Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
-
drklosar2
#60101 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Telemach
Da li vam radi app Unifon nemogu da pozivam sa njega ni da primam pozive a stoji da sam skopcan na server
Lp
Da li vam radi app Unifon nemogu da pozivam sa njega ni da primam pozive a stoji da sam skopcan na server
Lp
- van Basten
#60102 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
D3 daljinski mi je i def crkao... Radi li sutra ijedan telemahov centar gdje bih gq mogao zamijeniti za novi ili moram cekati ponedjeljak?
- oldtajmer
#60103 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
bas i ja htjedoh da pitam,cudno mi da nema na eon-utnt-tunja wrote:Je li se planira rtrs plus uvrstiti u programsku shemu na eon?
- crnivrag
#60104 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Radi sutra korisnički centar u Sarajevo City Centru na adresi Vrbanja 1.van Basten wrote:D3 daljinski mi je i def crkao... Radi li sutra ijedan telemahov centar gdje bih gq mogao zamijeniti za novi ili moram cekati ponedjeljak?
-
vanjki
#60105 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hayat HD i Face TV kod mene vecras stalno kockice izlaze. Ima li kod vas problema?
- avaks
#60106 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako je istina onda ima nade jošElRe wrote:Telemach u BiH čeka licencu za 4G mrezu. Koristenje 2G/3G ce dogovoriti sa nekim od postojecih operatora (m:tel).
Napraviće dar mar na mobilnoj kao što su i sa televizijom i internetom
- crnivrag
#60107 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Meni nije radilo početkom decembra, a onda su mi rekli da su prešli na nove nomadske brojeve, te su mi ručno aktivirani nomadski broj koji počinje numeracijom 070/60x-xxx.drklosar2 wrote: Da li vam radi app Unifon nemogu da pozivam sa njega ni da primam pozive a stoji da sam skopcan na server
Mislim da je potrebno da ih kontaktiraš i da ti isto to urade, jer ja od tada nemam problema sa Unifon uslugom, odnosno kada zovem putem Unifon aplikacije onda se ljudima prikazuje taj 070 broj, kada mene zovu na kućni 033, onda mi zvoni i kućni i Unifon, a kada me zovu na 070 broj, zvoni mi samo Unifon aplikacija.
- van Basten
#60108 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
E super, hvala ticrnivrag wrote:Radi sutra korisnički centar u Sarajevo City Centru na adresi Vrbanja 1.van Basten wrote:D3 daljinski mi je i def crkao... Radi li sutra ijedan telemahov centar gdje bih gq mogao zamijeniti za novi ili moram cekati ponedjeljak?
- crnivrag
#60109 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Evo i kod mene isti problem, ali samo na jednom od tri resivera, i sinoć je bio problem sa Hayatom HD na istom tom resiveru, ali se problem otklonio sam od sebe.vanjki wrote:Hayat HD i Face TV kod mene vecras stalno kockice izlaze. Ima li kod vas problema?
Inače mi je tad pokazivalo da je jako slab signal, ali ne na čitavoj frekvenciji, nego samo na mjestu kanala Hayat HD, i onda je ponovo sam od sebe signal skočio na jačinu od 2 dB i na kvaltetu od 75%.
Edit: Sad mi evo Hayat HD kocka na sva tri resivera, dakle očito je neki globalni problem u pitanju, jer mi je jačina i kvaliteta signala na prilično visokom nivou.
- chakany
#60110 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
HAYAT HD i FACE HD već nekoliko mjeseci kod mene imaju problem sa pikselizacijom.
Evo večeras i RTRS plus počeo sa pikselizacijom također.
-
kakavdanakneiskustvu
#60111 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
rtrs plus jos nema na eon?
-
vanjki
#60112 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
chakany wrote:HAYAT HD i FACE HD već nekoliko mjeseci kod mene imaju problem sa pikselizacijom.
Neka se javi nekod od nadlezni i rjesi ovo!
- crnivrag
#60113 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Problem prijavljen korisničkom centru, i informacija je prosljeđena nadležnoj službi, tako da će upravo da se "bace" na otklanjanje problema sa pikselizacijom slike na ove 3 kanala.chakany wrote:HAYAT HD i FACE HD već nekoliko mjeseci kod mene imaju problem sa pikselizacijom.
Problem je globalne prirode.
- Maharadza
#60114 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
+1 za pixelizaciju na rtrs+ a slika je i generalno stvarno očajna.chakany wrote:HAYAT HD i FACE HD već nekoliko mjeseci kod mene imaju problem sa pikselizacijom.
- chakany
#60115 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Primjetio sam da HAYAT HD ima problema s pikselizacijom u večernjim satima.I to oko 23h kada ide emisija Pregled dana radnim danima, kao i vikendom od 20h pa sve do ponoći.Tokom dana uopće nema problema s pikselizacijom.
Drugo, FACE HD konstantno ima problem s pikselizacijom.
Treće, RTRS plus kao da preuzimaju sa nekog lošeg internet stream-a, jer je slika užasno loše kvalitete i evo večeras je prisutna pikselizacija.
Treće, RTRS plus kao da preuzimaju sa nekog lošeg internet stream-a, jer je slika užasno loše kvalitete i evo večeras je prisutna pikselizacija.
- crnivrag
#60116 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Primjećivao sam da duže vrijeme povremeno trza Face TV HD, a inače i sinoć je povremeno trzao Hayat HD i RTRS Plus.chakany wrote:Primjetio sam da HAYAT HD ima problema s pikselizacijom u večernjim satima.I to oko 23h kada ide emisija Pregled dana radnim danima, kao i vikendom od 20h pa sve do ponoći.Tokom dana uopće nema problema s pikselizacijom.
