Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Plunkett

#60026 Re: Liverpool FC

Post by Plunkett »

AmiĐa_Idriz wrote: 02/04/2022 22:03 Benfica izgubila sinoć kod Brage 3:2 iako su stigli 2:0. Nunez se oporavio. Vjerovatno buduća zvijezda europskog fudbala.
Generalno slabo guraju ove sezone u domacem prvenstvu, i mislim da tu ne bi trebalo biti problema nekih vecih.
no_sekirli wrote: 02/04/2022 21:56
Ako se egipatski superstar malo dohaviza i pocne razmisljati o igri umjesto o parama, imamo velike sanse.
Pa ono, mislim da ima dosta toga sto utice na njega u zadnje vrijeme, neuspjesi sa Egiptom, ugovor i imas to sto imas.
Valjda se dohaviza, jebiga u Liverpoolu je bilo i boljih igraca koji su ga napustali pa nije bio smak svijeta.
I ne shvatam ni tu politiku igraca i menadzera, jebote Liverpool i Klopp su te napravili igracem i to relativno kasno je dostigao taj neki svoj maksimum, i opet naglasavam iskljucivo zahvaljujuci Liveproolu i trenerima.
Da je ostao u Romi, bio bi i dalje trkaca kokos i vjerovatno bi mu to bio vrhunac karijere.
Za svaku sedmicu odugovlacenja jer je nezadovoljan ponudjenom platom ja bih mu svaku narednu ponudu smanjivao za 10k sedmicno, a na ljeto uvalio Newcastle-u.
Nista nije naucio od Coutinha ili Ginija.
drug_profi

#60027 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

On ima te svoje faze kad ga ne ide nikako nista, tj. on sam ne radi nista kkao treba. Pa danas prima laganu loptu tako sto je dodaje odbrambenom igracu u 1vs1 stuaciji.
Zabija se među trojicu konstatno, drzi loptu predugo, ukratko usere svaki napad u kojem ucestvuje.
Takav igrac ne moze trazi toliku platu. Da si jarane na svom peak nivou konstantno sa malo boljom ili losijom utakmicom, pa hajde.
Ali vec nekoliko utakmica nema impakta od tebe i ti bi da imas za to zauzimanje mjesta na terenu u tih par sedmica nekoliko miliona plate?

Uhavizat se dobro. Smanjiti glad, odjebat menadzera i izvinuti se ekipi.
BHF_Manijak

#60028 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Ma iskreno jebe mi se za Salaha i "hoce-nece" politiku, zao mi je kluba jer je ovaj upao u govna u kljucnim sedmicama kad se titula lomi. Sto se mene tice ne mora ni produzit, otisli su Torres, Suarez, Coutinho, pa se nastavilo sa zivotom.
Opet kazem sranje je jer je ovaj upao u uzasnu formu pred Etihad, ali to je Salah. Sam upadne u to i samo se sam moze izvuci. Nadam se da ce Etihad biti upravo ta utakmica gdje ce se dohavizati, ali da Bog da...

Iskreno prodao bih ga na ljeto, ako bi ga kakva babaroga zamijenila, ali sumnjam.
no_sekirli

#60029 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

Drag je on meni, i svi dobro znamo koliko nam je donio dobrih trenutaka. Ali i on treba dobro znati da je svoj vrh dosegnuo upravo u ovom klubu i sa ovim ljudima. Kockice su se slozile, ali na obostrano zadovoljstvo, to ne smije on nikada zaboraviti.

Kao sto netko dobaci, mozda bi se i dan danas bacao po terenima u Veroni i Palermu da nije dosao tu.

U zivotu smatram da svatko treba biti placen koliko zasluzuje, ni marke vise, ali ni nize. Samo netko vise treba i njemu i njegovom usranom agentu reci da ovakvo javno licitiranje vec neko vrijeme, u toku sezone, godinu i pol, ili cak dvije prije kraja ugovora, nikome nece donijeti dobro.

Nece on sebi nabiti ni sekunde visu cijenu, sve sto se moze desiti je nekakav animozitet unutar tima, kluba u cijelosti, pa i sjebavanje samog sebe na psihickoj bazi.

