Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
- HAVANA
#6001 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Da i ne pocinjemo pricu i poredjenja sto se tice sporta,muzike,aktivnosti,izvidjaca,gorana... 
-
detroit-mercy
#6002 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Varas se Dozeru, oni su ti koji kreiraju i vode procese u gradu. Sve su to momci sa sarajevskog asfaltaDozer wrote:@Detroit
Opet ti kazem - to sto ti vezes nema veze jedno s drugim.
@Prog321
Moze li i jedan jedini post bez maloumnosti...?
-
detroit-mercy
#6003 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Vi ste vjerovatno bili instruktori prposnim studenticamamadner wrote:Jah, skijanje i ljetovanje bili stroga normala.
Cijeli razred isao u skolu skijanja, dok smo mi koji smo vec znali skijat uzivali.
-
prog321
#6004 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Zivjeli ste pod staklenim zvonom.
U zemlji u kojoj je pucala inflacija preko 200% , nestašica svih osnovnih namirnica postala svakodnevnica.
U zemlji u kojoj je pucala inflacija preko 200% , nestašica svih osnovnih namirnica postala svakodnevnica.
- HAVANA
#6005 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
prog321 wrote:Zivjeli ste u staklenom zvonu.
Libo me racq,ja okrenem janje.

- madner
#6006 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Razred je bio 2 ili 3, kakve crne studentice.detroit-mercy wrote:Vi ste vjerovatno bili instruktori prposnim studenticamamadner wrote:Jah, skijanje i ljetovanje bili stroga normala.
Cijeli razred isao u skolu skijanja, dok smo mi koji smo vec znali skijat uzivali..
Bio je jedan, razvedena porodica (ovo je bilo nesto kao zig) on nije imao za skolu skijanja, no skupilo se nekako da i on ode jer su ostali bili skroz ok.
- supercali
#6007 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
vidis malo se varas bar za izetbegovica za ove ne znam gdje je porijeklodetroit-mercy wrote:Varas se Dozeru, oni su ti koji kreiraju i vode procese u gradu. Sve su to momci sa sarajevskog asfaltaDozer wrote:@Detroit
@Prog321
Moze li i jedan jedini post bez maloumnosti...?, Izetbegovic, Zvizdic, Lagumdzija, Komsic, Hadzic, niko od njih nije iz vukojebine. Ali ako ti tvrdis da nista od ovoga nema veze jedno sa drugim. Onda OK
.
to isto mozes reci i danas za gomilu djece koja je rodjena u sarajevu
e vidis stvar je da je alija iz bosanskog samca malog mjesta i kad se doselio sigurno je gajio jos uvijek obicaje iz samca i to je prenosio na sina bez obzira sto je rodjen u sarajevu
ista stvar je sa izbjeglicama koje su se vratile u bih pa on rodjen u selu na bjelasnici a dijete mu rodjeno u frankfurtu dosao ovdje i opet po svom a i dijete bez obzira sto pise frankfurt u rodnom
- animals
#6008 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Poceo si opasno da vrijedjas..niti sam glup, niti lazov, niti iz vukojebine..Ali Kemal wrote: Farmerke je nosilo 99% ljudi, isto kao i danas, tako da je ta tvrdnja da su farmerke bile ravne danasnjoj kupovini auta je najbocnija laz, tako da doticni koji to tvrdi, moze da bira da li je lazov, glup ili iz vukojebine.
B. Petrovac nije vukojebina, tako da takodje nema smisla podmetati normalna mjesta pod vukojebine
farmerice sam naveo kao metaforu, a ne bukvalno da su kostale ko auto..
ja lazem kad kazem da je vecina tadasnjeg stanovnistva zivjelo po selima, a
ne po gradovima..
i da su ta sela bila vecinom siromasna, osim po posavini , gdje su ljudi imali zemlje pa se malo bolje zivjelo..
ako vec serete o boljem zivotu, onda je i moj prvi komsija zivio kao Bog, vozio novo volvo..
slikao se sa drugom Titom, bio u ona doba, ma svi mi komunisti isto izgledali..
debeli i uhranjeni..djeca mu zivjela kao mali Bogovi..
ali to je bio jedan o hiljadu..barem u mome kraju..
