Real Madrid C.F.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ganjeta

#6001 Re: Real Madrid C.F.

Post by ganjeta »

Jedan glumac, drugi mesar....jedan vrh drugi prosjek :mrgreen: .
ruud

#6002 Re: Real Madrid C.F.

Post by ruud »

cega vrh? glume i teatralnih poteza, nasrtanja na protivnicke igrace ?
vulkan777

#6003 Re: Real Madrid C.F.

Post by vulkan777 »

ruud wrote:cega vrh? glume i teatralnih poteza, nasrtanja na protivnicke igrace ?
upravo toga :D
LSD

#6004 Re: Real Madrid C.F.

Post by LSD »

ganjeta wrote:Alves već 4-5 godina igra na visokom nivou, klasa bio u Sevilji, potvrdio klasu u Barci, dok Marcelo tek ponekad bljesne.
Ma dobro to...što kažu momci, ne zna nabaciti lopte ko insan - ali nekako mu se omakne protiv Reala i onda jbg :-)

ganjeta

#6005 Re: Real Madrid C.F.

Post by ganjeta »

Jedino u čemu je bolji Marcelo je mesarstvo :mrgreen: , i napisa gore, jedan igra na vrhunskom nivou dugi niz godina.
ruud

#6006 Re: Real Madrid C.F.

Post by ruud »

daj ba uozbiljite se, vadite se na nekakve centarsuteve, pa ako samo oni cine igraca, onda uredu.. :run:
ganjeta wrote: dugi niz godina.
doduše, jedan ima 23 drugi 28 godina :oops:
skenderija04

#6007 Re: Real Madrid C.F.

Post by skenderija04 »

Zanimljiva utakmica. Madrid dobio zasluzeno protiv .Ath.Bilbao koga je bilo milina gledati.Bielsa je znalac. Drugo pol. su naivno napravili penal i to ih je dotuklo. Cudan sastav Reala na pocetku utakmice, Granero i Kaka zajedno na sredini terena po prvi put ove sezone. Ne znam hoce li ovaj sistem na sredini imati kontinuitet ali izgleda puno ljepse od dvojca Khedira - Lass. Po prvi put ove sezone Bernabeu je zvizdao Mourinhu. Ako Madrid uspije izbaciti Barcu u kupu, sigurno ce promijeniti misljenje.
ganjeta

#6008 Re: Real Madrid C.F.

Post by ganjeta »

Pa to i jeset odgovor na mnoga pitanja, baš tu raliku ovaj dominira Španijom, a vjerovatno i svijetom na bočnoj poziciji. Jedino Maicon iz doba Smorinja može parirati, ostali tanko-tanko.
Madrid

#6009 Re: Real Madrid C.F.

Post by Madrid »

ganjeta wrote:Pa to i jeset odgovor na mnoga pitanja, baš tu raliku ovaj dominira Španijom, a vjerovatno i svijetom na bočnoj poziciji. Jedino Maicon iz doba Smorinja može parirati, ostali tanko-tanko.
Maicon ga gazi vec godinama u reprezentaciji, Alves je odlican bek, ali Maicon je ipak klasa, jeste opao u zadnje 2 godine, stigle ga godine, a i ekipa mu igra losije, ali ne bi me cudilo da i u bliskoj buducnosti ima prednost ispred Alvesa...
ganjeta

#6010 Re: Real Madrid C.F.

Post by ganjeta »

Njega gazi Maicon, a Marcela ko gazi?

Dosta od mene na ovu temu, uživajte do srijede :mrgreen: .
LSD

#6011 Re: Real Madrid C.F.

Post by LSD »

ganjeta wrote:Njega gazi Maicon, a Marcela ko gazi?

Nema Marcela ko gaziti kad ga ni nema u reprezentaciji ;-) ...Maicon je svjetska klasa i naravno da ce gaziti Alvesa.
ruud

#6012 Re: Real Madrid C.F.

Post by ruud »

ahaha, neumoran si.. :lol:

eto jedan, za laku noc...

tako Alves nikad nece znati, al nek on zna ubaciti :zzzz:
Madrid

#6013 Re: Real Madrid C.F.

Post by Madrid »

LSD wrote:
ganjeta wrote:Njega gazi Maicon, a Marcela ko gazi?

Nema Marcela ko gaziti kad ga ni nema u reprezentaciji ;-) ...Maicon je svjetska klasa i naravno da ce gaziti Alvesa.
Nema ni Hulka u reprezentaciji (odigra poneku prijateljsku), pa opet tesko da ce iz Porta za cijenu ispod 40 mil...
Istina da Alves ima taj status svjetske klase, ali on je ipak dosta stariji od Marcela, tako da ovaj drugi moze samo napredovati, sto ne bih rekao za Alvesa...
Pa malo ko je prije 2 godine vjerovao da ce Marcelo ovako sazriti, u ofanzivi je odlican, defanziva mu je slabija tacka, ako taj segment igre popravi definitivno ce biti dominantan na svojoj poziciji, kao sto su u najbolje vrijeme bili Carlos i Evra...
Tomahawk11
Globalni moderator

#6014 Re: Real Madrid C.F.

