Cigarete, odvikavanje

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
drug_profi

#6001 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by drug_profi »

Imate izvrstan motiv. Shvatili ste da nešto drugo upravlja vama, a ne zdrav razum, i odlučili ste to prekinuti.
Puna podrška i nadam se da ćete ubrzo osjetiti sve benefite života bez duhana.
Dinka1

#6002 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Dinka1 »

Prošla je čitava sedmica bez cigara, a kao da je godina :izet: ..hmmm..čak osjetim već i prednosti nepušenja. Hrana je mnogo ukusna..dobila sam 2 kg..ali i ne čudi me i nije mi žao, smršat ću :D..vremena i energija imam da ne znam šta da radim sa sebe haha :-D ..ii još jedan veliki plus..libido je mnogo bolji, nego je to bio dok sam koristila cigarete :-)..Pušila sam kutiju i po, umirala za njima a sad prvi put u životu mislim da stvarno više nikada neću zapaliti..prestajala sam četiri puta a ovo je prvi put da hoću da ostanem nepušač :lol:
pepeljara

#6003 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by pepeljara »

Dinka1 wrote:Prošla je čitava sedmica bez cigara, a kao da je godina :izet: ..hmmm..čak osjetim već i prednosti nepušenja. Hrana je mnogo ukusna..dobila sam 2 kg..ali i ne čudi me i nije mi žao, smršat ću :D..vremena i energija imam da ne znam šta da radim sa sebe haha :-D ..ii još jedan veliki plus..libido je mnogo bolji, nego je to bio dok sam koristila cigarete :-)..Pušila sam kutiju i po, umirala za njima a sad prvi put u životu mislim da stvarno više nikada neću zapaliti..prestajala sam četiri puta a ovo je prvi put da hoću da ostanem nepušač :lol:
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Samo naprijed, cestitam na odluci, super je osjecaj, i nakon nekog vremena ces se cuditi kako si uopste pusila :)
Ljepse se dise, nema kasljanja, smrada iz usta, i sl :)

Evo ja 4 godina vec ne pusim :)
quarterback

#6004 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by quarterback »

tjah, evo godina i po kako ne pusim a ubi kasalj
Dinka1

#6005 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Dinka1 »

Ovo pišem samo zbog svih onih koji će kao i ja jednog dana potražiti na internetu pomoć kod prestanka pušenja. Ja sam iščitala sve moguće forume, tri puta čitala knjigu, ako nisam i četiri, od Allena Carra, ali ništa nije pomagalo. Svaku noć bi legla sa željom da prestanem pušiti, možda i bacila cigare, a onda ujutro ustanem i PANIKA. Bojala sam se tako života bez njih, da nisam ni pokušala vidjeti kako izgleda taj život. Prestajala sam 4-5 puta, nikada nisam prešla 20 dana, uhvatila bi me svaki put panika kad znam da je KRAJ, da smo se moje tadašnje voljene cigare i ja rastale :lol: .

Prestala sam pušiti tako što smo jedno poslijepodne muž i ja razgovarali o finansijskim problemima, koje zaista i imamo, ali smo pušili tri kutije dnevno, on dvije, ja jednu, što je 12 KM dnevno, a mjesečno negdje oko 360 KM. Nisu bile ni finansije opet problem, oboje radimo, bez obzira što nismo imali para zbog cigara, strpili bi se, izvlačili, nekako krpili kraj sa krajem, iako možemo lijepo živjeti i bez brige. Problem je bilo zdravlje, lijenost, jednoličan i dosadan život, cigare tamo, cigare ovdje, cigare lijevo, cigare desno, naš brak je svoje temelje imao na cigarama :-) ..brinemo se mi, kako ćemo izgurati ovaj mjesec, puno troškova, ako budemo i pušili, ostati će nam samo 80 KM, a s obzirom da imamo dijete, to je kao da ništa nemaš..u tom trenutku sam pušila cigaru..i onda se desio nekakav klik, nešto, što ja ni dan danas ne mogu objasniti. Ugasim cigaru na pola, kutiju njemu dam i stvarno sa suzama u očima od sreće mu govorim "ja više ne pušim", kao u filmu nekakvom ali je stvarno tako bilo. Navečer govori on hajmo zapaliti, pa rekla sam ti, ja više ne pušim..i nisam i neću više nikad zapaliti.

