Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
sejdefu

#6001 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sejdefu »

Da i ja malo komentiram nakon silnog iscitavanja.

Dilema 1/3 od 17 za platformu to je 6 nema matematičkog zaokruživanja, a 2/3 za HDZ su 12 a ne 11 bez obzira sto je 6+12 =18 a ne 17, ovdje nema nikakve matematike niti potrebe da se 6 i 12 sabira (nema platforma niti HDZ svoje poslanike svaki poslanik ima pravo da odlučuje po svojem nahođenju - iako večina služi da diže ruke po nalogu svog rukovodstva, da nije tako nebi ni trebali postotajti dovoljno bi umjesto njih da covic, lagumdžija, tihic posalju sms umjesto svojih). Dakle 1/2 od tri zastupnika su uvjek 2 a ne 1,5 ili jedan zaokružije se uvjek na više nikad na manje pa makar matematički to bilo 1,0001.

Ako se izaberu svi poslanici u DM platforma mora imati najmanje 9 ruku da bi izabrala (rukovofstvo federacije), sa 1/3 odnosno 6 mogu predložiti (naravno bilo kojih drugih 6 može predložiti ispred sebe druge kandidate), nakon toga liste usvaja ZD (nije sporan platforma ima vecinu), ali iza toga opet na dom naroda gdje je potrebno najmanje po 9 glasova iz svakog naroda. Čini mi se da ne postoje ni teretske šanse da platforma skupi tih 9 glasova, kao i da nema šansi ako se usvoji rukovodstvo federaciej da HDZ skupi 12 glasova za očuvanje vitalnog interesa za neku glupost koja to nije. Naravno ako se pokušaju ugroziti vitalni interesi na štetu hrvata niko ne garantuje lagumdžiji da ce lijanovićevi ili HSP-ovi ići u štetu svog naroda (naravno ako imaju i malo poštenja kod sebe)

Dolazimo do zaključka da sa punim sastavom DN je nemoguće izabrati predsjednika FBiH a bez njega ni ministara i tako redom, zato i odluka HDZ-ova da izaberu predstavnike iz ostala 3 kantona.

Idemo dalje forumaši na ovom forumu gledaju samo jednu stranu, formiranje vlasti ako je neustavno i ako to sud utvrdi odluka suda nema nikakve koristi ako za to ne bude niko odgovarao (po mom mišljenju neće) a po zakonu pretpostavljam da se radi onda o krivičnom djelu (istom kao što je HDZ napravio 2000. godine) i onda bi one koji su odgovorni trebalo strpati po zatvorima i tek tada oduka suda ima smisla inače pojeo vuk magarca i sljedeči izbori isto sranje, a poštivanje zakona i krivične prijave vodi do toga da više ne padne nekome na pamet da silom uspostavlja vlast.

Argumenti Platforma-HDZ

Poštivanje zakona Ustavnog, Izbornog i dr. Ovakvo stanje imamo iz razloga što su nam zakoni u k.... prepisivani iz drugih država, a skupo su nas koštali.

1. Komšić izabran za hrvatskog člana predsejdništva - po meni ustavno u skladu sa zakonima (s moralne tačke gledišta nije u redu) ali SDP iskoristio rupu u zakonu i koliko ko tome se bunio nemože im niko ništa.

2. Sadašnja situacija (moje mišljenje odgovor HDZ-ova zbog ovog prethodnog) blokiranje vlasti u skladu sa zakonom, nisu predviđene zakonske sankcije (imaju samo "osudu" ili "podršku" dijela birača kao i SDP za prethodno)

3. I naravno poništavanje novoizabrane vlasti dovodi nas u još mnogo goru situaciju, a svi imaju pravo da se bore za svoje interese u skladu sa zakonom bez obzira na kojoj mi strani bili i kako nas se to ticalo

Sad malo o kometarima za kantone sa hrvatskom večinom. S vi misle kako nemogu se financirati bez federacije (niko se ne pita kako će federacija funkcionisati bez države). UIO je na državnom nivou najveći prihodi u sve budžete idu sa državnog nivoa PDV, vanjska politika zaduživanje države - ništa ostvarivo bez države. Što znaći blokada kantona od strane federacije dovodi do blokiranja federaciej od strane države (na državnom nivou nemoguće je formirati vlast bez HDZ-ova). Znači raspad sistema.

