iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
SAID5

#6001 iPhone - All about

Post by SAID5 »

Jesi probao resetovat telefon. Nekad cydia nema odmah ucitavanje sa servera, pa se mora resetovat da 'povuce' izvore
amelinoo

#6002 Re: iPhone - All about

Post by amelinoo »

je li ima neka varijnta da skidam sa iphone muziku sa neta direktno u playlistu??'
zenny

#6003 Re: iPhone - All about

Post by zenny »

amelinoo wrote:je li ima neka varijnta da skidam sa iphone muziku sa neta direktno u playlistu??'
dok ne dobijes bolji odgovor.. skini MewSeek i imas 10 pjesama besplatno da skines, mozda se moze nabaviti i original verzija, nisam pokusavao.
DYD666

#6004 Re: iPhone - All about

Post by DYD666 »

amelinoo wrote:je li ima neka varijnta da skidam sa iphone muziku sa neta direktno u playlistu??'
Tako bi i trebalo da radi po defaultu koji podrazumjeva legalno placanje na iTunesu, ili eventualno neki free singlovi itd...posto 100% da na to ne mislis, onda ne znam...vjerovatno ima nesto na Cydiji, ili opcija skidanja nekog drugog playera da ti bude defaultni mimo iPoda... :-?
Ili da probaš programe tipa iFiles, da sa njima skidas a onda iz njih prozoveš sa iPodom...znam da radi tako za knjige ili stripove recimo.
azdralovic

#6005 Re: iPhone - All about

Post by azdralovic »

ja koristim, youtubetomp2 iz cydia-e, program skida sa youtube u mp3 format i imas player odmah u toj aplikaciji, postoji i opcija da ti prebaci u playlistu ali stoji da je trenutno u fazi izrade
novikorisnik

#6006 Re: iPhone - All about

Post by novikorisnik »

stevan2712 wrote:Ljudi imam ogroman problem! Danas sam stavio na svoj iphone 3g iOS 4.1 ....
Ovako sam radio. preko ultrasn0wa sam usao u DFU mode i onda u itunesu shift+restore pa sam tu dodao neki custom fw koji sam skinuo... i on to sve meni instalira i ja imam 4.1 i baseband mi je 6.15.00 i onda kad dodam source repo666 i to sve u cydiu ne mogu da instaliram ultrasn0w a ne mogu niti jednu drugu aplikaciju iz cydie.... sto znaci da mi je fon zakljucan i neupotrbljiv! ocajnicki trebam vasu pomoc :sad: :sad: :sad: :sad:

Jesi li probao da, kad pokrenes cydiu, ne ides na Source, nego na Search i tu ukucas ultrasn0w pa ga odatle instaliras...
pinokio04

#6007 Re: iPhone - All about

Post by pinokio04 »

zamolio bih za pomoc, nesto sam u cydia cackao maloprije sasvim slucajno.. i klikno sam na opciju koja se pojavila REMOVE REBOOTE.. eh sad mi mobitel nema usluge... nema mreze. Po mom skromnom znanju, u pitanju je 3gs iphon, ja sam izbrisao ultrasnow... (ispravite me ako grijesim) i zato nema usluge i mreze, pa bih molio savjet sta dalje ciniti. Djavo mi mira ne dade..

jer kad udjem sada u cydiu u packages nema mi uultrasnowa a prije je bio.. molim za pomoc
Padilla

#6008 Oprez, turski iPhone

Post by Padilla »

Oprez,

ne tržištu su se pojavili turski iphoni pa ako budete slučajno kupovali zatražite snimku upaljenog mobitela te kopiju osobne iskaznice za svaki slučaj.

http://pribadaca.com/slika/turski-iphone
febo_acm

#6009 Re: Oprez, turski iPhone

Post by febo_acm »

Fino odrađeno, ali za ovo moraš biti majmun da ti neko podvali :D
Padilla

#6010 Re: Oprez, turski iPhone

Post by Padilla »

AMD wrote:Fino odrađeno, ali za ovo moraš biti majmun da ti neko podvali :D
Onaj trenutak kada platiš 300€ za smartphone, veselo ga otvaraš i vadiš iz kutije, pališ kad ono Low battery , nema problema stavit ću ga na punjač, kad ono PAAAF , mobitel od zid i ispadne lampica :P
plejka2

#6011 Re: Oprez, turski iPhone

Post by plejka2 »

dobro su ga osmislili.bolje da kita izleti umjesto lampice :razz:
vivax

#6012 Oprez, turski iPhone

Post by vivax »

Raspad sistema
aux

#6013 Re: iPhone - All about

Post by aux »

Ljudi dragi sta se ovo desava sa telefonom,sinoc sve bilo uredu sa telefonom jutros upalim kad ono mala crta gotovo se ne vidi hajd kontam povuci ce se kad maloprije prosirila se na dobrij 1 cm,telefon mi nikad nije ispadao nosim ga non stop u futroli sad ni sam ne znam do cega je nazalost ne mogu uslikati da vidite o cemu se radi ali evo nasao sam na netu nesto slicno,ista crta kao na dnu ove slike :sad:

Image
azdralovic

#6014 Re: iPhone - All about

Post by azdralovic »

aux wrote:Ljudi dragi sta se ovo desava sa telefonom,sinoc sve bilo uredu sa telefonom jutros upalim kad ono mala crta gotovo se ne vidi hajd kontam povuci ce se kad maloprije prosirila se na dobrij 1 cm,telefon mi nikad nije ispadao nosim ga non stop u futroli sad ni sam ne znam do cega je nazalost ne mogu uslikati da vidite o cemu se radi ali evo nasao sam na netu nesto slicno,ista crta kao na dnu ove slike :sad:

Image
koji je iphone u pitanju ? vidjao sam kod dosta ovih prve generacije ove linije ,valjda od starosti, tj umru pikseli :D a koliko god ga pazio uvijek se drma u dzepu dok hodas i slicno tako da...
aux

#6015 Re: iPhone - All about

Post by aux »

azdralovic wrote:
aux wrote:Ljudi dragi sta se ovo desava sa telefonom,sinoc sve bilo uredu sa telefonom jutros upalim kad ono mala crta gotovo se ne vidi hajd kontam povuci ce se kad maloprije prosirila se na dobrij 1 cm,telefon mi nikad nije ispadao nosim ga non stop u futroli sad ni sam ne znam do cega je nazalost ne mogu uslikati da vidite o cemu se radi ali evo nasao sam na netu nesto slicno,ista crta kao na dnu ove slike :sad:

Image
koji je iphone u pitanju ? vidjao sam kod dosta ovih prve generacije ove linije ,valjda od starosti, tj umru pikseli :D a koliko god ga pazio uvijek se drma u dzepu dok hodas i slicno tako da...
Kod mene je bas taj prve generacije tacnije 2G,pa sta sad da li se to nekako moze napraviti posto cu ovaj zamijeniti uz nadoplatu za 3G ali kako cu sad ako mi je ovo otislo :roll: :roll:
vivax

#6016 Re: iPhone - All about

Post by vivax »

aux wrote:
azdralovic wrote:

Image
Kod mene je bas taj prve generacije tacnije 2G,pa sta sad da li se to nekako moze napraviti posto cu ovaj zamijeniti uz nadoplatu za 3G ali kako cu sad ako mi je ovo otislo :roll: :roll:
Probaj negdje naci ovaj lcd..pa zamjeni...evo gledam na ebay-u imaju...ali su skupi..:S...

http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_from= ... Categories
azdralovic

#6017 Re: iPhone - All about

Post by azdralovic »

aux wrote:
azdralovic wrote:

Image
upravo to , jedino lcd da zamijenis, kod nas se krecu oko 120 km za 2g, jer ti dolazi displey i touch u kompletu, valjda se ne moze nabaviti odvojeno
vivax

#6018 Re: iPhone - All about

Post by vivax »

upravo to , jedino lcd da zamijenis, kod nas se krecu oko 120 km za 2g, jer ti dolazi displey i touch u kompletu, valjda se ne moze nabaviti odvojeno[/quote]

Evo sad gledam po piku jeftiniji su za 3g i 3gs. ..( oko 80 KM )....valjda kako je stariji sve skuplji..:S..
a za 2g i nema na piku...
zenny

#6019 Re: iPhone - All about

Post by zenny »

fazon je sto je kod njega zajedno touch i LCd pa zato.. imam lcd i touch koje sam kupio s namjerom da zamejnim na svom starom 2Gu ali sam ga prodao u medjuvremenu. zamjenim ti i sredim sve za 100KM ako hoces i svi sretni :-D
zizithestrasni

#6020 Re: iPhone - All about

Post by zizithestrasni »

Nakon promjene sim kartIce ne mogu poslati niti primiti sms poruku na 3G iphone...kad kazem send stane na 90% sendInga... A dolaznih poruka nema nikako...firmware je 4.2.1...
i imam problem sa instalacijom aplikacija nece nista da install preko instalusa...kaze invAlid IPA...bez obzira koji izvor bio i koja aplikacija bila probao reinstall al ne pomaze

Ako nekom nesto pametno pada na pamet bio bih mu zahvalan za info
HRossi

#6021 Re: iPhone - All about

Post by HRossi »

Kad instaliras Instalus, iza toga moras preko cydije da instaliras programcic sa istog sourca za pokretanje crackovanih programa i igara ima posebno za ios4, ios5, ne znam tacan naziv jer nisam na jailbreaku, cekam za 5.1... pa vidi tamo
aux

#6022 Re: iPhone - All about

Post by aux »

Evo jutros novi problem,upalim telefon kad imam sta vidjeti cijelom sirinom ekrana se prosirilo sad vise nije 1cm nego cijela sirina ekrana a nikako mi se ne isplati dati 100 km za ekran kad telefon vrijedi oko 180 km jbg kad hoce belaj hoce a najgore mi je to sto sam telefon cuvao kao malo vode na dlanu ali eto valjda je dotrajao jadnik :roll:
Vertig0

#6023 Re: iPhone - All about

Post by Vertig0 »

Djaba sto si ga ti cuvao kad njemu ima 5-6 godina plus sto si ga uzeo polovnog i nikad ne znas kako su ga prijasnje gazde cuvale, koliko im je ispadao i sl...
aux

#6024 Re: iPhone - All about

Post by aux »

Vertig0 wrote:Djaba sto si ga ti cuvao kad njemu ima 5-6 godina plus sto si ga uzeo polovnog i nikad ne znas kako su ga prijasnje gazde cuvale, koliko im je ispadao i sl...
To je jedan od rizika kupovine na piku jer sam ga mijenjao za xperiu x8 1:1 doduse i ona mi nikada nije ispadala ali je pocela sama od sebe da ludi pa sam je tutnuo za iPhone ali eto izgleda obi mi se sve o gloovu :-D
opa22

#6025 Re: iPhone - All about

Post by opa22 »

et jedno drugom ste podvalili :D
Post Reply