Postoji i još jedan način...Edin H. wrote:Kada su u pitanju maloljetni izvršioci krivičnih djela, prema njima se mogu primjeniti:Fudo387 wrote:Odgojna mjera za silovanje?It_is_a_Leclerc wrote:Što se tiče ovog migrantaa sa HIV-om, u pitanju je serijski silovatelj čiji je nivo sociopatije frapirao sve u lancu odgovornosti koji su se pokušali baviti njime.
U pitanju je maloljetna osoba, a kako u FBiH ne postoji institut suđenja maloljetnicima, Sud je izrekao odgojnu mjeru zbog počinjenog djela silovanje nemoćne osobe.
Dakle, silovanje se apsolutno desilo. To je činjenica, sudski utvrđena.
To kako smo uspjeli izgubiti serijskog silovatelja sa HIV-om, pa sad molimo boga da je prešao granicu je spektakularno.
1) Odgojne (vaspitne) preporuke
2) Krivične sankcije prema maloljetnicima – gdje spadaju:
a) odgojne (vaspitne) mjere,
b) sigurnosne (bezbjednosne) mjere,
c) kazna maloljetničkog zatvora - može se izreći samo izuzetno starijem maloljetniku.
Ilegalni migranti u BiH
-
Hakiz
#6001 Re: Migranti u BiH
- triconja
#6002 Re: Migranti u BiH
Pa normalno da postoji u drzavi iz koje migrant dolazi ali mi smo civilizovani, ha ja.Hakiz wrote:Postoji i još jedan način...
- славянин
#6003 Re: Migranti u BiH
@Edin
Da sumiramo znaci
Imigranti u prosjeku cine manje krivicnih dijela od "lokalnog" stanovnistva.
Nas narod je u ratu jer ne mozemo da pustimo da predju dalje u Hrvatsku koja ih vraca nama a zbog tog pustanja mi mozemo dobiti ukidanje sengena.
Treba im platiti da mogu da lakse "putuju"
Tebe brine sto ih pazi sada nasi gradjani varaju i maltretiraju.
Ako malo siluju i maloljetni su to nije za zatvora eventualno malo vaspitati objasniti da nije lijepo silovati.
Rijesenje za to je da se dadne para koliko oce,da im se otvori granica i da pomogne u krsenju zakona pri ulasku i izlazku i da sebi natovarimo onda vizni rezim -ako malo siluju treba da ih se odgoji malo a ako kradu onda smo mi krivi jer im ne damo sto oce, jos da im se nag**imo i to sa osmjehom.

Imam osjecaj da je CPT klon od tebe ali nema veze.Matrica gluposti je ista.
Da sumiramo znaci
Imigranti u prosjeku cine manje krivicnih dijela od "lokalnog" stanovnistva.
Nas narod je u ratu jer ne mozemo da pustimo da predju dalje u Hrvatsku koja ih vraca nama a zbog tog pustanja mi mozemo dobiti ukidanje sengena.
Treba im platiti da mogu da lakse "putuju"
Tebe brine sto ih pazi sada nasi gradjani varaju i maltretiraju.
Ako malo siluju i maloljetni su to nije za zatvora eventualno malo vaspitati objasniti da nije lijepo silovati.
Rijesenje za to je da se dadne para koliko oce,da im se otvori granica i da pomogne u krsenju zakona pri ulasku i izlazku i da sebi natovarimo onda vizni rezim -ako malo siluju treba da ih se odgoji malo a ako kradu onda smo mi krivi jer im ne damo sto oce, jos da im se nag**imo i to sa osmjehom.

Imam osjecaj da je CPT klon od tebe ali nema veze.Matrica gluposti je ista.
Last edited by славянин on 21/02/2019 01:44, edited 3 times in total.
-
Hakiz
#6004 Re: Migranti u BiH
Prvo, nismo civilizovani, drugo, i civilizovani koriste te metode kada treba.triconja wrote:Pa normalno da postoji u drzavi iz koje migrant dolazi ali mi smo civilizovani, ha ja.Hakiz wrote:Postoji i još jedan način...