Najveća odgovornost na ovakvoj situaciji je po mom mišljenju na Lagumdžiji (ima malo prevelike apetite, željen je vlasti i fotelja), a platforma je šuplja priča samo zamazivanje očiju javnosti.

I na kraju tema za razmišljanje.

Izabrana nova vlast - po meni neustavno i u spuprotnosti sa zakonima (naravno nadležne institucije odlučuju o tome) pa da malo forumaši odgovore na sljedeću izmišljenu situaciju.

HDZ, SNSD, SBB, SBIH kurto i panto plate TV da ih snima i lijepo se rasporede po ministarskim mjestima, ovi drugi se bune kažu nemože treba Vam još glasova ovo, ono ali njihovo mišljenje je da im ne treba 20 nego dosta im je 3 glasa bošnjačkog naroda. Pa sve to lijepo pošalju u službeni glasnik na objavu potpiše ko stigne, pečat ako nemaju danas ej lako napraviti kopiju (svaka pečatoreznica to napravi za 10-tak minuta) i onda još kažu nije CIK , ovaj onaj nadležan da ocjenjuje jesu li je formirali po zakonu ili ne, nego mi ćemo to na ustavni sud pa dok oni odluce mi smo vlast.

E sad kao lista iz doma naroda nikada nije izašla u službenim novinama a oni radili i izabrali rukovodstvo federacije, što nebi mogao i ja skupit 20 jarana sjesti u kafanu rasporedit nas po ministarstvima, doci popodne u zgradu vlade i po ministarstvima i zasjesti u fotelje, pa nek se onda i ova novoformirana vlast strpi dok ustavni sud ne donese odluku da li smo mi nelegalno se izabrali. Jbg voljeli bi i mi par dana sjediti u foteljima i hajrovati šta iz budžeta i naravno imati ovoliku podršku na forumima kao što ih imaju i ovi što su sami sebe izabrali.
nosara

#6002 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by nosara »

madner wrote:Jaki ko betoni a bome i sve vise i vise jacaju. Trebali bi se predat dok mozemo :D
Kako, kad izdati ne znam...? :wink:
madner

#6003 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by madner »

nosara wrote:
madner wrote:Jaki ko betoni a bome i sve vise i vise jacaju. Trebali bi se predat dok mozemo :D
Kako, kad izdati ne znam...? :wink:
Nauci, vidis kako su drugi naucili :D
AliceInChains

#6004 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by AliceInChains »

Ko zna, mozda ce to neki ozbiljni novinar predloziti u sljedecem izdanju Slobodne Bosne? :mrgreen:
nosara

#6005 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by nosara »

AliceInChains wrote:
Ko zna, mozda ce to neki ozbiljni novinar predloziti u sljedecem izdanju Slobodne Bosne? :mrgreen:
"Predajte se alkoholu, uozbiljite se...!"
madner

#6006 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by madner »

AliceInChains wrote:
Fahro je spas, SDP rusi drzavu :D
AliceInChains

#6007 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by AliceInChains »

madner wrote:
AliceInChains wrote:
Fahro je spas, SDP rusi drzavu :D
Prihvatimo sve uslove od ljudske bijede za mirnu i bolju buducnost BIH :lol:

SBBBIH = Stranku Boli Briga za BIH :mrgreen:
sarajevsko pivo II

#6008 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sarajevsko pivo II »

AliceInChains wrote:
madner wrote:

[/quote]
Tako kaže SDP Samo Daj Pare
sarajevsko pivo II

#6009 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by sarajevsko pivo II »

sarajevsko pivo II wrote:
AliceInChains wrote:
madner wrote:

Tako kaže SDP Samo Daj Pare
ravno

#6010 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ravno »

Ko zna, mozda ce to neki ozbiljni novinar predloziti u sljedecem izdanju Slobodne Bosne? :mrgreen:[/quote]

Fahro je spas, SDP rusi drzavu :D[/quote]

SBBBIH = Stranku Boli Briga za BIH :mrgreen:[/quote]

Od Gusinja, pa do Plava
svakog Bosanca i Hercegovca zaboli glava :bih:
Gandalf

#6011 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Gandalf »

ravno wrote:Ko zna, mozda ce to neki ozbiljni novinar predloziti u sljedecem izdanju Slobodne Bosne? :mrgreen:
Fahro je spas, SDP rusi drzavu :D[/quote]

SBBBIH = Stranku Boli Briga za BIH :mrgreen:[/quote]

