Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
omar little

#6001 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by omar little »

tyrell
sizifinho

#6002 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

and who are you
the proud man said
that i must bow so low
only a cat of a different coat
it's all the truth i know
karanana

#6003 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by karanana »

e onda mozda samov tata krene u bitku protiv lanisterovih nakon pogubljenja babe i unuka.
Tito_i_Partija

#6004 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

karanana wrote:e onda mozda samov tata krene u bitku protiv lanisterovih nakon pogubljenja babe i unuka.
Il' mozda krene protiv Stannisa kad ovaj odere Boltonove. Nikad se ne zna. :wink:
NK33

#6005 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by NK33 »

Rockefeller wrote:Bubn'o sam 8-)
Ocigledno :lol:
Tito_i_Partija

#6006 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

Ne mogu nesto da se sjetim, koji ono bi razlog zasto je Sam otis'o u Watch? Znam da je babu bilo sramota sto mu sin nije pravi ratnik k'o on, sto je debeo i voli knjige itd., al' bilo je tu jos nesto.
johnlock071

#6007 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by johnlock071 »

Tito_i_Partija wrote:Ne mogu nesto da se sjetim, koji ono bi razlog zasto je Sam otis'o u Watch? Znam da je babu bilo sramota sto mu sin nije pravi ratnik k'o on, sto je debeo i voli knjige itd., al' bilo je tu jos nesto.
U seriji Sem kaže da mu je stari rekao doslovno ili Watch ili će ga ubiti, to jest "nesreća u lovu". :)
johnlock071

#6008 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by johnlock071 »

AleksoMKD wrote:http://watchersonthewall.com/game-of-th ... -the-list/

Poceo kasting za 6tu sezonu. Pa ako neko oce................

Moguci mali spojleri u linku.
:thumbup: :thumbup:
Tito_i_Partija

#6009 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

johnlock071 wrote: U seriji Sem kaže da mu je stari rekao doslovno ili Watch ili će ga ubiti, to jest "nesreća u lovu". :)
Sta ce bit' samo kad Watcheri saznaju da ga je Gilly jahala, tj. da je prekrsio svoju zakletvu? Jel' i zbog tog leti glava, ili sta?
omar little

#6010 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by omar little »

mogli bi iskoristiti da mu napakoste, ionako su mu se natovarili kako je jon otisao. jednom su spomenuli kako svi znaju da ljudi idu u okolna sela seksati se sa zenama i da se na to, vecinom, okrece glava. ni jonu nije bilo nista iako je preksio zavjet.
Rockefeller

#6011 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Rockefeller »

Jon može šta hoće, on je Lord Komandir :lol:
omar little

#6012 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by omar little »

ma ja, jon cera po svom, a mali bucko slatki da ispasta.
Rockefeller

#6013 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Rockefeller »

Sad je prava muškarčina i brani ga ker.
AleksoMKD

#6014 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

Tito_i_Partija wrote: Sta ce bit' samo kad Watcheri saznaju da ga je Gilly jahala, tj. da je prekrsio svoju zakletvu? Jel' i zbog tog leti glava, ili sta?
40 udaraca bicem oficijalno.
Neoficijalno u Moletownu je bio onaj bordel gdje su braca isla tako da dok ne naprave dete nema frke.

Nego dali je neko primetio ovo?
Image
Rockefeller

#6015 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Rockefeller »

:lol:
Tito_i_Partija

#6016 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

AleksoMKD wrote: Nego dali je neko primetio ovo?
Image
Nisam primjetio, ali sad kad vidim, bas se pitam da li su namjerno ciljali bas na to. :D

Nista, znaci nije vise Muftija, sad je Papa Franjo. :D
stari_rastafari

#6017 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by stari_rastafari »

Mene sada, poslije ovih zadnjih epizoda, zanima da li ce se ovo i kako odraziti na knjige, odnosno, da li ce vise uopste ici na to da ocuvaju tu neku paralelu s tim da udaje Sanse poprilicno mijenja sliku...
Tito_i_Partija

#6018 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

omar little wrote:mogli bi iskoristiti da mu napakoste, ionako su mu se natovarili kako je jon otisao. jednom su spomenuli kako svi znaju da ljudi idu u okolna sela seksati se sa zenama i da se na to, vecinom, okrece glava. ni jonu nije bilo nista iako je preksio zavjet.
Ja mislim da je Jon rek'o za Ygritte samo onom starom maesteru sto je umro u prosloj epizodi. Bilo kako bilo, Sam je sada u leglu neprijatelja i vjerujem da mu dolaze losa vremena.

