Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Lug

#60026 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Lug »

tandmand wrote: 21/11/2022 00:19
zabit_mehmedov wrote: 20/11/2022 23:20 ne bi trebo biti siguran u ishod, zadojeni narod bi mozda vecieski i bio za odvajanje potpuno, al hdz ne bi i pokrali bi taj referendum ko i izbore i rezultat bi bio ostajemo zajedno, da i dalje muzemo bosnjake
E taj, taj, za odvajanje potpuno, taj bi bio dobar. tj. pripajanje Republici Hrvatskoj, da nas više ne handri konstitutivnost. "Eto vam tamo ..."
Ali ne da ovamo ostane fildžan, već lavor. Neretva granica - u Mostaru Bulevar.
Nadam se da će Dinorad Noćaković postati radikalan, početi blokirati sve i svašta, te tražiti otcepljenje Zapadnohercegovačkog kantona, pola HNK i dio kantona 10.
A možda se i dogovore oko ovih granica, jer NIJE FER da jug Federacije sa preko 95% hrvatskog pučanstva trpi radikalizaciju, unitarizam, islamizam i korupciju bošnjačkih prvaka. Jbt. sve pokraše, poštenjacima iz HNSa samo mrvice sa stola.
vala bas!
Mislim da je doslo vrijeme da Bosnje trebaju traziti ocepljenje, mozda bi nam MZ i OHR onda ponudili i nesto drugo osim zakona o genocidu. A bilo bi interesantno ..
zabit_mehmedov

#60027 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by zabit_mehmedov »

jedva cekaju hrvati u hrvatskoj da im se pridruze ercegovci, da donesu frtalj kamenjara i da im se prispoje direktno na proracun i da muzu hrvatsku

nisam siguran kako bi prosao referendum neki u federaciji, al sam sto posto siguran da na referendumu u hrvatskoj ne bi ni 30posto glasalo da em neko pridruzi zapadnu hercegovinu i hercegovce, i ovako su pokrali i opustosili hrvatsku, amo ikad dodje do toga, pisi propalo

cim se ustabili federalna vlast i bude jasno da sda u tu nema povratka, osmorka treba dati doznanja ercegovcima da se ne kurche i fino, kulturno zauzeti stav da nema hljeba bez motike, i da na svako eventualno zatezanje hdz ovo, zategne i osmorka, ali ne ko sda i df supljom demagogijom, nego ekomskim mjerama i davanjem do znanja ko stvara vise a ko vise muze, za, pocetak krenuti od kladionica pa dokle dodjemo, samo je bitno posteno poceti i ne rastaljivati se sa hhz, sto im mora pripasti neka pripadne na upravljanje, al oni sektiri, preduzeca i ustanove koji pripadnu osmorki, tu da bude iz, aviona vidljiv napredak.
Spit_fire

