Dolazi zima - zimske gume

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
amar1994

#6001 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by amar1994 »

mirzet87sa wrote:
amar1994 wrote: meni su na redu ljetne 205/50/r117 za iducu god. :o :lol: , mada mozda odem na 225/45 , odgovaraju i sjele bi joj ko salivene 8-) :mrgreen: :mrgreen:
naruci odma, sto je sigurno sigurno je.. AHHAHAA :D
:D :lol: :lol:
mirzet87sa

#6002 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by mirzet87sa »

direstraits0078 wrote:
Boktemazo, pa ja bih ti ih licno kupio i poslao i bile bi namontirane u roku od sedam dana, kakvih dva mjeseca? :shock: Kako samo bacaju suplju da prodaju ono sto imaju na stanju. :-) Sad imas siru i visu gumu pozadi, odnosno veci je tocak u odnosu na original. :lol:
a ko je reko da su bile a stanju...? ceko sam i ove duze vremena.. imao sam uzu gumu u odnosu na original, sad imam odgovarajucu.. :roll: tolerancija od 5 je dozvoljena, fabricke su dimenzije :roll:
direstraits0078

#6003 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by direstraits0078 »

Ma nebitno, ali javasluka kao da kupujes gume od 100 km komad. I da mu nisi kupio onda bi opet gledao da ih uvali nekome kome ta dimenzija ne treba. Al eto, gospoja napravila gresku u kucanju, omaklo joj se, prsti masni od bureka. I ti platis. :-)
mirzet87sa

#6004 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by mirzet87sa »

direstraits0078 wrote:Ma nebitno, ali javasluka kao da kupujes gume od 100 km komad. I da mu nisi kupio onda bi opet gledao da ih uvali nekome kome ta dimenzija ne treba. Al eto, gospoja napravila gresku u kucanju, omaklo joj se, prsti masni od bureka. I ti platis. :-)
oko 1900-2000km je sve izaslo.. cekao 10tak dana jos striktno naveo prednje 255/35 zadnje 285/30 sto je standardna amg dimenzija za moje auto.. prvo kamion u kvaru, pa onda dosle prednje dvije zadnje dvije u pogresan grad :o zovu me ujutru stigle gume, ja dodjem pogresna dimenzija.. 285/35.. sta je ovo :? eto nije do nas :roll: zadnje gume su bile celave, ne mogu bit celavije, nisam mogao krenut po ravnom na kisi a da ne slajdra.. katastrofa.. miselinke u svakoj radnji koju sam zvao ceka se 2mjeseca, one su i otpale.. morao sam birati izmedju conti ili dunlop, a i dunlop se cekaju 20-30dana.. provjerio sam prvo hoce li odgovarati navedena dimenzija, pa tek onda uzeo.. sve u svemu, negativno iskustvo..
nego.. razmisljam za ljeta polu slik, hocel moci za svakodnevno upotrebu izdrzati sezonu? :evil:
ili ipak miselin pss dobre su bile na c55.. 15.000km izdrzale ko iz picke
Tomahawk11
Globalni moderator

#6005 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by Tomahawk11 »

Ko ti je kriv sto vozis auto mimo svijeta :mrgreen:
r_faruk

#6006 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by r_faruk »

dok zamjenis gume prodje zima :)
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#6007 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by bordo gandalf »

Vjerovatno se do sada vodila rasprava na ovu temu ali evo da opet priupitam, kada sam kupovao auto uz njega sam dobio 4 nove zimske gume doduse protekt(makbel guma sa continental sarom) posto ide mali servis a imam jos nekih troskova nisam bas u mogucnosti da kupim nove zimske pa da pitam da li je pametnije uzeti neke polovne gume ili prezimiti na ovim protekt?
jefferson

#6008 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by jefferson »

