Ta jebena mahala...Nastasia wrote:MarlboroGold wrote:Ma hajd komplikacije oko kafa i milion misli šta hoće ovo ono... vrhunac je neki dan - idem autom i sretnem drugaricu koju sam upoznao tokom studiranja. Prije stalno bili vani, pili i sve ostalo, a u zadnje smo se rjeđe viđali zbog obaveza. Ponudim joj da je odbacim do kuće i nije htjela. Još jednom ponudio i samo nastavio voziti, reko ok kontam hoće pješke. Kasnije mi u povjerenju druga drugarica reče kako joj je bilo glupo da sjedi samnom u autu, šta bi ljudi pomislili, možda bi ja imao neke druge namjere... prevazišlo i komplikacije
Prošli mjesec su tri različita druga me dovukla kući dan za danom, i svaki dan me vidjela komšinica, tračara.
Kažem ja materi: "Rek'o slušaj, ako ti ko kaže da se kurvam za pare, nije tačno!"
Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- MarlboroGold
#6001 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
- cendlerbing
#6002 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Ne znam za druge, ja sam u svom komentaru, vezano za ovu temu, mislila na muškarce koji su na svoju inicijativu prestali sa komunikacijom među nama i to uglavnom prešutno, bacivši mi par ignorisanja da sama skontam da je to-to. Meni to ostavlja dojam da od drugih nije stizao i meni posvećivati vrijeme, pa sam otpala iz jednačine. U svakom slučaju, nije mu bilo stalo i meni je to dovoljno da se ohladim za svagda.duminjo wrote:Meni kad se neko javi i ako me zanima zasto Se javio, pitam ga. Ispade da vi zene bolje znate zasto vam se neko javi nego taj neko.
Covjek se sjetio, javio. Fino od njega. Treba mu Se zahvaliti i ako se ne ode na tu kafu. Jebo kafu. Nego što se ismija covjek i naprica svašta o njemu. Tacno vas insan ne treba ni zvati. To su odmah neki pogledi sa visine, ufuravanja..
Nekada postoji trenuci kada se sjetite nekoga, iz nekog razloga. Uznete Telefon i javite mu Se. Možda je to Sve.
Al ne, hajmo mi njega hraknut
Način na koji si ti ovo gore opisao, djeluje kao da je u pitanju neki jaran koji se sjetio zovnuti na kafu nakon nekog vremena, ali nisam ja pričala o tim momcima.
- triconja
#6003 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Cekaj ba, jel se to treba pricat sa "prijateljima" i kad nemate zajednickih interesa? Bog ti dao ja nisam sa 99% iz osnovne skole progovorio ni jedne do sad, a i iz srednje slicno, jednostavno, daleko od ociju daleko od srcacendlerbing wrote: Ne znam za druge, ja sam u svom komentaru, vezano za ovu temu, mislila na muškarce koji su na svoju inicijativu prestali sa komunikacijom među nama i to uglavnom prešutno, bacivši mi par ignorisanja da sama skontam da je to-to. Meni to ostavlja dojam da od drugih nije stizao i meni posvećivati vrijeme, pa sam otpala iz jednačine. U svakom slučaju, nije mu bilo stalo i meni je to dovoljno da se ohladim za svagda.
Način na koji si ti ovo gore opisao, djeluje kao da je u pitanju neki jaran koji se sjetio zovnuti na kafu nakon nekog vremena, ali nisam ja pričala o tim momcima.![]()
- duminjo
#6004 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Ovo i jeste Problem. Zena napisala konkreten slucaj a ti o nekom desetom. Ja Sam se drzao onoga sta je ona napisala. Opcenito o pozivima zä kafu, možemo OD NEDJELJEcendlerbing wrote:Ne znam za druge, ja sam u svom komentaru, vezano za ovu temu, mislila na muškarce koji su na svoju inicijativu prestali sa komunikacijom među nama i to uglavnom prešutno, bacivši mi par ignorisanja da sama skontam da je to-to. Meni to ostavlja dojam da od drugih nije stizao i meni posvećivati vrijeme, pa sam otpala iz jednačine. U svakom slučaju, nije mu bilo stalo i meni je to dovoljno da se ohladim za svagda.duminjo wrote:Meni kad se neko javi i ako me zanima zasto Se javio, pitam ga. Ispade da vi zene bolje znate zasto vam se neko javi nego taj neko.
Covjek se sjetio, javio. Fino od njega. Treba mu Se zahvaliti i ako se ne ode na tu kafu. Jebo kafu. Nego što se ismija covjek i naprica svašta o njemu. Tacno vas insan ne treba ni zvati. To su odmah neki pogledi sa visine, ufuravanja..
