Ima logikeprelivoda wrote:Evo da i ja nešto primjetim. Imam MojaTV full + Paket1. Imao sam brzinu interneta 50/2 cijelo vrijeme kako se pojavio Paket1. Sada mi je brzina smanjena na 30/2, i ako hoću veću brzinu, trebam je dodatno platiti. Nigdje logike![]()
![]()
![]()
![]()
BHTelecom All About
Moderator: Benq
-
amal1
#60076 Re: BHTelecom All About
-
rodjeni_95
#60077 Re: BHTelecom All About
Pozdrav svima.
Imam problem u vidu SIM kartice. Naime, nisam je koristio od prošle godine (kao ni dopunjavao) i sada kad sam se sjetio i odlučio da dopunim nisam mogao da provjerim stanje kad je kredit istekao. Pisalo je nešto kako nisam u mogućnosti da koristim onaj kod *100# jer mi je kartica u stanju deaktivacije. Čitao sam sve oko onih pravila sa papira, al' me zanima da li je kartica gotova zbog toga što piše, ili još ima nade da je spasim
A ako i jeste gotova, postoji li mogućnost da dobijem taj broj iznova?
Imam problem u vidu SIM kartice. Naime, nisam je koristio od prošle godine (kao ni dopunjavao) i sada kad sam se sjetio i odlučio da dopunim nisam mogao da provjerim stanje kad je kredit istekao. Pisalo je nešto kako nisam u mogućnosti da koristim onaj kod *100# jer mi je kartica u stanju deaktivacije. Čitao sam sve oko onih pravila sa papira, al' me zanima da li je kartica gotova zbog toga što piše, ili još ima nade da je spasim
-
allem_77
#60078 Re: BHTelecom All About
Od prošle godine je prošlo samo 9 dana? Možda nisi dobro pitanje postavio? Pokušajte nazvati taj broj.rodjeni_95 wrote:Pozdrav svima.
-
rodjeni_95
#60079 Re: BHTelecom All About
Ma negdje oko 4. ili 5. mjeseca 2018. je zadnji put dopunjavana. E sad, piše sa da nakon isteka imam 120 dana da dopunim kako ne bi izgubio broj. Onda 6 mjeseci da dam zahtjev za ponovnu aktivaciju ili se trajno ukida. "Sviđa" mi se taj broj pa mi krivo da ga izgubimallem_77 wrote:Od prošle godine je prošlo samo 9 dana? Možda nisi dobro pitanje postavio? Pokušajte nazvati taj broj.rodjeni_95 wrote:Pozdrav svima.
- oldtajmer
#60080 Re: BHTelecom All About
idemoooooo kamera tesanj
zeljno iscekujemo narednu
niko ne zna obradovati kao nas bhtelecom
zeljno iscekujemo narednu
niko ne zna obradovati kao nas bhtelecom
- PlusSA
#60081 Re: BHTelecom All About
Odlicno, jel ima snijega u Tešnju 
- oldtajmer
#60082 Re: BHTelecom All About
kako da nePlusSA wrote:Odlicno, jel ima snijega u Tešnju
kaze i cenicka uskoro na mojoj tv ide n1
- Cossack
- PlusSA
#60084 Re: BHTelecom All About
jel ima neko od dobitnika da ne radi u BHTelecomu?
Fatin muž garant na šalteru tamo telekoma
Fatin muž garant na šalteru tamo telekoma
-
Samso
#60085 Re: BHTelecom All About
Danas sam isao da platim svoje racune u telekom i govorim blagajniku imam da platim 2 elektronska racuna.
Kaze lik pa svrha elektronskih racuna je da ih placate preko elektronskog bankarstva.
Rekoh ja njemu ako vam je mrsko printati ja cu se fino vratiti na standardnu postu ne znam zasto ste nas navlacili na elektronske racune. Ne pada mi na pamet da uzmem elektronsko bankarstvo i placam elektronski pa da mi i banka uzme proviziju za to.
Kaze lik pa svrha elektronskih racuna je da ih placate preko elektronskog bankarstva.
Rekoh ja njemu ako vam je mrsko printati ja cu se fino vratiti na standardnu postu ne znam zasto ste nas navlacili na elektronske racune. Ne pada mi na pamet da uzmem elektronsko bankarstvo i placam elektronski pa da mi i banka uzme proviziju za to.
-
kakaljin
#60086 Re: BHTelecom All About
Ja vec godinama placam Internet bankarstvom bez provizije. A svrha elektronskog racuna je da ti ne dolazi u sanducic i da ga ti imas za elektronsko placanjem od kuce.Samso wrote:Danas sam isao da platim svoje racune u telekom i govorim blagajniku imam da platim 2 elektronska racuna.