Prva tri dana je moje tijelo htjelo nikotin, imala sam nizak pritisak, spavalo mi se konstantno, tijelo mi je bilo izuzetno nadraženo i smetao mi je svaki dodir. Pomislila sam mnogo puta na cigaru, da se ne lažemo, deset godina je iza mene pušačkog staža, nisam mogla tek tako ustati jedno jutro i zaboraviti to sve. Kafa, jelo, izlasci, alkohol, sve su to bili neki okidači. Imala sam razumijevanje za sve, prije sam se bojala i svake pomisli na cigare kad prestanem, jer sam znala da će me vratiti istim. To razumijevanje mi je mnogo pomoglo, govorila sam sebi "dobro, znaš da si to unazad deset godina radila, nije to ništa strašno, eto prolazi, tvoje tijelo to hoće, ti nećeš, ti to više ne želiš", ili "eto, sad kad bi zapalila opet bi se kajala i govorila da sam kreten i da moram ponovo prestati pušiti, što je opet problem". Bez obzira što su prošle tek dvije sedmice, ja znam, mogu se sad zakleti da je nikada više neću zapaliti.

Seks je fenomenanal, bio je i prije, ali je nakon prestanka 80% bolji. Nikada nisam umorna, mogu raditi 24h dnevno a da ne padam u komu :lol: ..ne smrdimmmm (sad tek osjetim kako pušači smrde)..nemam više problema sa srcem (imala sam užasnih zbog čega sam i na preglede išla)..počela sam sa sportom da se bavim i jednostavno da UŽIVAM U ŽIVOTU. Zaboravila sam kako miriše "napolju" poslije kiše, zaboravila sam kako ruža može mirisati, kako parfem kod mog muža miriše, jer bi ga "jedva" osjetila..

Dug je post, ali šta ću, ključ uspjeha jeste razumijevanje sebe samog, ne mržnja ili šta već. Ja se ne ljutim na sebe što sam pušila zadnjih deset godina, samo sam razočarana i pomalo tužna jer sam propustila mnogo stvari zbog cigara. Nemojte i vi da propustite, krenite i vidjet ćete kakav je život bez njih, naravno, morate misliti pozitivno :zjev:
lane32

#6006 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by lane32 »

E odlučila i ja večeras ugasiti zadnju cigaru, nakon 9 godina. 1,5 kutija na dan...imala sam dva slaba pokušaja jedan od 7 dana drugi od 6...nadam se da ću ovaj put uspjeti zauvijek prestati ... ima li jos neko da prestaje od veceras :-D ?
Zoya

#6007 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Zoya »

Joj Dinke :lol: Seks je bio fenomenalan i prije ali je sada za 80% bolji :lol:

I šta ima još kod tebe? Mislim, svaka čast :thumbup:

@lane, dobrodosla u klub :thumbup:
zateznistub

#6008 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by zateznistub »

Dinka1 wrote:Ovo pišem samo zbog svih onih koji će kao i ja jednog dana potražiti na internetu pomoć kod prestanka pušenja. Ja sam iščitala sve moguće forume, tri puta čitala knjigu, ako nisam i četiri, od Allena Carra, ali ništa nije pomagalo. Svaku noć bi legla sa željom da prestanem pušiti, možda i bacila cigare, a onda ujutro ustanem i PANIKA. Bojala sam se tako života bez njih, da nisam ni pokušala vidjeti kako izgleda taj život. Prestajala sam 4-5 puta, nikada nisam prešla 20 dana, uhvatila bi me svaki put panika kad znam da je KRAJ, da smo se moje tadašnje voljene cigare i ja rastale :lol: .

Prestala sam pušiti tako što smo jedno poslijepodne muž i ja razgovarali o finansijskim problemima, koje zaista i imamo, ali smo pušili tri kutije dnevno, on dvije, ja jednu, što je 12 KM dnevno, a mjesečno negdje oko 360 KM. Nisu bile ni finansije opet problem, oboje radimo, bez obzira što nismo imali para zbog cigara, strpili bi se, izvlačili, nekako krpili kraj sa krajem, iako možemo lijepo živjeti i bez brige. Problem je bilo zdravlje, lijenost, jednoličan i dosadan život, cigare tamo, cigare ovdje, cigare lijevo, cigare desno, naš brak je svoje temelje imao na cigarama :-) ..brinemo se mi, kako ćemo izgurati ovaj mjesec, puno troškova, ako budemo i pušili, ostati će nam samo 80 KM, a s obzirom da imamo dijete, to je kao da ništa nemaš..u tom trenutku sam pušila cigaru..i onda se desio nekakav klik, nešto, što ja ni dan danas ne mogu objasniti. Ugasim cigaru na pola, kutiju njemu dam i stvarno sa suzama u očima od sreće mu govorim "ja više ne pušim", kao u filmu nekakvom ali je stvarno tako bilo. Navečer govori on hajmo zapaliti, pa rekla sam ti, ja više ne pušim..i nisam i neću više nikad zapaliti.

