Network ID: 00387 (387).
-
kakavdanakneiskustvu
#60185 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
tebi ako smeta pisanje o tome lijepo preskocis i mirna bosnaprobook wrote:Nego kada cete skontati da hrvatima gdje su vecina u BiH nikada niko nece zatamniti hrvatske kanale i to je to. Otkljucano je na Eronetu oduvijek sve i nikom nista.
I ne smarajte vise na zadnjih 20 strana o tome.
-
kakavdanakneiskustvu
#60186 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
thekupus wrote:Zasto mislis da ne mogu? Treba pristajati na nepravdu? Ili to Hrvati imaju neko povlasteno pravo na gledanje vise kvalitetnog sadrzaja za isti novac nego Bosnjaci?zateznistub wrote: Većih trolova od vas dvojice nema na forumu! Ljudi jesu u pravu ali da mogu neto promijeniti ili uticati bas i ne mogu!
nisu to isključivo hrvati,i ja sam hrvat ali sam u zenici pa ne mogu gledati rukomet na rtl,a hrvat preko brda u vitezu moze,takodje i bonjak u vitezu može
-
kakavdanakneiskustvu
#60187 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
možda se i može nešto,možda primjerom ove cure koja na twiteru objavi doois koji je valjda slala nekoj inspekciji čini mi se pa da se njenim primjerom povede 100,pa mozda 300 pa mozda hiljadu ljudi,možda bi se nešto i pokrenulozateznistub wrote:Zato što je ovo Bosna, zato sto je u njoj moguće ono što u normalnim zemljama nije! Naravno da ne treba pristajati ali da imaš neke mogućnosti i opcije, bas i nemaš...thekupus wrote:Zasto mislis da ne mogu? Treba pristajati na nepravdu? Ili to Hrvati imaju neko povlasteno pravo na gledanje vise kvalitetnog sadrzaja za isti novac nego Bosnjaci?zateznistub wrote: Većih trolova od vas dvojice nema na forumu! Ljudi jesu u pravu ali da mogu neto promijeniti ili uticati bas i ne mogu!
-
kakavdanakneiskustvu
#60188 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
pa kad na ftv,bht,obn imas prenose nekih velikih takmičenja,osim lige prvaka,prenose li ovo rukometno prvenstvo?,avaks wrote:Pa neki dan se kolega žali na MojaTV da je RTL zaključan/zatamnjen za vrijeme rukometne utakmice a pošto obični smrtnici tamo nemaju PTCP+ nisu mogli gledati utakmicu.
Kod Telemacha ima taj navedeni kanal i mogla se pratiti utakmica ali se kmeči što je i ovdje RTL zaključan, morebit hrvatski komenator bolji od srpskog pa eto![]()
- MTV
#60189 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da RTRS i RTRS Plus.kakavdanakneiskustvu wrote:
pa kad na ftv,bht,obn imas prenose nekih velikih takmičenja,osim lige prvaka,prenose li ovo rukometno prvenstvo?,
- avaks
#60190 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
A parafraziram, mojne da si bukvalac.
Politika vam sve diktira i krivu Drinu ne ispravljaj.
Velim ako mi zatamni HRT2 (primjera radi) a ja imam isto kino na BHT (recimo) meni je to OK, kome nije adios, kontaš?!
Velim ako mi zatamni HRT2 (primjera radi) a ja imam isto kino na BHT (recimo) meni je to OK, kome nije adios, kontaš?!
-
hipija
#60191 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Prije dvije godine niko na prostoru BiH nije imao ekskluzivu prenosa rukometa, što ne znači da opet neće biti takvih slučajeva.
- diablobih
#60192 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Gdje moja tv zadire u "hrvatsko" ili "srpsko" stanovnistvo, isto kao i Telemach, isto kao i Eronet, isto kao i Mtel.sencobih wrote:U kojim to gradovima telekom selektivno zatamnjuje? Recite da i mi znamoBenq wrote:I tako kaze forumas diablobih nekoliko stranica unazad:
Taj komentar je prosao potpuno nezapazen od strane osoba koje silje o zatamnjivanju..diablobih wrote: Ma to radi i BH telecom, nije jedini telemach u ovom selektivnom zatamnjivanju.
-
kakavdanakneiskustvu
#60193 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
MTV wrote:Da RTRS i RTRS Plus.kakavdanakneiskustvu wrote:
pa kad na ftv,bht,obn imas prenose nekih velikih takmičenja,osim lige prvaka,prenose li ovo rukometno prvenstvo?,
ali on nije te kanale spomenuo
-
kakavdanakneiskustvu
#60194 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
avaks wrote:A parafraziram, mojne da si bukvalac.
ali se često zatamni neki sadržaj koji je nemoguće negdje drugo gledati,kontaš?,i to nama u zenici,ali ne i u vitezu,kontaš?
- fusion_ba
#60195 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Potpuno netačno. Jesi ti to vidio svojim očima?diablobih wrote:Gdje moja tv zadire u "hrvatsko" ili "srpsko" stanovnistvo, isto kao i Telemach, isto kao i Eronet, isto kao i Mtel.sencobih wrote:U kojim to gradovima telekom selektivno zatamnjuje? Recite da i mi znamoBenq wrote:
Taj komentar je prosao potpuno nezapazen od strane osoba koje silje o zatamnjivanju..
-
sencobih
#60196 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nema to veze s politikom, to je čisti bezobrazluk ,kriminal i diskriminacija korisnikaavaks wrote:A parafraziram, mojne da si bukvalac.
- diablobih
#60197 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Vidio u mostaru prije godinu i po kada sam zadnji put bio, a ne vjerujem ni da bi me poznanici lagali i iz drugih mjesta da mogu gledati, jer to nije neka velika tajna. Nevazno, eto samo bh telecom zatamnjuje regulare, ostali su svi supci.fusion_ba wrote:Potpuno netačno. Jesi ti to vidio svojim očima?
- fusion_ba
#60198 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Spomenuo si mtel. Pouzdano znam da je kod njih zatamnjenje svim korisnicima isto, nije podijeljeno na neke regije, sve ide iz centrale u BLdiablobih wrote:Vidio u mostaru prije godinu i po kada sam zadnji put bio, a ne vjerujem ni da bi me poznanici lagali i iz drugih mjesta da mogu gledati, jer to nije neka velika tajna. Nevazno, eto samo bh telecom zatamnjuje regulare, ostali su svi supci.fusion_ba wrote:Potpuno netačno. Jesi ti to vidio svojim očima?
Za bht ne znam, niko još to nije spominjao
-
TELEMACH1966
#60199 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nema interneta na Alipašinom polju, A faza. D3 radi, imaju svi kanali, ali žuta lampica "blinka".
- roki
#60200 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pola mi kanala zakljucano, recimo travelHD koji sam bas pratio. Ono je na poziciji 401, presaltam oko njega gore-dole po 5 kanala sve zakljucano a nije bilo. Mozda je bila neka promotivna akcija, nek neko objasni. Osnovni digitalni kanal je u pitanju