Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
emko1234 wrote: ↑21/05/2024 12:33
E zamisli koliko su sad karina mazda i ford kad ih takva škoda uzme na šake. Octavija koja je gabaritima bliža toj klasi bi ih samljela.
Znam šta ćete reći, ford i mazda se bolje voze.
Obzirom da ljudi koji imaju preferencije prema dinamičnijoj vožnji ne razmatraju ni jedno od ta tri auta s ovim motorima, taj vam argument pada u vodu. Samo da vas preduhitrim.
I boli me K za škodu, samo je malo iritantno što forumske Artyon Senne seru po autu koji nije namjenjeno za nešto isto ko da svaki vikend kružite Nurburgringom u najamanju ruku s Porše GT3-icom.
Eto sreća pa švapski auto tabloidi nisu nimalo pristrasni pri ocjenama Kada je Fiat Nuova Bravo uzeo Golfa 5 na testu od 100K tražili su svaki mogući izgovor da ga diskredituju i omalovaže, tipa ima male pretince u vratima ili loša plastika u kokpitu
Niko ovdje ne priča o divljanju na stazi, ali da mi se auto ponaša ko konjska taljiga u oštrijem zavoju pri brzini od 40 na sat je stvarno Rastegli karoseriju ko Kemiš dugmetaru, pa se uvija po širini i dužini pri najmanjem skretanju...Taj troklipac pri brzini većoj od 80 na sat kreće praviti vibracije i buku da imaš osjećaj kao da si u T-34 u bitci na Kursku!
Onaj kome je ova škatula boljih voznih karakteristika od jedne Mazde 3 ili sere ko foka ili se vozio do sad u autobusu/tramvaju/na biciklu/Fiatu 126p...Ja sam oba modela vozio na testu, ganjc nova ispod čekića!
emko1234 wrote: ↑21/05/2024 12:33
E zamisli koliko su sad karina mazda i ford kad ih takva škoda uzme na šake. Octavija koja je gabaritima bliža toj klasi bi ih samljela.
Znam šta ćete reći, ford i mazda se bolje voze.
Obzirom da ljudi koji imaju preferencije prema dinamičnijoj vožnji ne razmatraju ni jedno od ta tri auta s ovim motorima, taj vam argument pada u vodu. Samo da vas preduhitrim.
I boli me K za škodu, samo je malo iritantno što forumske Artyon Senne seru po autu koji nije namjenjeno za nešto isto ko da svaki vikend kružite Nurburgringom u najamanju ruku s Porše GT3-icom.
Eto sreća pa švapski auto tabloidi nisu nimalo pristrasni pri ocjenama Kada je Fiat Nuova Bravo uzeo Golfa 5 na testu od 100K tražili su svaki mogući izgovor da ga diskredituju i omalovaže, tipa ima male pretince u vratima ili loša plastika u kokpitu
Niko ovdje ne priča o divljanju na stazi, ali da mi se auto ponaša ko konjska taljiga u oštrijem zavoju pri brzini od 40 na sat je stvarno Rastegli karoseriju ko Kemiš dugmetaru, pa se uvija po širini i dužini pri najmanjem skretanju...Taj troklipac pri brzini većoj od 80 na sat kreće praviti vibracije i buku da imaš osjećaj kao da si u T-34 u bitci na Kursku!
Onaj kome je ova škatula boljih voznih karakteristika od jedne Mazde 3 ili sere ko foka ili se vozio do sad u autobusu/tramvaju/na biciklu/Fiatu 126p...Ja sam oba modela vozio na testu, ganjc nova ispod čekića!
Prvo boldirano neću uopšte komentarisati.
Drugo boldirano - ko je rekao da je boljih voznih karakteristika?
Eto još jedan pristrasni članak o scali, samo ovaj put autor teksta se izjašnjava ko UK citizen. Vjerujem da mu je najbolji prijatelj neki švapski novinar koji ga je zamolio da napiše pristrasan članak jer se ova škoda zapravo na 40kmh izvrće u krivini na krov.
U UK su kupovali i hvalili Škodu još 80tih i 70tih jer je bila jako jeftina na njihovom tržištu za ono što je nudila, a svi znamo kakve su Škode tada bile...Britanci su jako kriminalni što se tiče auto industrije.
Lajavikrelac wrote: ↑22/05/2024 12:20
Pa kako je najbolji model na testu ako je vožnja u njemu ravna mazohizmu? Malo troši?
Prvo koliko sam vidio na testu nisu ocjenjivane samo vozne osobine, iako nigdje ne pročitah to o čemu ti pišeš. Dajem šansu da sam nešto previdio ali čisto sumnjam da bi takav automobil mogao biti na testu a kamoli pobjediti.
Drugo, isključi subjektivne dojmove. Ispada ko da branim škodu. Uopšte ne branim niti kudim ikoga. Imao sam prilike voziti i superba i octaviu i kodiaka i fabiu. Ni po čemu posebna auta, ali daleko od toga da su loša. Scalu nisam vozio ali nije mi bilo mrsko da pročitam par članaka renomiranih svjetskih medija koji se bave ovom tematikom.
