SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
VenomousV

#6001 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

gdje se ima zbavit' dobar neseser a da nije dm ili cm? :D
Mariella

#6002 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Mariella »

VenomousV wrote: btw, uzela sma jucer Manhattanov perfect adapt puder nijansa 401 light beige. ispade da je malo svjetliji od mog tena mada ga nisam kako treba ni isprobala.
I 2 maskare: essence black mania i rimmelova extra super lash (bila na nekoj akciji, 5,35 KM) i obje su prilicno dobre (bolje od npr falsies i one zute maybelinnove)
i sad tek shvatam da ne znam ni za sta maybelinnovo da mi valja :S
A sta bi sa healthy mix?? Nije bilo vise recenzija koliko sam uspjela pohvatati :D
VenomousV

#6003 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

Mariella wrote:
VenomousV wrote: btw, uzela sma jucer Manhattanov perfect adapt puder nijansa 401 light beige. ispade da je malo svjetliji od mog tena mada ga nisam kako treba ni isprobala.
I 2 maskare: essence black mania i rimmelova extra super lash (bila na nekoj akciji, 5,35 KM) i obje su prilicno dobre (bolje od npr falsies i one zute maybelinnove)
i sad tek shvatam da ne znam ni za sta maybelinnovo da mi valja :S
A sta bi sa healthy mix?? Nije bilo vise recenzija koliko sam uspjela pohvatati :D

sad sam u fazi isprobavanja pudera :D

healthy mix mi je pravo dobar :D
Mariella

#6004 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Mariella »

:lol: Dobra si :) Hajd probat cu ga i ja (jednom). nadam se da ce biti moje nijanse :)
zamzija

#6005 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by zamzija »

VenomousV wrote:gdje se ima zbavit' dobar neseser a da nije dm ili cm? :D
Vemonous,evo nekoliko prijedloga:
Probaj u KOZMU u BBI centru, ako to ne, pregledaj Avonov katalog, ima lijepih nesesera, mislim da čak dobiješ u nekim poklon paketima - ono, uzmeš dezodorans i parfem i dobiješ neseser. ( možda ima i u Oriflame-u)
Tako sam ja drugarici za rođendan uzela iz Avona i dobila je neseser i bio je jako dobar :-D
Ja sam sebi prošle godine prije godišnjeg odmora uzela u Samsonite-u neseser za putovanje onaj kao kovčežić i tu mi zaista stane sve što mi treba, od šminke do proizvoda za tijelo i kosu - čak sam stavila i nakit. Jeste skup bio, ali je odlična investicija, ne moram gurati između odjeće u torbi, nego mi je sve na jednom mjestu, a u torbi ostaje više mjesta za odjeću i obuću. Tako da samo torbu ponesem i neseser okačim o rame ( ima ručku a i posebno dobiješ kaiš za rame ) i super je!
Ako ti je to preskupo pogledaj u Merkatoru gdje su torbe, Intersportu, Modiani :)
A vidjela sam lijepe kožne nesesere u Moni - manje i veće :) Ako baš takve tražiš
VenomousV

#6006 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by VenomousV »

zamzija wrote:
Vemonous,evo nekoliko prijedloga:
Probaj u KOZMU u BBI centru, ako to ne, pregledaj Avonov katalog, ima lijepih nesesera, mislim da čak dobiješ u nekim poklon paketima - ono, uzmeš dezodorans i parfem i dobiješ neseser. ( možda ima i u Oriflame-u)
Tako sam ja drugarici za rođendan uzela iz Avona i dobila je neseser i bio je jako dobar :-D
Ja sam sebi prošle godine prije godišnjeg odmora uzela u Samsonite-u neseser za putovanje onaj kao kovčežić i tu mi zaista stane sve što mi treba, od šminke do proizvoda za tijelo i kosu - čak sam stavila i nakit. Jeste skup bio, ali je odlična investicija, ne moram gurati između odjeće u torbi, nego mi je sve na jednom mjestu, a u torbi ostaje više mjesta za odjeću i obuću. Tako da samo torbu ponesem i neseser okačim o rame ( ima ručku a i posebno dobiješ kaiš za rame ) i super je!
Ako ti je to preskupo pogledaj u Merkatoru gdje su torbe, Intersportu, Modiani :)
A vidjela sam lijepe kožne nesesere u Moni - manje i veće :) Ako baš takve tražiš
jao divna si =)

