Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Benq

#60176 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

U pravu si , ne moze se uporediti.. :-)
zateznistub

#60177 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zateznistub »

sencobih wrote:Telemah majstori pokusavaju da izjednače ono što se ne može izjednačiti. Na jednoj strani eto nek sve tri hiljade zaposlenih u telekomu imaju moju tv ( a nemaju garant) sto je od cca 200 000 korisnika mizeran broj, sa selektivnim zatamnjivanjem programa na osnovu nacionalne pripadnosti koje radi telemah. Bravo majstori
Ne pretjeruj ni ti. Osoba koju dobro znam a kotira Visoko u bt-u MORALA je preci na bht. Naravno, ima kanale koje obični smrtnici nemaju. I poprilično je isto ha svim korisnicima zatamniti kanale koji se trebaju zatamniti Tao i svi uposlenici mogu imati samo one kanale koji su u ponudi ostalim korisnicima! Gdje je razlika?
smartXL

#60178 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by smartXL »

sencobih wrote:Telemah majstori pokusavaju da izjednače ono što se ne može izjednačiti. Na jednoj strani eto nek sve tri hiljade zaposlenih u telekomu imaju moju tv ( a nemaju garant) sto je od cca 200 000 korisnika mizeran broj, sa selektivnim zatamnjivanjem programa na osnovu nacionalne pripadnosti koje radi telemah. Bravo majstori
Tragedija je sto ti i takvi poput tebe kao ganjaju pravdu a zmire na ovim stvarima, marginalizirajuci ovo zato sto o tome ne zelite da se pise. Mozda si i ti jedan od tih koji gledas nelegalno, a ovamo prosipas suplju o moralu i postenju...
avaks

#60179 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

Pa neki dan se kolega žali na MojaTV da je RTL zaključan/zatamnjen za vrijeme rukometne utakmice a pošto obični smrtnici tamo nemaju PTCP+ nisu mogli gledati utakmicu.
Kod Telemacha ima taj navedeni kanal i mogla se pratiti utakmica ali se kmeči što je i ovdje RTL zaključan, morebit hrvatski komenator bolji od srpskog pa eto :mrgreen:
Nego pratim da je većinom RTL, HRT, RTS zatamnjen a meni ti kanali apsolutno ništa ne znače, vjerujem da nekome i znače pa se tolika frka diže ali sve dok imam na BHT, OBN, FTV prenose/emisije/serije koje su ovamo zatamnjene mene to apsolutno ne tangira.
dembele

#60180 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dembele »

A jesu se usrećili ovi korisnici Totala sa pinkovim kanalima. Osim što slika nije nešto sjajna izgleda da i slaba kiša kanale čini potpuno negledljivim.
Najkriminalnije od od svega mi je bilo kada ugledah da ide oskarovac-Povratnik(The Revenant) sa Leonardom DiKapriom na Pink Western. Znači, danas u kinu a sutra na HBO i PInk :D
tnt-tunja

#60181 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tnt-tunja »

Preko d3 kartice se lista mora ručno ažurirati, ili?

Koju frekvenciju trebam postaviti za automatsku pretragu?
Benq

#60182 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

tnt-tunja wrote:Preko d3 kartice se lista mora ručno ažurirati, ili?

Mislim da mozes u opcijama tv-a izabrati nacin automatskog azuriranja kanala, dok sam koristio modul na LG-u kanali su se automatski dodavali.

Za auto pretragu , frekvencija 610000 (ili 666000) , modulacija 256QAM
tnt-tunja

#60183 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tnt-tunja »

Sad ćemo provjeriti kakve su opcije
crnivrag

#60184 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

tnt-tunja wrote:Preko d3 kartice se lista mora ručno ažurirati, ili?

Ja na svim TV uređajima vršim automatsku brzu pretragu unoseći sljedeće parametre:

Frekvencija: 666000 Khz (666 Mhz).

Symbol rate: 6956 K/s.

Modulacija: 256QAM.

Network ID: 00387 (387).
kakavdanakneiskustvu

#60185 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

probook wrote:Nego kada cete skontati da hrvatima gdje su vecina u BiH nikada niko nece zatamniti hrvatske kanale i to je to. Otkljucano je na Eronetu oduvijek sve i nikom nista.

I ne smarajte vise na zadnjih 20 strana o tome.
tebi ako smeta pisanje o tome lijepo preskocis i mirna bosna
kakavdanakneiskustvu

#60186 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

thekupus wrote:
zateznistub wrote: Većih trolova od vas dvojice nema na forumu! Ljudi jesu u pravu ali da mogu neto promijeniti ili uticati bas i ne mogu!
Zasto mislis da ne mogu? Treba pristajati na nepravdu? Ili to Hrvati imaju neko povlasteno pravo na gledanje vise kvalitetnog sadrzaja za isti novac nego Bosnjaci?

nisu to isključivo hrvati,i ja sam hrvat ali sam u zenici pa ne mogu gledati rukomet na rtl,a hrvat preko brda u vitezu moze,takodje i bonjak u vitezu može
kakavdanakneiskustvu

#60187 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

zateznistub wrote:
thekupus wrote:
zateznistub wrote: Većih trolova od vas dvojice nema na forumu! Ljudi jesu u pravu ali da mogu neto promijeniti ili uticati bas i ne mogu!
Zasto mislis da ne mogu? Treba pristajati na nepravdu? Ili to Hrvati imaju neko povlasteno pravo na gledanje vise kvalitetnog sadrzaja za isti novac nego Bosnjaci?
Zato što je ovo Bosna, zato sto je u njoj moguće ono što u normalnim zemljama nije! Naravno da ne treba pristajati ali da imaš neke mogućnosti i opcije, bas i nemaš...
možda se i može nešto,možda primjerom ove cure koja na twiteru objavi doois koji je valjda slala nekoj inspekciji čini mi se pa da se njenim primjerom povede 100,pa mozda 300 pa mozda hiljadu ljudi,možda bi se nešto i pokrenulo
kakavdanakneiskustvu