Nekada postoji trenuci kada se sjetite nekoga, iz nekog razloga. Uznete Telefon i javite mu Se. Možda je to Sve.
Al ne, hajmo mi njega hraknut
Način na koji si ti ovo gore opisao, djeluje kao da je u pitanju neki jaran koji se sjetio zovnuti na kafu nakon nekog vremena, ali nisam ja pričala o tim momcima.![]()
- MarlboroGold
#6005 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Koji si ti car...triconja wrote: Cekaj ba, jel se to treba pricat sa "prijateljima" i kad nemate zajednickih interesa? Bog ti dao ja nisam sa 99% iz osnovne skole progovorio ni jedne do sad, a i iz srednje slicno, jednostavno, daleko od ociju daleko od srca
- Nastasia
#6006 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Ja sam jucjateljicom pokusavala navesti imena ljudi sa kojima smo isli u srednju. Ne mogu da se sketim pola njij imenom a kamoli sta vise.MarlboroGold wrote:Koji si ti car...triconja wrote: Cekaj ba, jel se to treba pricat sa "prijateljima" i kad nemate zajednickih interesa? Bog ti dao ja nisam sa 99% iz osnovne skole progovorio ni jedne do sad, a i iz srednje slicno, jednostavno, daleko od ociju daleko od srca
- mad_max_ba
#6007 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
fakat vi mlađe generacijeNastasia wrote:Ja sam jucjateljicom pokusavala navesti imena ljudi sa kojima smo isli u srednju. Ne mogu da se sketim pola njij imenom a kamoli sta vise.MarlboroGold wrote:Koji si ti car...triconja wrote: Cekaj ba, jel se to treba pricat sa "prijateljima" i kad nemate zajednickih interesa? Bog ti dao ja nisam sa 99% iz osnovne skole progovorio ni jedne do sad, a i iz srednje slicno, jednostavno, daleko od ociju daleko od srca
evo nakon 20 godina završetka srednje, znao bih nabrojati 98% imena mog razreda iz srednje ova 2% su nadimci
doduše ratna generacija pa smo svi nekako bili bliži
- Nastasia
#6008 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Last edited by Nastasia on 25/05/2018 10:46, edited 1 time in total.
- duminjo
#6009 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Tacno ko da su ratovali jedno pored drugih a ne se medjusobno zaljubljivali.
Od osnovne znam dosta a od srednje sve. Sa pola njih u kontaktu. I sa par Profesora. Sve raja.
Hebo vas daljina i izgovor zä interes
Od osnovne znam dosta a od srednje sve. Sa pola njih u kontaktu. I sa par Profesora. Sve raja.
- MarlboroGold
#6010 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
I kod mene je bila slična situacija kao kod maxa, a to je da se i danas znamo iskupiti, a ne samo da znam imena, već i prezimena svakog. Srednju sam završio prije 11 godina.
Zavisi od odjeljenja i odnosa u istom... još jedan faktor koji danas dosta utiče je i interes, jer nikad nije bio izraženiji.
Zavisi od odjeljenja i odnosa u istom... još jedan faktor koji danas dosta utiče je i interes, jer nikad nije bio izraženiji.
- mad_max_ba
#6011 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
pa zato i napisahNastasia wrote:Iskreno maxo, bolio me ku.ac tad za njima, a sad pogotovo. :chomljava:
mi smo ta ratna generacija pa smo svi bili bliži,nismo imali sve pa smo se između sebe pomagali, kako naše odjeljenje tako i ostala tri...
Zamisli informatika učenje DOS-a na tabli, tj u svesci
nismo vidjeli kompjutere do 96-te
i ratne sitvacije...
evo nedavno smo imali 20 godina mature da su pojedini čak došli iz švedske, njemačke, švice na okupljanje tj na dva dana u BiH zbog toga. A ne da se ne vidimo godinama već i nemamo nikakve kontakte...
Izuzev onih koji su i tada slovili za šupke, ono svi se dogovorimo za bjež s časa nađe se njih par da ostane....
- Nastasia
#6012 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
A jarane, nije tvoje iskustvo univerzalno. Sta pjenis.duminjo wrote:Tacno ko da su ratovali jedno pored drugih a ne se medjusobno zaljubljivali.
Ja sam isla u razred sa djecom koja su ocjene dobijala jer je tetak direktor skole, strina profesorica, amidza ministar. Sa djecom koja su zivjela na Grbavici a u skolu na Pofalice dolazila sa autom koji je tata kupio za 18ti rodjendan. Sa djecom kojoj bi radila zadace, lektire, pismene radove a koja bi jedva cekala priliku da me uvale u nesto. To su kasnije postali ljudi koji su me zbog prvog uspjeha ogovarali.
