Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Tarik19

#6001 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Tarik19 »

Trenutno imamo par dobrih igraca u odbrani osim Spahica (Vranjes, Mujdza) samo sto ti igraci nisu pravi stoperi.
Korisničkoime

#6002 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Korisničkoime »

Vranješ je mlad 21 godina treba još da se dokaže izgleda da je na dobrom putu, bilo bi super da pređe u neku jaču ligu pomoglo bi mu ali još nije rješenje za jače protivnike i ozbiljnije utakmice što ne znači da neće biti nadam se uskoro. Mujdži je već 26 godina nije loš ali još uvjek igra u Freiburgu mislim da je to njegov krajnji domet nadam se da griješim.
udrch

#6003 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by udrch »

zecko_kupuz wrote:
zlajapravaraja wrote:Besic pocinje za HSV! :bih:

Mathijsen slomio clanak, pauzira mjesec dana.

Nadam se da ce decko iskoristiti sansu, brzo steci iskustvo, pa da ga gledamo pored Spahe protiv Rumuna :wink:
Tehnicki, takticki, fizicki, pa i psihicki je daleko potkovaniji nego Mravac i Pandza. U HSV-u ili bilo gdje u Njemackoj na tom nivou nema zajebancije :wink:

Samo hrabro i odvazno Muha! :bih:
Ja kako vidjeh, Bešić je za U-21 reprezentaciju igrao kao lijevi bek. U HSV-u neki dan zaigrao kao desni bek. Momak možda bude odličan bočni defanzivni, ali štoper - teško. :-? Visok 1.80, sad kao tinejdžer mršav k'o čačkalica, ipak nije to materijal za štopera. Mislim da će biti dobar bek ili zadnji vezni. Pretpostavljam da bi i sada za vikend mogao zaigrati uz aut-liniju, nikako u centru odbrane.
First name
Emir
Last name
Spahić
Nationality
Bosnia-Herzegovina
Date of birth
18 August 1980
Country of birth
Croatia
Place of birth
Dubrovnik
Position
Defender
Height
183 cm
Weight
77 kg

Bešić je još uvijek tinejdžer..
extraordinary

#6004 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by extraordinary »

Kanavaro je visok 176 cm, pa je bio najbolji štoper na svijetu nekoliko godina.
elSaik

#6005 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by elSaik »

Sviđa mi se spisak pozvanih za utakmicu sa Poljskom. :thumbup:
s_bjelava

#6006 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by s_bjelava »

elSaik wrote:Sviđa mi se spisak pozvanih za utakmicu sa Poljskom. :thumbup:
:thumbup:
extraordinary

#6007 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by extraordinary »

Ne znam baš, nek me isprave Željovci ali meni se čini da Vasilić nije prvotimac Želje a pozvan je za ovu utakmicu. Također, malo je neobičan izostanak Damira Tosunovića. Ostalo mi se čini ok, mada je kod nas liga u pet deka.
Korisničkoime

#6008 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Korisničkoime »

extraordinary wrote:Kanavaro je visok 176 cm, pa je bio najbolji štoper na svijetu nekoliko godina.
Kanavaro je imao odraz kao kengur :) Nenormalno koliko je tip mogao da skoči ako Bešić ima pola od odraza Kanavara eto nam stopera :razz:
zlajapravaraja

#6009 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by zlajapravaraja »

udrch wrote:
zecko_kupuz wrote:
zlajapravaraja wrote:Besic pocinje za HSV! :bih:

Mathijsen slomio clanak, pauzira mjesec dana.

Nadam se da ce decko iskoristiti sansu, brzo steci iskustvo, pa da ga gledamo pored Spahe protiv Rumuna :wink:
Tehnicki, takticki, fizicki, pa i psihicki je daleko potkovaniji nego Mravac i Pandza. U HSV-u ili bilo gdje u Njemackoj na tom nivou nema zajebancije :wink:

Samo hrabro i odvazno Muha! :bih:
Ja kako vidjeh, Bešić je za U-21 reprezentaciju igrao kao lijevi bek. U HSV-u neki dan zaigrao kao desni bek. Momak možda bude odličan bočni defanzivni, ali štoper - teško. :-? Visok 1.80, sad kao tinejdžer mršav k'o čačkalica, ipak nije to materijal za štopera. Mislim da će biti dobar bek ili zadnji vezni. Pretpostavljam da bi i sada za vikend mogao zaigrati uz aut-liniju, nikako u centru odbrane.
First name
Emir
Last name
Spahić
Nationality
Bosnia-Herzegovina
Date of birth
18 August 1980
Country of birth
Croatia
Place of birth
Dubrovnik
Position
Defender
Height
183 cm
Weight
77 kg

Bešić je još uvijek tinejdžer..
Ma nema veze sto je mali mal :mrgreen:

Citao sam neki dan intervju s njim u nekim hamburskim novinama, i sam Besic je rekao da je svjestan da je ispodprosjecno visok za igraca na poziciji stopera, ali da on nedostatak centimetara nadoknadjuje odlicnim i pravovremenim postavljanjem prema lopti i igracu, kao i da veoma rano prepoznaje situacije. A daleko najjace oruzje mu je iznos lopte i otvaranje igre. Kapiten HSV-a Westermann ga opisao "rijetko vidjenim talentom" sto se toga tice.

