Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
dallton

#6001 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

KREMEN wrote:Jel vi stvarno mislite da ce kad Dodik ode sve se rijesiti? Nece biti vise problema..
po STOTI PUT NE MISLIMO
lesinar_banjaluka

#6002 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by lesinar_banjaluka »

JA NEGIRAM GENOCID U SREBRENICI?!?!?!?jesi ti normalan?
ali svaki Nijemac i danas svaca svoju odgovornost da se to ne dogodi
--pa upravo i ja shvatam,zbog toga i pisem na ovom forumu,pokusavajuci naci veru u zajednicku buducnost...al pored tebe i daltona,TESKO

*za vas je najbolje resenje da STO PRE IZAZOVETE RAT,i da pobijete sve srbe,i konacno cete imati "svoju BIH" ...(sto duze cekate,sve ce biti teze)

@dalton

do sada sam te ubrajao u onu svoju "drugu kategoriju",sad vidim da nisam bio u pravu...
zavrzlama

#6003 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by zavrzlama »

hik--meta wrote:
zavrzlama wrote:
Premijer RS-a Milorad Dodik tvrdi da je nedavno dobio ponudu da pristane na ustavne promjene u BiH a da će zauzvrat biti obostavljena istraga koja se vodi protiv njega.

"Dobio sam ponudu, prije tri sedmice, od predstavnika međunarodne zajednice da prihvatim ustavne promjene a da će se onda povući istraga koja se vodi protiv mene", rekao je Dodik danas u obraćanju poslanicima Narodne skupštine RS-a.

Izjavio je i da za tu ponudu ima pisani dokaz.
Da desifrujem ovu izjavu...

Eto ja se povlacim iz politickog zivota jer ne zelim da pristankom na reforme unistim rs....a vi koji ostanete iza mene nastavite istim putem i nista ne prihvatajte,jer vase prihvatanje reformi je siguran put u nestanak rs-a...pa se sa jednim udarcem ubiju dvije muhe..dodik se ispari u srbiju postane srpski junak koji nije pokleknuo pred mrskim neprijateljem i spasi se zatvora za kriminal,a novom se srpskom lideru BIH srba odmah stavi do znanja ako pokusa da postujue odluke MZ ,biti ce proglasen za srpskog izdajnika,cime se odrzava kontinuitet secesionisticke politike i negiranja BIH kao drzave...

velikosrbi uvijek prije odlaska jednog lidera,zatruju toliko situaciju da novi srpski lider uskoci u situaciju da mora nastaviti istu politiku kao i predhodnik inace ga stab brzo putem medija i priopagande proglasi za izdajnika srpske stvari(velike srbije)..odlaskom Dodika se ipak dobija puno,jer njegov odlazak je moralni samar i spoznja da velikosrbi nemaju snage za secesiju,sto stvara predpostavku ka stvaranju zdrave srpske opozicije velikosrpstvu...jer srbi podrzavaju velikosrpstvo samo u slucaju kad su rezultati na stolu,medjutim kako secesije nema a trose se silne pare na odrzavanje secesionistickog puta i trpe sramote i zgrazavanje citavog svijeta, ta se politika bez rezultata vraca kao bumerang..
zavrzlama, svaka ti je zlatna. :thumbup:
samo, brine me hoce li, ako dodik utekne preko drine, cavic i sds biti imalo drugaciji?
hoce biti dugaciji...jer je dodik otezao nasljednicima politku rusenja BIH,istu retoriku nece koristiti jer je providna...velikosrbi se najvise boje samih srba i njihove spoznaje da je ostanak srba u BIH zavrsena stvar i da secesiju nema ko da izvede....odlazak dodika je znak propasti jedne bolesne politike...