#60188 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

avaks wrote:Pa neki dan se kolega žali na MojaTV da je RTL zaključan/zatamnjen za vrijeme rukometne utakmice a pošto obični smrtnici tamo nemaju PTCP+ nisu mogli gledati utakmicu.
Kod Telemacha ima taj navedeni kanal i mogla se pratiti utakmica ali se kmeči što je i ovdje RTL zaključan, morebit hrvatski komenator bolji od srpskog pa eto :mrgreen:
Nego pratim da je većinom RTL, HRT, RTS zatamnjen a meni ti kanali apsolutno ništa ne znače, vjerujem da nekome i znače pa se tolika frka diže ali sve dok imam na BHT, OBN, FTV prenose/emisije/serije koje su ovamo zatamnjene mene to apsolutno ne tangira.
pa kad na ftv,bht,obn imas prenose nekih velikih takmičenja,osim lige prvaka,prenose li ovo rukometno prvenstvo?,
MTV

#60189 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

kakavdanakneiskustvu wrote:
pa kad na ftv,bht,obn imas prenose nekih velikih takmičenja,osim lige prvaka,prenose li ovo rukometno prvenstvo?,
Da RTRS i RTRS Plus.
avaks

#60190 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

A parafraziram, mojne da si bukvalac.
Politika vam sve diktira i krivu Drinu ne ispravljaj.
Velim ako mi zatamni HRT2 (primjera radi) a ja imam isto kino na BHT (recimo) meni je to OK, kome nije adios, kontaš?!
hipija

#60191 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

Prije dvije godine niko na prostoru BiH nije imao ekskluzivu prenosa rukometa, što ne znači da opet neće biti takvih slučajeva.
diablobih

#60192 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

sencobih wrote:
Benq wrote:I tako kaze forumas diablobih nekoliko stranica unazad:
diablobih wrote: Ma to radi i BH telecom, nije jedini telemach u ovom selektivnom zatamnjivanju.
Taj komentar je prosao potpuno nezapazen od strane osoba koje silje o zatamnjivanju..
U kojim to gradovima telekom selektivno zatamnjuje? Recite da i mi znamo
Gdje moja tv zadire u "hrvatsko" ili "srpsko" stanovnistvo, isto kao i Telemach, isto kao i Eronet, isto kao i Mtel.
kakavdanakneiskustvu

#60193 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

MTV wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:
Da RTRS i RTRS Plus.

ali on nije te kanale spomenuo
kakavdanakneiskustvu

#60194 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

avaks wrote:A parafraziram, mojne da si bukvalac.
Velim ako mi zatamni HRT2 (primjera radi) a ja imam isto kino na BHT (recimo) meni je to OK, kome nije adios, kontaš?!

ali se često zatamni neki sadržaj koji je nemoguće negdje drugo gledati,kontaš?,i to nama u zenici,ali ne i u vitezu,kontaš?
fusion_ba

#60195 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

diablobih wrote:
sencobih wrote:
Benq wrote:
Taj komentar je prosao potpuno nezapazen od strane osoba koje silje o zatamnjivanju..
U kojim to gradovima telekom selektivno zatamnjuje? Recite da i mi znamo
Gdje moja tv zadire u "hrvatsko" ili "srpsko" stanovnistvo, isto kao i Telemach, isto kao i Eronet, isto kao i Mtel.
Potpuno netačno. Jesi ti to vidio svojim očima?
sencobih

#60196 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

avaks wrote:A parafraziram, mojne da si bukvalac.
Nema to veze s politikom, to je čisti bezobrazluk ,kriminal i diskriminacija korisnika
diablobih

#60197 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

fusion_ba wrote:Potpuno netačno. Jesi ti to vidio svojim očima?
Vidio u mostaru prije godinu i po kada sam zadnji put bio, a ne vjerujem ni da bi me poznanici lagali i iz drugih mjesta da mogu gledati, jer to nije neka velika tajna. Nevazno, eto samo bh telecom zatamnjuje regulare, ostali su svi supci.
fusion_ba

#60198 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

diablobih wrote:
fusion_ba wrote:Potpuno netačno. Jesi ti to vidio svojim očima?
Vidio u mostaru prije godinu i po kada sam zadnji put bio, a ne vjerujem ni da bi me poznanici lagali i iz drugih mjesta da mogu gledati, jer to nije neka velika tajna. Nevazno, eto samo bh telecom zatamnjuje regulare, ostali su svi supci.
Spomenuo si mtel. Pouzdano znam da je kod njih zatamnjenje svim korisnicima isto, nije podijeljeno na neke regije, sve ide iz centrale u BL
Za bht ne znam, niko još to nije spominjao
TELEMACH1966

#60199 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by TELEMACH1966 »

Nema interneta na Alipašinom polju, A faza. D3 radi, imaju svi kanali, ali žuta lampica "blinka".
roki

#60200 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by roki »

Pola mi kanala zakljucano, recimo travelHD koji sam bas pratio. Ono je na poziciji 401, presaltam oko njega gore-dole po 5 kanala sve zakljucano a nije bilo. Mozda je bila neka promotivna akcija, nek neko objasni. Osnovni digitalni kanal je u pitanju
Locked