Prva tri dana je moje tijelo htjelo nikotin, imala sam nizak pritisak, spavalo mi se konstantno, tijelo mi je bilo izuzetno nadraženo i smetao mi je svaki dodir. Pomislila sam mnogo puta na cigaru, da se ne lažemo, deset godina je iza mene pušačkog staža, nisam mogla tek tako ustati jedno jutro i zaboraviti to sve. Kafa, jelo, izlasci, alkohol, sve su to bili neki okidači. Imala sam razumijevanje za sve, prije sam se bojala i svake pomisli na cigare kad prestanem, jer sam znala da će me vratiti istim. To razumijevanje mi je mnogo pomoglo, govorila sam sebi "dobro, znaš da si to unazad deset godina radila, nije to ništa strašno, eto prolazi, tvoje tijelo to hoće, ti nećeš, ti to više ne želiš", ili "eto, sad kad bi zapalila opet bi se kajala i govorila da sam kreten i da moram ponovo prestati pušiti, što je opet problem". Bez obzira što su prošle tek dvije sedmice, ja znam, mogu se sad zakleti da je nikada više neću zapaliti.

Seks je fenomenanal, bio je i prije, ali je nakon prestanka 80% bolji. Nikada nisam umorna, mogu raditi 24h dnevno a da ne padam u komu :lol: ..ne smrdimmmm (sad tek osjetim kako pušači smrde)..nemam više problema sa srcem (imala sam užasnih zbog čega sam i na preglede išla)..počela sam sa sportom da se bavim i jednostavno da UŽIVAM U ŽIVOTU. Zaboravila sam kako miriše "napolju" poslije kiše, zaboravila sam kako ruža može mirisati, kako parfem kod mog muža miriše, jer bi ga "jedva" osjetila..

Dug je post, ali šta ću, ključ uspjeha jeste razumijevanje sebe samog, ne mržnja ili šta već. Ja se ne ljutim na sebe što sam pušila zadnjih deset godina, samo sam razočarana i pomalo tužna jer sam propustila mnogo stvari zbog cigara. Nemojte i vi da propustite, krenite i vidjet ćete kakav je život bez njih, naravno, morate misliti pozitivno :zjev:
Sve te knjige, brošure i slična sranja je samo gubljenje vremena!

MORA biti RAZLOG i JAKA volja.

Što se razloga tiče, ili j zdravstveni ili neki drugi. U mom slučaju (nakon 30 gonina fumaranja) bio je financijske prirode (NE DAM 5 KM za kutiju)...nekoga dooobro prepadne doktor, pa ga strah za gujicu...

Nađi iskren i realan razlog i eto ti prestanka...
lane32

#6009 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by lane32 »

@lane, dobrodosla u klub :thumbup:[/quote]

Hvala :) nadam se da ću ostati u klubu jer mi je stvarno više muka od smrdljive napasti zvane cigara :-)
Dinka1

#6010 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Dinka1 »

Zoya wrote:Joj Dinke :lol: Seks je bio fenomenalan i prije ali je sada za 80% bolji :lol:

I šta ima još kod tebe? Mislim, svaka čast :thumbup:

@lane, dobrodosla u klub :thumbup:
Ima još nešto novo, sinoć se "sjedilo"..piva je odlična :lol:
omar little

#6011 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by omar little »

sektashi, dzeste :D jel posust'o neko? :D
drug_profi

#6012 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by drug_profi »

quarterback wrote:tjah, evo godina i po kako ne pusim a ubi kasalj
COPD?
Jesi li svraćao hećimu radi tog kašlja?
drug_profi

#6013 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by drug_profi »

lane32 wrote:E odlučila i ja večeras ugasiti zadnju cigaru, nakon 9 godina. 1,5 kutija na dan...imala sam dva slaba pokušaja jedan od 7 dana drugi od 6...nadam se da ću ovaj put uspjeti zauvijek prestati ... ima li jos neko da prestaje od veceras :-D ?
Kakva je situacija? Nije lako znam, ali vrijedi truda.
Izdrzi.
lane32