Od Gusinja, pa do Plava
svakog Bosanca i Hercegovca zaboli glava :bih:[/quote]
:thumbup: :thumbup:
Haettenschweiler

#6012 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Haettenschweiler »

test01 wrote:
AliceInChains wrote:
test01 wrote:dali smatrate da su ovo kljucni trenuci za bih,prekretnica ili ce ostat kao prije?
Pa vec je velika prekretnica, da se je neko usudio nogirati ljudsku bijedu, tj. ne pristati na njihove majmunske zahtjeve :mrgreen:

Cuj, koalirati sa Donkey Kongom/Dodikom i suflirati o trecem, pa vrhunac idiotije-protesti sa zastavama Herceg Bosne+"ugrozena prava" "tradicionalnog" hrvatskog sveucilista(vidi se,ljudska bijeda ima svijetlu mladu generaciju) :lol: ......a merhamet Bosnje te cijene :lol: Merhamet Bosnje su mrtve i vi ste ih ubili :mrgreen: Cisto, hvala vam :wink:

ok ali imas dodo+2hdz+beograd+zagreb+podrska rusa+totalno okruzenje(fizicka blokada) protiv 2 mili.bih patriota
Ma ništa je to kako je bilo 93.
Karadžić+Boban+Beograd+Zagreb+podrška rusa+podrška Engleza+podrška Francuza+totalno okruženje(opsada) protiv 2 mili. BiH patriota
Nass

#6013 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nass »

sejdefu wrote:Da i ja malo komentiram nakon silnog iscitavanja.

Dilema 1/3 od 17 za platformu to je 6 nema matematičkog zaokruživanja, a 2/3 za HDZ su 12 a ne 11 bez obzira sto je 6+12 =18 a ne 17, ovdje nema nikakve matematike niti potrebe da se 6 i 12 sabira (nema platforma niti HDZ svoje poslanike svaki poslanik ima pravo da odlučuje po svojem nahođenju - iako večina služi da diže ruke po nalogu svog rukovodstva, da nije tako nebi ni trebali postotajti dovoljno bi umjesto njih da covic, lagumdžija, tihic posalju sms umjesto svojih). Dakle 1/2 od tri zastupnika su uvjek 2 a ne 1,5 ili jedan zaokružije se uvjek na više nikad na manje pa makar matematički to bilo 1,0001.

Ako se izaberu svi poslanici u DM platforma mora imati najmanje 9 ruku da bi izabrala (rukovofstvo federacije), sa 1/3 odnosno 6 mogu predložiti (naravno bilo kojih drugih 6 može predložiti ispred sebe druge kandidate), nakon toga liste usvaja ZD (nije sporan platforma ima vecinu), ali iza toga opet na dom naroda gdje je potrebno najmanje po 9 glasova iz svakog naroda. Čini mi se da ne postoje ni teretske šanse da platforma skupi tih 9 glasova, kao i da nema šansi ako se usvoji rukovodstvo federaciej da HDZ skupi 12 glasova za očuvanje vitalnog interesa za neku glupost koja to nije. Naravno ako se pokušaju ugroziti vitalni interesi na štetu hrvata niko ne garantuje lagumdžiji da ce lijanovićevi ili HSP-ovi ići u štetu svog naroda (naravno ako imaju i malo poštenja kod sebe)

Dolazimo do zaključka da sa punim sastavom DN je nemoguće izabrati predsjednika FBiH a bez njega ni ministara i tako redom, zato i odluka HDZ-ova da izaberu predstavnike iz ostala 3 kantona.
E bravo, hvala na objasnjenju. I ja sam to tako bila originalno shvatila, ali me malo zbunise sa onom cifrom 11. Znaci ipak 12. Ok, onda stoji ono sto sam bila rekla. Platforma sa 6 hrvatskih delegata moze prohodno funkcionirati u oba doma, od biranja rukovodstva i Vlade FBiH do donosenja zakona, jer HDZ ne moze potezati nacionalni interes, a ako stvarni vitalni interes bude ugrozen, kako si rekao, Lijanovici i HSP ce sigurno glasati za i tako sprijeciti njegovo krsenje, sto je nomalno i vrlo pozeljno, jer niko ovdje ne zeli da se krse vitalni interesi nijednog naroda. Samo je bitno da se taj institut ne zloupotrebljava, a sa 6 delegata se to moze osigurati.