Naposlijetku, navijaci HSV-a su iznimno zadovoljni deckom i nemaju nista protiv da Muhamed zadrzi mjesto u pocetnoj postavi - sto ce se najvjerovatnije desiti.

Ako moze Badstuber s 19 igrati SP za Njemacku, moze i Besic EP s BiH 8-) :bih:

P.S. Samo bih jos dodao da mnogi bez prava potcjenjuju mlade igrace. Stvari su se u zadnje 3-4 godine jako promijenile. Pogledajte samo ko su nosioci igre u vodecim njemackim klubovima i koliko ta djecurlija ima godina :wink:
Korisničkoime

#6010 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Korisničkoime »

Može Badstuber uz Mertesackera, Friedricha i Lahma, a ispred odbrane Schweinsteiger i Khedira, koga ima Bešić osim Spahića (od defenzivnih), a Badstuber je poslije utakmice sa Srbijom uglavnom bio na klupi. Ma mene je strah da sad svi Bešića gledaju kao spas odbrane reprezentacije, sagorit će tako nebi bio ni prvi ni posljednji, ipak je momak do juče bio amater imat će dovoljno pritiska u HSV pogotovo nakon povrede Mathijsena (Kiker mu je dao ocjenu 5 :x najgora je 6), netreba mu stvarat pritisak u reprezentaciji.
Great Cornholio

#6011 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Great Cornholio »

elSaik wrote:Sviđa mi se spisak pozvanih za utakmicu sa Poljskom. :thumbup:
Morao je pozvati i Zebu, momak je, po mom mišljenju, najbolji igrač u našoj ligi.
van Basten

#6012 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by van Basten »

trebao je povesti N/FK željezničar komplet i vozdra.
:oops: :evil:
sad ozbiljno - zašto nekakav Vasilić ima prednost ispred Torlaka?
lerdi

#6013 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by lerdi »

Fale Stanić, Bešlija, Bogičević, Mešić, Čolić i Svraka, a vala mogli su vidjet da se Popoviću i Ćulumu po hitnom postupku dodjeli državljanstvo kako bi mogli zaigrati za reprezentaciju. Ako ih Pižon pozove mogli bi ih izgubiti za sva vremena. Nadam se da će vlast i NS imati sluha i da nam se u slučaju Popovića neče desiti nešto slično kao sa Ibrahimovićem :bih:
samo_ovaj_put

#6014 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by samo_ovaj_put »

zeba kao najbolji igrac lige je trebao dobiti poziv
ocekujem dzakmica medju 11 u ovoj prijateljskoj utakmici
salle_eh1986

#6015 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by salle_eh1986 »

samo_ovaj_put wrote:zeba kao najbolji igrac lige je trebao dobiti poziv
ja kao najveći fan zebe od početka sezone ovo moram pobiti, možda se trebala dati prilika ui njemu, ali opet čemu sve to, em je u godinama kad i nije za repke ako nije baš 100% spreman, a on ne može da istrči ni 90min u našoj ligi a ne da mu se na leđa natovari i repka...
neka njega lagano nek dijeli lopte bez puno trčanja u našoj ligi a u repku treba gurati mlade snage, višću, kerlu, šehu, nekad možda i svraku i druge
EDIT: iako je spisak od ovih naših premierligaša, možda su trebali tu da se nađu recimo i jedan cocalić i bekrić (sad za ovog drugog koliko je to izvodivo pitanje je) i još neki igrači koji igraju po europi, recimo onaj golman leha, pa oni momci iz teplica i slično...
salle_eh1986

#6016 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by salle_eh1986 »

van Basten wrote:trebao je povesti N/FK željezničar komplet i vozdra.
:oops: :evil:
sad ozbiljno - zašto nekakav Vasilić ima prednost ispred Torlaka?
zato što torlak ima lijepu djevojku a vasilić ne :D
ruku na srce, vala i mene začudi ovo iako sam manijak ;)
al_neri

#6017 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by al_neri »

