Becky7 wrote: ↑03/02/2022 18:28
channel10 wrote: ↑03/02/2022 14:45
Pokusajte umjesto paracetamola popiti nalgesin 550mg. Jedan u 12h
Probat cemo
melb26sa wrote: ↑03/02/2022 16:53
Paracetamol (acetaminofen) niko ne bi trebao piti jer unistava glutathione koji jetra proizvodi koji pomaze oporavku. Ibuprofen, aspirin, vitamin D3 (velike doze 250 mcg/10000), plus zinc i ostali vitamini i minerali. Sambucol (sirup od zovinih bobica) ima antiviralno dejstvo.
BTW, osobe koje dobiju COVID u velikom broju slucajeva imaju nizak nivo vitamina D.
Mogu postaviti ovdje sta je moj muz dobio za piti kad je imao covid u novembru 2020.
Mozete staviti, mada sam i ja imala kovid i svasta sam pila jer sam imala upalu pluca od suplemenata, kortikosteroida i drugih lijekova. Ibuprofen ne bi trebala zdrava osoba da pije jer steti organima a nije ni preporuka da kovid pozitivni piju ga
Ja sam mu pripremila od suplemenata ako bude pozitivan one koje sam i ja pila beta glucan, sambucol, kvercetin, monolaurin, magnezij, cherry, vit c, vit d, b kompleks, cink, med sa polenom, propolisom i maticnom mlijeci. Od cajeva slatki pelin, zova, nana, kamilica. Ali uradit ce veceras test nadam se da ce biti negativan osim temperature nema nijednog drugog simptoma.
Nalgesin je NSAID (non-steroid anti-inflamatory) bas kao i ibuprofen. Ibuprofen je bas sto je moj muz pio (nikako paracetamol/acetaminofen). Dodatno su mu propisali sumamed (azitromicin), kortikosteroide, xarelto za sprjecavanje ugrusaka (mogao je i clexane ali vise voli tablete od igli), vitamin D (samo 2000 iu sto sam ja promijenila u moje od 10000 iu/250 mcg), zinc, aspirin protect 100 mg.
Kuci je dodatno pojacao prirodne sokove, voce, povrce, kefir, jogurt kao probiotike te med - med sa zarom, med za kasalj, med imuni sa maticnom mlijeci.
Po americkom sistemu ne bi dobio nista - oni salju kuci dok ne poplavis i spreman si za intubacije. Srecom smo bili u BiH u to vrijeme s poslom pa smo znali gdje ici.