jeza u ledja wrote:Ja im nista ne psujem. Cak sta vise, vise puta sam zazelio sve najbolje u svojim karijerama i smatram da je izbor Svicarske umjesto BiH logican. Mozda su se oni dvoumili, mozda nisu, ali izabrali su Svicu, te se stoga postavlja pitanje njihove principijelnosti, da ne kazem patriotizma, uopste. Slicno vazi za Begovica, koji je svojevremeno izjavio da ce ostati reprezentativac Kanade. To sto je on izabrao na kraju BiH ne mijenja sumnju jednog navijaca u njegovu principijelnost i ostace vjecno mrlja u njegovoj reprezentativnoj karijeri , barem za mene.
Nije to sad veliki problem, tacno neki ovdje skacu da jebu mater na prvu pomisao bilo kakvog dvoumljenja. No postoji razlika u kritici i u jebavanju matere. Ovo sto rade Spahic ili Dzeko je kritika, a ovo sto rade neki forumasi je bespotrebna vriska. Isto vazi i za Susicev komentar o "hodanju pjeske", to je kritika, a ne rusenje mostova.
Kao sto rekoh, najbolji primjer je upravo cinjenica da isti taj Begovic i dalje igra za nas. Cak i prije svega ovoga, a u vrijeme recimo onog intervjua za kanadski radio, mnogi su mu jebavali sve po spisku, pa eto opet covjek igra za nas. Ako se vratimo nekad u proslost, bilo je takvog jebavanja i u vezi Medunjanina, a ne bi me cudilo i u vezi Pjanica. (usput, sjecam se koliko je izvikan bio Medunjanin i kolika bi katastrofa bila da ga nismo pokupili).
Ali najmanje je bitno sta mi govorimo. Manje je bitno cak i sta Susic govori, ili neko iz Saveza, u odnosu na to sta govore Dzeko i Spahic. To su ljudi koji su srce naseg tima. To su ljudi koji se citavu karijeru nose sa odnosima u svlacionici i sa raznim problemima na koje nailaze. Stoga dozvolite ne meni, ne Susicu, nego njima da malo bolje od vas znaju sta rade i koliku tezinu imaju njihove rijeci, te sta to moze ili ne mora znaciti u buducnosti, a u vezi moguceg buduceg odazivanja ovih igraca. Stavite malo svoje misljenje u kontekst - znaci Emir Spahic, covjek prosao sito i reseto, ili Edin Dzeko, iz blata Grbavice dosao do najvece svjetske pozornice, ne znaju sta govore, pretjeruju, spaljuju mostove, ali vi to znate bolje, jer zaboga fudbaleri su glupi, a mi smo pametni?
I momak iznad govori - hoce se rezultat nazor?! Nazor je upravo pozivanje igraca koji su po svemu stranci, osim po imenu i stav da cemo na taj nacin postici dugorocan rezultat. I onda jos kaze pljuju se nasi igraci, a dizu se u zvijezde ovi strani, a la Ibrahimovic??? Haj sto to nije tacno, ali zar ne radi upravo on to?
nisu oni izabrali svicu ,vec su samo mogli nas da izaberu! oni su vec godinama svicarski igraci , te drzavljani svicarske.prema tome,momci su svicarciski fudbaleri i logican je izbor da igraju i za seniore .
koji patriotizam? jel ti to ozbiljno?! pa, momci odrasli u svici ,isli u skolu u svici ,svica od njih napravila ljude,a ti trazis u njima bosanske patriote .
hajd' dizite ibrahimovica u nebesa,kupujte njegovu knjigu i dicite se kako je on bosanac i kako umalo nije igrao za nas !
sto se mene tice ,ja kapu skidam samo brabarezu,bolicu i salihamidzicu !
vozdra luzeri