- CPT
#6005 Re: Migranti u BiH
znaci... konketno ti napisem sta dokazano nije istina i ti opet lupas nesto u 16? jer negdje neko zivi... pa zbog toga jedan clan postoji nesto drugo...Point. wrote:Piše u tekstu ko je šta rekao. Je li moguće da svaki jebeni slučaj opravdavaš sa lošim novinarstvom, izmišljenim tekstovima i izjavama i staneš u odbranu ove bjelosvjetske marve, pritom hrakajući po domaćilnom stanovništvu?CPT wrote:
a da provjeris sta je ko rekao i zasto? pogotovo u vezi godina
Jebote, @La Klerk koji živi dole u tom području ti govori o situaciji na terenu a ti najpametniji, iz Austrije znaš sve šta se dešava. Takvima kojima je pakistanska kriminalna njuška draža od sopstvenog naroda, treba zabraniti doživotno da prismrde BiH.
i uopste se ne radi o fake news
- CPT
#6006 Re: Migranti u BiH
Migrant je osudjen za jednu stvar, u clanku pise druga stvar... drugi clan zakona, sankcija, itd...triconja wrote:Znaci kriminalna djela koje migranti naprave ako ne odu na sud nisu se ni desila
Znam da je to sve isto i nije bitno ali ipak mirisi malo na sirenje ksenofobije, pogotovo kad pored (doslovce) pise da je domacin opljackao i silovao staricu ali to ne znaci nista je Bosanaca ima 3.5mio.
- CPT
#6007 Re: Migranti u BiH
rodjen je 1995 ili si taj dio propustio?It_is_a_Leclerc wrote:Što se tiče ovog migrantaa sa HIV-om, u pitanju je serijski silovatelj čiji je nivo sociopatije frapirao sve u lancu odgovornosti koji su se pokušali baviti njime.
U pitanju je maloljetna osoba, a kako u FBiH ne postoji institut suđenja maloljetnicima, Sud je izrekao odgojnu mjeru zbog počinjenog djela silovanje nemoćne osobe.
To kako smo uspjeli izgubiti serijskog silovatelja sa HIV-om, pa sad molimo boga da je prešao granicu je spektakularno.
Policija je identificirala i privela 23-godišnjeg A.D. iz Pakistana za kojeg sumnjaju da je silovao 18-godišnjakinju iz Bihaća.
bice da neko laze ili usput izmislja? btw, zar ti nisi to vec radio na ovoj temi?
- CPT
#6008 Re: Migranti u BiH
Moze neki konkretni link do studije ili anketa koje bi dokazivala ovo? Svaka studija je dosad dokazala suprotno ali covjek svaki dan sazna nesto novo.славянин wrote:Da sumiramo znaci
Kad smo vec kod toga kako smo mi prelazili granice:
od 27:00 dalje, sve uredno uz papire, vize i qurca palce. Po PS i nikako na divljaka divljinu. Ha ja!
- CPT
#6009 Re: Migranti u BiH
Do prekvalifikacije je doslo zbog psiho/fizickog stanja zrtve.It_is_a_Leclerc wrote:Što se tiče ovog migrantaa sa HIV-om, u pitanju je serijski silovatelj čiji je nivo sociopatije frapirao sve u lancu odgovornosti koji su se pokušali baviti njime.
Usput....:
Maloljetni T.B. osuđen je na deset godina zatvora zbog silovanja 11-godišnje djevojčice u liftu zgrade u Zenici, saopćeno je iz Općinskog suda u Zenici.
Podsjećanja radi, on je 12. februara ove godine silovao 11-godišnju djevojčicu u liftu zgrade u zeničkom naselju Lonđa.
„Današnjom presudom maloljetniku je produžen pritvor koji može trajati najduže još dva mjeseca, a u izrečenu kaznu mu se uračunava i vrijeme koje je proveo u pritvoru od 13. februara ove godine kada je lišen slobode“, stoji u saopćenju Suda.
- vjesticanametli
#6010 Re: Migranti u BiH
Sve nogom u guzicu nabit ih iscerat a ove drolje sto hoce da se vrate ni slucajno ne vracati.....
- Point.