I jos samo nesto, ako ostane bar na pola ovih brojki do kraja karijere kod nas, vjerojatno ce biti najbolji igrac koji je krocio na Anfield. Kad ode u Real, bice jos samo jedan prolazni igrac u nizu.
MMM1977

#60030 Re: Liverpool FC

Post by MMM1977 »

Salah shvatio da ne vrijedi koliko je umislio :-D Jeste clickbait al' hajde

EXCLUSIVE: Mohamed Salah finally on brink of agreeing new Liverpool contract for rest of his career

https://www.mirror.co.uk/sport/football ... t-26620187
convict

#60031 Re: Liverpool FC

Post by convict »

bez namjere da potcjenjujem, ali Benfica ne igra sjajno ove sezone, otkidaju im bodove neke lijeve ekipe. u ligi zaostaju 12 bodova za Portom uz utakmicu vise, a mi smo jesenas taj Porto bas izdominirali.

Nunez jeste veliki talenat i najveca opasnost, ali im odbrana nije najstabilnija. Verissimo je vec duze vrijeme povrijedjen, a Otamendi i Vertonghen su vec lagano na zalasku karijere. odgovaralo bi nam da krenu otvoreno u prvom mecu na svom terenu. bilo bi dobro osigurati finu zalihu i onda mozda odmoriti neke igrace u revansu.
MMM1977

#60032 Re: Liverpool FC

Post by MMM1977 »

drug_profi wrote: 02/04/2022 22:08 Inače, Gomez izvrsna partija. Traćenje resursa je računati njega kao stopera. Mislim može i to, kao što može i Fabinjo, ali... :roll:
Thiago, sta je ovaj uzeo prije utakmice, jbt.... :izet:
Jota, čovjek jednostavno zna gdje treba da bude.... 8-)
Alison, to je sada standard koji od njega i od svih golmana ocekujemo. :D
Gomez odličan na beku iz utakmice u utakmicu nema šta. Ono što je još dobro je da može pokriti i poziciju štopera, znamo svi šta se dešavalo prošle godine.

Thiago maestralno i hvata konstantu. Žao mi je što nema @Gerro da malo prokomentariše njegove igre :D

Ne sviđa mi se Klopovo guranje ovih mladih, tipa Jones, u ovoj fazi, nisu dorasli zadatku. Sezona se lomi i sada svaku utakmicu mora igrati najbolji sastav.

Napad škripi dobrano, osim Jote i Diaza ostalo tanko. Firminho jednostavno nevidljiv, o Salahu smo evo dosta toga napisali, Mane nezainteresovan. Mada imam osjećaj da će u velikim utakmicama biti na nivou, mislim da je problem motivacije u ovim, nazovi, slabijim utakmicama.

Danas smo imali i dosta sreće, valjda nismo sve potrošili.
MMM1977

#60033 Re: Liverpool FC

Post by MMM1977 »

Izgleda da ono sa mirrora ipak nije bio samo clickbait

AmiĐa_Idriz

#60034 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Gledam Celtic danas pobjedi u gostima Rangerse i manje više osvoji titulu. Tek me jeza uhvati kad sam to vidio i zamislio naš scenario u tome :D

Ali, uh, de prvo Benfica :D
AmiĐa_Idriz

#60035 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Rezultati za Watford:
Spoiler
Show
Image
Image
Image
Ostao sam dužan i rezultate FA Kupa protiv Nottinghama:
Spoiler
Show
Image
Image
Image
Image
AmiĐa_Idriz

#60036 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

IGRAČ MJESECA MARTA

JOEL MATIP

Image

1. Joel Matip - 9b
2. Alisson Becker / Trent Alexander - Arnold - 8b
3. Luis Diaz - 7b
----------------

Lista najboljih igrača mjeseca:

- August - Mohamed Salah - 17b
- Septembar - Mohamed Salah - 15b
- Oktobar - Mohamed Salah - 42b
- Novembar - Trent Alexander-Arnold - 14b
- Decembar - Mohamed Salah - 20b
- Januar - Andy Robertson - 10b
- Februar - Virgil van Dijk - 12b
- Mart - Joel Matip - 9b
AmiĐa_Idriz

#60037 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Ženski tim osvojio Championship i vratio se u najviši rang.
King_Kenny

#60038 Re: Liverpool FC

Post by King_Kenny »

