Nemam ja sta bit dosadna jer nisam ja nista za havanu ni napisala, biscanka pomijesala lonciceFudo387 wrote:Kaze ti da si dosadna Hamsha koja na balkonu klofa tepih, plete dzemper, i njuska komsijinu saksiju.komsinica_s_drugog wrote: Meni sad nista nije jasno![]()
Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
-
komsinica_s_drugog
#6001 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
-
Suzie Q
#6002 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Placaju ih kroz porez moji roditelji kao sto sam i ja placala jer sam uz faks radila, semestar nigdje nije besplatan a da ne nabrajam prihode fakulteta od silnih dadžbina tijekom studija.JanuaryJones wrote: A ko plaća profesore, asistente, ostale uposlenike fakulteta kojih nije malo, njihove plate, doprinose, režije, učionice, nastavnu opremu...to je sve uloženo u tebe?
Ljudi knjige i pribor djeci na rate kupuju jbte, semestar je skuplji nego negdje vani, skole grijanja nemaju a ti o besplatnoj opremi i ucionicama pricas. Sto rece Hendrix a i ta nazovi oprema su donacije. A i te donacije su uglavnom neciji zastarjeli visak kojih se donacijom riješio
-
Nivelacija
#6003 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Prijatelju nauci saslusati drugacije misljenje bez vrijedjanja, ipak je ovo slobodna drzava a ne diktatorska jugoslavija gdje si morao imati misljenje kako ti se nametne ili ces tucat kamen.belfy wrote:ti, kao i obicno, lupas gluposti. nikoga drzava nije odskolovala besplatno, nego placala i te profesore i nastavnike i domare i sve ostalo pobrojano od poreza ubranih od gradjana. drzava placa... drzavne pare rastu na grani, a beru ih petoprsti ljenjivci...Nivelacija wrote:Mislim da je doslo vrijeme da drzava donese zakon da sve koje iskoluje besplatno a 99% je takvih pri odlasku mora platiti barem neku naknadu zato sto je 13 godina drzava placala profesore i nastavnike, skolu, kompjutere, adaptaciju, dvorane, domare, direktore, pedagogice da te dovedu do diplome sa kojom se mozes zaposliti u Njemackoj.
Drzava sve to placa iskoluje medicinsku sestru, zubotehnicara, omoguci mu sve, praksu u bolnici i ovaj ode besplatno.
Naci model da se plati skolovanje.
- Blixen
#6004 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
i svi smo bili u Brazilu na SvjeCkom i gledali kako nije bio offside protiv NigerijeJanjicar wrote:239 stranica pametovanja Bošnje iz dijaspore....
kokuzima ja i u kolovozu
mahsuuuz selam
- nKrkan
#6005 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Finansirat ćemo budžetski aparat i iz dijaspore, živi bili pa vidjeli 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#6006 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ubi te Nihilo šakama ko malogFudo387 wrote:Nema na cemu.ExNihilo wrote:Fudo387 wrote: Jarane, kupi sebi papigu.
Ispricaj se sa njim.
Ne mogu ti ja pedeset puta ponavljati isto i ti meni pedeset puta postavljati isto pitanje.
Drug, ja te molim da budeš konkretan i taksativan. Da jasno pobrojiš posljedice.
Ako sam preskočio tvoj odgovor, zadovoljit ću se i da kvotaš raniji post.
Zahvaljujem.
Besmisleno je.
- славянин
#6007 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa na izjavu da treba skolstvo da se naplacuje sta si ocekivao ?? ne znam postoji li gori prijedlog od toga.Nivelacija wrote:
Prijatelju nauci saslusati drugacije misljenje bez vrijedjanja, ipak je ovo slobodna drzava a ne diktatorska jugoslavija gdje si morao imati misljenje kako ti se nametne ili ces tucat kamen.
- zubi
#6008 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Prijedlog je odlican.славянин wrote:Pa na izjavu da treba skolstvo da se naplacuje sta si ocekivao ?? ne znam postoji li gori prijedlog od toga.Nivelacija wrote:
Prijatelju nauci saslusati drugacije misljenje bez vrijedjanja, ipak je ovo slobodna drzava a ne diktatorska jugoslavija gdje si morao imati misljenje kako ti se nametne ili ces tucat kamen.
- славянин
#6009 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
I moze li pojasnjenje zasto onda se placaju porezi i dadzbine ? Sta posle eto placa se skolstvo ... smanjuje se broj obrazovanih ljudi - ionako ih nemamo sto je kvalitetno to i bjezi.zubi wrote: Prijedlog je odlican.
Sistem placaj sve , plati da ne rade , plati ministre ,opcinare , urbaniste ove one ..... i dobijes sipak
Koji rezultat ocekujes naprimjer od toga sto bi se skolstvo placalo ?
- uglavnomja
#6010 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
sam si napisao odgovorславянин wrote:I moze li pojasnjenje zasto onda se placaju porezi i dadzbine ? Sta posle eto placa se skolstvo ... smanjuje se broj obrazovanih ljudi - ionako ih nemamo sto je kvalitetno to i bjezi.zubi wrote: Prijedlog je odlican.