Sve sto si napisao se slaze sa mojim shvatanjem, samo imam jedno pitanje, vezano za vecinu u svakom klubu prilikom inicijalnog izbora rukovodstva FBiH. Mislim da je neko ranije spominjao da ako se ne mogne usaglasiti ista lista u oba doma, recimo da imamo puni DN i da HDZ glasa protiv Budimira i ostalih, ovdje je neko spominjao da se onda ide u drugi krug glasanja gdje onda Platforma moze legalno izglasati svoje kandidate bez podrske vecinskog Kluba Hrvata (odnosno HDZ-a). Ne sjecam se kako je taj mehanizam tacno opisan, ali se sjecam da je o tome bilo rijeci. Sto onda moze objasniti zasto su HDZ-ovi blokirali kantone, jer jednostavno ne bi imali nikakvog nacina da zaustave Platformu legalno kroz DN i PD. Jer im izborni rezultat jednostavno nije bio dovoljno dobar, bez obzira na propagandu. Ako neko sa vise znanja o ustavu i zakonu moze ovo potvrditi?
sejdefu wrote:Idemo dalje forumaši na ovom forumu gledaju samo jednu stranu, formiranje vlasti ako je neustavno i ako to sud utvrdi odluka suda nema nikakve koristi ako za to ne bude niko odgovarao (po mom mišljenju neće) a po zakonu pretpostavljam da se radi onda o krivičnom djelu (istom kao što je HDZ napravio 2000. godine) i onda bi one koji su odgovorni trebalo strpati po zatvorima i tek tada oduka suda ima smisla inače pojeo vuk magarca i sljedeči izbori isto sranje, a poštivanje zakona i krivične prijave vodi do toga da više ne padne nekome na pamet da silom uspostavlja vlast.

Argumenti Platforma-HDZ

Poštivanje zakona Ustavnog, Izbornog i dr. Ovakvo stanje imamo iz razloga što su nam zakoni u k.... prepisivani iz drugih država, a skupo su nas koštali.

1. Komšić izabran za hrvatskog člana predsejdništva - po meni ustavno u skladu sa zakonima (s moralne tačke gledišta nije u redu) ali SDP iskoristio rupu u zakonu i koliko ko tome se bunio nemože im niko ništa.

2. Sadašnja situacija (moje mišljenje odgovor HDZ-ova zbog ovog prethodnog) blokiranje vlasti u skladu sa zakonom, nisu predviđene zakonske sankcije (imaju samo "osudu" ili "podršku" dijela birača kao i SDP za prethodno)

3. I naravno poništavanje novoizabrane vlasti dovodi nas u još mnogo goru situaciju, a svi imaju pravo da se bore za svoje interese u skladu sa zakonom bez obzira na kojoj mi strani bili i kako nas se to ticalo
Ovdje polazis od toga da je HDZ blokirao kantone neustavno, ali da u zakonu ne postoje sankcije, sto znaci da je po tebi HDZ djelovao istovremeno 'zakonito', dok je SDP u formiranju DN postupio definitivno nezakonito na cemu se tvoja dalja diskusija bazira. Medjutim, vec sam pitala i ne dobih odgovor, kako neko moze krsiti Ustav (blokirati i zaustavljati normalan izborni proces bez ikakvog objektivnog razloga) i uvoditi besvlasce u drzavu, a da ne snosi nikakve sankcije, bez obzira sto zakon eksplicitno nije naveo sankcije za takvo ponasanje? Zar samo krsenje ustava ne podlijeze nekom krivicnom zakonu, zar treba pisati posebne sankcije za to u izbornom zakonu? Plus je Lidija Korac spominjala da i u izbornom zakonu postoje kazne za one koji ne postuju izborni proces, od novcanih kazni pa nadalje. Ja sam ubijedjena da CIK ovdje glumi naivnost, i da su sigurno postojali mehanizmi da se tri (odnosno 4) kantona natjeraju da izaberu kandidate mnogo ranije, i da nikada ne dodjemo u ovu situaciju. Jer je to neustavno djelovanje proizvelo sve ostalo.

Sto se tice Ustavnog Suda, ja se nadam da ce platforma dobiti pozitivan odgovor, jer ce bez toga stvar opet biti haoticna. A da li je sve uradjeno u skladu sa zakonom...... ne znam. Da je Elvira glasala kako je bilo dogovoreno, bila bih uvjerenija, a ovako cemo vidjeti, cini mi se da zasad niko ne zna.
ravno

#6014 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ravno »

Nass wrote:
sejdefu wrote:Da i ja malo komentiram nakon silnog iscitavanja.