imam ja nesesere nije u tome stvar. imam cak i taj veliki za putovanja. u ovom jednom iz oriflame-a drzim sminku koju bas svaki dan upotrebljavam... ali sam shvatila da mi treba nesto vece :D

hvala ti :kiss:
BJB

#6007 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

alica.k wrote: la bella nussy je naj maskara na svijetu :)
Posto prvi put cujem za to, progooglam i vidim da je rucno punjeno..Interesantno, a nije ni skupa pretjerano..
I jesi li je probala ili si samo cula/procitala da je la bella nussy najbolja mascara na svijetu? :D
zamzija

#6008 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by zamzija »

VenomousV wrote:jao divna si =)

imam ja nesesere nije u tome stvar. imam cak i taj veliki za putovanja. u ovom jednom iz oriflame-a drzim sminku koju bas svaki dan upotrebljavam... ali sam shvatila da mi treba nesto vece :D

hvala ti :kiss:
Eh da, zaboravila sam,
Imaš onu knjižaru / ustvari poklon knjižaru, na početku Koševske ulice ( bivša Kralja Tomislava ) kad ideš prema gore, poslije Mamčeta, i one Aspek pekare, na uglu
Tu ima prelijepih stvari, znam jer sam za novu godinu gledala neke poklone da kupim tu...
Od prelijepih etui-ja, novčanika, novčanika za kovanice, a imaš i nesesera - pitaj ustvari, barem sam ja vidjela, ne znam kakav im je sad asortiman. Pa pogledaj i tu :)
A naravno pogledaj u BBI centru - CARPISA, prvi sprat :)

:lol: Šta sve mozak može da izvuče iz sjećanja, kad se potrudi, to je čudo :lol:
alica.k

#6009 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

ha! i ratu je mama koristila la bella nussy maskaru koju je taman prije rata kupila...uglavnom, nisam se jos ja sminkala...nekih 15tak godina, donijela mi je tu maskaru iz njemacke :D i to mi je bila prva "nazovi" maskara jer ona i nije tipicna maskara
moras je izvaditi tube na neki kartoncic nesto...i onda onim aplikatorom stavljati na oci, jer nema onu tipicnu cetkicu nego je to kao neki stapic sa nekakvim fazonicima okolo :)

uglavnom, to mi je bila najdraza maskara :) i sve se kontam da narucim sad neku njihovu jer su rucno punjene i to sve, a nisu ni skupe...imaju sad i maskare sa normalnim cetkicama. pa cisto da me zelja mine :D
BJB

#6010 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Vidjela sam i to sa tubicom i spiralnim stapicem, bas je zanimljivo..Samo bi mi bilo zao maskare koja se baci svaki put kad peres to na sto je iscijedis iz tube..Vise mi se svidja ona luksuzna sa normalnom cetkicom..Ko zna, ako se usudim naruciti preko interneta mozda i ja probam :D jednog dana..Cijenom je sasvim prihvatljiva..Imaju cak i Eyelash conditioner..
Partizzanka

#6011 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

ima li gdje slika te maskare posebne da vidimo i mi ostali :)

ja nasla ovdje blizu moje kuce ima dobavljac kozmetike i proizvoda za tijelo i kosu
i cijene kada kupujes u toj njihovoj lager prodavnici su min 50% jeftinije a i sami imaju rasprodaje!
ludiloooo!

evo sad sdto sam vidjela
cetka za kosu koja u prodavnicama kosta 50KM (da da dobro ste vidjeli) kod njih kosta 10km
idem sutra tamo
vidjela sam na siteu da nemaju bas kozmetike ali mozda je to tako samo na siteu :)

imaju nekie ID mineralne sjene ... kostaju 25km po kutijici ... poga pitaj koliko kostaju u prodanicama!
alica.k

#6012 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

Image
Partizzanka

#6013 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

ma daj sta je ovo ba?
ko ce ovo stavljati???

necete valjda kupiti i ovo???

