Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
-
omar little
-
sizifinho
#6002 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
and who are you
the proud man said
that i must bow so low
only a cat of a different coat
it's all the truth i know
the proud man said
that i must bow so low
only a cat of a different coat
it's all the truth i know
- karanana
#6003 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
e onda mozda samov tata krene u bitku protiv lanisterovih nakon pogubljenja babe i unuka.
- Tito_i_Partija
#6004 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Il' mozda krene protiv Stannisa kad ovaj odere Boltonove. Nikad se ne zna.karanana wrote:e onda mozda samov tata krene u bitku protiv lanisterovih nakon pogubljenja babe i unuka.
- NK33
#6005 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
OciglednoRockefeller wrote:Bubn'o sam
- Tito_i_Partija
#6006 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ne mogu nesto da se sjetim, koji ono bi razlog zasto je Sam otis'o u Watch? Znam da je babu bilo sramota sto mu sin nije pravi ratnik k'o on, sto je debeo i voli knjige itd., al' bilo je tu jos nesto.
-
johnlock071
#6007 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
U seriji Sem kaže da mu je stari rekao doslovno ili Watch ili će ga ubiti, to jest "nesreća u lovu".Tito_i_Partija wrote:Ne mogu nesto da se sjetim, koji ono bi razlog zasto je Sam otis'o u Watch? Znam da je babu bilo sramota sto mu sin nije pravi ratnik k'o on, sto je debeo i voli knjige itd., al' bilo je tu jos nesto.
-
johnlock071
#6008 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
AleksoMKD wrote:http://watchersonthewall.com/game-of-th ... -the-list/
Poceo kasting za 6tu sezonu. Pa ako neko oce................
Moguci mali spojleri u linku.
- Tito_i_Partija
#6009 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Sta ce bit' samo kad Watcheri saznaju da ga je Gilly jahala, tj. da je prekrsio svoju zakletvu? Jel' i zbog tog leti glava, ili sta?johnlock071 wrote: U seriji Sem kaže da mu je stari rekao doslovno ili Watch ili će ga ubiti, to jest "nesreća u lovu".
-
omar little
#6010 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
mogli bi iskoristiti da mu napakoste, ionako su mu se natovarili kako je jon otisao. jednom su spomenuli kako svi znaju da ljudi idu u okolna sela seksati se sa zenama i da se na to, vecinom, okrece glava. ni jonu nije bilo nista iako je preksio zavjet.
- Rockefeller
#6011 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Jon može šta hoće, on je Lord Komandir 
-
omar little
#6012 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
ma ja, jon cera po svom, a mali bucko slatki da ispasta.
- Rockefeller
#6013 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Sad je prava muškarčina i brani ga ker.
- AleksoMKD
#6014 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
40 udaraca bicem oficijalno.Tito_i_Partija wrote: Sta ce bit' samo kad Watcheri saznaju da ga je Gilly jahala, tj. da je prekrsio svoju zakletvu? Jel' i zbog tog leti glava, ili sta?
Neoficijalno u Moletownu je bio onaj bordel gdje su braca isla tako da dok ne naprave dete nema frke.
Nego dali je neko primetio ovo?

- Rockefeller
- Tito_i_Partija
#6016 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Nisam primjetio, ali sad kad vidim, bas se pitam da li su namjerno ciljali bas na to.AleksoMKD wrote: Nego dali je neko primetio ovo?
Nista, znaci nije vise Muftija, sad je Papa Franjo.
- stari_rastafari
#6017 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Mene sada, poslije ovih zadnjih epizoda, zanima da li ce se ovo i kako odraziti na knjige, odnosno, da li ce vise uopste ici na to da ocuvaju tu neku paralelu s tim da udaje Sanse poprilicno mijenja sliku...
- Tito_i_Partija
#6018 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ja mislim da je Jon rek'o za Ygritte samo onom starom maesteru sto je umro u prosloj epizodi. Bilo kako bilo, Sam je sada u leglu neprijatelja i vjerujem da mu dolaze losa vremena.omar little wrote:mogli bi iskoristiti da mu napakoste, ionako su mu se natovarili kako je jon otisao. jednom su spomenuli kako svi znaju da ljudi idu u okolna sela seksati se sa zenama i da se na to, vecinom, okrece glava. ni jonu nije bilo nista iako je preksio zavjet.
Jos jedno pitanje (jesam zaboravan u pm): Zasto je Jon odlucio da ode u Watch? Svi koji su tamo otisli su manje-vise morali, on haman jedini dobrovoljac.
