Barça-Madrid (Los Clásicos)
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- skenderija04
#6001 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Ultima, da li stvarno mislis da je dovoljna jedna utakmica da se izvuku tako jaki zakljucci?
- ultima_palabra
#6002 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Svakako da ne... ali Barcelona se znala samouništiti u prošlosti, a predstoji im nekoliko velikih odluka. Guardiola nije siguran za budućnost, šta sa Puyolom i Xavijem, Cesc se ne uklapa, Pique u oblacima... imaće zanimljivo ljeto.skenderija04 wrote:Ultima, da li stvarno mislis da je dovoljna jedna utakmica da se izvuku tako jaki zakljucci?
- skenderija04
#6003 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
To da, ali daleko od toga da ce se ekipa raspasti. Barcelona je uspjela da dodje u situaciju da ne zavisi od rezultata. Mogu doci i susni periodi ali svi znaju sta treba da se radi. Barcelona ce i sljedece godine biti u trci za sve titule bez obzira ko ce biti trener jer se nece praviti veliki rezovi. Klub ne trazi nista novo, samo unaprijediti nesto sto funkcionise. Mozda je cak i potrebno jedno novo lice da razdrma igrace koji su mozda uljuljani ili zasiceni. Vidjecemo, ako Barca sutra ispadne brzo cemo znati Guardiolinu odluku. Cak i ako prodje u finale, s obzirom da se isto igra na kraju sezone, mogao bi saopstiti da li ide ili ostaje.U svakom slucaju svi igraci su pod ugovorom, ne treba dovesti pola tima, a sve ce se raditi potpuno mirno jer nema pritiska da se mora nesto osvojiti.ultima_palabra wrote:Svakako da ne... ali Barcelona se znala samouništiti u prošlosti, a predstoji im nekoliko velikih odluka. Guardiola nije siguran za budućnost, šta sa Puyolom i Xavijem, Cesc se ne uklapa, Pique u oblacima... imaće zanimljivo ljeto.skenderija04 wrote:Ultima, da li stvarno mislis da je dovoljna jedna utakmica da se izvuku tako jaki zakljucci?
- Riddle
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#6005 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Sta je sa njim?Riddle wrote:Ronnie
- Riddle
#6006 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Sta ce biti? Ne smije ga se pohvaliti?
Drago mi je sto je dao taj gol i rijesio prvenstvo, a pogotovo mi je drago zbog reakcije nakon toga. Mislim da nijedan stadion to nije vise zasluzio od Nou Campa. Toliko puta ga se neopravdano napada i omalovazava se gotovo sve sto uradi. Momak apsolutno rastura ovu igru vec godinama, a sve sto dobija zauzvrat je slika Messia i to glupo poređenje s njim. Payback's a bitch.
Drago mi je sto je dao taj gol i rijesio prvenstvo, a pogotovo mi je drago zbog reakcije nakon toga. Mislim da nijedan stadion to nije vise zasluzio od Nou Campa. Toliko puta ga se neopravdano napada i omalovazava se gotovo sve sto uradi. Momak apsolutno rastura ovu igru vec godinama, a sve sto dobija zauzvrat je slika Messia i to glupo poređenje s njim. Payback's a bitch.
- veljaca
#6007 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Prodje i jos jedan El Classico .... Puno nekvalitetniji od prethodnih ...
Puno su Barceloni od pocetka falili: Pique, Fabregas, Sanchez i Pedro a i povrijedjeni Villa ..... Guardiola je znao ( i zato postavio takvu postavu ) da od dvije utakmice - prva sa realom i druga sa celzijem - puno mu je vaznija ova druga i iz razloga sto i da su pobijedili reala - ne bi odlucivali oni o PL .... Zato je ( po meni ) pametno sve podredio drugoj utakmici ....
Nadam se sutra od pocetka Piqe, Fabregas, Sancez a i Pedro i uz puno raspolozenijeg i efikasnijeg MESSI-a
finale LP ne bi trebalo doci u pitanje ...
Cestitam realu osvajanje PL i "ceracemo" se mi jos narednih sezona ...
Puno su Barceloni od pocetka falili: Pique, Fabregas, Sanchez i Pedro a i povrijedjeni Villa ..... Guardiola je znao ( i zato postavio takvu postavu ) da od dvije utakmice - prva sa realom i druga sa celzijem - puno mu je vaznija ova druga i iz razloga sto i da su pobijedili reala - ne bi odlucivali oni o PL .... Zato je ( po meni ) pametno sve podredio drugoj utakmici ....
Nadam se sutra od pocetka Piqe, Fabregas, Sancez a i Pedro i uz puno raspolozenijeg i efikasnijeg MESSI-a
- skenderija04
#6008 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Pa sta je Nou Cam skrivio? Taj momak kada je bio najbolji dobio je svoju premiju. Ako ove godine bude najbolji,opet ce je dobiti. Ne moze na silu. Kakve veze ima Messi sa Cristianom?Riddle wrote:Sta ce biti? Ne smije ga se pohvaliti?