Nigdje nisam našao lošu ocjenu. Valjda ih je Skoda sviju potplatila, šta znam.
Eto još jedan pristrasni članak o scali, samo ovaj put autor teksta se izjašnjava ko UK citizen. Vjerujem da mu je najbolji prijatelj neki švapski novinar koji ga je zamolio da napiše pristrasan članak jer se ova škoda zapravo na 40kmh izvrće u krivini na krov.
Lajavikrelac wrote: ↑22/05/2024 12:27
U UK su kupovali i hvalili Škodu još 80tih i 70tih jer je bila jako jeftina na njihovom tržištu za ono što je nudila, a svi znamo kakve su Škode tada bile...Britanci su jako kriminalni što se tiče auto industrije.
Tako je i danas.
Dobro, znači svabe su pristrasne a britanci nemaju pojma o autima. Ostaje da vjerujemo forumskim ekspertima od koji većina nije sjela u to auto?
Ovo nije test nego promo clanak
U pravu si, sad vidim dole da je u potpisu #skoda.
Vidi ovako, Dacia Logan je takođe škatula, ali za tu cijenu prilično nudi. To se i ja slažem, ali to ne mijenja činjenicu da je to jeftin model sa brojnim manjkavostima. Ta Škoda je identična priča, samo kod nas nije uopšte jeftina.
Meni je i predzadnja Toyota Yaris škatula koju nikad ne bi kupio, jer je udobna ko traktorska prikolica - nakon 100 kikometara vožnje izađeš ko isprebijan! Sjedišta tvrda ko drvena slavska klupa bez naslonjača. Ali to i dalje ne mijenja činjenicu da je izuzetno kvalitetno, rentabilno i pouzdano auto.
PS: Ne znam kako da ti objasnim, ali skoro svi auto mediji u UK su u njemačkom vlasništvu
Ovo nije test nego promo clanak
I sasvim slucajno i u ovoj marketinskoj bljuvotini poredjenje sa fordom i mazdom, ocito je neko iz marketinskog odjela zapikirao s kim ce "novinari" raditi "testove" i na koji nivo odvrnuti cijenu.
Lajavikrelac wrote: ↑22/05/2024 12:34
Vidi ovako, Dacia Logan je takođe škatula, ali za tu cijenu prilično nudi. To se i ja slažem, ali to ne mijenja činjenicu da je to jeftin model sa brojnim manjkavostima. Ta Škoda je identična priča, samo kod nas nije uopšte jeftina.
Meni je i predzadnja Toyota Yaris škatula koju nikad ne bi kupio, jer je udobna ko traktorska prikolica - nakon 100 kikometara vožnje izađeš ko isprebijan! Sjedišta tvrda ko drvena slavska klupa bez naslonjača. Ali to i dalje ne mijenja činjenicu da je izuzetno kvalitetno, rentabilno i pouzdano auto.
PS: Ne znam kako da ti objasnim, ali skoro svi auto mediji u UK su u njemačkom vlasništvu
I carwow? Ja ne mogu da vjerujem koliko daleko vi idete da biste dokazali nešto što ima smisla samo vama. Znači teorija zavjere? Auto se fakat prevrće na 40km/h na sat u ošrijoj krivini kako si napisao par postova iznad samo njemački medijski moguli koji su vlasnici UK medija koriste svoj svjetski uticaj kako bi to ostala strogo čuvana tajna?
Napisao si da joj motor od 3 klipa pravi vibracije na preko 80km/h. Obzirom da si upoznat s tim svim činjenicama, pretpostavka je ili da imaš auto ili da si se baš navozao tog auta jel de?
Evo da ti ja kažem. Škoda fabia 1.2htp iz 2004.godine koju još uvijek imamo na parkingu firme ni nakon 20 godina ne pravi vibracije poslije 80km/h.
Po tvom mišljenju škoda scala = dacia sandero ili logan ili koja je već klasa?
I sasvim slucajno i u ovoj marketinskoj bljuvotini poredjenje sa fordom i mazdom, ocito je neko iz marketinskog odjela zapikirao s kim ce "novinari" raditi "testove" i na koji nivo odvrnuti cijenu.
Još jedna teorija zavjere. Autozeitung ko magazin postoji duplo duže od BiH kao samostalne i neovisne države. Ali sigurno je tako kako si napisao. Neko iz marketing odjela nazove nekoga iz uredništva magazina i kaže mora ta škoda pobjediti. Ne zanima nas kako, presadite joj bmw mašinu
I tako nazovu svaki magazin koji je skali dao dobre ocjene. Hmm, kako se toga prije ne sjetih?! Povlačim sve što sam rekao. Ovaj test i svaki drugi test na webu je pristrasan. I sad odoh zapaliti sve škode koje imamo u firmi. Kako smo prevareni, sram bilo masone i cioniste
Lajavikrelac wrote: ↑22/05/2024 12:27