Oprosti sto me ne zanima ni kako se zovu a kamoli neko druzenje sa njima
Last edited by Nastasia on 25/05/2018 10:52, edited 1 time in total.
- triconja
#6013 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Aha, socijalizacia nula bodovaMarlboroGold wrote:Koji si ti car...triconja wrote: Cekaj ba, jel se to treba pricat sa "prijateljima" i kad nemate zajednickih interesa? Bog ti dao ja nisam sa 99% iz osnovne skole progovorio ni jedne do sad, a i iz srednje slicno, jednostavno, daleko od ociju daleko od srca
- triconja
#6014 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Ja sam sa "najboljima jaranima", tj. onima sa kojima sam proveo 90% slobodnog vremena tokom ckolovanja do sada ostvario nula kontakta, znaci, nije do toga. More bit neka sihicka bolesNastasia wrote:A jarane, nije tvoje iskustvo univerzalno. Sta pjenis.duminjo wrote:Tacno ko da su ratovali jedno pored drugih a ne se medjusobno zaljubljivali.
Ja sam isla u razred sa djecom koja su ocjene dobijala jer je tetak direktor skole, strina profesorica, amidza ministar. Sa djecom koja su zivjela na Grbavici a u skolu na Pofalice dolazila sa autom koji je tata kupio za 18ti rodjendan. Sa djecom kojoj bi radila zadace, lektire, pismene radove a koja bi jedva cekala priliku da me uvale u nesto. To su kasnije postali ljudi koji su me zbog prvog uspjeha ogovarali.
Oprosti sto me ne zanima ni kako se zovu a kamoli neko druzenje sa njima :chomljava:
- duminjo
#6015 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Ne pjenim, nako Kazem. Sta Se dizes odmaNastasia wrote:A jarane, nije tvoje iskustvo univerzalno. Sta pjenis.duminjo wrote:Tacno ko da su ratovali jedno pored drugih a ne se medjusobno zaljubljivali.
Oprosti sto me ne zanima ni kako se zovu a kamoli neko druzenje sa njima
Normalno je da nisu svacija iskustva ista.
To tvoje je drugacije Malo. Niste se tada mogli, onda je logično da ne Mozete ni sada. Nego su Malo supacki ovi drugi koji su nekad kao bili nerazdvojni a sada se i ne poznaju. Opet njihova stvar.
Ja sam imo srecu da nas nije bilo puno. Bili smo slozni. Nikad Se nije desilo da neka grupa pobjegne a da neko ostane. Svi su jedva čekali da Se bjezi. Nije bilo ni kakvih grupica. Svako Se sa svakim druzio. Iski vikendom na planinu. Jebiga, bili ko šira familija i danas skoro svako zna ko sta Radi, gdje je i kako je.
I nemoj da dizes Ton vise.. Necu te zvati na kafu
- triconja
#6016 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Pa ima nas i supaka koji uglavnom ne osjecaju isto kao ostali ljudi (npr. meni je empatija nula i imam problema da shvatim osjecaje) ali mogu da napravim "prijatelja" jer mogu da procijenim sta ljudi vole i sta ih zanima i presaltam se na to, naravno dok imam od tog neke koristi.duminjo wrote: Nego su Malo supacki ovi drugi koji su nekad kao bili nerazdvojni a sada se i ne poznaju. Opet njihova stvar.
- Nastasia
#6017 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Spomenulo se drustvo iz skole, prvo sto si uradio je pretpostavio da su svi imali suoer iskustva ko ti, pa onda zapjenio, jebla vas daljina i interesi.
Ja sa tim ljudima nisam imala zajednickih interesa. Druzila sam se sa jednom djevojkom, sa kojom se i sad druzim i vidjam svako treci dan, i koju smatram prijateljem dozivotnim. Za ostalima mi pucketa
Ja sa tim ljudima nisam imala zajednickih interesa. Druzila sam se sa jednom djevojkom, sa kojom se i sad druzim i vidjam svako treci dan, i koju smatram prijateljem dozivotnim. Za ostalima mi pucketa
- mad_max_ba
#6018 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Pa okNastasia wrote:Spomenulo se drustvo iz skole, prvo sto si uradio je pretpostavio da su svi imali suoer iskustva ko ti, pa onda zapjenio, jebla vas daljina i interesi.
Nisu svima iskustva ista, nit su društva ista.
Ja samo mogu reći da sam imao tu sreću da smo baš raja bili svi i u osnovnoj školi i u gimnaziji i nosim ta neka pozitivna iskustva sa tom rajom.