a takvi politicki i moralni udarci obicno izrode neki preokret u narodu pa makar on bio i srpski koji je satanizovan od velikosrba do savrsenstva..srbima nije strana drzava BIH ni zivot u zajednistvu i razlicitostima...sad sto su taoci jedne sramne politike i nemaju sansu za alternativom toj politici,vrijeme ce uciniti svoje da se i srbi kao narod okrenu na pravu stranu..treba biti strpljiv..progutat ponekad i nepravdu u cilju opstanka BIH i izgradnje suzivota,a tako isto i pokazati zube kad zatreba i to je dobitna kombinacija za sve nas u BIH..
lesinar_banjaluka

#6004 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

a takvi politicki i moralni udarci obicno izrode neki preokret u narodu pa makar on bio i srpski koji je satanizovan od velikosrba do savrsenstva..srbima nije strana drzava BIH ni zivot u zajednistvu i razlicitostima...sad sto su taoci jedne sramne politike i nemaju sansu za alternativom toj politici,vrijeme ce uciniti svoje da se i srbi kao narod okrenu na pravu stranu..treba biti strpljiv..progutat ponekad i nepravdu u cilju opstanka BIH i izgradnje suzivota,a tako isto i pokazati zube kad zatreba i to je dobitna kombinacija za sve nas u BIH..
konacno ,nesto pametno na forumu...

jedina zamerka,sto ipak malo PREUVELICAVAS VELIKOSRBE ...sitaucija nije toliko crna koliko ti mislis,al ne zelim te u to uveravati...kad skontas i sam,to ce biti samo jos jedan korak NAPRED!
zavrzlama

#6005 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by zavrzlama »

lesinar_banjaluka wrote:

jedina zamerka,sto ipak malo PREUVELICAVAS VELIKOSRBE ...sitaucija nije toliko crna koliko ti mislis,al ne zelim te u to uveravati...kad skontas i sam,to ce biti samo jos jedan korak NAPRED!
jos da se udruzim sa tobom i popljujem po dalltonu i ostalim cije pisanje se ne uklapa u tvoje salonsko cetnikovanje bio bi jos pametniji.....neka ostacu ja ipak glup....

pozzzz... ;-)
Last edited by zavrzlama on 30/09/2009 17:28, edited 1 time in total.
mO k3

#6006 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by mO k3 »

ma lesinar bl je obicni cetnik... koji je jako opterecen nacionalizmom... samo sto je providan i prosipa ovdje kurFanjsku politiku ...
Mujo.Hrnjica

#6007 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Mujo.Hrnjica »

lesinar,

evo pricaj sa mnom ja sam ti od normalnih Bosnjaka sto cekaju da opet pokusate da malo koljete

:-) :-) :-) :-)

Ma razligu, bolan, ja pokuso secesiju, ja otiso u serviju, ja sjedio tu i sutio dok mile laje na zvijezde ja opet od tebe i svih vas ocekujem samo najgore sve dok me 10 puta ne uvjerite u suprotno onda cu mozda razmisliti da promijenim misljenje

i da, ponosan sam sto vam ne vjerujem i sto sam za vas ultra-nacionalista, ali zato mi je familija na broju a na Majevici rastu bukve ko sekvoje, bradonje ih natorili...

Jasno?

Jasno!

Image
Rafael

#6008 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Rafael »

Mujo.Hrnjica wrote:lesinar,

evo pricaj sa mnom ja sam ti od normalnih Bosnjaka sto cekaju da opet pokusate da malo koljete

:-) :-) :-) :-)

Ma razligu, bolan, ja pokuso secesiju, ja otiso u serviju, ja sjedio tu i sutio dok mile laje na zvijezde ja opet od tebe i svih vas ocekujem samo najgore sve dok me 10 puta ne uvjerite u suprotno onda cu mozda razmisliti da promijenim misljenje

i da, ponosan sam sto vam ne vjerujem i sto sam za vas ultra-nacionalista, ali zato mi je familija na broju a na Majevici rastu bukve ko sekvoje, bradonje ih natorili...

Jasno?

Jasno!