Što se tiče kvalitete slike na kanalu RTRS Plus, moguće je da ga uzimaju sa nekog drugog izvora, nego što je bio kada je prvobitno pušten u ponudu.
Onaj prvi izvor je išao direktno sa satelita, ali je isto tako i išlo zatamnjenje koje RTRS vrši na ovom kanalu za vrijeme rukometnih utakmica.
-
rimle
#60117 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Šta je problem sa slikom na RTRS Plus... negledljivo postaje ... mislio sam da je do mene al vidim još ljudi se žali...
- chakany
#60118 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kad pogledaš RTRS i RTRS plus ogromna je razlika u kvaliteti slike.crnivrag wrote:Primjećivao sam da duže vrijeme povremeno trza Face TV HD, a inače i sinoć je povremeno trzao Hayat HD i RTRS Plus.chakany wrote:Primjetio sam da HAYAT HD ima problema s pikselizacijom u večernjim satima.I to oko 23h kada ide emisija Pregled dana radnim danima, kao i vikendom od 20h pa sve do ponoći.Tokom dana uopće nema problema s pikselizacijom.
Što se tiče kvalitete slike na kanalu RTRS Plus, moguće je da ga uzimaju sa nekog drugog izvora, nego što je bio kada je prvobitno pušten u ponudu.
Onaj prvi izvor je išao direktno sa satelita, ali je isto tako i išlo zatamnjenje koje RTRS vrši na ovom kanalu za vrijeme rukometnih utakmica.
Isto tako je problem i sa RTL Livingom u odnosu na RTL, RTL 2 HR, RTL Kockica.Tri kanala RTLa imaju odličnu sliku, ali RTL Living znatno lošiju.
- fusion_ba
#60119 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
To je do izvora signala. U "originalu" RTRS i RTRS+ imaju isti kvalitet slike. Ko zna odakle Telemach dobija signal.
- Telemach
#60120 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Proslijeđeno nadležnim kolegama na provjeru.vanjki wrote:chakany wrote:HAYAT HD i FACE HD već nekoliko mjeseci kod mene imaju problem sa pikselizacijom.
Neka se javi nekod od nadlezni i rjesi ovo!
- cincilator2012
#60121 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nije problem sto je meni zatamnilo a njemu nije, nego je problem sto placamo istu cijenu (a "on" gleda prenos, a "ja" gledam zabranu).
Upravo toga se i bojim, jer je Nova TV odlučio da zabrani reemitiranje svog kanala na području BiH iz razloga što određeni operateri nisu poštovali njihove zahtjeve za zatamnjivanjem određenih sadržaja domaće i strane produkcije.[/quote]
Sami su krivi što ih ne poštuju. Ispoštuj sve kako je napisano u ugovoru i neće biti problema. Ova podjela na regije gdje se može i ne može gledati je sve samo ne fer.[/quote]
I tu dolazimo do najvećeg problema u cijeloj ovoj priči. Nije problem što je meni zatamnilo, već što nije i njemu. Ne kažem da je ovakva Telemachova praksa fer i korektna, ali većina ljudi se žali upravo zato što neko nešto ima, a ne zato što neko nešto nema.[/quote]
Upravo toga se i bojim, jer je Nova TV odlučio da zabrani reemitiranje svog kanala na području BiH iz razloga što određeni operateri nisu poštovali njihove zahtjeve za zatamnjivanjem određenih sadržaja domaće i strane produkcije.[/quote]
Sami su krivi što ih ne poštuju. Ispoštuj sve kako je napisano u ugovoru i neće biti problema. Ova podjela na regije gdje se može i ne može gledati je sve samo ne fer.[/quote]
I tu dolazimo do najvećeg problema u cijeloj ovoj priči. Nije problem što je meni zatamnilo, već što nije i njemu. Ne kažem da je ovakva Telemachova praksa fer i korektna, ali većina ljudi se žali upravo zato što neko nešto ima, a ne zato što neko nešto nema.[/quote]
-
dzenanalic22
#60122 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sada je sve u redu, hvala vamTelemach wrote:@dzenanalic22,dzenanalic22 wrote:Zašto nikako se ne mogu prijaviti na Unifon? Samo izbaci "Telefon se trenutno ne može povezati na server", probao sam sto puta brisati podatke i cache ali neće?
Da li je usluga sada uredna? Ukoliko nije, dostavite nam podatke u pp ili pozovite Kontakt centar.
-
Adrian1946
#60123 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
da li stvarno to smatras?ElRe wrote:Telemach u BiH čeka licencu za 4G mrezu. Koristenje 2G/3G ce dogovoriti sa nekim od postojecih operatora (m:tel).
-
Adrian1946
#60124 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja sam problem sa RTRS PLUS rijesio tako kada sam dvaput kao azurirao softver i tako je rješen posao. Probajte i vi.
- odmor
#60125 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Adrian1946 wrote:da li stvarno to smatras?ElRe wrote:Telemach u BiH čeka licencu za 4G mrezu. Koristenje 2G/3G ce dogovoriti sa nekim od postojecih operatora (m:tel).
Je li to koristis translate?Adrian1946 wrote:Ja sam problem sa RTRS PLUS rijesio tako kada sam dvaput kao azurirao softver i tako je rješen posao. Probajte i vi.