bas me interesuje kakve budu trepuske poslije :)
alica.k

#6014 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

stavljala ja bogami :D a prije kojih 20tak godina ova maskara je bila veliki hit kod nas.
nije uopste komplikovano :) lijepe trepavice budu :)
BJB

#6015 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Hajde, partizanko budi neustrashiva i kupi ovo samo 8 i nesto eurica.. :D
Pa uslikaj oko prije i poslije.. :D
Imaju oni i maskare sa obicnim cetkicama
Image16,70 Euros
ili ova de luxe, sto se meni svidja..Cini mi se da je lako "upravljati" njom
Image10,80Euros
Meni ova sa tubicom i spiralnim stapicem pravo shega, onaj stapic mi lici na ekser.. :mrgreen:
Last edited by BJB on 27/03/2011 17:42, edited 1 time in total.
Partizzanka

#6016 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

eh meni se ova prva bjb svidja ... ovakvu je cetkicu imala ona moja mini tester YSL
Partizzanka

#6017 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

eh meni se ova prva bjb svidja ... ovakvu je cetkicu imala ona moja mini tester YSL
BJB

#6018 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Ovakvu ima i ona Energiser pupa..Image
alica.k

#6019 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

imam jos jedno pitanje u vezi pupe...jel se mogu vodom skinuti maskare??? il se tesko skidaju?
BJB

#6020 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Iskreno, nisam nikad probala vodom..Jesam onim Vichy cudom Purete thermale, i skida se..
A kako ja gotovo uvijek stavljam dvije maskare, nisam ti ni pouzdan izvor za odgovor na to pitanje :roll: ,jebemumisha, kasnije cu staviti samo pupu i probati skinuti vodom, pa cu ti prenijeti utiske..Nenasminkana sam danas :D radim nesto dosadnoooo..
alica.k

#6021 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

heh, bila bih ti zahvalna, ali ne moras ako ti se ne bude dalo :)
posto ne mogu maskaru nicim drugim skidati do vode mrzim kad kupim maskaru koja se tesko skida...
BJB

#6022 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

:lol: :lol: Skida se vodom, al' sve zavrsi po licu..Umila se ja, skida se maskara al' kad sam se vidjela u ogledalu, k'o odzacar..Crno oko ociju do po' obraza, pa ti prosudi valja li ti il' ne..Narafno onda maramciom za sk.smnke presla i ocistila se od crnila...
Sarajevski_Marlboro

#6023 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Sarajevski_Marlboro »

Ja uvijem one trepavice blentave,stavim maskaru,one se spuste.
-.-
A lafo max factor,valja,aha.
Ima li koja da nije mokra?
:D :D
Lounge Act

#6024 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Lounge Act »

e ja samo da prijavim za onu maskaru koja je dosla u lorealovom paketu u dm-u, predivna je, ne daje neki extra volumen, ali ih izduzi toliko da se nisam mogla prestat gledat u ogledalu :lol: :lol: :lol: navodno treba 4 sedmice da se na trepavicama primijeti razlika da postanu bolje pa javim se za 4 sedmice :lol:
alica.k

#6025 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

BJB wrote::lol: :lol: Skida se vodom, al' sve zavrsi po licu..Umila se ja, skida se maskara al' kad sam se vidjela u ogledalu, k'o odzacar..Crno oko ociju do po' obraza, pa ti prosudi valja li ti il' ne..Narafno onda maramciom za sk.smnke presla i ocistila se od crnila...
ma da, ja sam navikla na to :) ocisti se to ljepo kasnije, bitno da ne moram trljat po ocima tuferima i tak :)

hvala ti puno :) kupicu je ondaaaaR

btw, ja imam uvijac za trepavice...ne znam koji a ne pise na njemu al znam da sam ga nest dobro platila. i tako sam ja haman vec godinu uvijala trepavice svaki put, medjutim meni je to onako usputno, dok radim nest drugo. i jutros krenula da "uvijem" dok sam se gledala u ogledalo kad ono :-) :-) :-) prekratke mi trepavice, bukvalno uhvati ono cudo samo vrhove trepavica :) nicemu mi ne sluzi!
Post Reply