Post by Tomahawk11 »

Burna noc na temi Reala :D Vidim, dogovorili ste se (k'o nasi politicari :mrgreen: )
Bezveze se raspravljati je li bolji Marcelo ili Alves, sigurno je da imaju i jedan i drugi kvalitet, da nije tako, ne bi igrali u Realu i Barceloni.
crysis
Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.

#6015 Re: Real Madrid C.F.

Post by crysis »

neznam uopce o cemu pricaju, ljudi igraju na sasvim razlicitim pozicijama
jedan je lijevi bek , a drugi desni. da je rasprava o abidalu i marcelu pa hajde.
ultima_palabra

#6016 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

skenderija04 wrote:Zanimljiva utakmica. Madrid dobio zasluzeno protiv .Ath.Bilbao koga je bilo milina gledati.Bielsa je znalac. Drugo pol. su naivno napravili penal i to ih je dotuklo. Cudan sastav Reala na pocetku utakmice, Granero i Kaka zajedno na sredini terena po prvi put ove sezone. Ne znam hoce li ovaj sistem na sredini imati kontinuitet ali izgleda puno ljepse od dvojca Khedira - Lass. Po prvi put ove sezone Bernabeu je zvizdao Mourinhu. Ako Madrid uspije izbaciti Barcu u kupu, sigurno ce promijeniti misljenje.
Meni je bilo impresivno kako su svi igrači Bilbaa jaki u posjedu lopte i pas igri, iako tu ima dosta visokih i teških igrača. Ne znam da li Madrid razmišlja o Bielsi kada ode Mourinho... sjajan trener, ali težak karakter.

Nije mi se toliko svidio Granero sinoć, puno propuha na sredini, a ofanzivno nije puno doprinio.
Tomahawk11
Globalni moderator

#6017 Re: Real Madrid C.F.

Post by Tomahawk11 »

ultima_palabra wrote:
skenderija04 wrote:Zanimljiva utakmica. Madrid dobio zasluzeno protiv .Ath.Bilbao koga je bilo milina gledati.Bielsa je znalac. Drugo pol. su naivno napravili penal i to ih je dotuklo. Cudan sastav Reala na pocetku utakmice, Granero i Kaka zajedno na sredini terena po prvi put ove sezone. Ne znam hoce li ovaj sistem na sredini imati kontinuitet ali izgleda puno ljepse od dvojca Khedira - Lass. Po prvi put ove sezone Bernabeu je zvizdao Mourinhu. Ako Madrid uspije izbaciti Barcu u kupu, sigurno ce promijeniti misljenje.
Meni je bilo impresivno kako su svi igrači Bilbaa jaki u posjedu lopte i pas igri, iako tu ima dosta visokih i teških igrača. Ne znam da li Madrid razmišlja o Bielsi kada ode Mourinho... sjajan trener, ali težak karakter.

Nije mi se toliko svidio Granero sinoć, puno propuha na sredini, a ofanzivno nije puno doprinio.
Cudna je sinoc atmosfera bila u Madridu. Ekipa koja je izasla na teren je cesto djelovala kao da se prvi put vide. Da ne govorim koliko su cistih situacija zahebali igraci Athetica, pa su na neki nacin sami krivci za poraz. Utakmica je lahko mogla otici i na drugu stranu.
ultima_palabra

#6018 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Tomahawk11 wrote:
Cudna je sinoc atmosfera bila u Madridu. Ekipa koja je izasla na teren je cesto djelovala kao da se prvi put vide. Da ne govorim koliko su cistih situacija zahebali igraci Athetica, pa su na neki nacin sami krivci za poraz. Utakmica je lahko mogla otici i na drugu stranu.
Svakako... nisu u pravoj formi još od Nove godine. Pogotovo odbrana, u napadu zakrpe koliko toliko individualnim kvalitetom.
skenderija04

#6019 Re: Real Madrid C.F.