Kao što je meni strano to da je kod tebe tako, tako je i tebi strano ovo moje...
a pozdravi prijateljicu
-
moonca
#6019 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Zasto roditelji upisuju, nekada i na drugom kraju grada djecu u prestizne skole, fakultete-- i pored toga sto imaju mozda priznate profesore vec i zbog sastava ucenika studenata. Tu se sticu 'poznanstva' 'poznanici' 'prijatelji' koji ce ti u zivotu vise pomoci nego li znaje koje steknes.triconja wrote:Pa ima nas i supaka koji uglavnom ne osjecaju isto kao ostali ljudi (npr. meni je empatija nula i imam problema da shvatim osjecaje) ali mogu da napravim "prijatelja" jer mogu da procijenim sta ljudi vole i sta ih zanima i presaltam se na to, naravno dok imam od tog neke koristi.duminjo wrote: Nego su Malo supacki ovi drugi koji su nekad kao bili nerazdvojni a sada se i ne poznaju. Opet njihova stvar.
- lmo
- Location: volim sto sam ero s kamena i drace....ko poskok sto skace
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#6021 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Baš, većina je na statusu - javi se ako šta bude trebalo.lmo wrote:jašta će.
Naravno, kad se javiš,
- annoy
#6022 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Zavidim ljudima koji su imali dobar i slozan razred.
Mi smo bili kao u americkim teen filmovima, hrpa grupica, popularnih i manje popularnih, bullying, svađanje, podmetanje, izrugivanje, tracanje itd.
Malo se to smirilo pred kraj skole kad su neki malo odrasli, ali nikad se nismo slagali. Druzila sam se samo s par ljudi zapravo.
Na petu godisnjicu mature nisam otisla, deseta je za par godina, mozda odem
Nekako nemam potrebu vidjeti vecinu tih ljudi...s onima s kojima sam bila dobra, cujem se povremeno, a s prijateljicom iz klupe se i dalje druzim.
Mi smo bili kao u americkim teen filmovima, hrpa grupica, popularnih i manje popularnih, bullying, svađanje, podmetanje, izrugivanje, tracanje itd.
Malo se to smirilo pred kraj skole kad su neki malo odrasli, ali nikad se nismo slagali. Druzila sam se samo s par ljudi zapravo.
Na petu godisnjicu mature nisam otisla, deseta je za par godina, mozda odem
Nekako nemam potrebu vidjeti vecinu tih ljudi...s onima s kojima sam bila dobra, cujem se povremeno, a s prijateljicom iz klupe se i dalje druzim.
- MarlboroGold
#6023 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Baš tako. Na 10 godina mature kod nas su samo 3 osobe nedostajale od nas 34, dok je kod nekih odjeljenja znalo biti samo 5-10 ljudi.
Svako ima svoje razloge i doživljaje.
Svako ima svoje razloge i doživljaje.
-
moonca
#6024 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Nekada je dovoljan samo jedan, da ti promjeni zivot.Tomahawk11 wrote: Baš, većina je na statusu -
- cendlerbing
#6025 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2
Možda monca nije daleko od istine...ali, samo kad naletiš na takvog prijatelja. Rijetki su.
Ja mogu reći da sam naletjela na jednu takvu prijateljicu. Preko nje sam čula za posao i bukvalno na njenu preporuku došla da radim s njom. Nije danas lako preporučiti nekoga. Em se u slučaju negativnog ishoda pokvari odnos između prijatelja, em potopiš na poslu svoj obraz. Naš se odnos nije pokvario nego smo se još više zbližile, i od prvog dana na poslu osjećam da mi čuva leđa, a to mnogo znači. Nadam se da ću joj nekad pokazati, koliko sam joj zahvalna.
Samo još da napomenem, da se vala ne bih mogla družiti s nekim samo jer imam koristi od njega a ovamo mi svaki minut s tom osobom ko godina. Zato od prijatelja i nemam nikog ko me negdje pogurao, osim ovaj usamljen, ali vrijedan promatranja, slučaj.
Ja mogu reći da sam naletjela na jednu takvu prijateljicu. Preko nje sam čula za posao i bukvalno na njenu preporuku došla da radim s njom. Nije danas lako preporučiti nekoga. Em se u slučaju negativnog ishoda pokvari odnos između prijatelja, em potopiš na poslu svoj obraz. Naš se odnos nije pokvario nego smo se još više zbližile, i od prvog dana na poslu osjećam da mi čuva leđa, a to mnogo znači. Nadam se da ću joj nekad pokazati, koliko sam joj zahvalna.
Samo još da napomenem, da se vala ne bih mogla družiti s nekim samo jer imam koristi od njega a ovamo mi svaki minut s tom osobom ko godina. Zato od prijatelja i nemam nikog ko me negdje pogurao, osim ovaj usamljen, ali vrijedan promatranja, slučaj.