-
sizifinho
#6019 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
kopile nema ništa.Tito_i_Partija wrote:Ja mislim da je Jon rek'o za Ygritte samo onom starom maesteru sto je umro u prosloj epizodi. Bilo kako bilo, Sam je sada u leglu neprijatelja i vjerujem da mu dolaze losa vremena.omar little wrote:mogli bi iskoristiti da mu napakoste, ionako su mu se natovarili kako je jon otisao. jednom su spomenuli kako svi znaju da ljudi idu u okolna sela seksati se sa zenama i da se na to, vecinom, okrece glava. ni jonu nije bilo nista iako je preksio zavjet.
Jos jedno pitanje (jesam zaboravan u pm): Zasto je Jon odlucio da ode u Watch? Svi koji su tamo otisli su manje-vise morali, on haman jedini dobrovoljac.
Ni nasljeđe, ni slavu.. ništa.
A Noćna straža ipak nosi sa sobom neku slavu, priznanje... bar nekad jeste.
Zato je Benjen otišao. Brat mu nasljednik Winterfella... šta će on, ništa. Bolje svoju slavu i čast stjecat na zidu. Isto je i s Jonom.
- Tito_i_Partija
#6020 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ma ne znam brate, ima opcija. I Kevan i Oberyn su braca bez nasljedstva, pa sta? Opet se ljudi snasli i zive fino. Onaj brat Balona post'o pirat. Remzija Bolton ima koliko-toliko vojnika pod svojom komandom, a kopile.sizifinho wrote: kopile nema ništa.
Zato je Benjen otišao. Brat mu nasljednik Winterfella... šta će on, ništa. Bolje svoju slavu i čast stjecat na zidu. Isto je i s Jonom.
Sve mi nekako bolje nego otic' na zid i smrzavat' se k'o picka iz dana u dan, konstantno okruzen kriminalcima i zlocincima. Ionako niko ne jebe sta se desava na zidu ni 2%. Stvarno moras bit' bas prinudjen k'o Sam da odes na zid.
-
johnlock071
#6021 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Otišao je najviše zbog Ketlin Stark koja ga je stalno peglala i prezirala, ko da je on šta tu bio kriv..
-
johnlock071
#6022 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
A i nije on baš znao šta je Zid, sjećaš se kad je priznao Tyrionu da mu je samo on iskreno rekao šta je Zid, dok su Ned i amidža mu onaj pričali nekakve bajke, kako je to bilo prije 300 godina..
- annoy
#6023 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Kad bi se stvarno toga držali na Zidu, ostali bi bez pola svog ljudstvaTito_i_Partija wrote:Sta ce bit' samo kad Watcheri saznaju da ga je Gilly jahala, tj. da je prekrsio svoju zakletvu? Jel' i zbog tog leti glava, ili sta?johnlock071 wrote: U seriji Sem kaže da mu je stari rekao doslovno ili Watch ili će ga ubiti, to jest "nesreća u lovu".
- annoy
#6024 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Jon je kopile i frustriran je zbog toga, Catelyn ga je praktički prezirala jer je on za nju simbol Nedove izdaje, i on je to osjećao cijelo djetinjstvo, smatrao je da u Winterfellu nema ništa za njega... Iako većina tamo odlazi jer mora, nije on jedini dobrovoljac. Bivši Zapovjednik Mormont je također dobrovoljno došao ako se dobro sjećam, kao i stari maester Aemon. A sad, dal je on točno znao u što se upušta, to sigurno ne.Tito_i_Partija wrote:Ma ne znam brate, ima opcija. I Kevan i Oberyn su braca bez nasljedstva, pa sta? Opet se ljudi snasli i zive fino. Onaj brat Balona post'o pirat. Remzija Bolton ima koliko-toliko vojnika pod svojom komandom, a kopile.sizifinho wrote: kopile nema ništa.
Sve mi nekako bolje nego otic' na zid i smrzavat' se k'o picka iz dana u dan, konstantno okruzen kriminalcima i zlocincima. Ionako niko ne jebe sta se desava na zidu ni 2%. Stvarno moras bit' bas prinudjen k'o Sam da odes na zid.
-
sizifinho
#6025 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Nije otišao zbog Catelyn, jeste ga žena prezirala, ali je otišao jer mu je Benjen bio uzor, možda je bila i ishitrena reakcija... nakon razgovora s Tyrionom, gdje mu ovaj govori da ne smije zaboraviti da je kopile, jer svijet sigurno neće, Jon razgovara sa Benjenom koji mu govori da bi mogao doći i svoju čast tražiti u Straži, a Jon- malo pjan, malo djetinjast, donosi odluku.