Sistem placaj sve , plati da ne rade , plati ministre ,opcinare , urbaniste ove one ..... i dobijes sipak![]()
stvorilo bi se stado nepismenih ovaca da nastave glasati za razne alijice i buduce pokoljenja zahiragica
- Edin H.
#6011 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
A ovako ne glasajuuglavnomja wrote:sam si napisao odgovorславянин wrote:I moze li pojasnjenje zasto onda se placaju porezi i dadzbine ? Sta posle eto placa se skolstvo ... smanjuje se broj obrazovanih ljudi - ionako ih nemamo sto je kvalitetno to i bjezi.zubi wrote: Prijedlog je odlican.
Sistem placaj sve , plati da ne rade , plati ministre ,opcinare , urbaniste ove one ..... i dobijes sipak![]()
stvorilo bi se stado nepismenih ovaca da nastave glasati za razne alijice i buduce pokoljenja zahiragica
- uglavnomja
#6012 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
A ovako ne glasajuEdin H. wrote:sam si napisao odgovoruglavnomja wrote: I moze li pojasnjenje zasto onda se placaju porezi i dadzbine ? Sta posle eto placa se skolstvo ... smanjuje se broj obrazovanih ljudi - ionako ih nemamo sto je kvalitetno to i bjezi.
nema niko 51% da sam formira vlast, sve su kolacije, ja tebi ti meni ...i to od 50% izlaznosti
treba samo jednoglasno i jednoumno ... 120% gasova
- zubi
#6013 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
E cuj obrazovanih ljudiuglavnomja wrote:sam si napisao odgovorславянин wrote:I moze li pojasnjenje zasto onda se placaju porezi i dadzbine ? Sta posle eto placa se skolstvo ... smanjuje se broj obrazovanih ljudi - ionako ih nemamo sto je kvalitetno to i bjezi.zubi wrote: Prijedlog je odlican.
Nikad vise ljudi nije studiralo a nikad nepismeniji i sa manje znanja nisu izlazili sa fakulteta... Malo je reci da je kod nas danas hiperprodukcija fakuktetski obrazovanog kadra, koji onda, logicno, nemaju posla i decenije provode na birou... danas je pametnije i isplatnije zavrsiti zanat nego bilo koji fakultet...
To jedno, a kao drugo "drug" Nivelacija je pricao o placanju za ljude koje su se besplatno skolovali i dosli do diplome a imaju namjeru otici vani...
P.S. I Zahiragic je fakultetski obrazovan... mozes biti ovca i imati fakultetNivelacija wrote:Mislim da je doslo vrijeme da drzava donese zakon da sve koje iskoluje besplatno a 99% je takvih pri odlasku mora platiti barem neku naknadu zato sto je 13 godina drzava placala profesore i nastavnike, skolu, kompjutere, adaptaciju, dvorane, domare, direktore, pedagogice da te dovedu do diplome sa kojom se mozes zaposliti u Njemackoj.
Drzava sve to placa iskoluje medicinsku sestru, zubotehnicara, omoguci mu sve, praksu u bolnici i ovaj ode besplatno.
- славянин
#6014 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa to se rjesava usmjeravanjem na tehnicke fakultete i zanate a ne naplatom skolovanja.Nemamo mi hiperprodukciju fakultetlija nego produkciju pogresnog kadra tipa ekonomista,pravnik,politicke nauke i slicno - gdje su it administratori,inzinjeri gradjevine elektroenergetike i slicno ?? Smanjiti tarlamudave fakultete a usmjeravati na tehnicke gdje posla ima.
Sto se tice drugog dijela kako to se planira
“Dobar dan gospon skolovanje je besplatno ali ako planirate paliti posle onda morate platiti l”
Sto se tice drugog dijela kako to se planira
“Dobar dan gospon skolovanje je besplatno ali ako planirate paliti posle onda morate platiti l”
-
biscanka2
#6015 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Nemam ja sta bit dosadna jer nisam ja nista za havanu ni napisala, biscanka pomijesala loncicekomsinica_s_drugog wrote:Kaze ti da si dosadna Hamsha koja na balkonu klofa tepih, plete dzemper, i njuska komsijinu saksiju.Fudo387 wrote: Meni sad nista nije jasno![]()
-
Fudo387
#6016 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Aha, opasan je lik._BataZiv_0809 wrote:
Ubi te Nihilo šakama ko malog
Ne’s ti meni one cipele halalit, ne’s?
-
belfy
#6017 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
prijatelju, nauci da svako ima pravo ustanoviti da je tvoje misljenje pogresno i da nema razloga da se uvrijedis radi toga, jer je ovo ipak slobodna drzava gdje ti svako moze reci da je izvala - izvala.Nivelacija wrote:Prijatelju nauci saslusati drugacije misljenje bez vrijedjanja, ipak je ovo slobodna drzava a ne diktatorska jugoslavija gdje si morao imati misljenje kako ti se nametne ili ces tucat kamen.belfy wrote:ti, kao i obicno, lupas gluposti. nikoga drzava nije odskolovala besplatno, nego placala i te profesore i nastavnike i domare i sve ostalo pobrojano od poreza ubranih od gradjana. drzava placa... drzavne pare rastu na grani, a beru ih petoprsti ljenjivci...Nivelacija wrote:Mislim da je doslo vrijeme da drzava donese zakon da sve koje iskoluje besplatno a 99% je takvih pri odlasku mora platiti barem neku naknadu zato sto je 13 godina drzava placala profesore i nastavnike, skolu, kompjutere, adaptaciju, dvorane, domare, direktore, pedagogice da te dovedu do diplome sa kojom se mozes zaposliti u Njemackoj.