A na salteru svakako ti ne treba racun vec trazis od njih da isprintaju i naplate ti. I ne trazis elektronski racun vec samo racun jer je to isto a elektronski se zove jer ti dolazi na mail
-
exwizzard
#60087 Re: BHTelecom All About
Dje pise da banka uzima proviziju?Samso wrote:Danas sam isao da platim svoje racune u telekom i govorim blagajniku imam da platim 2 elektronska racuna.
-
Samso
#60088 Re: BHTelecom All About
exwizzard wrote:Dje pise da banka uzima proviziju?Samso wrote:Danas sam isao da platim svoje racune u telekom i govorim blagajniku imam da platim 2 elektronska racuna.
Gdje pise da ne uzimaju?
Za svaki nalog banke uzimaju 0,40 KM -1.00KM zavisno od toga koja je banka u pitanju a da bi imao elektronsko bankarstvo mjesecno bi morao bezveze placati 6-9 KM
Ja sam samo i trazio da mi naplatikakaljin wrote:Ja vec godinama placam Internet bankarstvom bez provizije. A svrha elektronskog racuna je da ti ne dolazi u sanducic i da ga ti imas za elektronsko placanjem od kuce.Samso wrote:Danas sam isao da platim svoje racune u telekom i govorim blagajniku imam da platim 2 elektronska racuna.
A na salteru svakako ti ne treba racun vec trazis od njih da isprintaju i naplate ti. I ne trazis elektronski racun vec samo racun jer je to isto a elektronski se zove jer ti dolazi na mail
Pa eto njemu je ocito bilo mrsko da naplati vjerovatno sam ga prekinuo u surfanju po netu.
Trebali su ovdje staviti da moramo elektronski placati i da ne dolazimo na salter pa da ne aktiviram uslugu bezveze jer nemam elektronsko bankarstvo niti ga zelim imati jer mi ne treba.
https://www.bhtelecom.ba/vijest+M53c0255be9b.html
Btw sad sam svakako odjavio e racun pa nek sole pamet nekom drugom.
- Hyperthalamus
#60089 Re: BHTelecom All About
Imas uslugu mobilno placanje racuna preko raiffeisen, intesa i nlb banke... Placa se sms-om nema nikakve provizije, a moras samo imati otvoren racun u nekoj od tih banaka i naravno na tom racunu moras imati novca da podmiris racun bh telecom-a.
https://www.bhtelecom.ba/index.php?id=7231
-
Samso
#60090 Re: BHTelecom All About
Ja imam racun na unicreditu. Placam odrzavanje racuna 2 KM mjesecno. Mobilno bankarstvo naplacuju 6 KM mjesecno i ne isplati mi se to nikako zbog 2-3 mjesecne transakcije koje napravim.Hyperthalamus wrote:Imas uslugu mobilno placanje racuna preko raiffeisen, intesa i nlb banke... Placa se sms-om nema nikakve provizije, a moras samo imati otvoren racun u nekoj od tih banaka i naravno na tom racunu moras imati novca da podmiris racun bh telecom-a.
- Hyperthalamus
#60091 Re: BHTelecom All About
Za ovo ti ne treba ni mobilno ni internet bankarstvo. Ali eto, opet nemas srece jer ova usluga ne funkcionise preko unicredit banke (za sada).Samso wrote:Ja imam racun na unicreditu. Placam odrzavanje racuna 2 KM mjesecno. Mobilno bankarstvo naplacuju 6 KM mjesecno i ne isplati mi se to nikako zbog 2-3 mjesecne transakcije koje napravim.Hyperthalamus wrote:Imas uslugu mobilno placanje racuna preko raiffeisen, intesa i nlb banke... Placa se sms-om nema nikakve provizije, a moras samo imati otvoren racun u nekoj od tih banaka i naravno na tom racunu moras imati novca da podmiris racun bh telecom-a.
-
Samso
#60092 Re: BHTelecom All About
Mogucnost trajnog naloga sa svim vecim bankama bi bila najbolja opcija tj. da se automatski naplacuje iznos racuna sa transakcijskog racuna klijenta.Hyperthalamus wrote:Za ovo ti ne treba ni mobilno ni internet bankarstvo. Ali eto, opet nemas srece jer ova usluga ne funkcionise preko unicredit banke (za sada).Samso wrote:Ja imam racun na unicreditu. Placam odrzavanje racuna 2 KM mjesecno. Mobilno bankarstvo naplacuju 6 KM mjesecno i ne isplati mi se to nikako zbog 2-3 mjesecne transakcije koje napravim.Hyperthalamus wrote:Imas uslugu mobilno placanje racuna preko raiffeisen, intesa i nlb banke... Placa se sms-om nema nikakve provizije, a moras samo imati otvoren racun u nekoj od tih banaka i naravno na tom racunu moras imati novca da podmiris racun bh telecom-a.