AmiĐa_Idriz wrote: 03/04/2022 17:19 Gledam Celtic danas pobjedi u gostima Rangerse i manje više osvoji titulu. Tek me jeza uhvati kad sam to vidio i zamislio naš scenario u tome :D

Ali, uh, de prvo Benfica :D
:lol: valja izdržati do nedjelje
drug_profi

#60039 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

Samo da ne bude poraz na Etihadu. Dalo bi se zivjeti i sa nerjesenim.
BHF_Manijak

#60040 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

drug_profi wrote: 04/04/2022 00:29 Samo da ne bude poraz na Etihadu. Dalo bi se zivjeti i sa nerjesenim.
Upravo. Ha pobjeda ha X, valja jos do kraja igrati. Niti pobjeda donosi titulu automatski, niti X rusi snove, imaju oni jos jebenih utakmica, kao sto ima i Liverpool i da pobijedi.
S porazom je vec druga prica, 4 boda na ovaj broj utakmica je fakat previse. Hem sto se morala tice hem bodovno.

Dakle ne dramiti i da X bude, a pobjeda - eh to da ne govorim...
saint_mirad

#60041 Re: Liverpool FC

Post by saint_mirad »

mislim da se mora ici na pobedu, sto zbog 3 boda i preuzimanja prvog mesta, sto zbog psiholoskog momenta koji bi totalno bio na nasoj strani u nastavku. isto tako bi poraz bio mnogo vise od gubitka bodova, ali necu tu opciju da razmatram sada. :-D
King_Kenny

#60042 Re: Liverpool FC

Post by King_Kenny »

Ma ovisit će o mnogo faktora:

1. Utakmice CL u utorak - City ima teškog protivnika koji će ih iscrpiti; Liverpool može i kalkulirati.
2. Ugovor sa Salahom - mnogo bi napetosti se smanjilo
3. Spremnost Trenta; hoće li odmah biti u formi
4. Postavljanje utakmice i jednih i drugih
5. Izmjene s klupe

Dakle, svašta može biti; nadati se da će nekako ići u korist Livepoola; najbolje s golom gdje je lopta u kompletu prešla gol liniju za 11 mm :D
drug_profi

#60043 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

Da, te godine su vile pronosale Siti dva puta.
Pola inča protiv Liverpula, i Hail Mary šut Kompanija.
vaučer

#60044 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Koga bi u napadu/vezi protiv Citya?
Po meni bi idealno bilo:

Ali
Trent Joel Virgil Robbo
Fabinho Hendo Thiago
Salah Bobby Diaz

Ponajviše jer Bobby i Diaz stvarno maksimalno doprinose presingu i održavanju pritiska.
convict

#60045 Re: Liverpool FC

Post by convict »

7 igraca Benfice ima problem sa zutim kartonima, medju njima Otamendi, trebalo bi ga dobro pritisnuti.

kod nas Jota i Mane u slicnoj situaciji.
AmiĐa_Idriz

#60046 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Možda sam lud, možda pogrešno rezonujem, ali ja bi protiv Citya krenuo sa klasik trojkom,

Mane - Firmino - Salah.

Diogo i Luis impact sa klupe.
no_sekirli

#60047 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

Prvo ide ova tekma u CL sutra, dečkići moji dragi. Nema žurbe :D

Slažem se sa @King_Kenny da će od te tekme dosta ovisiti i ona protiv Pepove garde, ali ja i ne razmišljam o ovoj u nedjelju dok se sutra ne završi u Protugalu.

Samo polako.

Salah je trohno već skoro 2 mjeseca, dok je Sadio i malo duže. Oni bi trebali biti ti igrači koji moraju dati impact u ovom razdoblju, ako to ne mogu sa svojom kvalitetom i iskustvom, onda neka se lagano razmišlja o formiranju cijene za njih. Da ne zaboravim tu ubrojiti i Firmina, brata našeg :-)
drug_profi

#60048 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

Salah ako bude u kloc modu, biće igrač manje na terenu. A Klop ga ne vadi tako lako.
BHF_Manijak

#60049 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Ma Boga mi ga u zadnje vrijeme vadi... Doduse sad je moguce da je i zbog umora nakon reprezentacije, ali kolo prije ovog u ligi takodjer ga je izvadio.
AmiĐa_Idriz

#60050 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Naby se vratio full treningu.
Post Reply