Ovo su vec puno konkretnije i direktnije opaske i kritike,a ne onako globalno pljuvanje tipa forumasa Seln-a,u maniru i tonu "..vidi mu glave ,'ta ce on...".
Sa nekim bih se cak i slozio (

)
Činjenica jeste da su u NS (baš kao i u drugim strankama većinom) najistaknutiji pojedinci ili
a) najveći ublehaši koji konkretno ne bi znali vilama vola u guzicu ubosti - na ovoj temi sam ih nazivao ranije Šero&Šeratori
b) jako sposobni pojedinci ali u branšama koje sa politikom veze nemaju - Tanović, Kojović
Ja nisam tip covjeka koji slijepo brani ono "moje". Naravno da ima ublehasa,nesposobnih ,kao sto rece ti kao i u vecini(rekao bih u svim) strankama na nasem politickom nebu. Sta po tebi znaci sa politikom veze nemaju ? Mozda zato sto se direktno,istrajno i konstantno pozivaju na pragmatizam i konkretnost djelovanja?? Mozda ,dovoljno ili nikako,ne pozivaju na " odbrane sveopstih nacionalnih interesa"Mozda se ne kriju,dovoljno ili nikako,iza paravana kvazi nacionalizma/patriotizma/populizma i slicnih pravaca i djelovana..mozda su nas ,u ovom regionu,navikli da politika nije konkretna prica nego paravani i dimne zavjese(???!!!)pa nekom djeluje da se ovi iz NS nedovoljno dobro politik(anstv)om bave.
Nije ovo vid pitanja ,niti zelim da udjemo u neke dubioze diskusija u kojima niko od nas nece uvjeriti ovoga drugoga u suprotno,cisto sam ovo sve napisao i pobrojao da dovedem do razmisljanja pojedince sta je politika zapravo.
Konkretne stvari koje pokrecu izabrani poslanici NS (njih dvojica...Boze,kako velika politicka/pragmaticna i konkretna snaga

)i to samo u KS,i jos jedan od njih (Kojovic) u domu naroda (isto tako,ogroman potencijal sa velikim polugama moci odlucivanja i lobiranja

)..znaci sa svim tim kapacitetima i snagama ipak se pokusava koliko toliko ,ne dovoljno,vjerovatno,ali se pokusava srazmjerno svojim kapacitetima.
Evo nesto malo....
http://www.facebook.com/pages/NA%C5%A0A ... 9?sk=notes
A o detaljima i necemu visem ,to bi ti vjerovatno mogao napisati poslanik i forumas (

) Kojovic ,ako u skorije vrijeme naleti na ovu temu.
Nisam slijepi poklonik bilo ciji,niti sam neko ko ce sijepo podrzavati bilo ciji stav,politicki potez i sl ali se neke stvari trebaju gledati u srazmjeru mogucnosti ,kapaciteta i poluga "moci". Isto tako,nije bas prejednostavno (da ne kazem nesto radikalnije) doci do medija i oglasiti se ,narocito kada je opste poznato da su mediji jako politicki obojeni ,podjeljeni i profilisani..tako da u cijeloj toj prici oko medijske podrske najvise "puse" ove manje stranke i nije ni cudo sto 99% ljudi i ne zna da se ipak nesto radi.
Tu bi se trebalo,ako se uopste nesto i moze,dodatno poraditi od strane ovih iz NS.
Eto ukratko. I necu ulaziti u dalju raspravu jer zaista ne vidim neke prevelike svrhe. Druga stvar je rasprava,diskusija i dijalog oko nekih konkretnih stvari ili ,recimo,nekada u sklopu predizborne kampanje

. Tada mozemo "oplasti" po raspravi dok se boje i slova ne rastope...
Do nekih konkretnih razloga i diskusija na ovu temu (NS),lijep pozdrav