-
ado_sar
#60093 Re: BHTelecom All About
Nema ni u sparkasse banci provizije za racune bh telecoma. Naravno, uplacujes na racun koji bh telecom ima u sparkassiHyperthalamus wrote:Imas uslugu mobilno placanje racuna preko raiffeisen, intesa i nlb banke... Placa se sms-om nema nikakve provizije, a moras samo imati otvoren racun u nekoj od tih banaka i naravno na tom racunu moras imati novca da podmiris racun bh telecom-a.
-
kakaljin
#60094 Re: BHTelecom All About
Ako se tebi ne isplati za 5.80 KM mjesecno, onda ti hodaj i sve racune placaj u poslovnicama firmi gdje dobijas racun. Sta je sa ostalim racunima koje placas, ne mozes imati samo 3 racuna da placas mjesecnoSamso wrote:Ja imam racun na unicreditu. Placam odrzavanje racuna 2 KM mjesecno. Mobilno bankarstvo naplacuju 6 KM mjesecno i ne isplati mi se to nikako zbog 2-3 mjesecne transakcije koje napravim.Hyperthalamus wrote:Imas uslugu mobilno placanje racuna preko raiffeisen, intesa i nlb banke... Placa se sms-om nema nikakve provizije, a moras samo imati otvoren racun u nekoj od tih banaka i naravno na tom racunu moras imati novca da podmiris racun bh telecom-a.
-
Samso
#60095 Re: BHTelecom All About
Kad te vec zanima..kakaljin wrote:Ako se tebi ne isplati za 5.80 KM mjesecno, onda ti hodaj i sve racune placaj u poslovnicama firmi gdje dobijas racun. Sta je sa ostalim racunima koje placas, ne mozes imati samo 3 racuna da placas mjesecnoSamso wrote:Ja imam racun na unicreditu. Placam odrzavanje racuna 2 KM mjesecno. Mobilno bankarstvo naplacuju 6 KM mjesecno i ne isplati mi se to nikako zbog 2-3 mjesecne transakcije koje napravim.Hyperthalamus wrote:Imas uslugu mobilno placanje racuna preko raiffeisen, intesa i nlb banke... Placa se sms-om nema nikakve provizije, a moras samo imati otvoren racun u nekoj od tih banaka i naravno na tom racunu moras imati novca da podmiris racun bh telecom-a.
Vodu i smece placam inkasantima kad mi donesu racun kuci.
Mob, net, tv i struju na salterima platim isti dan posto mi nije daleko jedno od drugog.
Necu bankama da dajem sto ne moram svakako svake godine izmisljaju nove troskove.
Last edited by Samso on 10/01/2019 20:28, edited 1 time in total.
-
kakaljin
#60096 Re: BHTelecom All About
Samo nastavi tako placati, svako ima pravo izbora.Samso wrote:Kad te vec zanima..kakaljin wrote:Ako se tebi ne isplati za 5.80 KM mjesecno, onda ti hodaj i sve racune placaj u poslovnicama firmi gdje dobijas racun. Sta je sa ostalim racunima koje placas, ne mozes imati samo 3 racuna da placas mjesecnoSamso wrote:
Ja imam racun na unicreditu. Placam odrzavanje racuna 2 KM mjesecno. Mobilno bankarstvo naplacuju 6 KM mjesecno i ne isplati mi se to nikako zbog 2-3 mjesecne transakcije koje napravim.
Vodu i smece placam inkasantima kad mi donesu racun kuci.
Mob, net, tv i struju na salterima platim isti dan posto mi nije daleko jedno od drugog.
-
Samso
#60097 Re: BHTelecom All About
Naravno
Nisam toliko bogat da bacam pare na provizije i ostale bankarske gluposti koje poskupljuju svako malo. Nakupi se toga na godisnjem nivou.
Nisam toliko bogat da bacam pare na provizije i ostale bankarske gluposti koje poskupljuju svako malo. Nakupi se toga na godisnjem nivou.
-
kakaljin
#60098 Re: BHTelecom All About
Tvoje pravo, ja elektronsko bankarstvo koristim i sve sto placam placam bez provizije, tako da ti ne stoji teza da ima provizija na elektronsko bankarstvo, ali provizija postoji kada odes na salter banke.Samso wrote:Naravno
-
jarobot
#60099 Re: BHTelecom All About
Baš ti hvala Šemso što si nas obavjestio kako plaćaš račune.Samso wrote:Naravno
-
Samso
#60100 Re: BHTelecom All About
Provizija ne postoji ako placas na Raiffeisen, Intesa, BBI i ostalim sa kojim BHT ima ugovor.kakaljin wrote:Tvoje pravo, ja elektronsko bankarstvo koristim i sve sto placam placam bez provizije, tako da ti ne stoji teza da ima provizija na elektronsko bankarstvo, ali provizija postoji kada odes na salter banke.Samso wrote:Naravno
Sa Unicredit bankom nemaju ugovor o placanju bez provizije. Naplacuju 40f po nalogu.