IRAN
-
JovicSA
#60077 Re: IRAN
Prijavio sam ti post, ja tebi nisam spominjao porodicu ni roditelje niti bih koristio vulgarnosti ali eto vidimo tvoj nivo i sa koje mentalne pozicije i podkapaciranosti nastupaš.geoxx wrote: ↑10/03/2026 22:32Odjebi sa tom pricom o mrznji retardu bezobrazni. Caci se obracaj tako. Da izvine ovaj puk.JovicSA wrote: ↑10/03/2026 22:30Ništa oni nisu aktivno podržali već su prodali dronove isto kao što mi ili Srbija prodaje municiju i granate i čitava Evropa i Amerika Ukrajini. Tako je i Iran prodao dronove ali vaša mržnja prema muslimanima vas navodi na tu priču da je iran, ma čuj molim te, podržao napad na Ukrajinu. Šta Iran ima sa tim? Nit luk jeli nit luk mirisali, prodali svoje dronove kao što su svi drugi prodavali ali eto Iran je kriv i za rat u Ukrajini. De ne pričaj cionističko-pedofilske bajke.geoxx wrote: ↑10/03/2026 22:17 Ko vi? Kakva islamofobija jbt? O cemu ti…
Pitanje je jednostavno, zasto nisi ravnodusan prema Iranu jer su oni AKTIVNO podrzali nicim izazvanu rusku agresiju (prvo je to bilo), a jesi prema Ukrajini jer su oni PASIVNO podrzali nicim agresiju na Iran (to je bilo poslije)?
Odgovori, nemoj mi te islamofobije i gluposti kad ja ovdje nikakve cioniste ne podrzavam.
Odgovori.
Jedina “logika” u ovom gore je vjera, otud i ono sto sam napisao.
Sta onda Ukrajina ima sa Iranom pa ti smeta, ako cemo tako?
-
Škobo Habu
#60078 Re: IRAN
I Iran, i Ukrajina su dvije suverene države koje su se našle pod otvorenom agresijom.geoxx wrote: ↑10/03/2026 22:11
Pa vi ste ravnodusni iz vjerskih razloga. Nema tu dubljih i logicnih razloga. Sto niste ravnodusni prema Iranu zbog Ukrajine i Rusije? To je bilo prvo. Uz to, Ukrajina nicim nije napala Iran nit je slala oruzje za napad. Ukrajina je licemjerna, a Iran nije. Haj bogati.
To je ona najvažnija činjenica kada je riječ o prirodi sukoba.
I u Ukrajini, baš kao i u Iranu, vlast se na sve moguće načine obračunava sa neistomišljenicima, kako IRG u Iranu provodi represiju nad neistomišljenicima, tako i Zelenski ima svoje "fedaine" koji presreću potencijalne kandidate za mobilizaciju, upadajući im u kuće, izvlačeći ih iz auta, otimajući ih na ulici. I sve je to dokumentovano.
Suštinski problem vas "humanista" glede Irana jesu, i uvjek su bili, tzv. dupli standardi. Morate da shvatite da jedna dominantna civilizacija, a to je zapadnjačka, klizi ka vlastitom ambisu, i ne zbog Irana, Afganistana ili Sjeverne Koreje, već moralnih postulata i principa koje je gradila stoljećima, e da bih ih sama od sebe napustila. Ta "humanistička načela" je izdao Trump i njegova administracija, skupa sa velikim brojem američkih građana koji su glasali za njega. Zbog tog "privida demokratičnosti" sad bi mi svi trebali biti uz evangeliste i cioniste, bez obzira što je jasno da je demokratija samo paravan za planiranu klaonicu određenih mastermindova. Ne znam koji je razlog da se stane uz bok jednoj takvoj kolektivnoj hipokriziji, koja pokazuje masovne elemente ludila?
Gledam gomilu snimaka gdje cionistički fanatici traže pomoć ili jadikuju zbog uništenih automobila, kuća ili zgrada, jer im je država Izrael utuvila u glavu da su "izabrani", da su "dominantni", odnosno da su samo oni sposobni da kažnjavaju destruktivnim silama. Biti uz takve nije stvar "humanizma", već fundamentalističke predođbe o svijetu u kom postoji samo dualizam Dobra i Zla.
Po toj cionističko-evangelističkoj agendi Iran je Zlo. Poslije Gaze, samo je jedno Zlo prisutno u svijetu, a to je planirani evangeslističko-cionistički preustroj svijeta u narednih nekoliko decenija. Iran mu stoji na putu.
Last edited by Škobo Habu on 10/03/2026 22:36, edited 1 time in total.
-
talijan97
#60079 Re: IRAN
Amerima je geopolitički bilo pametnije da su bili partneri sa Iranom nego ovom kolonijalnom sektom.