Image
:run: :lol:
lesinar_banjaluka

#6009 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

dok mi RAZLIGU ne kaze osoba kompetentna za to...ne pada mi na pamet da napustim ovaj forum..ne zbog tebe i tebi slicnih(da me puca neki inat,ili da vama prkosim)...vec zbog par normalnih ljudi sa kojim se moze diskutovati,i od kojih se mozes cuti koja pametna...

ti se vrati u svoj tor i pricaj u svom selu kako si najjaci :)
Bosnolog

#6010 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Bosnolog »

Velikoserbi igraju svoj posljednji Tango propasti ,pitanje je hoce li taj Tango biti pracen krvavim stopama ili ce podviti rep pred realnoscu debljine zida /MZ citaj USA i BH patriota / koji ih ceka.

Da li ce BH Srbi biti zrtvovani do kraja ovisi prije svega od njih samih .SANU je odlucila ici kraja a to Dodo pokazuje svakodnevnim izjavam a i postupcima.Problem je sto im odnos snaga na terenu ne ide na ruku a zaostravnje odnosa sa MZ im je izliv nemoci da krenu u secesiju i balvan revoluciju kao 90-tih.

Serbija se gusi u svom vlastitom brlogu genocidne ideologije Srbizma u kojoj buja fasizam i ona bi ga najrade izvezla preko Drine kako bi spasile sebe i svoj mir,to potvrduju svakodnevne vijesti mentalno sludenih psihopata olicenih u raznim fasistickim organizacijama iza kojih stoje opozicione stranke a koje ce preuzeti vlas u Serbiji /NS Toma Grobar na sljedecim izborima/.

Odlazak Crne Gore i Gubitak Kosova je kraj ostvarenja Serboslavije a priznanje Kosova od strane CG je glogov kolac u srce Serbije.Velikoserbi se nadaju da ce im MZ kao utjehu dati dio BiH kako bi nahranli azdahu koja umire i daje posljednje ali sve agresivnije znake panicnog zivota na izdisaju.

Velikoserbska azdaha je bila sestoglava, gubila je svoje glave gubitkom ratova ,posljednja dvoglava se nadnijela iznad BiH krvari i odumire a da li ce joj ostati jedan mrtva glava da je nsi ili ce biti i ona odsjecena ovisi od MZ i onog sto slijedi u skoroj budunosti.

Nama preostaje da pratimo tu krvolocnu zvijer i da budemo spremni docekati ist i da je dovrsimo zauvijek.

Sta ce uraditi BH Srbi u to ne sumnjam, prateci sto su cinili do sada ,samo se bojim da ce imati trajne posljedice ako nastave putem kojim idu/sudbina hrvatskih i kosovskih Srba/ .

Svakim danom sa Dodikom su dalje od BiH a sto je cilj SANU ideologa ,podgrijavnje BH lonca im je strateski cilj a drzanje BH srba u stanju kakvom su danas nece moci trajati vjecno.IlI ce krenuti u realizaciju svog posljednjeg krvavog Tanga ili ce se desiti krah unutar Serbije ,sto ce BH Srbima otvoriti oci.

Dodik nema mnogo izbora da krene u secesiju po nalogu SANU ideologa ili da pobjegne sa lovom koju je sklonio.Problem je istom kako otici u brlog zla na Dedinje a nje obavio ono sto je imao mandat od tog hegemonisticko genocidnog SANU staba.

Smjena Dodika i dolazak drugog na njegovo mjesto nece promjeniti mnogo ,vec samo odloziti njihovu zelju i spasiti sto se spasiti da a kao krajnji scenario propasti jedne bolesne ideologije koja je na izdisaju.Velikoserbi znaju da pomjeranje vruceg BH lonca na pomocno kolo peci je gubitak prilike da ostvare svoje nakane u skorijoj buducnosti.