#60028 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

sajber87 wrote: 20/11/2022 22:57
Spit_fire wrote: 20/11/2022 22:34

Evo nez fkt pitam iz znatizelje, imas li ti neku teoriju kuda sve ovo vodi? Mozda sam ja kratkovidan i pesimista?
Mislim da ce situacija oko dodika biti zanimljiva ali po meni ne smije mu se dati 4 u domu naroda. Hladne glave za nas je vazno da sda ode u opoziciju, mislim da je preduslov da nam zapad pomogne taj da sda bude u opoziciji a tamo treba da se oslobode kadrova i rukovodstva koje nas je dovelo tu gdje smo, a nakon 4 godine ako se reformisu ponude nesto novo, sa potpuno drugim ljudima. Nisi pesimista, ako nisi bot a vjerujem da nisi razumljivo je da se plasis, neko ce da izda izgubicemo drzavu, to je onaj osjecaj na prvu koji se javi kod vecine ljudi koji iskreno vole ovu zemlju a bombardovani su laznim informacijama . Ubijedjen sam da ce ova osmorka odraditi dobar posao ako dobije sansu. Sto se tice hdz a ovo sto cu reci mozda djeluje sada nevjerovatno ali to je moje misljenje, a to je da su oni najslabiji od svih i da u buducnosti nakon ovog izbornog ciklusa najlakse mogu da odu u opoziciju i to bas zbog smitovog nametanja . Ako uzmemo da tkz probosanske stranke uvijek imaju 5 u klubu hrvata a lako i 6 , od preostalih 18 opozicija hdz treba da dobije samo 5 ili 6 od 18 da bi lredlozili predsjednika fbih. Sada je hdz nedodirljiv i tu najvise krivim komsica jer je 90% hrvata ujedinio. Necu da ulazim u polemiku oko komsica ne sumnjam u njegov patriotizam ni najmanje ali rezultat njegovih kandidatura je nikad jaci hdz. Za drzavu bi najbolje bilo da dodik ne dobije 4 ponavljam to kao papagaj ne smijemo tu gresku napraviti ovaj put. :bih:
PS
Izbori su masovno pokradeni
Zanimljivo vidjenje, al meni iz ove perspektive nevjerovatno.
Uostalom kazes pomoce zapad..kako ce nam tacno pomoc? Zar nije lakse puc klempu separtistima nego pravit citavu igranku?

Onda vucic, plenkovic? Previse je ovdje faktora za tako prostu pricu poput tvoje, volio bi da si u pravu, al bez uvrede to po meni nema nikakvog smisla..
Prpa.ba

#60029 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Prpa.ba »

Teorije zavjere kako tzv. MZ pomaze probosanskoj opciji, a fasista iz OHr-a ode u Zagreb da dogovori izmjene izbornog zakona i ustava FBiH.

Jaran iz kabineta mu gazi djecu po Kovacicima, prehrabri prelideri ni da se oglase.

Sajber je predviđao i brutalan poraz SDA na izborima, a SDA sama uzela glasova kao skoro komplet Trojka. :lol:

Otprilike nivo preciznosti kao kod naseg zavrzlame.. :mrgreen:
Novak20

#60030 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Novak20 »

zabit_mehmedov wrote: 21/11/2022 00:38 jedva cekaju hrvati u hrvatskoj da im se pridruze ercegovci, da donesu frtalj kamenjara i da im se prispoje direktno na proracun i da muzu hrvatsku

nisam siguran kako bi prosao referendum neki u federaciji, al sam sto posto siguran da na referendumu u hrvatskoj ne bi ni 30posto glasalo da em neko pridruzi zapadnu hercegovinu i hercegovce, i ovako su pokrali i opustosili hrvatsku, amo ikad dodje do toga, pisi propalo

cim se ustabili federalna vlast i bude jasno da sda u tu nema povratka, osmorka treba dati doznanja ercegovcima da se ne kurche i fino, kulturno zauzeti stav da nema hljeba bez motike, i da na svako eventualno zatezanje hdz ovo, zategne i osmorka, ali ne ko sda i df supljom demagogijom, nego ekomskim mjerama i davanjem do znanja ko stvara vise a ko vise muze, za, pocetak krenuti od kladionica pa dokle dodjemo, samo je bitno posteno poceti i ne rastaljivati se sa hhz, sto im mora pripasti neka pripadne na upravljanje, al oni sektiri, preduzeca i ustanove koji pripadnu osmorki, tu da bude iz, aviona vidljiv napredak.
Hrvatske granice su granice EU tako da nitko od Hrvata ne misli da se dio BiH može pripojiti RH. Jednostavno nema teorijske šanse. Jedinu šansu, barem teorijsku ima kompletna BiH u EU.
Osim kladionica i želje za dodatnim oporezivanjem od strane političkog Sarajeva, b-hr. odnosi imaju većih problema.
Pitanje plinovoda iz RH koji bi pomogao razvoju Hercegovine n pr.
Login77777

#60031 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login77777 »

Prpa.ba wrote: 21/11/2022 07:34 Teorije zavjere kako tzv. MZ pomaze probosanskoj opciji, a fasista iz OHr-a ode u Zagreb da dogovori izmjene izbornog zakona i ustava FBiH.