mirzet87sa wrote:
direstraits0078 wrote:Ma nebitno, ali javasluka kao da kupujes gume od 100 km komad. I da mu nisi kupio onda bi opet gledao da ih uvali nekome kome ta dimenzija ne treba. Al eto, gospoja napravila gresku u kucanju, omaklo joj se, prsti masni od bureka. I ti platis. :-)
oko 1900-2000km je sve izaslo.. cekao 10tak dana jos striktno naveo prednje 255/35 zadnje 285/30 sto je standardna amg dimenzija za moje auto.. prvo kamion u kvaru, pa onda dosle prednje dvije zadnje dvije u pogresan grad :o zovu me ujutru stigle gume, ja dodjem pogresna dimenzija.. 285/35.. sta je ovo :? eto nije do nas :roll: zadnje gume su bile celave, ne mogu bit celavije, nisam mogao krenut po ravnom na kisi a da ne slajdra.. katastrofa.. miselinke u svakoj radnji koju sam zvao ceka se 2mjeseca, one su i otpale.. morao sam birati izmedju conti ili dunlop, a i dunlop se cekaju 20-30dana.. provjerio sam prvo hoce li odgovarati navedena dimenzija, pa tek onda uzeo.. sve u svemu, negativno iskustvo..
nego.. razmisljam za ljeta polu slik, hocel moci za svakodnevno upotrebu izdrzati sezonu? :evil:
ili ipak miselin pss dobre su bile na c55.. 15.000km izdrzale ko iz picke
Izvini jaro, ali ja bi se fino spremio i otisao u HR ili SLO i kupio gume. Pa jbt ti vozis em siru gumu em ti je obim veci, umjesto uzu gumu zimi.
Sta je sa Nuicem u Ljubuskom? Dobro ti je direstraits rekao, da ti on posalje gume stigle bi ranije. Da si narucio ih preko interneta u SAD dosle bi za 2-3 sedmice.
Takodje, jbg, sto si dozvolio da gume budu u takvom stanju da sebe dovedes u bezizlaznu situaciju? Oni su te zajebali, ali sam si kriv.
mirzet87sa

#6009 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by mirzet87sa »

jefferson wrote: Izvini jaro, ali ja bi se fino spremio i otisao u HR ili SLO i kupio gume. Pa jbt ti vozis em siru gumu em ti je obim veci, umjesto uzu gumu zimi.
Sta je sa Nuicem u Ljubuskom? Dobro ti je direstraits rekao, da ti on posalje gume stigle bi ranije. Da si narucio ih preko interneta u SAD dosle bi za 2-3 sedmice.
Takodje, jbg, sto si dozvolio da gume budu u takvom stanju da sebe dovedes u bezizlaznu situaciju? Oni su te zajebali, ali sam si kriv.
Nemam ja jaro vremena da idem u hrv ili slo po gume.. ne vozim siru, nit mi je obim veci.. prethodna guma je bila uza, morao sam uzeti siru tj ovu koju sada imam.. obim je u krugu tolerancije, 40 vec ne moze.. ja sam auto kupio prije 30dana s ovakvim gumama i do sad ulozio u njega 5000 km, ne racunajuci gume, da ga utegnem..
jefferson

#6010 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by jefferson »

mirzet87sa wrote:
jefferson wrote: Izvini jaro, ali ja bi se fino spremio i otisao u HR ili SLO i kupio gume. Pa jbt ti vozis em siru gumu em ti je obim veci, umjesto uzu gumu zimi.
Nemam ja jaro vremena da idem u hrv ili slo po gume.. ne vozim siru, nit mi je obim veci.. prethodna guma je bila uza, morao sam uzeti siru tj ovu koju sada imam.. obim je u krugu tolerancije, 40 vec ne moze.. ja sam auto kupio prije 30dana s ovakvim gumama i do sad ulozio u njega 5000 km, ne racunajuci gume, da ga utegnem..
OK prije bile uze, sad imas 285 gumu. Kako je u krugu tolerancije? Jel proizvodjac deklarisao tu dimenziju? Jel samo zadnja vuca ili je 4Matic?
Nemas vremena kupiti gume? Jbg, ne znam sta bi ti rekao. Vrmenea se uvijek ima a telefon uvijek radi. Brdo dobavljaca po BiH.
mirzet87sa

#6011 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by mirzet87sa »

jefferson wrote: OK prije bile uze, sad imas 285 gumu. Kako je u krugu tolerancije? Jel proizvodjac deklarisao tu dimenziju? Jel samo zadnja vuca ili je 4Matic?
Nemas vremena kupiti gume? Jbg, ne znam sta bi ti rekao. Vrmenea se uvijek ima a telefon uvijek radi. Brdo dobavljaca po BiH.
Fino, fabricki deklarisano.. mogu se montirati razne varijacije, ovisno o felgama zadnjim.. od 255 do 285.. meni prednje i zadnje felge nisu iste, naprijed idu uze nazad sire.. zadnja vuca.. nemam vremena prelaziti po 400 km radi guma.. ja znam, ovisno o obavezama, zaglaviti dnevno i po 20h u poslu.. telefon radi, uvijek.. zvao, nema niko, sta da radim? Sarajevo, mostar, tuzla.. nema niko, svi moraju naruciti
jefferson

