Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
Tomahawk11
Globalni moderator

#60151 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Tomahawk11 »

DonieBrasco wrote:U uđbenicima iz historije u osnovnim i srednjim skolama RS pisu iste te price da su oni branili srpksu zemlju za ovaj period devedesetih od hrvatsko-muslimanskog agresora.

Ja mislim da imaju ti tekstovi online, neko je postavaljao, pise kako su muslimanske snage vrsile napade na Prijedor, Bijljinu, o koncetracionim logorima za srbe po Sarajevu, 300.000 protjeranih, granate koje su padale po Banja Luci od strane HVO...itd.
Pa ja, vjekovna otadžbina RS, branila se od HVO s jedne i tzv.ABiH s druge strane :zzzz:
Nego to ne kontaju ovi iz Evrope i Amerike :oops:
Ko kad su redovni na hurmašicama u Teheranu.
Tomahawk11
Globalni moderator

#60152 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Tomahawk11 »

mO k3 wrote:
prljavi Hare wrote:ATENTAT NA OPLOĐIVAČA BR.2 I BUDUĆEG MINISTRA OBRAZOVANJA U VLADI RŠ :? :mrgreen:

:shock: :? :shock: :? :shock:

dobro jutro @hare jeli sve u redu sa tobom??

@chmoljo de prekontrolisi jeli ovo nase @hare ili mu je neko nick hakno ...
Acid25

#60153 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Acid25 »

mO k3 wrote:
prljavi Hare wrote:ATENTAT NA OPLOĐIVAČA BR.2 I BUDUĆEG MINISTRA OBRAZOVANJA U VLADI RŠ :? :mrgreen:

:shock: :? :shock: :? :shock:

dobro jutro @hare jeli sve u redu sa tobom??

@chmoljo de prekontrolisi jeli ovo nase @hare ili mu je neko nick hakno ...
To sve kriv NATO satelit i HAARP.
SmokingMan

#60154 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by SmokingMan »

DonieBrasco wrote:U uđbenicima iz historije u osnovnim i srednjim skolama RS pisu iste te price da su oni branili srpksu zemlju za ovaj period devedesetih od hrvatsko-muslimanskog agresora.

Ja mislim da imaju ti tekstovi online, neko je postavaljao, pise kako su muslimanske snage vrsile napade na Prijedor, Bijljinu, o koncetracionim logorima za srbe po Sarajevu, 300.000 protjeranih, granate koje su padale po Banja Luci od strane HVO...itd.
Image
vatrogasac

#60155 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by vatrogasac »

horkesh wrote: Za pola godine će svi zaboraviti da su napravili halabuku oko airsoft klubova, ali će im ostati u glavi da Bake obučava nove generacije da kolju Srbe.
I na osnovu toga će guslati i pisati istoriju, a ako bude nekada nekog rata svoju agresiju pravdati odbranom. Još ako se udruže sa Amerikom kako pišu. Albanci po ovome su napravili glupost. :mrgreen:

Image
vatrogasac

#60156 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by vatrogasac »

Hoće li sada Predsjednika skinuti sa crne liste?

Image
mO k3

#60157 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by mO k3 »

presudom sestorki pokopana je sve moguce sa daljim dijeljenjem bih i nekim treceim entitetom , sta je sljedece je razvaljivanje manjeg entiteta ...
arzuhal

#60158 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by arzuhal »

Brajan Hojt Ji imenovan na mjesto ambasadora Amerike u Makedoniji. Izvoz ajvar-revolucije iz Makedonije, preko CG, Sarajeva i Tuzle u Srpsku će se sada pojačati. Ali Gvardijan je na poziciji, Stevandić svezan prid kuću, nema zime!
BlueBlood

#60159 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by BlueBlood »

cuj u slijedecoj epizodi :lol: :lol: :lol:
Image
glockov kolac

#60160 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by glockov kolac »

BlueBlood wrote:cuj u slijedecoj epizodi :lol: :lol: :lol:
Image
:lol: :lol: :lol:
Maraschino

#60161 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Maraschino »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:thumbup: :thumbup:
House

#60162 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by House »

tobe jarabi :oops: :D
Acid25

#60163 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Acid25 »

Presude političkog suda u Hagu Bakir iskorištava da izvrši posljednje pripreme za napad na RS. Treba biti na oprezu! Svi odjednom zaboravili da 9000+ do zuba naoružanih džihadista čeka znak za uništenje Guardiana i Šumske.
Image
Ovo je zadnje izdanje Dezinformera za ovu godinu!
Maraschino

#60164 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Maraschino »

Acid25 wrote: Ovo je zadnje izdanje Dezinformera za ovu godinu!
:( :(
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#60165 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by prljavi Hare »