Zanimljivo:
1. Obezglavljivanje režima -> ništa
2. Uvući arape u rat -> ništa
3. Uvući kurde u rat -> ništa
4. Uvući azere u rat -> ništa
Zanimljivo:
1. Obezglavljivanje režima -> ništa
2. Uvući arape u rat -> ništa
3. Uvući kurde u rat -> ništa
4. Uvući azere u rat -> ništa
- JohnnyS
#60080 Re: IRAN
I što to Ukrajince boli briga, oni samo znaju da ih Rusi zasipaju iranskim dronovima? Vjerojatno bi Ukrajinci pomagali i da se napadne sjevernu Koreju. Ja u potpunosti razumijem ukrajinske postupke u ovoj agresiji na Iran.arman1 wrote: ↑10/03/2026 22:29Od posljedica blokade djeca u Iranu umiru decenijama jer ne mogu sve pribaviti, a ne mogu ni uvesti. DECENIJAMA. Avionski saobračaj im stagnira je su u blokadi pa ne mogu kupiti nove avione i dijelove za stare. Nemaju pristup softwareu na legalan način jer su pod blokadom. Ne mogu razvit bruku stvari je su pod jebenom blokadom. Zašto su pod blokadom?. Jer nisu više htjeli dopustiti da ih se pljačka. Bukvalno su primorani na ovaj savez. Kad su jednom u savezu bit će korektni prema saveznicima dok god se mogu imalo uzdati u njih. Jedina odbrana su im dronovi i rakete. I pored nafte jedini izvor prihoda.
-
sumirprimus
#60081 Re: IRAN
Prevod, novi val napada.ono nista bitno, kako rece neko ovde tarapana
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#60082 Re: IRAN
UZBUNA u EU. Izgleda da je naranđasta budala povukla dosta PVOa koji je štitio zemlje EU iz usa baza a da ih nije ni obavijsetio. EU avijacija je u banani. Imaju ptica da maltretiraju kakvu buraniju. U slučaju da Rusi krenu malo agresivnije EU se nama čime braniti. Večina onoga što sad Rusija baca je domaće proizvodnje. Očito su ubrzali proizvodnju. Ukrajini kasne isporuke PVOa, a Rusi udaraju nesmanjeno, čak malo i pojačavaju. Situacija u raju demokratije nije ružičasta.
-
JovicSA
#60083 Re: IRAN
Vrlo dobroŠkobo Habu wrote: ↑10/03/2026 22:34 I Iran, i Ukrajina su dvije suverene države koje su se našle pod otvorenom agresijom.
To je ona najvažnija činjenica kada je riječ o prirodi sukoba.
I u Ukrajini, baš kao i u Iranu, vlast se na sve moguće načine obračunava sa neistomišljenicima, kako IRG u Iranu provodi represiju nad neistomišljenicima, tako i Zelenski ima svoje "fedaine" koji presreću potencijalne kandidate za mobilizaciju, upadajući im u kuće, izvlačeći ih iz auta, otimajući ih na ulici. I sve je to dokumentovano.
Suštinski problem vas "humanista" glede Irana jesu, i uvjek su bili, tzv. dupli standardi. Morate da shvatite da jedna dominantna civilizacija, a to je zapadnjačka, klizi ka vlastitom ambisu, i ne zbog Irana, Afganistana ili Sjeverne Koreje, već moralnih postulata i principa koje je gradila stoljećima, e da bih ih sama od sebe napustila. Ta "humanistička načela" je izdao Trump i njegova administracija, skupa sa velikim brojem američkih građana koji su glasali za njega. Zbog tog "privida demokratičnosti" sad bi mi svi trebali biti uz evangeliste i cioniste, bez obzira što je jasno da je demokratija samo paravan za planiranu klaonicu određenih mastermindova. Ne znam koji je razlog da se stane uz bok jednoj takvoj kolektivnoj hipokriziji, koja pokazuje masovne elemente ludila?
Gledam gomilu snimaka gdje cionistički fanatici traže pomoć ili jadikuju zbog uništenih automobila, kuća ili zgrada, jer im je država Izrael utuvila u glavu da su "izabrani", da su "dominantni", odnosno da su samo oni sposobni da kažnjavaju destruktivnim silama. Biti uz takve nije stvar "humanizma", već fundamentalističke predođbe o svijetu u kom postoji samo dualizam Dobra i Zla.
Po toj cionističko-evangelističkoj agendi Iran je Zlo. Poslije Gaze, samo je jedno Zlo prisutno u svijetu, a to je planirani evangeslističko-cionistički preustroj svijeta u narednih nekoliko decenija. Iran mu stoji na putu.
- Rothmans
#60085 Re: IRAN
A sta su ove crvene oznake na mapi ?