-
Nivelacija
#6018 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Hvala na razumjevanju.
- Rugafet
#6019 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ha ha ha joj studija i teorija majko moja. A stvar je jednostavna u tri lepe pm pasoščić u rukice pa fino u katapult i Bog da te vidi. Ha ja, odoše godine, jebeš priču i filozofiranje a stvar se nije pomjerila 3 mm evo više od dvadeset godina
- Ommadawn
#6020 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa od čega prosvjetni radnici primaju platu i odakle sredstva za školstvo?Nivelacija wrote:Mislim da je doslo vrijeme da drzava donese zakon da sve koje iskoluje besplatno a 99% je takvih pri odlasku mora platiti barem neku naknadu zato sto je 13 godina drzava placala profesore i nastavnike, skolu, kompjutere, adaptaciju, dvorane, domare, direktore, pedagogice da te dovedu do diplome sa kojom se mozes zaposliti u Njemackoj.
Da li i dalje roditelji djeci kupuju udžbenike i školski pribor?
Dokle će ljudi finansirati nepotizam?
- konjislav
#6021 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Trebaju uvesti da se mora platiti kada hoces da uzmes pasos a imas fakultetsku diplomu, jer zna se sta radi fakultetski obrazovan gradjanin Bosne i Hercegovine - ide vani. Cim znaci jedan takav zatrazi pasos treba mu lupiti taxu da plati od 5000 ili 10000 KM (naravno pored onih 50 - 60 KM koje se inace placaju), da mu slucajno ne bi palo na pamet da ide vani sa besplatno dobivenim skolovanjem.Rugafet wrote:Ha ha ha joj studija i teorija majko moja. A stvar je jednostavna u tri lepe pm pasoščić u rukice pa fino u katapult i Bog da te vidi. Ha ja, odoše godine, jebeš priču i filozofiranje a stvar se nije pomjerila 3 mm evo više od dvadeset godina
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#6022 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Meni jedna stvar nikad neće biti jasna. BiH ne valja, odoh se ispaliti, jebo ovo....i onda nakon te ispale, trljanje nosa onima koji su ostali...ne kontam to nikako, jesi otišao da ti bude bolje, jesi, je li ti bolje, jeste, BiH nije valjala, koji klinac se osvrćeš
Dok si bio ovamo, gubio si vrijeme, zašto sada gubiti vrijeme na nešto što je nebitno?
Dok si bio ovamo, gubio si vrijeme, zašto sada gubiti vrijeme na nešto što je nebitno?
- mousstapha
#6023 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa kako drugacije ubijediti sebe i druge da je odluka bila dobra. 
- ExNihilo
#6024 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ma ima svega. Nisu ništa bolji ni oni koji ostaju protiv svoje volje, pa manjak hrabrosti ili ličnih mogućnosti pravdaju time kako je gorak dijasporski hljeb.Tomahawk11 wrote:Meni jedna stvar nikad neće biti jasna. BiH ne valja, odoh se ispaliti, jebo ovo....i onda nakon te ispale, trljanje nosa onima koji su ostali...ne kontam to nikako, jesi otišao da ti bude bolje, jesi, je li ti bolje, jeste, BiH nije valjala, koji klinac se osvrćeš![]()
Imamo, također, gigante kojima ništa ne valja u novoj zemlji, pa romantiziraju domovinu, ali bi se radije u Kambodžu preselili, nego vratili u BiH.
Ne manjka na forumu nijednog tipa.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#6025 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Da, više je tih devijacija. Hajde, ako bude lakše, šta ima vezeExNihilo wrote:Ma ima svega. Nisu ništa bolji ni oni koji ostaju protiv svoje volje, pa manjak hrabrosti ili ličnih mogućnosti pravdaju time kako je gorak dijasporski hljeb.Tomahawk11 wrote:Meni jedna stvar nikad neće biti jasna. BiH ne valja, odoh se ispaliti, jebo ovo....i onda nakon te ispale, trljanje nosa onima koji su ostali...ne kontam to nikako, jesi otišao da ti bude bolje, jesi, je li ti bolje, jeste, BiH nije valjala, koji klinac se osvrćeš![]()
Dok si bio ovamo, gubio si vrijeme, zašto sada gubiti vrijeme na nešto što je nebitno?I jedan i drugi oblik ponašanja psihologija davno klasificirala kao odbrambene mehanizme ličnosti.
Imamo, također, gigante kojima ništa ne valja u novoj zemlji, pa romantiziraju domovinu, ali bi se radije u Kambodžu preselili, nego vratili u BiH.
Ne manjka na forumu nijednog tipa.