Image

Na šta se ovdje to aludira? :? Ako je to ono što ja mislim..... :? NADLEŽNI!!!!!!! :mrgreen:

P.S.Post prijavljen! :mrgreen:
mO k3

#60166 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by mO k3 »

prljavi Hare wrote:
Image

Na šta se ovdje to aludira? :? Ako je to ono što ja mislim..... :? NADLEŽNI!!!!!!! :mrgreen:

JELI OVO danas uslikano :shock:
GandalfSivi

#60167 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by GandalfSivi »

prljavi Hare wrote:
Image

Nisam mogao ni prijaviti od muke u stomaku. Ovo je za potjernice interpolove a ne za bana...
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#60168 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

pici wrote:Image

samo rastite bebe moje... bice celjadetine :bih:

@pici, upis'o sam se od smijeha, j.bi se.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Šunj

#60169 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Šunj »

https://www.theguardian.com/law/2017/no ... -the-hague
Britanski novinar Ed Vulliamy, koji je tijekom rata izvještavao s područja BiH te potom u više navrata svjedočio pred Haaškim tribunalom (između ostalog i na suđenjima Ratku Mladiću i Radovanu Karadžiću) napisao je komentar za Guardian povodom smrti generala Slobodana Praljka koji je popio otrov tijekom izricanja presude pred Haškim tribunalom i kasnije preminuo u bolnici. Njegov tekst na engleskom jeziku možete pročitati na ovom linku, https://www.theguardian.com/law/2017/no ... -the-hague
a mi ćemo ga prevesti na hrvatski jezik.

- Bilo je to 6. svibnja 2006. godine. General Slobodan Praljak bio je na nogama u haškoj sudnici te me ispitivao kao svjedoka. I to nije bilo prvi put kada smo se susreli licem u lice.

Taj drugi susret bio je u rujnu 1993. u njegovom sjedištu u samoproglašenoj državici "Herceg-Bosni". General Praljak je potpisao naredbu kojom je trojici novinara, uključujući vašeg korespondenta, dozvolio da uđu u koncentracijski kamp pod njegovim zapovjedništvom u Dretelju, pokraj hrvatskog uporišta u Čapljini. U tom logoru bosanski muslimani bili su izloženi zlostavljanju, izgladnjivanju i ubojstvima.

S toliko pozornosti koja je usmjerena na presudu generalu bosanskih Srba Ratku Mladiću prošlog tjedna, mnogi su zaboravili na navodni drugi rat u Bosni, u kojem su bosanski Hrvati nastojali uspostaviti svoj "etnički čist" teritorij. Praljak je tog dana 2006. bio optužen da je bio jedan od vođa tog ubilačkog pothvata i ja sam bio pozvan na sud da ispričam što znam o njegovoj ulozi u tome.

Kao i vođa bosanskih Srba Radovan Karadžić, Praljak se sam branio, vrlo rječito, te je odbio odvjetnike. Dijelio je Karadžićevu avanturističku ludost, koja bi se mogla smatrati ekscentričnom da nije bilo toliko smrtonosna.

- Nemamo mnogo vremena. Stoga Vas molim da odgovarate kratko i precizno - počeo je Praljak. Bio je samopouzdana, dominantna ličnost u bilo kojoj prostoriji pa tako i ovoj.

Rekao sam sudu kako smo u rujnu 1993., temeljem pisma hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana koje sugerira da uvjeti u logorima u Bosni gdje se drže muslimani nisu u skladu sa Ženevskom konvencijom, išli istražiti o čemu je riječ.

Opetovano nam je odbijan ulaz u Dretelj. No, konačno - zbog razloga poznatih samo njemu - Praljak je potpisao naredbu da nas se pusti tamo. Kada smo se pojavili u bivšoj vojnoj bazi JNA i pokazali naredbu zapovjedniku logora, bojniku Šakoti, on je bio zaprepašten, ali je poštivao Praljkovu naredbu te smo pušteni unutra.

U jednom skladištu bilo je smješteno stotine preplašenih muškaraca, koji su sjedili ili čučali. Nešto prije toga vrata su ostala zatvorena punih 72 sata, ostavivši ih da se guše u vrućini i smradu, prisiljeni da piju vlastiti urin.

Nakon toga krenuli smo prema dva hangara na brdu. Vrata su bila otvorena, ali unutra je bilo mračno. Zatvorenici su tamo bili u jezivom stanju - tanki kao kosturi, nefokusiranog pogleda, s problemima na koži. Rekli su nam kako su vrata često bila zaključana, a jedne noću su pijani stražari pucali kroz njih i ubili nekoliko zarobljenika i ranili još nekolicinu.

Vidjeli smo rupe od metaka u metalnim vratima, kao i na stražnjem zidu tunela. Iako muslimani, mnogi zatočenici borili su se za Praljkov bosansko-hrvatski HVO protiv zajedničkog srpskog neprijatelja. Sada su bili zatočeni i progonjeni od strane bivših suboraca.