-
swanfilter
#60086 Re: IRAN
Ja sam branio Siriju pod Assadom, kakva god pod njim bila. Od Libije do Assada, samo spirala destrukcije.sumirprimus wrote: ↑10/03/2026 22:02Ti si uvijek navijao za asada i ruse ne lazi. Budi bar jednom na ovom forumu iskren. Ono ne znam sto ti I odgovaram.
.
Branio sam Ukr dok po Ljubljani nisam svakodnevno viđao skupocjene limuzine i mudonje za volanom istih. I nije ih malo. Odnosno, sve vise i vise ih je.
Sta smo mi goli i bosi prosli od 92-95, Ukrajince samo sramota moze biti.
-
sumirprimus
#60087 Re: IRAN
Prijava zbog uvrede.ovo_malo_duse wrote: ↑10/03/2026 22:36Ko diro, ko ruzio naseg Cioslavena sto si umislio da je semit. Sto te dirnulo ovo oko usiju, mora da ste svi Cioslaveni klempavi.sumirprimus wrote: ↑10/03/2026 22:18Vidim.ovo_malo_duse wrote: ↑10/03/2026 22:10
Ahahah ubroja se Cio-strucnjak u Semite. Ima veze sa Semitima kao ja sa Kinezima. Gdjesi Semit nisam te prepoznao mozda si klempav kao i BiBi. Nije bolest sve sto boli…![]()
Gdje si (ovo je vjerovatno usljed emocija pa guta)
sta drugo do uvrede(klempav) ovde i pozeljno. I nekaznjeno.
Frustracija standard. Naravno stari antisemiti, nekaznjeno
na licnom nivou, nikada ne bih prijavljivao da mi je omoguceno da vratim istom mjerom. Dobro ne bi bilo bilo istom mjerom, bilo bi prekomjereno sto I nije toliko tesko s obzirom na obzir.
BTW bibi ce biti upisan zlatnim slovima u istoriji Izraela, s obzirom, na broj elmiinisanih neprijatelja drzave izrael. Lik ih je sve eliminisao. A sada ne sumnjam scile i haridbe.
- arman1
#60088 Re: IRAN
Iran
sending mass texts in Hebrew to Israel
numbers:
“The last US radar systems in the region have been destroyed. Your government leaders are lying to you. Leave the country. Missiles are on their way. No shelter can provide safety.
— Islamic Revolutionary Guard”
Truly, the world’s most moral army
“The last US radar systems in the region have been destroyed. Your government leaders are lying to you. Leave the country. Missiles are on their way. No shelter can provide safety.
-
Saul Alvarez
#60089 Re: IRAN
Bogami Izraelci na x psuju sve po spisku Klempavom.
Ovo sa hezbolahom ih je bas iznenadilo
- avetinja
#60090 Re: IRAN
Biće košer mesaarman1 wrote: ↑10/03/2026 22:42 Iransending mass texts in Hebrew to Israel
numbers:
- duminjo
#60091 Re: IRAN
Iranci, tacnije ovaj "rezim" je dao ili prodao rusima dronove iz razloga što zele imati saveznika.
Kada je Sadam napao Iran, citav svijet je Sadamu prodavao oruzje koje je pozelio a Iranu samo S. Koreja, Libija i mozda slucajno još neko, dok su Sadama gurali svi.
Iran tj ovaj "rezim" zna odlicno ko mu preko 40 godina diše za vratom i šta mu se sprema.
Ukrajina je "slucajni prolaznik" a Iran mora imati saveznika. U današnjem vaktu, kuces boljeg od Rusije, kada znaš ko te drzi na nišanu ovoliko godina.
Nema tu nikakve religije ili ljubavi. Cisto poso i potrebe a vjerovatno i nuzda.
Kada je Sadam napao Iran, citav svijet je Sadamu prodavao oruzje koje je pozelio a Iranu samo S. Koreja, Libija i mozda slucajno još neko, dok su Sadama gurali svi.
Iran tj ovaj "rezim" zna odlicno ko mu preko 40 godina diše za vratom i šta mu se sprema.
Ukrajina je "slucajni prolaznik" a Iran mora imati saveznika. U današnjem vaktu, kuces boljeg od Rusije, kada znaš ko te drzi na nišanu ovoliko godina.
Nema tu nikakve religije ili ljubavi. Cisto poso i potrebe a vjerovatno i nuzda.
- arman1
#60092 Re: IRAN
Sendvičara stavi na FOE. Naravno da sam za Assada, ruse i Irance i njihove saveznike u sukobu u Siriji. Bilo ko, ko je protiv cionistiškog šljama ima moju podršku. Nadam se da će cionisti osjetiti bar dio patnje koju su priuštili palestincima. Sve najgore njihovim fanovima.swanfilter wrote: ↑10/03/2026 22:41Ja sam branio Siriju pod Assadom, kakva god pod njim bila. Od Libije do Assada, samo spirala destrukcije.sumirprimus wrote: ↑10/03/2026 22:02Ti si uvijek navijao za asada i ruse ne lazi. Budi bar jednom na ovom forumu iskren. Ono ne znam sto ti I odgovaram.