Turbolenta vremena su pred nama,mnogo realnija i objektivnija.
Last edited by Bosnolog on 30/09/2009 17:56, edited 1 time in total.
Mujo.Hrnjica

#6011 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Mujo.Hrnjica »

lesinar_banjaluka wrote:dok mi RAZLIGU ne kaze osoba kompetentna za to...ne pada mi na pamet da napustim ovaj forum..ne zbog tebe i tebi slicnih(da me puca neki inat,ili da vama prkosim)...vec zbog par normalnih ljudi sa kojim se moze diskutovati,i od kojih se mozes cuti koja pametna...

ti se vrati u svoj tor i pricaj u svom selu kako si najjaci :)
Hajde, molim te, de da pricamo!

Hocemo li prvo o srpskoj nejaci kojom su hranjeni lavovi u Pionisrskoj dolini?
lesinar_banjaluka

#6012 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

jesi ti dobar sa glavom?

daj mi predloge kako izaci iz recesije,kako otvoriti nova radna mesta,kako podici zivotni standard u ovoj drzavi...aj o tome da pricamo????!??!??

al ne..u vasim glavama su samo cetnici,sanu...vecina vas verovatno i dr*a na dobricu cosica!
Mujo.Hrnjica

#6013 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Mujo.Hrnjica »

lesinar_banjaluka wrote:jesi ti dobar sa glavom?

daj mi predloge kako izaci iz recesije,kako otvoriti nova radna mesta,kako podici zivotni standard u ovoj drzavi...aj o tome da pricamo????!??!??

al ne..u vasim glavama su samo cetnici,sanu...vecina vas verovatno i dr*a na dobricu cosica!
Pa eto de mi ti reci.
felipe kajetano

#6014 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by felipe kajetano »

Bosnolog wrote:Velikoserbi igraju svoj posljednji Tango propasti ,pitanje je hoce li taj Tango biti pracen krvavim stopama ili ce podviti rep pred realnoscu debljine zida /MZ citaj USA i BH patriota / koji ih ceka.

Da li ce BH Srbi biti zrtvovani do kraja ovisi prije svega od njih samih .SANU je odlucila ici kraja a to Dodo pokazuje svakodnevnim izjavam a i postupcima.Problem je sto im odnos snaga na terenu ne ide na ruku a zaostravnje odnosa sa MZ im je izliv nemoci da krenu u secesiju i balvan revoluciju kao 90-tih.

Serbija se gusi u svom vlastitom brlogu genocidne ideologije Srbizma u kojoj buja fasizam i ona bi ga najrade izvezla preko Drine kako bi spasile sebe i svoj mir,to potvrduju svakodnevne vijesti mentalno sludenih psihopata olicenih u raznim fasistickim organizacijama iza kojih stoje opozicione stranke a koje ce preuzeti vlas u Serbiji /NS Toma Grobar na sljedecim izborima/.

Odlazak Crne Gore i Gubitak Kosova je kraj ostvarenja Serboslavije a priznanje Kosova od strane CG je glogov kolac u srce Serbije.Velikoserbi se nadaju da ce im MZ kao utjehu dati dio BiH kako bi nahranli azdahu koja umire i daje posljednje ali sve agresivnije znake panicnog zivota na izdisaju.

Velikoserbska azdaha je bila sestoglava, gubila je svoje glave gubitkom ratova ,posljednja dvoglava se nadnijela iznad BiH krvari i odumire a da li ce joj ostati jedan mrtva glava da je nsi ili ce biti i ona odsjecena ovisi od MZ i onog sto slijedi u skoroj budunosti.

Nama preostaje da pratimo tu krvolocnu zvijer i da budemo spremni docekati ist i da je dovrsimo zauvijek.

Sta ce uraditi BH Srbi u to ne sumnjam, prateci sto su cinili do sada ,samo se bojim da ce imati trajne posljedice ako nastave putem kojim idu/sudbina hrvatskih i kosovskih Srba/ .