Jaran iz kabineta mu gazi djecu po Kovacicima, prehrabri prelideri ni da se oglase.

Sajber je predviđao i brutalan poraz SDA na izborima, a SDA sama uzela glasova kao skoro komplet Trojka. :lol:

Dnevna doza jutarnje PRPAgande… :lol:
I to sve jer te trojka vidjela i dalje na temi tramvaja. A ti se vidio da liderises na vecem nivou kao D.K. :lol:
Prpa.ba

#60032 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Prpa.ba »

Postujem da je tvoj hljeb tezak za zaraditi, valja se truditi pisati malo na jeziku dijela bh katolika, malo na bosanskom, izmisljati stagod afirmativno o preliderima i sl. pa se trudim pronaci srednju liniju i odgovarati ti bez da te udostojim rasprave.. :mrgreen:

Treba pomoci ljudima zaraditi sendvic, a nisam ni ostar kao Fadil pa da mi je bitno jesi li prijavljen ili nisi.. :mrgreen:
Login77777

#60033 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login77777 »

Ne jedu se sendvici ovdje gdje sam ja. :thumbup:
Nije ovo kao kod vas u Mehmeda Spahe :bih:
tramvajtrojka

#60034 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by tramvajtrojka »

Login77777 wrote: 21/11/2022 09:04 Ne jedu se sendvici ovdje gdje sam ja. :thumbup:
pusti ga zamisli koji je jazuk odraditi transfer na stranu koja je ispusila vlast valja se sada cupati iz tog kanala :lol: :lol: :oops:

ono ups krivo patriotsko skretanje :mrgreen: :mrgreen:
Spit_fire

#60035 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

Prpa.ba wrote: 21/11/2022 07:34 Teorije zavjere kako tzv. MZ pomaze probosanskoj opciji, a fasista iz OHr-a ode u Zagreb da dogovori izmjene izbornog zakona i ustava FBiH.

Znas kako postujem svacije misljenje i zaista bi volio da mi neko kaze optimisticnu pognozu.

Medjutim ovdje imas stanje na terenu koje je takvo da crnje ne moze biti, a svi dogadjaji i narativ ukazuju na jos crnji scenario

Sa druge strane nemas doslovno nista da se uhvatis i da kazes "E ovo je radi toga i toga, Mz ce tako pomoc BiH"

Sve je palo u vodu....

-Prvo je pricano da IZ nije tako los, pa se pokazalo da ipak
jes
-Onda se pricalo da je to ustupak HDZu kako bi se relaksirali odnosi Hrvata i Bosnjaka, kad eo ti Covica bezobrazniji nego ikad
-Onda se pricalo da je to ustupak HDZu da se odmaknu od dodika, kade evo Covica i Dodika u jacem zagrljaju nego ikad
-Ondao kao satro haj da prvo rijesimo korpuciju, kad ono
najkoruptivniju strnaku HDZ ne smijes ni spomenut u kontrkstu kriminala. Dali im free jail kartu
-Vrhunac licemjerstva je podrska otvorenim ruskim igracima i ono sto mi je jedna od jacih stvari koju ljudi ovdje pricaju "Ovo je sve da se priblizimo EU, a EU cemo se priblizit dodatno produbljujuci etnicke podjele"

Sad vise nema nikakvih argumenta, ljudi ti samo govor "ma bice to sve uredu, a vama je samo krivo sto nema SDA"...bice dobro al u qrcu, sve ukazuje na jedno ti vjeruejs da ce bit drugo...pishaju po tebi i govore ti da pada kisa koja ce natopit usjeve koji ce pomoc razvoju ekonomije :-)

Ja bi volio da mi neko objasni i da kakav argument na osnovu cega grade optimizam

Doslovno svaki dan smo narativom sve blize sve crnjem scenariju...Evo npr Dino je prvo prico skinomo mafijaski sistem a HDZ nece u nama imat partnera kakva je bila SDA, od tada svaki dan eo ti ga sa necim novim al u smjeru loseg ...kazem fino po svemu sudeci iduci korak ce bit da je Mile dobar ustvari al
je neshvacen od ProBiH strane
Last edited by Spit_fire on 21/11/2022 09:28, edited 2 times in total.
Login77777

