Sarajevski taksisti- dno dna

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Hakiz

#6001 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Hakiz »

Dope_Man wrote:Zasto se gore navigacija spominje kao problem? Pa to je bolje nego da te voza kuda hoce, pogotovo klijentu koji ne zna grad.
Klijentu koji ne poznaje grad je svakako svejedno jer ne zna da li taksista vozi najkraćim putem koji mu navigacija govori ili ide kuda hoće.
Hakiz

#6002 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Hakiz »

sherbett wrote:
Ommadawn wrote:
sherbett wrote:Naravno da ke navigacija problem jer navigacija ne zna kraci put :mrgreen: a ne zna ga ni netko tko nije iz zagreba.
Primjer: kasnim ujutro na posao i zovem uber da stignem na vrijemie.. ima dva puta jedan duzi al sa manje semafora drugi kraci al po glavnoj cesti. I on mi krene na taj duzi al kao moze se brzo stic.. al taj duzi sjece pruga i ako naidjemo na vlak stojimo zarobljeni i do 45 min.. ja sam mu skoro skocila za vrat.. i ajde kaze on da znam da je pruga al sta nema negdje izlaz prije.. a ono sve zatvoreno kilometrima do tog prelaza.. znaci on ni ne zna pruzne prelaze autom.. sto bi svaki profi taxista u zg inace znao i morao bi znati.
Inace mi je svejedno kuda me voza jer uber ionako ima fiksnu cijenu osim ako je potraznja velika. Evo danas smo se opet vozili uberom kaze nam zena da su im javili da ce u novogodisnjoj noci cijena biti x5
Gledaj da ne kasniš na posao i neće biti problema ;) :D
Eh sad :mrgreen:
Ja totalno ne znam s vremenom.
Upravo, da krenem na vrijeme, taksi mi ne bi ni trebao :)
ing-ecc

#6003 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by ing-ecc »

sherbett wrote:
Ommadawn wrote:
sherbett wrote:Naravno da ke navigacija problem jer navigacija ne zna kraci put :mrgreen: a ne zna ga ni netko tko nije iz zagreba.
Primjer: kasnim ujutro na posao i zovem uber da stignem na vrijemie.. ima dva puta jedan duzi al sa manje semafora drugi kraci al po glavnoj cesti. I on mi krene na taj duzi al kao moze se brzo stic.. al taj duzi sjece pruga i ako naidjemo na vlak stojimo zarobljeni i do 45 min.. ja sam mu skoro skocila za vrat.. i ajde kaze on da znam da je pruga al sta nema negdje izlaz prije.. a ono sve zatvoreno kilometrima do tog prelaza.. znaci on ni ne zna pruzne prelaze autom.. sto bi svaki profi taxista u zg inace znao i morao bi znati.
Inace mi je svejedno kuda me voza jer uber ionako ima fiksnu cijenu osim ako je potraznja velika. Evo danas smo se opet vozili uberom kaze nam zena da su im javili da ce u novogodisnjoj noci cijena biti x5
Gledaj da ne kasniš na posao i neće biti problema ;) :D
Eh sad :mrgreen:
Ja totalno ne znam s vremenom.
Ili je 21 ili 22 :D svejedno je, a skoro i isto :P Ja bih platio tom uberashu da te odvezao po duzem putu i da je voznja trajala 45+ min :lol:
Edin H.

#6004 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Edin H. »

sherbett wrote:Naravno da ke navigacija problem jer navigacija ne zna kraci put :mrgreen:
Ne zna klinac :oops:

Ima navigacija za mobitelk koje prate saobracajnu guzvu i navode te najbrzim putem.
Dope_Man

#6005 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Dope_Man »

Hakiz wrote:
Dope_Man wrote:Zasto se gore navigacija spominje kao problem? Pa to je bolje nego da te voza kuda hoce, pogotovo klijentu koji ne zna grad.
Klijentu koji ne poznaje grad je svakako svejedno jer ne zna da li taksista vozi najkraćim putem koji mu navigacija govori ili ide kuda hoće.
Ako je ukljucena navigacija klijent je vidi, pa vidi da li taksista vozi po ruti ili skrece, i ako skrece moze pitati zasto.
Hakiz

#6006 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Hakiz »

Dope_Man wrote:
Hakiz wrote:
Ako je ukljucena navigacija klijent je vidi, pa vidi da li taksista vozi po ruti ili skrece, i ako skrece moze pitati zasto.
Ne znam koliko bi to pitanje pomoglo: Gospodine, u ovo vrijeme je na toj ruti velika gužva, ovuda ćemo prije stići. Trenutno se na toj ruti obavljaju radovi pa je treća ulica od ove zatvorena, ne možemo koristiti tu rutu. Ili... Taksista sa dugogodišnjim iskustvom života i rada u tom gradu tako odgovori klijentu koji je prvi put u gradu.

Sada se možemo prepucavati. Recimo, u nekim taksijima klijent ne smije sjediti na prednjem sjedištu, pa je moguće da ne vidi navigaciju. Ili iz bilo kojeg drugog razloga ne može uporediti navigaciju sa stvarnom vožnjom. Ima nas svakakvih, nisu svi ljudi niti sposobni niti zainteresovani za iste stvari. Starost, bolest, umor poslije dugog putovanja, uopšte zainteresovanost i mnoge druge stvari utiču. Nije se jednom desilo da ljudi imaju kartu grada u rukama i opet im je problem odgonetnuti ili gdje su ili smjer kojim se trebaju kretati do željene lokacije. Kako je nekome problem čitati kartu, drugome može biti problem uporediti signale na navigaciji sa realnim prostorom.