#6014 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by lane32 »

drugi profil wrote:
lane32 wrote:E odlučila i ja večeras ugasiti zadnju cigaru, nakon 9 godina. 1,5 kutija na dan...imala sam dva slaba pokušaja jedan od 7 dana drugi od 6...nadam se da ću ovaj put uspjeti zauvijek prestati ... ima li jos neko da prestaje od veceras :-D ?
Izdrzi.
Hvala puno na podrsci :) ... Prosao prvi dan..nije bilo toliko tesko ..bilo je i kriza i krizica ali prezivjelo se nekako :-) :-D ...ali evo veceras nesanica...vec nekoliko sati bezuspjesno pokusavam zaspati .. nadam se samo da nece trajati danima i da se javlja samo prvih nekoliko dana :? ??
Dinka1

#6015 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Dinka1 »

lane32 wrote:
drugi profil wrote:
Izdrzi.
Hvala puno na podrsci :) ... Prosao prvi dan..nije bilo toliko tesko ..bilo je i kriza i krizica ali prezivjelo se nekako :-) :-D ...ali evo veceras nesanica...vec nekoliko sati bezuspjesno pokusavam zaspati .. nadam se samo da nece trajati danima i da se javlja samo prvih nekoliko dana :? ??
Ja sam imala osjecaj tokom ovog prestanka da sama sebi napravim krize i sinoc sam se i uvjerila u to. Imala goste, oni izasli na balkon da ispuse (zbog mog djeteta se ne pusi u kuci) i odjednom pocnem sebe nagovarati da idem i ja zapaliti..strasno :O..vodila sam toliku borbu da sam na kraju rekla "ma neces kad bi crkla" i nisam zapalila. Kad dodju te "misli", treba ih odmah presjeci da ne idu u "sirinu", inace je stvarno tesko jer mi sebi zakomplikujemo :D
Moj prijatelj mi je rekao da cim pomislim na nju (cigaru), skrenem na bilo koji nacin misli i toga se drzim (uvijek to radim ali sinoc nisam) :@
graue_maus

#6016 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by graue_maus »

Dinka1 wrote: Moj prijatelj mi je rekao da cim pomislim na nju (cigaru), skrenem na bilo koji nacin misli i toga se drzim (uvijek to radim ali sinoc nisam) :@
ovo je bila i moja taktika u prvo vrijeme , skretanje misli na prednosti koje dobijam ako ne pusim,.iza sebe imam 25 godina pusackog staza .......nisam brojala dane , nego kad me neko upita ja se onda sjetim datuma i izracunam koliko je vremena proslo ... svaki put mi srce bude ko kuca , kad vidim koliko dugo ne pusim ...
vec su 3 godine prosle ,mogu sjediti sa pusacima dok puse, ne vuce me nista da zapalim ,prija mi kad govore kako bi i oni rado prestali kao i ja ,ali fali im ona jutarnja cigareta uz kafu , ili nakon jela ili... meni ne fali ni jedna cigareta , jer okus hrane je drugaciji odnosno puno intenzivniji , mislim da bi ga cigareta samo pokvarila .....takodje i kafu i kolac , dobar caj itd sve to nisam tako intenzivno osjecala, kao pusac,
culo mirisa se izostrilo , osjecam da cigarete razlicito mirisu ili bolje receno smrde .......pusaci tako nekad smrde na dim iz usta kao puna pepeljara ,da se upitam da li sam i ja tako smrdljiva hodala okolo ........
ne treba sebi neki pritisak stavljati na vrat , nego opusteno, i posmatratiti dobre strane bez cigarete........... kad tad ce pozitivne stavari biti jace od smrdljive cigarete ........ :-D
eluna

#6017 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by eluna »

Ono sto sam primjetila jeste da mnogo manje duvanim kada motam Hercegovacki duhan ....tako da se mislim da I ja prekinem
clumsy

#6018 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by clumsy »