#60036 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login77777 »

tramvajtrojka wrote: 21/11/2022 09:18
Login77777 wrote: 21/11/2022 09:04 Ne jedu se sendvici ovdje gdje sam ja. :thumbup:
pusti ga zamisli koji je jazuk odraditi transfer na stranu koja je ispusila vlast valja se sada cupati iz tog kanala :lol: :lol: :oops:

ono ups krivo patriotsko skretanje :mrgreen: :mrgreen:
Taman je on na pravom mjestu. Sa svojom pricom odgovara upravo u ovu ekipu „gradjana“ predvodjenu Baketom, Zahom i Komsom… :lol:
Login77777

#60037 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login77777 »

@Spit_fire

HDZ ima vecinu u DN FBiH i bez Smitovi promjena. Znaci oni bi imali mogucnost blokade i po starom sistemu.
Spit_fire

#60038 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

Login77777 wrote: 21/11/2022 09:29 @Spit_fire

HDZ ima vecinu u DN FBiH i bez Smitovi promjena. Znaci oni bi imali mogucnost blokade i po starom sistemu.
Sto put ispricano, imao je vecinu al postojala je opcija da tu vecinu uzmes...sad je nema, zacementirani su
Login77777

#60039 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Login77777 »

Spit_fire wrote: 21/11/2022 09:31

Sto put ispricano, imao je vecinu al postojala je opcija da tu vecinu uzmes...sad je nema, zacementirani su
Kako je postojala? Pa evo uzmi ove rezultate sa ovi izbora i prenesi ih na stari IZ. Imas maksimalno 5 koji nisu HNS.
Imao si 2018 slucaj gdje su „drzavotvorci“ izabrali u DN FBiH lika iz HDZ umjesto covjeka iz SDP.
Spit_fire

#60040 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

Login77777 wrote: 21/11/2022 09:32

Kako je postojala? Pa evo uzmi ove rezultate sa ovi izbora i prenesi ih na stari IZ. Imas maksimalno 5 koji nisu HNS.
Ne kazem da bi to bilo ove izbore, ovaj zakon je unistio gradjansku opciju jer vise nijedna stranka koja se ne smatra nacionalnom nema nikakvu svrhu u kandidiranju hrvata...doslovno da lupam SDP stavi samo hrvate na svoje liste opet ne posotoji NI TEORETSKA sansa da ce imat vecinu u Hrvatskom DN

Al ajd a ne idemo u dubioze...sve i da jesi upravu koja je poenta legalizacije postojeceg loseg stanja i guranja istog u jos gore stanje...ili me mozda hoces ubjedit da su:

-Smit koji nosi ordenje koje imaju i ratni zlocnici, dolazi iz fasisticke stranke koja je usput sestrinska HDZu i hrvatska vlada koja je lobirala...da su oni nametnuli neki zakon koji je ustvari pozitivna promjena?

-Zakon koji je prekrsio nekoliko medjunarodnih zakona kao i zakone BiH?

Jel mi to hoces rec?

Pa ni sam Smit na sto pitanaja koja i ja ovdje pitam nije imao odgovora....
laik1981

#60041 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by laik1981 »

Kako god okrenete ta "osmorka" je puno istinitiji reprezent pro-bh strane od SDA.. Osmorka je upravo reprezent pluralizma i volje bosnjackog i gradjanskog izbornog tijela.. Ima malo i onih koji su desno i onih koji su u centru, ima i ljevicara, liberala itd.. SDA nije ogledalo Bosnjaka.. Osmorka, kakva god da je, jeste to ogledalo..
Spit_fire

#60042 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

laik1981 wrote: 21/11/2022 09:44 Kako god okrenete ta "osmorka" je puno istinitiji reprezent pro-bh strane od SDA.. Osmorka je upravo reprezent pluralizma i volje bosnjackog i gradjanskog izbornog tijela.. Ima malo i onih koji su desno i onih koji su u centru, ima i ljevicara, liberala itd.. SDA nije ogledalo Bosnjaka.. Osmorka, kakva god da je, jeste to ogledalo..
Ja se samo nadam da Dino nije ogledalo osmorke
Trappist