E bravo, hvala na objasnjenju. I ja sam to tako bila originalno shvatila, ali me malo zbunise sa onom cifrom 11. Znaci ipak 12. Ok, onda stoji ono sto sam bila rekla. Platforma sa 6 hrvatskih delegata moze prohodno funkcionirati u oba doma, od biranja rukovodstva i Vlade FBiH do donosenja zakona, jer HDZ ne moze potezati nacionalni interes, a ako stvarni vitalni interes bude ugrozen, kako si rekao, Lijanovici i HSP ce sigurno glasati za i tako sprijeciti njegovo krsenje, sto je nomalno i vrlo pozeljno, jer niko ovdje ne zeli da se krse vitalni interesi nijednog naroda. Samo je bitno da se taj institut ne zloupotrebljava, a sa 6 delegata se to moze osigurati.

Sve sto si napisao se slaze sa mojim shvatanjem, samo imam jedno pitanje, vezano za vecinu u svakom klubu prilikom inicijalnog izbora rukovodstva FBiH. Mislim da je neko ranije spominjao da ako se ne mogne usaglasiti ista lista u oba doma, recimo da imamo puni DN i da HDZ glasa protiv Budimira i ostalih, ovdje je neko spominjao da se onda ide u drugi krug glasanja gdje onda Platforma moze legalno izglasati svoje kandidate bez podrske vecinskog Kluba Hrvata (odnosno HDZ-a). Ne sjecam se kako je taj mehanizam tacno opisan, ali se sjecam da je o tome bilo rijeci. Sto onda moze objasniti zasto su HDZ-ovi blokirali kantone, jer jednostavno ne bi imali nikakvog nacina da zaustave Platformu legalno kroz DN i PD. Jer im izborni rezultat jednostavno nije bio dovoljno dobar, bez obzira na propagandu. Ako neko sa vise znanja o ustavu i zakonu moze ovo potvrditi?
sejdefu wrote:Idemo dalje forumaši na ovom forumu gledaju samo jednu stranu, formiranje vlasti ako je neustavno i ako to sud utvrdi odluka suda nema nikakve koristi ako za to ne bude niko odgovarao (po mom mišljenju neće) a po zakonu pretpostavljam da se radi onda o krivičnom djelu (istom kao što je HDZ napravio 2000. godine) i onda bi one koji su odgovorni trebalo strpati po zatvorima i tek tada oduka suda ima smisla inače pojeo vuk magarca i sljedeči izbori isto sranje, a poštivanje zakona i krivične prijave vodi do toga da više ne padne nekome na pamet da silom uspostavlja vlast.

Argumenti Platforma-HDZ

Ovdje polazis od toga da je HDZ blokirao kantone neustavno, ali da u zakonu ne postoje sankcije, sto znaci da je po tebi HDZ djelovao istovremeno 'zakonito', dok je SDP u formiranju DN postupio definitivno nezakonito na cemu se tvoja dalja diskusija bazira. Medjutim, vec sam pitala i ne dobih odgovor, kako neko moze krsiti Ustav (blokirati i zaustavljati normalan izborni proces bez ikakvog objektivnog razloga) i uvoditi besvlasce u drzavu, a da ne snosi nikakve sankcije, bez obzira sto zakon eksplicitno nije naveo sankcije za takvo ponasanje? Zar samo krsenje ustava ne podlijeze nekom krivicnom zakonu, zar treba pisati posebne sankcije za to u izbornom zakonu? Plus je Lidija Korac spominjala da i u izbornom zakonu postoje kazne za one koji ne postuju izborni proces, od novcanih kazni pa nadalje. Ja sam ubijedjena da CIK ovdje glumi naivnost, i da su sigurno postojali mehanizmi da se tri (odnosno 4) kantona natjeraju da izaberu kandidate mnogo ranije, i da nikada ne dodjemo u ovu situaciju. Jer je to neustavno djelovanje proizvelo sve ostalo.

Sto se tice Ustavnog Suda, ja se nadam da ce platforma dobiti pozitivan odgovor, jer ce bez toga stvar opet biti haoticna. A da li je sve uradjeno u skladu sa zakonom...... ne znam. Da je Elvira glasala kako je bilo dogovoreno, bila bih uvjerenija, a ovako cemo vidjeti, cini mi se da zasad niko ne zna.