Svakim danom sa Dodikom su dalje od BiH a sto je cilj SANU ideologa ,podgrijavnje BH lonca im je strateski cilj a drzanje BH srba u stanju kakvom su danas nece moci trajati vjecno.IlI ce krenuti u realizaciju svog posljednjeg krvavog Tanga ili ce se desiti krah unutar Serbije ,sto ce BH Srbima otvoriti oci.

Dodik nema mnogo izbora da krene u secesiju po nalogu SANU ideologa ili da pobjegne sa lovom koju je sklonio.Problem je istom kako otici u brlog zla na Dedinje a nje obavio ono sto je imao mandat od tog hegemonisticko genocidnog SANU staba.

Smjena Dodika i dolazak drugog na njegovo mjesto nece promjeniti mnogo ,vec samo odloziti njihovu zelju i spasiti sto se spasiti da a kao krajnji scenario propasti jedne bolesne ideologije koja je na izdisaju.Velikoserbi znaju da pomjeranje vruceg BH lonca na pomocno kolo peci je gubitak prilike da ostvare svoje nakane u skorijoj buducnosti.

Turbolenta vremena su pred nama,mnogo realnija i objektivnija.
by Hans Christian Andersen.....ja na jednom mjestu ne vidjoh dugo azdaha sa sest glava i ostalih nemani :-)
1gorstak

#6015 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 1gorstak »

lesinar_banjaluka wrote:

Bolje precijeniti nego potcijeniti. Ja na primjer ocekujem da se s velikosrbima ovako gnjavimo jos 50 godina, vjerovatno precjenjujuci njihove mogucnosti, a ako bude iznenadjenja, neka budu pozitivna.
lesinar_banjaluka

#6016 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

1gorstak wrote:
lesinar_banjaluka wrote:

Bolje precijeniti nego potcijeniti. Ja na primjer ocekujem da se s velikosrbima ovako gnjavimo jos 50 godina, vjerovatno precjenjujuci njihove mogucnosti, a ako bude iznenadjenja, neka budu pozitivna.
potpisujem ...
muha_sa

#6017 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by muha_sa »

hajmo malo o Kosovu i 1389-oj.
jebi ga stari-nije elementarna nepogoda pobila 100.000 ljudi--nisu marsovci popalili i popljackali hiljade sela po BiH. Nisu marsovci silovali 25.000.žena djevojaka i djevojcica.
Na kraju--nije se sve pobrojano dešavalo prije 100.godina :-)
Najbolje bi bilo sve gurnut pod tepih i hajmo dalje--ko šta jamio jamio.
PalaSa Marsa

#6018 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by PalaSa Marsa »

muha_sa wrote:

jebi ga stari-nije elementarna nepogoda pobila 100.000 ljudi--nisu marsovci popalili i popljackali hiljade sela po BiH. Nisu marsovci silovali 25.000.žena djevojaka i djevojcica.
Nisu Marsovci, nema govora o tome!! pozz muha legendo ziva :-D :D
1gorstak

#6019 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 1gorstak »

lesinar_banjaluka wrote:prestani se zamarati cetnicima i RS...pogledaj malo u svoje dvoriste,ocisti ga od stetocina i gamadi,a meni posti da cistim svoje... nasom svadjom najvise profitiraju bas stetocine i gamad
Velikosrpski faktor je ta kocnica napretku. Ne mozemo sminkati etnicki aparthejd prilozima na RTRS-u o novim radnim mjestima (a i to vise ne pokusavaju). Ambasadori PIC-a su identificirali problem, velikosrpski establishment u BiH je taj remetilacki faktor i to treba sanirati. Ne moze ekonomija jacati u nestabilnom politickom okruzenju.
lesinar_banjaluka