Evo da se i ja checkiram. Treći pokušaj u zadnje 3 godine. Dogurao sam do mjesec i pol bez ijedne. Knjgu Alana Carra neću čitati, prije sam ju čitao već, očito bez uspjeha, ima nas i malo zatupljenih, šta mogu :lol: . I ko mi kaže da je lako prestat nek i ne pokušava, da ne usmjeravam svoj gnjev kojeg imam u višku na njeg. Još u rodnom selu (živim u Hercegovini) svi nasadili ove godine duhana na sve strane, malo mi fali da potpalim jednu onu stabljiku i da se nadimljavam nad njom kad krenem u šetnju. A nafurah se na biciklarenje zadnjih dana, i sve bude super dok pedalam, ali kad odradim turu od 50 km (s dosta ups and downs) na kraju bi se rasplakao jer se ne mogu nagradit cigaretom za obavljeni uspjeh. Serotonin od sporta mi nije dovoljan da ga hebeš, treba mi nikotin inducirani, BOLEST! Jedina sreća u svemu je kad vidim druge da puše, pomislim kako sam sretan što to nisam i ja i kako mi se to gadi, samo ne znam je li mi se pušači gade kao pušači ili mi se gade jer oni mogu da puše a ja ne mogu :cry: . Ono što me smori najviše od svega je taj ambivalentni osjećaj prema cigareti, u jednom trenutku mi smrdi, uživam u osjećaju neke pročišćenosti i ne razumijem kako sam ikada mogao biti ovisan o nikotinu a u idućem trenutku ih želim nabiti 3 u usta i zapaliti odjednom i biti sretan s tom odlukom. Čekam 2 puna mjeseca, mislim da će onda sve biti lakše.
drug_profi

#6019 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by drug_profi »

Težak neki slučaj. Doduše svaki čovjek je druga priča.
Meni je bilo lakše dalje već nakon 72 sata, a nakon dvije sedmice i relativno lako odagnati želju.
Istina, nove su se navike stvarale skoro godinu dana, jer valjalo je isključiti cigaretu kao "nagradu" iz svega.
Pomaže kada tačno znaš zašto ne želiš više pušiti. Kada hoćeš da dokažeš da je tvoja svijest jača od podsvijesti, i da tvoja odluka kontroliše tvoje nagone...
Nadam se da nećeš više nikad zapaliti.
lane32

#6020 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by lane32 »

Ja sam imala osjecaj tokom ovog prestanka da sama sebi napravim krize i sinoc sam se i uvjerila u to. Imala goste, oni izasli na balkon da ispuse (zbog mog djeteta se ne pusi u kuci) i odjednom pocnem sebe nagovarati da idem i ja zapaliti..strasno :O..vodila sam toliku borbu da sam na kraju rekla "ma neces kad bi crkla" i nisam zapalila. Kad dodju te "misli", treba ih odmah presjeci da ne idu u "sirinu", inace je stvarno tesko jer mi sebi zakomplikujemo :D
Moj prijatelj mi je rekao da cim pomislim na nju (cigaru), skrenem na bilo koji nacin misli i toga se drzim (uvijek to radim ali sinoc nisam) :@[/quote]

Ma bas tako..sve je u glavi, kad su mi prije to govorili ljutili su me sad znam da je to stvarno tako. Samo treba rascistiti sam sa sobom ostalo je lako.... kod mene evo prodje treci dan odlicno... bez ijedne krize danas :)
lane32

#6021 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by lane32 »

lane32 wrote:Ja sam imala osjecaj tokom ovog prestanka da sama sebi napravim krize i sinoc sam se i uvjerila u to. Imala goste, oni izasli na balkon da ispuse (zbog mog djeteta se ne pusi u kuci) i odjednom pocnem sebe nagovarati da idem i ja zapaliti..strasno :O..vodila sam toliku borbu da sam na kraju rekla "ma neces kad bi crkla" i nisam zapalila. Kad dodju te "misli", treba ih odmah presjeci da ne idu u "sirinu", inace je stvarno tesko jer mi sebi zakomplikujemo :D
Moj prijatelj mi je rekao da cim pomislim na nju (cigaru), skrenem na bilo koji nacin misli i toga se drzim (uvijek to radim ali sinoc nisam) :@
Ma bas tako..sve je u glavi, kad su mi prije to govorili ljutili su me sad znam da je to stvarno tako. Samo treba rascistiti sam sa sobom ostalo je lako.... kod mene evo prodje treci dan odlicno... bez ijedne krize danas :)[/quote]
quarterback

#6022 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by quarterback »

drugi profil wrote:
quarterback wrote:tjah, evo godina i po kako ne pusim a ubi kasalj
COPD?
Jesi li svraćao hećimu radi tog kašlja?
brusenje poda pred postavljanje laminata, mislim da je to uzrok :)
nisam, otici cu, necu da kvarim godisnji :mrgreen:
Dinka1