#6011 Re: Migranti u BiH
Silovanje se desilo. Potvrđeno. Je li raspisana potjernica za onim mazlumom? Jeste. Nije sigurno raspisana zbog potrebe njegovog inžinjerskog znanja. Po tvom, svi su oni meleci a domaće stanovništvo pataloški lažovi i izmišljatori. Kad ih toliko voliš, primi ih sebi u Austriju pa ih izdržavaj, pa kad naprave redaljku nakon konzumiranja lošeg i jeftinog hasha i kad ih prenese, podijeli sa nama iskustvo. A mi ćemo reći da lažeš i izmišljajš zbog klikova i senzacionalnih postova.CPT wrote:znaci... konketno ti napisem sta dokazano nije istina i ti opet lupas nesto u 16? jer negdje neko zivi... pa zbog toga jedan clan postoji nesto drugo...Point. wrote:Piše u tekstu ko je šta rekao. Je li moguće da svaki jebeni slučaj opravdavaš sa lošim novinarstvom, izmišljenim tekstovima i izjavama i staneš u odbranu ove bjelosvjetske marve, pritom hrakajući po domaćilnom stanovništvu?CPT wrote:
Jebote, @La Klerk koji živi dole u tom području ti govori o situaciji na terenu a ti najpametniji, iz Austrije znaš sve šta se dešava. Takvima kojima je pakistanska kriminalna njuška draža od sopstvenog naroda, treba zabraniti doživotno da prismrde BiH.
i uopste se ne radi o fake news
I pisao sam ti već jednom, ne vjerujem ti ni sekunde, jer si očito plaćen od nekog da širiš dezinformacije o kriminalnim aktima ovih bjelosvjetskih pklatova niti živiš i imaš dodira sa istima.
- Point.
#6012 Re: Migranti u BiH
Jeste, jadni oni, ni mrava ne bi zgazili.Edin H. wrote:Ne mozes sud o necemu donositi na osnovu toga ko ti je drazi nego na osnovu cinjenica, a stoji da mediji raspiruju mrznju protiv izbjeglica bez konkretnih cinjenica i dokaza.Point. wrote:Piše u tekstu ko je šta rekao. Je li moguće da svaki jebeni slučaj opravdavaš sa lošim novinarstvom, izmišljenim tekstovima i izjavama i staneš u odbranu ove bjelosvjetske marve, pritom hrakajući po domaćilnom stanovništvu?CPT wrote:
- CPT
#6013 Re: Migranti u BiH
Sud kaze da NIJE. Valjda si toliko upratio pricu? Nadam se da ces znaci provjeri za sta je optuzen i osudjen? *hint* NIJE SILOVANJEPoint. wrote:I pisao sam ti već jednom, ne vjerujem ti ni sekunde, jer si očito plaćen od nekog da širiš dezinformacije o kriminalnim aktima ovih bjelosvjetskih pklatova niti živiš i imaš dodira sa istima.
Znaci neko laze. I ne bi bilo prvi put na ovoj temi.
- CPT
#6014 Re: Migranti u BiH
Ja bolan, prije njih silovanje i ostalog ovdje nije bilo. Al kod njih (citaj muslimana) je to normalno. To je ta prica... I ista prica se siri od Srbije do SAD. Da je u pozadini ista politicka opcije je vjerovatno jasno?Point. wrote:Jeste, jadni oni, ni mrava ne bi zgazili.
- славянин
#6015 Re: Migranti u BiH
A za sta ga traze tj oce da privedu !CPT wrote:Sud kaze da NIJE. Valjda si toliko upratio pricu? Nadam se da ces znaci provjeri za sta je optuzen i osudjen? *hint* NIJE SILOVANJEPoint. wrote:I pisao sam ti već jednom, ne vjerujem ti ni sekunde, jer si očito plaćen od nekog da širiš dezinformacije o kriminalnim aktima ovih bjelosvjetskih pklatova niti živiš i imaš dodira sa istima.
- славянин
#6016 Re: Migranti u BiH
Jest islamofobija - PA STA JE TA DJEVOJKA KOJA JE SILOVANA !!!CPT wrote:Ja bolan, prije njih silovanje i ostalog ovdje nije bilo. Al kod njih (citaj muslimana) je to normalno. To je ta prica... I ista prica se siri od Srbije do SAD. Da je u pozadini ista politicka opcije je vjerovatno jasno?Point. wrote:Jeste, jadni oni, ni mrava ne bi zgazili.
- Point.
#6017 Re: Migranti u BiH
Šta bolan buncaš? Što okrećeš odmah priču na jadni muslimani? Ako je bilo ovdje silovanja prije migranata, onda je ok i kad oni siluju, jer zaboga silovanja ima svugdje. To je taj tvoj spin. Vodi ih sebi kažem ti.CPT wrote:Ja bolan, prije njih silovanje i ostalog ovdje nije bilo. Al kod njih (citaj muslimana) je to normalno. To je ta prica... I ista prica se siri od Srbije do SAD. Da je u pozadini ista politicka opcije je vjerovatno jasno?Point. wrote:Jeste, jadni oni, ni mrava ne bi zgazili.