#6020 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

1gorstak wrote:
lesinar_banjaluka wrote:prestani se zamarati cetnicima i RS...pogledaj malo u svoje dvoriste,ocisti ga od stetocina i gamadi,a meni posti da cistim svoje... nasom svadjom najvise profitiraju bas stetocine i gamad
Velikosrpski faktor je ta kocnica napretku. Ne mozemo sminkati etnicki aparthejd prilozima na RTRS-u o novim radnim mjestima (a i to vise ne pokusavaju). Ambasadori PIC-a su identificirali problem, velikosrpski establishment u BiH je taj remetilacki faktor i to treba sanirati. Ne moze ekonomija jacati u nestabilnom politickom okruzenju.
ako niste skontali,ja se upravo zalazem ZA TAKVE PROMENE!!!jer u tome vidim jedan veliki problem,za sve nas....

kontastno forisarnje nekih stvari sa jedne strane,dovodi do kontara efekata na drugoj...i onda ode sve u *urac! tim mehanizmom se koriste ove nase glavonje,i niko im nista ne moze..jer je narod stoka!
trinidad

#6021 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by trinidad »

muha_sa wrote:

tacno nije, ko sto se NDH i bosna u njoj nije desila prije toliko...al' blizu je okrugao datum...a trebalo je skoro pola vijeka, da se kosti iz jama izvade, o ciframa ne bi, nigdje ne vode...

jebiga stari, zivot treba ici dalje...
muha_sa

#6022 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by muha_sa »

lesinar_banjaluka wrote:@mujo
ako ozbiljno mislis...onda imamo veoma slicna misljenja ;)

@muha...
o kosovu mi se ne da pricati..nemam zelje..

sad te nesto pitam ... evo,ja kao srbin kazem,srbi su izvrsili agresiju na bih,pobili ,silovali,opljackali..meni je zao,nece se ponovoti,ja ti obecavam!

sta cemo dalje?kako cemo preziviti ova vremena,i ti i ja?
svaka cast momcino :thumbup:
veze nemam kako dalje-jebeno je kolima krenut pod rucnom kocnicom :-) ko je podiže i nikako da spusti :? -jebo ga patak :D
klixober

#6023 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by klixober »

lesinar_banjaluka wrote:
1gorstak wrote:
ako niste skontali,ja se upravo zalazem ZA TAKVE PROMENE!!!jer u tome vidim jedan veliki problem,za sve nas....

kontastno forisarnje nekih stvari sa jedne strane,dovodi do kontara efekata na drugoj...i onda ode sve u *urac! tim mehanizmom se koriste ove nase glavonje,i niko im nista ne moze..jer je narod stoka!
Hajde barem se u necemu slazemo :)
Mujo.Hrnjica

#6024 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Mujo.Hrnjica »

lesinar_banjaluka wrote:@mujo
ako ozbiljno mislis...onda imamo veoma slicna misljenja ;)

@muha...
o kosovu mi se ne da pricati..nemam zelje..

sad te nesto pitam ... evo,ja kao srbin kazem,srbi su izvrsili agresiju na bih,pobili ,silovali,opljackali..meni je zao,nece se ponovoti,ja ti obecavam!

sta cemo dalje?kako cemo preziviti ova vremena,i ti i ja?
Ja ozbiljno mislim, kazem ti, tako je kako je.

Cuj, slazem se ja s Muhom, ali ja kao covjek koji se boji Boga ne mogu sad tebe optuzivati za zla koja su drugi napravili jer ne znam da si ti to bio ali prema zlocincima ne bih imao milosti, ni prema onima iz mog naroda a kamoli onima koji su moj narod kasapili.

Vi srbi ste ovo zakuhali, i vi ovo mozete i zaustaviti jednim velikim zaokretom i normalizacijom i spustanjem na zemlju, sve ostalo na duge staze steti samo srbima, i to svim srbima na balkanu, to je moje misljenje i to je pocetak rjesenja ove krize.
kiky

#6025 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by kiky »

nama treba pameti ...
a toga, na ovim prostorima, slabo da ima ...
slažem se sa lešinarom ...
narod je stoka ...
Locked