#6023 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Dinka1 »

clumsy wrote:Evo da se i ja checkiram. Treći pokušaj u zadnje 3 godine. Dogurao sam do mjesec i pol bez ijedne. Knjgu Alana Carra neću čitati, prije sam ju čitao već, očito bez uspjeha, ima nas i malo zatupljenih, šta mogu :lol: . I ko mi kaže da je lako prestat nek i ne pokušava, da ne usmjeravam svoj gnjev kojeg imam u višku na njeg. Još u rodnom selu (živim u Hercegovini) svi nasadili ove godine duhana na sve strane, malo mi fali da potpalim jednu onu stabljiku i da se nadimljavam nad njom kad krenem u šetnju. A nafurah se na biciklarenje zadnjih dana, i sve bude super dok pedalam, ali kad odradim turu od 50 km (s dosta ups and downs) na kraju bi se rasplakao jer se ne mogu nagradit cigaretom za obavljeni uspjeh. Serotonin od sporta mi nije dovoljan da ga hebeš, treba mi nikotin inducirani, BOLEST! Jedina sreća u svemu je kad vidim druge da puše, pomislim kako sam sretan što to nisam i ja i kako mi se to gadi, samo ne znam je li mi se pušači gade kao pušači ili mi se gade jer oni mogu da puše a ja ne mogu :cry: . Ono što me smori najviše od svega je taj ambivalentni osjećaj prema cigareti, u jednom trenutku mi smrdi, uživam u osjećaju neke pročišćenosti i ne razumijem kako sam ikada mogao biti ovisan o nikotinu a u idućem trenutku ih želim nabiti 3 u usta i zapaliti odjednom i biti sretan s tom odlukom. Čekam 2 puna mjeseca, mislim da će onda sve biti lakše.
Ma de hajde, šta paničiš :lol: ..prestati pušiti je lako, zaista jeste, ako ne ostaviš sebi ni trunke prostora za razmišljanje o mogućnosti da zapališ :-D ..ja dokle god sam razmišljala, "dao će proći bar pet dana, onda će biti lakše", uvijek sam znala da je to uzaludan pokušaj. Stvarno, ja sam dokaz da je lako, znala sam zbog njih plakati :-) ..ali sam sebi odmah rekla "nema više nijedne" i pomirila sam se s tim :wink:
clumsy

#6024 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by clumsy »

Ccc Dinka na tankom si ledu s tim da je lako :lol: Zezam se. U biti i ja vecinu vremena razmisljam tako, ali ima tih trenutaka kad ovisnik iznutra napada na najgori moguci nacin i tada mi razumnost nije dovoljna vec moram posegnuti za snagom volje. I meni je faktor vremena bitan, jer kako vrijeme vise odmice vidim da je sve lakse i uzivam biti nepusac. Prvi post sam napisao ono bas u nekom trenutku ludila, ko neki freak sam pao s nebesa tu :-) ali sam morao.
A za drugi profil - znam tocno zasto sam prestao pusit, i ti me razlozi drze u mojoj konacnoj odluci. I u biti nastojim ne graditi nove navike vec raditi sve isto kao i dosad da mi svaka situacija izgubi korelaciju s cigaretom.
Dinka1

#6025 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Dinka1 »

clumsy wrote:Ccc Dinka na tankom si ledu s tim da je lako :lol: Zezam se. U biti i ja vecinu vremena razmisljam tako, ali ima tih trenutaka kad ovisnik iznutra napada na najgori moguci nacin i tada mi razumnost nije dovoljna vec moram posegnuti za snagom volje. I meni je faktor vremena bitan, jer kako vrijeme vise odmice vidim da je sve lakse i uzivam biti nepusac. Prvi post sam napisao ono bas u nekom trenutku ludila, ko neki freak sam pao s nebesa tu :-) ali sam morao.
A za drugi profil - znam tocno zasto sam prestao pusit, i ti me razlozi drze u mojoj konacnoj odluci. I u biti nastojim ne graditi nove navike vec raditi sve isto kao i dosad da mi svaka situacija izgubi korelaciju s cigaretom.
Nema potrebe graditi nove navike, meni je to bilo gore nego prestanak pušenja :D..samo treba sad naučiti sve raditi kao i do sada, ali bez cigare :lol: ..bude čudnih trenutaka, stvarno, dođe ti da sav trud baciš pod noge i zapališ, ali eto, valja onda opet ispočetka..jer, ja npr. počnem pušiti, pa hoću da prestanem, pa opet počnem, pa opet imam želju da prestanem..sve je to bio jedan začarani krug :-) ..sad bar ne pušim i nema nikakvog kruga..i najbitnije je ne ostavljati prostora za pomisao o "samo jednoj" :izet:
Post Reply