- Point.
#6018 Re: Migranti u BiH
Zašto ga traže? Što dobro kuha poprskušu?CPT wrote:Sud kaze da NIJE. Valjda si toliko upratio pricu? Nadam se da ces znaci provjeri za sta je optuzen i osudjen? *hint* NIJE SILOVANJEPoint. wrote:I pisao sam ti već jednom, ne vjerujem ti ni sekunde, jer si očito plaćen od nekog da širiš dezinformacije o kriminalnim aktima ovih bjelosvjetskih pklatova niti živiš i imaš dodira sa istima.
- славянин
#6019 Re: Migranti u BiH
https://www.klix.ba/vijesti/bih/grupa-o ... /190221042Odlicno ... pocinjem da kontam pametan je onaj Dodik.
-
normala brate
#6020 Re: Migranti u BiH
Šta počinješ?славянин wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/grupa-o ... /190221042Odlicno ... pocinjem da kontam pametan je onaj Dodik.
Zar ima covjeka s normalnim mozgom da ovo nije vidio na kilometre?
Došao kunto i panto iz svih najgorih dijelova bliskog istoka i Afrike i ocekuje se nešto drugo?
Ovdje ih najmanje ima onih pogođenih ratom koji bježe, a evo i u Siriji je sad sve normala mogu se vratiti ako hoce.
Ove životinje među njima žive po drugim pravilima oduzeti život za njih je ništa.
- CPT
#6021 Re: Migranti u BiH
A da provjeris sam? Iako sam ti vec 10x puta napisao?славянин wrote:A za sta ga traze tj oce da privedu !CPT wrote:Sud kaze da NIJE. Valjda si toliko upratio pricu? Nadam se da ces znaci provjeri za sta je optuzen i osudjen? *hint* NIJE SILOVANJEPoint. wrote:I pisao sam ti već jednom, ne vjerujem ti ni sekunde, jer si očito plaćen od nekog da širiš dezinformacije o kriminalnim aktima ovih bjelosvjetskih pklatova niti živiš i imaš dodira sa istima.
- CPT
#6022 Re: Migranti u BiH
GOOGLE! Ne moras meni vjerovati. Provjeri sta, ko, kad, kako i koliko Sve pise, samo dozu ksenofobije smanji.Point. wrote:Zašto ga traže? Što dobro kuha poprskušu?CPT wrote:Sud kaze da NIJE. Valjda si toliko upratio pricu? Nadam se da ces znaci provjeri za sta je optuzen i osudjen? *hint* NIJE SILOVANJEPoint. wrote:I pisao sam ti već jednom, ne vjerujem ti ni sekunde, jer si očito plaćen od nekog da širiš dezinformacije o kriminalnim aktima ovih bjelosvjetskih pklatova niti živiš i imaš dodira sa istima.
- славянин
#6023 Re: Migranti u BiH
To je pravo zenskovjesticanametli wrote:Sve nogom u guzicu nabit ih iscerat a ove drolje sto hoce da se vrate ni slucajno ne vracati.....
- triconja
#6024 Re: Migranti u BiH
Tema je migranti u bih a ima crnih hronika par.CPT wrote:Migrant je osudjen za jednu stvar, u clanku pise druga stvar... drugi clan zakona, sankcija, itd...triconja wrote:Znaci kriminalna djela koje migranti naprave ako ne odu na sud nisu se ni desila
Znam da je to sve isto i nije bitno ali ipak mirisi malo na sirenje ksenofobije, pogotovo kad pored (doslovce) pise da je domacin opljackao i silovao staricu ali to ne znaci nista je Bosanaca ima 3.5mio.
- CPT
#6025 Re: Migranti u BiH
sve treba citati u kontekstu, pa i crnu hronikutriconja wrote:Tema je migranti u bih a ima crnih hronika par.CPT wrote:Migrant je osudjen za jednu stvar, u clanku pise druga stvar... drugi clan zakona, sankcija, itd...triconja wrote:Znaci kriminalna djela koje migranti naprave ako ne odu na sud nisu se ni desila