Post by skenderija04 »

ultima_palabra wrote:

Razumijem tvoj stav oko Granera. Madrid je ovom igrom ostavio puno prostora pozadi i u prvom poluvremenu je bio a ivici da primi drugi gol. Ja nisam pobornik ofanzive pod svaku cijenu i takoo zanemariti ostale elemente igre iako mislim da bi Madrid po inerciji i po kvalitetu koji posjeduje od centra prema gore svaku utakmicu mogao dobiti igrajuci za gol vise. Juce je Kaka bio stavljen u izlog ako je neko zainteresovan a Granero mora imati minute. Sutra se desi neka povreda Alonsu npr. , Granero je jedina prirodna zamjena. Bielsa!Odlican trener, gdje je dosao ostavio je traga. E sad da li je za Real? Ruku na srce Bielsa je vise cijenjen po igri koju pruzaju njegove ekipe a ne toliko po rezultatima. Klasican primjer fraze " Igrali smo kao nikad,a izgubili smo kao i uvijek" Madrid trazi pobjednike. Meni je prvi kandidat Rafa Benitez u slucaju da je istina ovo sto kaze As danas, da Mou odlazi na kraju sezone.
sumirprimus

#6020 Re: Real Madrid C.F.

Post by sumirprimus »

meni je sinoc real djelovo,da kojim slucajem udje jos onaj jedan bilbaov s pocetka,ovi bi se potukli...
a,onda se okrenu i gotovo ,do srijede...
Obuca9

#6021 Re: Real Madrid C.F.

Post by Obuca9 »

Čuj "ljepše izgleda". Sinoć sam gledao do Realovog izjednačujućeg gola i upravo zahvaljujući defanzivnim sklonostima tog dvojca, odbrana Reala je bila šuplja ko sir. Igrači Athletica su dolazili do gola kad god su htjeli. Možeš misliti šta bi im tek Barcelona uradila, da im se suprostave ovako. Fasovali bi peticu u prvom poluvremenu.
skenderija04

#6022 Re: Real Madrid C.F.

Post by skenderija04 »

Obuca9 wrote:
Čuj "ljepše izgleda". Sinoć sam gledao do Realovog izjednačujućeg gola i upravo zahvaljujući defanzivnim sklonostima tog dvojca, odbrana Reala je bila šuplja ko sir. Igrači Athletica su dolazili do gola kad god su htjeli. Možeš misliti šta bi im tek Barcelona uradila, da im se suprostave ovako. Fasovali bi peticu u prvom poluvremenu.
Naravno da je ljepse. Pa ako ti gledas da zatvoris protiv ekipe koja je dosla da se nadigrava i ostavi ti prostor za tvoj napad onda pisi kuci po odjelo. Dosao je Ath. Bilbao da se nadigrava a ne da se zabije . Ti si Real Madrid i igras kuci. Obavezan si da im uzmes loptu i preuzmes inicijativu i nadigras ih bez obzira na to sta ce oni uraditi. A ako pristupas mecu u Barceloni sa idejom da ce ti staviti petaka ako igras otvoreno, onda brate bolje da se i ne igra. Da li je bolje da se svi okace na precku i izgube "casno" 2-0? Ako ne napadnu nikad nece ni pobjediti Barcu. A i navijacima Reala je vec pun k... Izmisljanja taktike za klasiko. Izgubi 10-0 ali igraj fudbal.
ruud

#6023 Re: Real Madrid C.F.

Post by ruud »

FreeSol2 wrote:Cuj Rafa Benitez :lol: :lol:

Taj je Inter unistio. Inter koji je par mjeseci prije njega osvojio LS. :-)

Za Real bi bilo dobro da se vrati Schuster ili Del Bosque ukoliko Mourinho podnese ostavku, a cini mi se da je to bas blizu.
:thumbup:
ultima_palabra

#6024 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Pa za sinoćnju utakmicu bi čvrsta sredina sa kontrom bila bolje rješenje... baš zato što je Bilbao došao da se nadigrava, u odbrani imaju par sporih igrača. Bolje bi bilo da je igrao Lass koji bi prekinuo više napada, pa možda i Callejon i Higuain koji su stvoreni za brze kontre.
Static-X

#6025 Re: Real Madrid C.F.

Post by Static-X »

Ma prvo poluvrijeme ja nisam mogao prepoznati Real. Ono kao neka prosjecna ekipa, nicemu nevaljaju. Ljudi im komotno ne 2 nego 3 komada mogli zabiti.
Toliko zvijezda na terenu a nigdje kreativnosti, igraju nesto nazor, lopta ako se odbije na srecu nesto se i desi, a inace akcije nema da valja i da postoji nesto uigrano sto pokusavaju izvezsti. Mislim da to nece nikad ni postojati kod Mou-a jer taj tip nikad za takvim stvarima nije mario.
Drugo poluvrijeme, zahvaljujuci dva penala i pobjedise. Ronalda nigdje, pa vise je Ozil bio kreativan nego on. Toliko tip postigao golova a vise od trecine iz penala :-)
Ne trebaju Kaku pustati da ode, on treba da igra, vidi se u covjeku kvalitet, cak sta vise Ozil i on mogu komotno zajedno da igraju.
Post Reply