Ali, odoh preduboko u off.
ing-ecc

#6007 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by ing-ecc »

sherbett wrote:
ing-ecc wrote: Ili je 21 ili 22 :D svejedno je, a skoro i isto :P Ja bih platio tom uberashu da te odvezao po duzem putu i da je voznja trajala 45+ min :lol:
Dobro, hoces prestat ikad to spominjat.. ja ne znam kako mi se to desilo :facepalm:
Mislim, ocito mi se nesto pobrkalo :cry:
I opet izvini
Oprostio jesam :kiss: zaboravio nisam :lol:
Becky7

#6008 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Becky7 »

Koliko kosta voznja od hotela Hills do Principovog mosta da li neko zna nekad oko pola 10 navece ako to utice na cijenu?
corsa

#6009 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by corsa »

Becky7 wrote:Koliko kosta voznja od hotela Hills do Principovog mosta da li neko zna nekad oko pola 10 navece ako to utice na cijenu?
Po taksimetru od 13-15 KM, e sad ako ne bude palio to je već stvar dogovora. :D
Becky7

#6010 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Becky7 »

corsa wrote:
Becky7 wrote:Koliko kosta voznja od hotela Hills do Principovog mosta da li neko zna nekad oko pola 10 navece ako to utice na cijenu?
Ok hvala nadam se da ce paliti telefonski sam mislila zvati
zubi

#6011 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by zubi »

corsa wrote:
Eeeee ako te vozi Sarajevo taksi cak i sa taksimetrom upaljenim to ce garant da bude vise... u njihovim taksimetrima duhovi zive... :D
l3la1

#6012 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by l3la1 »

zubi wrote:
corsa wrote:
Eeeee ako te vozi Sarajevo taksi cak i sa taksimetrom upaljenim to ce garant da bude vise... u njihovim taksimetrima duhovi zive... :D
Paljenje taksimetra je kod njih rijetko. Hiljadu puta odbiju voznju (3-4 marke) ali kazu ne isplati mi se ispod petaka...kad je kisa, snijeg, nemam izbora, za relaciju od kilometra (carsija - Vratnik) dam pet maraka.
vješalica

#6013 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by vješalica »

http://avaz.ba/kantoni/sarajevo/342171/ ... ode-muzeve

al zaborave napomenuti kad.musteriji frljaknu stvari i puse u autu i dosadjuju glupom carsijaskom pricom kao i gemanju para strancima i odbijanju voznje heeheh
VenomousV

#6014 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by VenomousV »

Ovaj Suljagic isto Badzo iz Popaja
vješalica

#6015 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by vješalica »

taxo rusmir jbt ko smije sjesti sa njim bez kasikare hah
sala mala
Bloo
Globalna šefica

#6016 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Bloo »

vješalica wrote:http://avaz.ba/kantoni/sarajevo/342171/ ... ode-muzeve

al zaborave napomenuti kad.musteriji frljaknu stvari i puse u autu i dosadjuju glupom carsijaskom pricom kao i gemanju para strancima i odbijanju voznje heeheh
Cuj otvaraju prozor
naravno da cu ga otvoriti kad u taksiju smrdi kao u stali jer je papak nahajsao grijanje i sjedi u masnom maskirnom prsluku koji nije oprao od 92, a vjerovatno ni sebe
vješalica

#6017 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by vješalica »

jos malo pa neces moci sjesti niti noge na patos staviti bez dozvole svetog boga
JThomas

#6018 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by JThomas »

ovo bar jednom u dvije godine puste prilog, šta vaši taksisti očekuju od vas za vaše pare... :lol:

svega ima, u svakoj djelatnosti, ali ne može me niko ubijediti da je ovo što opisuju pravilo. čak ni kod nas u ovom vremenu. a cijena licence i dalje raste.
Bullet Tooth Tony

#6019 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Bullet Tooth Tony »

Nigdje ne klepaju strance taksisti nego samo u Sarajevu :D :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#6020 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by _BataZiv_0809 »

I ti se i dalje nastavljas voziti uberom :D znaci zadovoljna si uslugom :D
Hakiz

#6021 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Hakiz »

Samo htjedoh pitati, plaća li Sarajevo taxi dozvolu upotrebe imena grada?
Bloo
Globalna šefica

#6022 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Bloo »

Hakiz wrote:Samo htjedoh pitati, plaća li Sarajevo taxi dozvolu upotrebe imena grada?
Samo cu ostaviti ovo ovdje
Image
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#6023 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by bitanga_sa_otesa »

samo ovaj ima goru njusku od skake :lol:
Hakiz

#6024 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Hakiz »

Bloo wrote:
Hakiz wrote:Samo htjedoh pitati, plaća li Sarajevo taxi dozvolu upotrebe imena grada?
Samo cu ostaviti ovo ovdje
Image
Skaka, reaguj momčino. Žurno i hitno.
JThomas

#6025 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by JThomas »

fakat badžo 1/1 :lol:
Post Reply