Sudije Ustavnog suda FBiH moraju voditi računa i o tome da dan nakon njihove odluke u korist HDZ-a Borjana Krišto može (i sigurno hoće) raspisati nove izbore i pokakati se na ZVANIČNE IZBORNE REZULTATE, jer oni ne odgovaraju HDZ-u.
Nass

#6015 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nass »

ravno wrote:Sudije Ustavnog suda FBiH moraju voditi računa i o tome da dan nakon njihove odluke u korist HDZ-a Borjana Krišto može (i sigurno hoće) raspisati nove izbore i pokakati se na ZVANIČNE IZBORNE REZULTATE, jer oni ne odgovaraju HDZ-u.

Upravo to i jeste bio cilj HDZ-a cijelo vrijeme, nametnuti svoju volju ucjenom ili izazvati nove izbore takodjer ucjenom, dok god HDZ ne dodje do onog izbornom rezultata koji mu odgovara (a jak SDP mu nikako ne odgovara), odnosno dok ne dobije neustavnim blokiranjem sve pozicije koje on zeli, kako bi mogao sa Dodikom nastaviti rusiti drzavu. U oba slucaja, HDZ neustavnim metodama negira volju biraca iskazanu 3. oktoba prosle godine.

To bi bio sumrak demokratije u nasoj zemlji.
Nass

#6016 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nass »

Uh, pocinje prenos na RTRS. Da vidimo hoce li to biti samo jedan veliki cirkus, ili ne...
Alfons Kauders

#6017 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

Nass wrote:Uh, pocinje prenos na RTRS. Da vidimo hoce li to biti samo jedan veliki cirkus, ili ne...
eto mile da nam objasni par stvari... :D
polusvijet

#6018 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by polusvijet »

Alfons Kauders wrote:
Nass wrote:Uh, pocinje prenos na RTRS. Da vidimo hoce li to biti samo jedan veliki cirkus, ili ne...
Podocnjaci ko padobrani
Vitez Koja

#6019 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Vitez Koja »

polusvijet wrote:
Alfons Kauders wrote:
Podocnjaci ko padobrani

mile padobranac :thumbup:
polusvijet

#6020 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by polusvijet »

Evo ga Mile upravo simultano i glasno skontao da on i Covic zapravo brane BiH i smatra da je to apsurdna situacija :D
Komrad

#6021 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Komrad »

polusvijet wrote:Evo ga Mile upravo simultano i glasno skontao da on i Covic zapravo brane BiH i smatra da je to apsurdna situacija :D
Mislim da su im se trebali pridruziti Muhamed Filipovic, Stjepan Kljujic, Sacir Filandra.... i naravno Kazaz
Alfons Kauders

#6022 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

smijurija... nista vise, nista manje... :D
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#6023 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

Da nema rijeci legalitet i legitimitet konferencija bi trajala 15 minuta krace, aman svaka druga rijec ista :-)

Ne znaju koji je bosnjacki legitimni predstavnik, haman je to onaj koji pristane na dogovor s njima..o licemjeri

U svemu mi je nekako nedostajao Senad H, ne znam sto :mrgreen:
Alfons Kauders

#6024 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

plain vanilla wrote:Da nema rijeci legalitet i legitimitet konferencija bi trajala 15 minuta krace, aman svaka druga rijec ista :-)

Ne znaju koji je bosnjacki legitimni predstavnik, haman je to onaj koji pristane na dogovor s njima..o licemjeri

pa kazu da su svi legitimni... :D tako da mogu sa svima... ukljucujuci npr. sbb i sbih koji nisu osvojili vecinu...

ali zato hsp i nsrzb nisu legitimni... :D valjda po istom principu... :D

koji cirkus majko moja
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#6025 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

Alfons Kauders wrote:
plain vanilla wrote:Da nema rijeci legalitet i legitimitet konferencija bi trajala 15 minuta krace, aman svaka druga rijec ista :-)

pa kazu da su svi legitimni... :D tako da mogu sa svima... ukljucujuci npr. sbb i sbih koji nisu osvojili vecinu...

ali zato hsp i nsrzb nisu legitimni... :D valjda po istom principu... :D

koji cirkus majko moja
pa o tome i govorim, nije ih sramota licemjernosti i dvostrukih standarda :-)
Locked