Svjedočio sam i o raširenom i užasavajućem pokolju u muslimanskoj enklavi u Istočnom Mostaru, koju je opsjedala Praljkova vojska, ali prema mojem znaju ne za vrijeme kada je in imao direktno zapovjedništvo nad njom.

Trinaest godina kasnije, Praljak nije htio čuti za to. Želio je razgovarati o tome kako etničke skupine imaju "pravo suvereniteta" te me pitao: "Je li pravo na obranu i slobodu obveza i pravo suverenog naroda?". Nije mu para izlazila iz ušiju, ali osjećalo se kao da je tako.

Sudac Antonetti je intervenirao:

- Gospodine Praljak, možete li, molim Vas, postavljati pitanja na koja svjedok može odgovoriti? - i tom stilu smo neko vrijeme razgovarali.

Praljak je fokusirao svoj pogled na mene i upitao:

- Jeste li istraživački novinar ili politički novinar?

Rekao sam mu da tijekom izvještavanja iz rata "morate, smatram, znati barem malo o političkoj situaciji".

Vrtjeli smo u krug cijelo vrijeme.

- Gospodine Praljak, suci s moje lijeve i desne strane... smatraju da postavljate pitanja koja nisu direktni vezana uz stvari koje ovdje nastojimo ustanoviti.

Nakon što je optuženi neko vrijeme pričao o drugom logoru, Gabeli, vrijeme je istekli i Praljak je inzistirao da "iako sam imao puno više pitanja za vas, zaustavit ću se ovdje. Hvala Vam što ste odgovorili na pitanja". U zapisu suda stoji da je svjedok rekao: "Hvala Vam, generale". I to je bilo to.

Praljak je napravio šou u sudnici, ali nisam bio siguran što je postigao, osim toga što sam se držao svoje priče protiv ratnog zločinca koji je imao svoju priču za ispričati. Njegova predstava u srijedu bila je odlučnija, ali nipošto izvan njegove uloge - zaključio je Vulliamy.

Isti novinar je prošli tjedan napisao i komentar povodom presude Ratku Mladiću u kojem je zaključio da ta presuda nije napravila ništa za budućnost BiH. Njegov komentar o presudi Mladiću, kojeg smatra arhetipom ratnog zločinca, možete na engleskom jeziku pročitati ovdje.
prljavi Hare

#60170 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by prljavi Hare »

UPRKOS TVRDNJAMA
SIPA nema informaciju da u BiH postoji tajni vojni sistem kojim upravlja Izetbegović :?

Kako ba nema?Pa svi iz lidera regiona i šumske su pisali o tome,zna se i tačan broj maloljetnih Bakirovih fanatika!? :lol: :lol: :lol:

Hajd' vi to malo bolje pretresite,Airsoft klubovi,džemati,paradžemati,Bakirovu vikendicu,Sebijinu kancelariju... :mrgreen:
arzuhal

#60171 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by arzuhal »

oplakah stranicu...
daddy-kool

#60172 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by daddy-kool »

prljavi Hare wrote:
UPRKOS TVRDNJAMA
SIPA nema informaciju da u BiH postoji tajni vojni sistem kojim upravlja Izetbegović :?

Kako ba nema?Pa svi iz lidera regiona i šumske su pisali o tome,zna se i tačan broj maloljetnih Bakirovih fanatika!? :lol: :lol: :lol:

Hajd' vi to malo bolje pretresite,Airsoft klubovi,džemati,paradžemati,Bakirovu vikendicu,Sebijinu kancelariju... :mrgreen:
Nije ni čudo kolega, prvo pogledati koji se izdajnik nalazi na čelu ministarstva sigurnosti i Sipe.
Drugo, kako locirati taj vojni sistem kada je on supertajni, pa samo vrhunski novinari istraživači iz lidera regiona imaju podatke o njemu.

Uspjeh bi bio zagarantovan jedino da su taj zadatak povjerili moćnom i motivisanom MUP-u šumske, ili da su barem uključili Dževada u istragu. Ma, našli bi oni i ono što nisu tražili. :-) :D
prljavi Hare

#60173 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by prljavi Hare »

Tako je!Sve nadležnosti treba prenijeti na Dževada jer za ovakve zadatke trebaju školovani ljudi koji će se uhvatiti u koštac sa Bakirovim
fanaticima,a od Dževada boljeg nema!Level ekspert!!! :-D
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#60174 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by japin_mutapi »

Živio Predsjednik Dodik.
Maraschino

#60175 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Maraschino »

japin_mutapi wrote:Živio Predsjednik Dodik.
Sloboda narodu.
Locked