.
Branio sam Ukr dok po Ljubljani nisam svakodnevno viđao skupocjene limuzine i mudonje za volanom istih. I nije ih malo. Odnosno, sve vise i vise ih je.
Sta smo mi goli i bosi prosli od 92-95, Ukrajince samo sramota moze biti.
-
sumirprimus
#60093 Re: IRAN
Lol I vi ovo hladno primite kao ozbilju?avetinja wrote: ↑10/03/2026 22:44Biće košer mesaarman1 wrote: ↑10/03/2026 22:42 Iransending mass texts in Hebrew to Israel
numbers:
Truly, the world’s most moral army![]()
Imali gdje ajatolaha?
-
nusmir
- moonco
- Grijem se na: Plin
- Horoskop: Vaga
#60095 Re: IRAN
Otvaraju put Ruskim Geranima-2 da fino mogu bubati rafinerije, hemijsku industriju u EU. Bukvalno od njih napravio gologuzane.arman1 wrote: ↑10/03/2026 22:37 UZBUNA u EU. Izgleda da je naranđasta budala povukla dosta PVOa koji je štitio zemlje EU iz usa baza a da ih nije ni obavijsetio. EU avijacija je u banani. Imaju ptica da maltretiraju kakvu buraniju. U slučaju da Rusi krenu malo agresivnije EU se nama čime braniti. Večina onoga što sad Rusija baca je domaće proizvodnje. Očito su ubrzali proizvodnju. Ukrajini kasne isporuke PVOa, a Rusi udaraju nesmanjeno, čak malo i pojačavaju. Situacija u raju demokratije nije ružičasta.
- Kinaski
#60097 Re: IRAN
Suma sumarum jedan apac da se smiris po mogućnosti na prazan želudac. Jebe Iran ne vadi, zutko bi dao sve da u ovo nikad nije usao. Kako sad izaci a da ne bude da je podvio rep haha
- B6Redhell
#60098 Re: IRAN
Pitanje za administrciju i moderatore. Zasto ja imam tarabu na ovom podforumu i zasto moji komentari moraju na provjeru i odobrenje. Kolicina mojih komentara je 0.001% na politika podforumu..
Cirkus jbte..
Cirkus jbte..
- moonco
- Grijem se na: Plin
- Horoskop: Vaga
#60099 Re: IRAN
Koliko Rusija trenutno proizvodi Geran (Shahed) dronova i koliko planira?
Procjene dolaze iz više izvora (ukrajinska obavještajna služba, zapadni analitičari itd.), ali okvirno se može dobiti slika o trenutnoj proizvodnji i planovima.
Trenutna proizvodnja (2025–2026)
• Oko 2.700 Shahed/Geran dronova mjesečno (procjene iz 2025)
• Do kraja 2025. proizvodnja je porasla na oko 3.000 mjesečno
• Neki izvori navode maksimalni kapacitet oko 170 dronova dnevno (~5.100 mjesečno)
Realna procjena za 2026:
Koliko ih Rusija koristi u napadima• 3.000 – 5.000 Shahed/Geran dronova mjesečno
• dodatnih ~2.500 "decoy" (simulacijskih) dronova koji služe za zasićenje PVO
Procjene govore da Rusija trenutno lansira približno:
Planovi za povećanje proizvodnje• 5.000 – 6.000 dronova mjesečno (uključujući decoy dronove)
Postoje planovi za značajno povećanje proizvodnje:
• Procjena: oko 79.000 Shahed-tip dronova godišnje
• To je približno 6.500 mjesečno
Neki vojni izvori tvrde da Rusija dugoročno želi kapacitet:
To bi značilo oko 30.000 mjesečno ako bi taj cilj bio dostignut.do 1.000 dronova dnevno
Gdje se proizvode
Glavni proizvodni centri:
• Alabuga (Tatarstan) – najveća fabrika Geran-2 dronova
• dodatne linije u Izhevsku i drugim pogonima
Procijenjena cijena
• oko 20.000 – 50.000 USD po dronu
Sažetak
Code: Select all
2024 → ~500–1.000 mjesečno 2025 → ~2.700 – 3.000 mjesečno 2026 → ~3.000 – 5.000 mjesečno Plan → do ~30.000 mjesečno
- arman1
#60100 Re: IRAN
New Delhi made it clear Russia is still its largest crude supplier, despite Western pressure and sanctions.
The bigger picture: major countries are starting to prioritize energy security over geopolitical pressure.
The big winner in all this?
Russia
The biggest loser?
Ukraine and US