-
kory_galaktikos
#6009 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
hehe nemoj tako,meni bas bila kvalitetna hehveljaca wrote:Prodje i jos jedan El Classico .... Puno nekvalitetniji od prethodnih ...
Nadam se sutra od pocetka Piqe, Fabregas, Sancez a i Pedro i uz puno raspolozenijeg i efikasnijeg MESSI-afinale LP ne bi trebalo doci u pitanje ...
hvala na cestitkama
- veljaca
#6010 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Nema na cemu ... Meni je bio puno kvalitetniji EL Classico u kojem je Barca pobijedila real sa 5 : 0 ....kory_galaktikos wrote:hehe nemoj tako,meni bas bila kvalitetna hehveljaca wrote:Prodje i jos jedan El Classico .... Puno nekvalitetniji od prethodnih ...
Nadam se sutra od pocetka Piqe, Fabregas, Sancez a i Pedro i uz puno raspolozenijeg i efikasnijeg MESSI-afinale LP ne bi trebalo doci u pitanje ...
Cestitam realu osvajanje PL i "ceracemo" se mi jos narednih sezona ...![]()
![]()
hvala na cestitkama)
-
kory_galaktikos
#6011 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
heh ma vjerujem care..al meni je ovo bilo ono bas uhhh..uzitak hehveljaca wrote:Nema na cemu ... Meni je bio puno kvalitetniji EL Classico u kojem je Barca pobijedila real sa 5 : 0 ....kory_galaktikos wrote:hehe nemoj tako,meni bas bila kvalitetna hehveljaca wrote:Prodje i jos jedan El Classico .... Puno nekvalitetniji od prethodnih ...
Cestitam realu osvajanje PL i "ceracemo" se mi jos narednih sezona ...![]()
![]()
hvala na cestitkama)
![]()
![]()
![]()
![]()
- Riddle
#6012 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Upravo tako. Nikakve. To je ono sto me i nervira, jer sve sto covjek napravi se mora pogaziti slikom Messia.skenderija04 wrote:Pa sta je Nou Cam skrivio? Taj momak kada je bio najbolji dobio je svoju premiju. Ako ove godine bude najbolji,opet ce je dobiti. Ne moze na silu. Kakve veze ima Messi sa Cristianom?
- skenderija04
#6013 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Ako mislis na forum, tu se slazem jer ima ljudi koji pretjeruju. Cristiano je dobar fudbaler, najbolji je na svijetu u odredjenim segmentima igre, ali poredjenje sa Messijem je potpuno glupo jer je stvar samo marketinga.Riddle wrote:Upravo tako. Nikakve. To je ono sto me i nervira, jer sve sto covjek napravi se mora pogaziti slikom Messia.skenderija04 wrote:Pa sta je Nou Cam skrivio? Taj momak kada je bio najbolji dobio je svoju premiju. Ako ove godine bude najbolji,opet ce je dobiti. Ne moze na silu. Kakve veze ima Messi sa Cristianom?
-
Madrid
#6014 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Za Villu se znalo vec odavno da nece igrati, Pedro nije u formi, oko Piquea mi se sve vise cini da tu ima nesto vise od povrede, covjek podosta utakmica nije igrao ove sezone, znalo se desiti da Fabregas ne zapocne ako su u prvom Xavi i Iniesta, mada recimo eto da je njega cuvao, a Sanchez je ove godine u Barci isto sto Di Maria u Realu, vazna karika u koju se ne mozes pouzdati na veci broj utakmica (povrede)...veljaca wrote:Prodje i jos jedan El Classico .... Puno nekvalitetniji od prethodnih ...
- ultima_palabra
#6015 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Ma kakvo odmaranje, čovjek je izveo postavu za koju je mislio da može najbolje obaviti posao... vidio je loše partije bekova Madrida protiv Bayerna, pa je stavio Alvesa i Tella vrlo visoko i široko.
Svi ti igrači koji su kao odmarani su sasvim slučajno u lošoj formi... Pique, Pedro i Cesc, a Alexis je odigrao koliko mu je dozvoljavala povreda.
Svi ti igrači koji su kao odmarani su sasvim slučajno u lošoj formi... Pique, Pedro i Cesc, a Alexis je odigrao koliko mu je dozvoljavala povreda.
- veljaca
#6016 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Hoces reci da postava bez klasicnog napadaca ( u ovoj situaciji su to: Sancez, Pedro ili Alfelay, pa i Fabregas ) nije malo cudna .... A zasto je tako treba malo proanalizirati izjave Guardiole unazad 1-2 mjeseca ....ultima_palabra wrote:Ma kakvo odmaranje, čovjek je izveo postavu za koju je mislio da može najbolje obaviti posao... vidio je loše partije bekova Madrida protiv Bayerna, pa je stavio Alvesa i Tella vrlo visoko i široko.