Kako Vasilic nije standardan ? Meni se cini da je od Zrinjskog svaku utakmicu odigrao , a tek tada je dobio pravo nastupa
Corola

#6018 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Corola »

Korisničkoime wrote:Može Badstuber uz Mertesackera, Friedricha i Lahma, a ispred odbrane Schweinsteiger i Khedira, koga ima Bešić osim Spahića (od defenzivnih), a Badstuber je poslije utakmice sa Srbijom uglavnom bio na klupi. Ma mene je strah da sad svi Bešića gledaju kao spas odbrane reprezentacije, sagorit će tako nebi bio ni prvi ni posljednji, ipak je momak do juče bio amater imat će dovoljno pritiska u HSV pogotovo nakon povrede Mathijsena (Kiker mu je dao ocjenu 5 :x najgora je 6), netreba mu stvarat pritisak u reprezentaciji.
Zato je Huesinovic pokupio tu sesticu :-)
Halo momak je fakticki tek drugu tekmu u svom zivotu odigrao sto se BL tice.
Glupost je uopste donositi neke glupe konacne ocjene u vezi Besica.
Nema sta pritisak u repci,on ce vec imati do marta dosta tekmi da mu slegne,tako ja za Besica uopste ne brinem.
Jedan i po stub u repci bi bio sasvim dovoljan za nas. :D
Obuca9

#6019 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

Pozvani su igrači koji su tu i sad nema smisla naglabati zašto je ovaj, a ne onaj.

Eto Vasilić nije standardan u Željezničaru, ali nije ni Handžić u Sarajevu, zbog povrede je u zadnja dva mjeseca odigrao samo po zadnjih 20-tak minuta. Po meni je poziv više zaslužio Nuhić, koji igra na istoj poziciji a standardni je prvotimac u zadnje vrijeme.

Isto tako, priča što nije pozvaj ovaj ili onaj je besmislena, jer svako od nas može sad nabojati još 4-5 igrača koji su zaslužili poziv, a nisu ga dobili, recimo Torlak i Nuhić iz Sarajeva, Zeba i Savić iz Željezničara, Haskić iz Budućnosti, Fajić iz Travnika, Tosunović iz Zvijezde...
veljaca

#6020 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

Samo da ispravim ove koji iznose pogresne tvrdnje:

Vasilic :thumbup: je ( odgovorno tvrdim :D ) standardan u ekipi FK Zeljeznicar otkako je stekao pravo nastupa .....

Njega je pozivao i prosli selektor Blazevic :thumbup: .....

Tako da Vasilic je opravdano dobio poziv za Reprezenaciju Drzave Bosne i Hercegovine od selektora Susica :thumbup: ....
aleDP

#6021 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by aleDP »

Najbolji igrač Premier lige Zajko Zeba nije pozvan. Smiješno.
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#6022 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by 1946 »

aleDP wrote:Najbolji igrač Premier lige Zajko Zeba
aleDP wrote:Smiješno.
Sve si sam rekao
Great Cornholio

#6023 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Great Cornholio »

salle_eh1986 wrote:
samo_ovaj_put wrote:zeba kao najbolji igrac lige je trebao dobiti poziv
ja kao najveći fan zebe od početka sezone ovo moram pobiti, možda se trebala dati prilika ui njemu, ali opet čemu sve to, em je u godinama kad i nije za repke ako nije baš 100% spreman, a on ne može da istrči ni 90min u našoj ligi a ne da mu se na leđa natovari i repka...
Slažem se, treba forsirati mlađe igrače, ali, bez obzira što se radi o prijateljskoj utakmici i bez obzira što ne igra prvi tim, rezultat bi nam trebao biti bitan. Ruku na srce, teško da bilo ko od ovih pozvanih igrača, u skorijoj budućnosti, ima šansu da zaigra u A timu u nekoj kvalifikacijskoj utakmici.
veljaca

#6024 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by veljaca »

1946 wrote:
Sve si sam rekao
Mislim da je nekorektno ovako editovati post ....
Corola

#6025 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Corola »

veljaca wrote:
1946 wrote:
Sve si sam rekao
Mislim da je nekorektno ovako editovati post ....
Ali sasvim upecatljivo objasnjena situacija.
Zajko je king ali za mali nogomet i poneku tekmu u fildjan ligi.
Jos da se pokaze protiv Poljaka,Pa bi odmah morao da mjenja Pjanica ili Misimovica.I eto ''slatkih muka i briga strucnom stabu''.
Uostalom ovaj spisak nije ni ''spravio ''Pape vec Borce.Tako da uopste nije relavantno pisati o tome na ovoj temi.
Locked