#60043 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Trappist »

laik1981 wrote: 21/11/2022 09:44 Kako god okrenete ta "osmorka" je puno istinitiji reprezent pro-bh strane od SDA.. Osmorka je upravo reprezent pluralizma i volje bosnjackog i gradjanskog izbornog tijela.. Ima malo i onih koji su desno i onih koji su u centru, ima i ljevicara, liberala itd.. SDA nije ogledalo Bosnjaka.. Osmorka, kakva god da je, jeste to ogledalo..
dok god je elzana piric dio te price, popišam se na tu pricu.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#60044 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mk ultra »

Spit_fire wrote: 21/11/2022 09:57
bolje šefik :thumbup:
skafiskafsnjak

#60045 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by skafiskafsnjak »

mk ultra wrote: 21/11/2022 10:03
Spit_fire wrote: 21/11/2022 09:57

Hahaahah pljuju na Dinu, a oni ga napravili. Sad ne valja jer ih je odjebao :run:
Spit_fire

#60046 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

skafiskafsnjak wrote: 21/11/2022 10:15
mk ultra wrote: 21/11/2022 10:03

Hahaahah pljuju na Dinu, a oni ga napravili. Sad ne valja jer ih je odjebao :run:
Nosis ljiljane na avataru a normala ti je sta Dino prica...nez sta bi ti reko iskreno, kontraariktoran si sam sebi
sajber87

#60047 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

Snsd hdz i sda su pokrali izbore i opet ce sda vjerovatno u opoziciju, ako to nije poraz za njih onda ne znam sta je. Plus odlaskom u opoziciju u kantonu sarajevo i na ovakvim pokradenim izborima izgubili su trecinu glasova. Slicno se ocekuje i na ostalim nivoima narocito ako se uvedu skeneri elektronika itd. Sda je uzela manje glasova od trojke i to iz pozicije vlasti
sajber87

#60048 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

Na svim buducim izborima ako recimo ostanu ove odluke smita hdz mora da uzme 70% hrvatskog birackog tijela inace lako moze biti poslan u opoziciju, a te brojke mogu napraviti samo ako se desi homogenizacija kao sto se desavala radi komsica. Veliki dio hrvata ne voli hdz i masta o opoziciji unutar hrvatskih redova.
Spit_fire

#60049 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Spit_fire »

sajber87 wrote: 21/11/2022 10:41

Na svim buducim izborima ako recimo ostanu ove odluke smita hdz mora da uzme 70% hrvatskog birackog tijela inace lako moze biti poslan u opoziciju, a te brojke mogu napraviti samo ako se desi homogenizacija kao sto se desavala radi komsica. Veliki dio hrvata ne voli hdz i masta o opoziciji unutar hrvatskih redova.
Navedi mi HDZ opoziciju? Stranke ciji je program kontra HdZ a da ciljaju na hrvatsko biracko tijelo? Ili mozda vjerujes u Dininu pricu da ce NiP osvajat mandate u ZHK

HDZu ne treva 70% treba mu da dobije dovoljan broj glasova u dva kantona
sajber87

#60050 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sajber87 »

Spit_fire wrote: 21/11/2022 10:46
sajber87 wrote: 21/11/2022 10:41
Navedi mi HDZ opoziciju? Stranke ciji je program kontra HdZ a da ciljaju na hrvatsko biracko tijelo?
Imas trenutno hdz1990 republikance nacelnika prozora i pomak iz kantona 10 trenutno ali u ovom trenu osim republikanaca ovi pobrojani ne mogu biti prava opozicija zbog navedene homogenizacije jer bi ih odmah proglasili izdajnicima ali vidjeces u buducnosti . Naravno uvijek se mogu pojaviti i nove stranke. Hdz bez 70% podrske hrvata lagano moze ispasti sto sad nije slucaj
Locked