#6012 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by jefferson »

mirzet87sa wrote:
jefferson wrote: OK prije bile uze, sad imas 285 gumu. Kako je u krugu tolerancije? Jel proizvodjac deklarisao tu dimenziju? Jel samo zadnja vuca ili je 4Matic?
Fino, fabricki deklarisano.. mogu se montirati razne varijacije, ovisno o felgama zadnjim.. od 255 do 285.. meni prednje i zadnje felge nisu iste, naprijed idu uze nazad sire.. zadnja vuca.. nemam vremena prelaziti po 400 km radi guma.. ja znam, ovisno o obavezama, zaglaviti dnevno i po 20h u poslu.. telefon radi, uvijek.. zvao, nema niko, sta da radim? Sarajevo, mostar, tuzla.. nema niko, svi moraju naruciti
Pa ako je 285/35 tvornicka dimenzija ne znam u cemu je problem.
mirzet87sa

#6013 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by mirzet87sa »

jefferson wrote:
mirzet87sa wrote:
Pa ako je 285/35 tvornicka dimenzija ne znam u cemu je problem.
pa nema problema, samo eto sto sam trazio 285/30 a dobio 285/35.. ruzan osjecaj, nista vise.. nego, slik/polu slik na pogonske tockove za ljeta.. misljenje?
amar1994

#6014 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by amar1994 »

Misljenje, toyo r888 za ljeto :)
bordo gandalf

#6015 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by bordo gandalf »

bordo gandalf wrote:Vjerovatno se do sada vodila rasprava na ovu temu ali evo da opet priupitam, kada sam kupovao auto uz njega sam dobio 4 nove zimske gume doduse protekt(makbel guma sa continental sarom) posto ide mali servis a imam jos nekih troskova nisam bas u mogucnosti da kupim nove zimske pa da pitam da li je pametnije uzeti neke polovne gume ili prezimiti na ovim protekt?
Neko?
NediM17

#6016 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by NediM17 »

amar1994 wrote:Misljenje, toyo r888 za ljeto :)
Od malo jeftinijih a dobrih Hankook Ventus Prime 3.

A ove skuplje Continental PC5 ili Michelin Primacy 3.
Bakir1

#6017 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by Bakir1 »

@gandalf
Ako nisu ispucale vozi i uzivaj, sa rezervom ;-)
direstraits0078

#6018 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by direstraits0078 »

bordo gandalf wrote:
bordo gandalf wrote:Vjerovatno se do sada vodila rasprava na ovu temu ali evo da opet priupitam, kada sam kupovao auto uz njega sam dobio 4 nove zimske gume doduse protekt(makbel guma sa continental sarom) posto ide mali servis a imam jos nekih troskova nisam bas u mogucnosti da kupim nove zimske pa da pitam da li je pametnije uzeti neke polovne gume ili prezimiti na ovim protekt?
Neko?
S obzirom da si obicni moderator, da nisi globalni, vozi na tima. Kad postanes glAbalni moderator, onda kupi michelin. :D
amar1994

#6019 Re: RE: Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by amar1994 »

NediM17 wrote:
amar1994 wrote:Misljenje, toyo r888 za ljeto :)
Od malo jeftinijih a dobrih Hankook Ventus Prime 3.

A ove skuplje Continental PC5 ili Michelin Primacy 3.
Rece covjek da trazi semi-slick gume :D
R888 je jedan od boljih
bordo gandalf

#6020 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by bordo gandalf »

Bakir1 wrote:@gandalf
Ako nisu ispucale vozi i uzivaj, sa rezervom ;-)
Ma nisu, nove su
bordo gandalf

#6021 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by bordo gandalf »

direstraits0078 wrote:
bordo gandalf wrote:
Neko?
S obzirom da si obicni moderator, da nisi globalni, vozi na tima. Kad postanes glAbalni moderator, onda kupi michelin. :D
Znaci titula moderatora je presudna u ovom slucaju :D
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#6022 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by Leon16v »

Ako si svakako planirao polovne gume uzimati, mozda bolje da uzmes dvije nove gume ? Makar Savu ili nesto tog cjenovnog ranga
drndalo

#6023 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by drndalo »

Ako su dobre te protektuse, ceraj Hin...
530i

#6024 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by 530i »

Ne bih sa protektom preko 100 vozio, ali to sam samo ja.
bordo gandalf

#6025 Re: Dolazi zima - zimske gume

Post by bordo gandalf »

Zimi svakako ni sa jednim gumama ne idem preko 100
Post Reply