Jos jedno pitanje (jesam zaboravan u pm): Zasto je Jon odlucio da ode u Watch? Svi koji su tamo otisli su manje-vise morali, on haman jedini dobrovoljac.
sizifinho

#6019 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

Tito_i_Partija wrote:
omar little wrote:mogli bi iskoristiti da mu napakoste, ionako su mu se natovarili kako je jon otisao. jednom su spomenuli kako svi znaju da ljudi idu u okolna sela seksati se sa zenama i da se na to, vecinom, okrece glava. ni jonu nije bilo nista iako je preksio zavjet.
Ja mislim da je Jon rek'o za Ygritte samo onom starom maesteru sto je umro u prosloj epizodi. Bilo kako bilo, Sam je sada u leglu neprijatelja i vjerujem da mu dolaze losa vremena.

Jos jedno pitanje (jesam zaboravan u pm): Zasto je Jon odlucio da ode u Watch? Svi koji su tamo otisli su manje-vise morali, on haman jedini dobrovoljac.
kopile nema ništa.
Ni nasljeđe, ni slavu.. ništa.
A Noćna straža ipak nosi sa sobom neku slavu, priznanje... bar nekad jeste.
Zato je Benjen otišao. Brat mu nasljednik Winterfella... šta će on, ništa. Bolje svoju slavu i čast stjecat na zidu. Isto je i s Jonom.
Tito_i_Partija

#6020 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

sizifinho wrote: kopile nema ništa.
Zato je Benjen otišao. Brat mu nasljednik Winterfella... šta će on, ništa. Bolje svoju slavu i čast stjecat na zidu. Isto je i s Jonom.
Ma ne znam brate, ima opcija. I Kevan i Oberyn su braca bez nasljedstva, pa sta? Opet se ljudi snasli i zive fino. Onaj brat Balona post'o pirat. Remzija Bolton ima koliko-toliko vojnika pod svojom komandom, a kopile.

Sve mi nekako bolje nego otic' na zid i smrzavat' se k'o picka iz dana u dan, konstantno okruzen kriminalcima i zlocincima. Ionako niko ne jebe sta se desava na zidu ni 2%. Stvarno moras bit' bas prinudjen k'o Sam da odes na zid.
johnlock071

#6021 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by johnlock071 »

Otišao je najviše zbog Ketlin Stark koja ga je stalno peglala i prezirala, ko da je on šta tu bio kriv..
johnlock071

#6022 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by johnlock071 »

A i nije on baš znao šta je Zid, sjećaš se kad je priznao Tyrionu da mu je samo on iskreno rekao šta je Zid, dok su Ned i amidža mu onaj pričali nekakve bajke, kako je to bilo prije 300 godina..
annoy

#6023 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Tito_i_Partija wrote:
johnlock071 wrote: U seriji Sem kaže da mu je stari rekao doslovno ili Watch ili će ga ubiti, to jest "nesreća u lovu". :)
Sta ce bit' samo kad Watcheri saznaju da ga je Gilly jahala, tj. da je prekrsio svoju zakletvu? Jel' i zbog tog leti glava, ili sta?
Kad bi se stvarno toga držali na Zidu, ostali bi bez pola svog ljudstva :D jer javna je tajna da Vrane često svrate u Mole's Town na kurve, i to Zapovjednici znaju ali šta će, celibat je dio zakletve ali znaju koliko se njima teško toga pridržavat. Mislim, moguće je da u seriji stvore dramu oko toga sa Samom ali u principu polovici njih bi onda letila glava
annoy

#6024 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Tito_i_Partija wrote:
sizifinho wrote: kopile nema ništa.
Ma ne znam brate, ima opcija. I Kevan i Oberyn su braca bez nasljedstva, pa sta? Opet se ljudi snasli i zive fino. Onaj brat Balona post'o pirat. Remzija Bolton ima koliko-toliko vojnika pod svojom komandom, a kopile.

Sve mi nekako bolje nego otic' na zid i smrzavat' se k'o picka iz dana u dan, konstantno okruzen kriminalcima i zlocincima. Ionako niko ne jebe sta se desava na zidu ni 2%. Stvarno moras bit' bas prinudjen k'o Sam da odes na zid.
Jon je kopile i frustriran je zbog toga, Catelyn ga je praktički prezirala jer je on za nju simbol Nedove izdaje, i on je to osjećao cijelo djetinjstvo, smatrao je da u Winterfellu nema ništa za njega... Iako većina tamo odlazi jer mora, nije on jedini dobrovoljac. Bivši Zapovjednik Mormont je također dobrovoljno došao ako se dobro sjećam, kao i stari maester Aemon. A sad, dal je on točno znao u što se upušta, to sigurno ne.
sizifinho

#6025 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

Nije otišao zbog Catelyn, jeste ga žena prezirala, ali je otišao jer mu je Benjen bio uzor, možda je bila i ishitrena reakcija... nakon razgovora s Tyrionom, gdje mu ovaj govori da ne smije zaboraviti da je kopile, jer svijet sigurno neće, Jon razgovara sa Benjenom koji mu govori da bi mogao doći i svoju čast tražiti u Straži, a Jon- malo pjan, malo djetinjast, donosi odluku.
Post Reply