Ponavljam - birajuci po vaznosti izmedju utakmice sa realom i utakmice sa celzijem - Guardiola je uradio sto je uradio i postavio ekipu protiv real - koja je bez napadaca ....
- ultima_palabra
#6017 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Da... Afellay nije igrao minute ove sezone, Alexis bio spreman za onoliko koliko je odigrao. Cesc i Pedro su u lošoj formi... dakle igrala je najbolja postava na raspolaganju. Sad su razočarali neki drugi, pa možda sad ovi dobiju priliku protiv Chelseaja, to je fudbalveljaca wrote:Hoces reci da postava bez klasicnog napadaca ( u ovoj situaciji su to: Sancez, Pedro ili Alfelay, pa i Fabregas ) nije malo cudna .... A zasto je tako treba malo proanalizirati izjave Guardiole unazad 1-2 mjeseca ....ultima_palabra wrote:Ma kakvo odmaranje, čovjek je izveo postavu za koju je mislio da može najbolje obaviti posao... vidio je loše partije bekova Madrida protiv Bayerna, pa je stavio Alvesa i Tella vrlo visoko i široko.
Ponavljam - birajuci po vaznosti izmedju utakmice sa realom i utakmice sa celzijem - Guardiola je uradio sto je uradio i postavio ekipu protiv real - koja je bez napadaca ....
Druga stvar, u Barceloni je napadač jedino Messi (donekle Alexis). Svi ostali služe da se stvori prostor za Messija, čak i Villa koji je najbolji strijelac Španije svih vremena igra po krilu kod njih.
- veljaca
#6018 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Ne slazem se sa tobom - a i zasto bi se slagali ( nismo drva - kako rece jedan ) ...ultima_palabra wrote:Da... Afellay nije igrao minute ove sezone, Alexis bio spreman za onoliko koliko je odigrao. Cesc i Pedro su u lošoj formi... dakle igrala je najbolja postava na raspolaganju. Sad su razočarali neki drugi, pa možda sad ovi dobiju priliku protiv Chelseaja, to je fudbalveljaca wrote:Hoces reci da postava bez klasicnog napadaca ( u ovoj situaciji su to: Sancez, Pedro ili Alfelay, pa i Fabregas ) nije malo cudna .... A zasto je tako treba malo proanalizirati izjave Guardiole unazad 1-2 mjeseca ....ultima_palabra wrote:Ma kakvo odmaranje, čovjek je izveo postavu za koju je mislio da može najbolje obaviti posao... vidio je loše partije bekova Madrida protiv Bayerna, pa je stavio Alvesa i Tella vrlo visoko i široko.
Ponavljam - birajuci po vaznosti izmedju utakmice sa realom i utakmice sa celzijem - Guardiola je uradio sto je uradio i postavio ekipu protiv real - koja je bez napadaca ....![]()
Druga stvar, u Barceloni je napadač jedino Messi (donekle Alexis). Svi ostali služe da se stvori prostor za Messija, čak i Villa koji je najbolji strijelac Španije svih vremena igra po krilu kod njih.
Meni je cudna postavka Barcelone ( a i sam Guardiola je to kasnije izjavio - da je pogrijesio ) da ne igra sa napadacem ... i ne znam zasto ne prihvacas to da je Guardiola ocijenio ( po meni ispravno ) da mu je vaznija utakmica sa celzijem jer i da je pobiedio real opet ne bi zavisilo od njega i da je zbog toga poceo sa cudnim sastavom .... ovim nije zelio podcijeniti real nego je shvatio, sto sam ranije napisao i odmarao neke igrace ( prvenstveno tu mislim na Piquea, Sanceza, Pedra i Fabregasa ) jer sa njima bi od samog pocetka, po meni El Classico sigurno drugacije izgledao ....
Btw - jedva cekam da se vrati 505_s_Crtom ..... da i on kaze nesto na ovu temu - da ne ispadne licno prepucavanje sa tobom ...
- ultima_palabra
#6019 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Pa da je htio da odmara, odmarao bi Messija, Xavija, Iniestu, Puyola, Alvesa, Busquetsa koji su važniji igrači od ovih, a sigurno i umorniji jer su odigrali više utakmica dok su ovi malo igrali a malo ne
Ali sve je to u redu, dok je diskusija na nivou
Ali sve je to u redu, dok je diskusija na nivou
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#6020 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Nista od el clasica u finalu lige prvaka moze ova tema pod kljuc 
-
Madrid
#6021 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Eto covjek đaba odmarao Cuencu protiv Reala 
- Charuga
- Globalni moderator
#6022 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Pozdrav do sljedeceg derbija ... 
-
Kuvet
#6023 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Slobodna prognoza za sutrasnji derbi: 2-1 za Barcu 
-
todd_smith
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#6025 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Deranje katalonskih separatista sa par golova razlike.