-
detroit-mercy
#6009 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Naravno da opet dodjemo do arijevskih teorijasupercali wrote:vidis malo se varas bar za izetbegovica za ove ne znam gdje je porijeklodetroit-mercy wrote:Varas se Dozeru, oni su ti koji kreiraju i vode procese u gradu. Sve su to momci sa sarajevskog asfaltaDozer wrote:@Detroit
@Prog321
Moze li i jedan jedini post bez maloumnosti...?, Izetbegovic, Zvizdic, Lagumdzija, Komsic, Hadzic, niko od njih nije iz vukojebine. Ali ako ti tvrdis da nista od ovoga nema veze jedno sa drugim. Onda OK
.
to isto mozes reci i danas za gomilu djece koja je rodjena u sarajevu
e vidis stvar je da je alija iz bosanskog samca malog mjesta i kad se doselio sigurno je gajio jos uvijek obicaje iz samca i to je prenosio na sina bez obzira sto je rodjen u sarajevu
ista stvar je sa izbjeglicama koje su se vratile u bih pa on rodjen u selu na bjelasnici a dijete mu rodjeno u frankfurtu dosao ovdje i opet po svom a i dijete bez obzira sto pise frankfurt u rodnom
- animals
#6010 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Dosli smo do zakljucka da su u Jugoslaviji zivjeli kulturni ljudi koji su zivjeli u gradovima,
i seljacine, koje su zivjele po vukojebinama..
ovi potonji su krivi sto nam je drzava ovakva danas
-
kakonako
#6011 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Ekskurzije u Jugi,,,Evo sjecanje jednog ostarjelog.Moja prva ekskurzija je bila s izvidjacima u Molunatu,dvadesetjedan dan,bilo izvidjaca iz Jajca,Foce,Konjica...izlet brodom "Partizanka" u Kotor na Bokeljske noci i na Lovce...Naredna ekskurija,prvo glavni grad Sarajevo,spavanje u onom domu na Humu,Muzej,Gavrilo,Fabrika duhana,vozom preko Novog do Sibenika...obilazak fabrike glinice u Lozovcu,spavanje na Subicevcu,kupanje i landaranje...onda na brod pravac Dubrovnik(sa zastajanjem na Korculi)...na tramvaj pa u Ferijalno odmaraliste,Akvarijum,zidine,crkva Svetog Vlaha,kupanje na plocama,Lapadu...Jednog nam jarana udario tramvaj,sreca nista strasno,smjestili ga u bolnicu,profa produzio boravak tri dana a mimu ispod prozora pjevali:"Moju dragu pregazio trajvan,i neka je kad je bila hajvan..."Povratak "cirom" preko Ivana...Jebo,tad,inostranstvo.E,malo kasnije,kao apsolventi Francuska i Spanija,pitati raju sa ekonomije.Izmedju poneka brigada,Cehinja i sila dozivljaja i druzenja.
-
detroit-mercy
#6012 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Tako nekako, iako je to bila ozbiljna civilizacija i svi imali i svima bilo istoanimals wrote:Dosli smo do zakljucka da su u Jugoslaviji zivjeli kulturni ljudi koji su zivjeli u gradovima,
Mada, bilo je ovih arijevaca za koje su ostali bili niza kasta i onda se cude, od kuda razlike danas medju ljudima
- Ali Kemal
#6013 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Čuj metaforu, pa nije ovo pismeni zadatak za četvrti razred osnove školeanimals wrote:Poceo si opasno da vrijedjas..niti sam glup, niti lazov, niti iz vukojebine..Ali Kemal wrote: Farmerke je nosilo 99% ljudi, isto kao i danas, tako da je ta tvrdnja da su farmerke bile ravne danasnjoj kupovini auta je najbocnija laz, tako da doticni koji to tvrdi, moze da bira da li je lazov, glup ili iz vukojebine.
B. Petrovac nije vukojebina, tako da takodje nema smisla podmetati normalna mjesta pod vukojebine
farmerice sam naveo kao metaforu, a ne bukvalno da su kostale ko auto..
Jasno se zna o čemu se raspravlja i ti si to rekao nadajući se da će neko da povjeruje u te laži.
Jebiga jarane lažeš, nisam ti ja kriv tome.
Na osnovu čega to tvrdiš, podaci sa popisa ili odokaanimals wrote:ja lazem kad kazem da je vecina tadasnjeg stanovnistva zivjelo po selima, a
ne po gradovima..
Ako je sa popisa, mene mrzi da po tome kopam, pa onda iskopaj brate za nas te podatke, pa ih onda uporedi sa novim popisom
Koliko god da su bila siromašna, sada su siromašnija, tako da još jednom pročitaš naslov teme i paziš šta pišešanimals wrote:i da su ta sela bila vecinom siromasna, osim po posavini , gdje su ljudi imali zemlje pa se malo bolje zivjelo...
- HAVANA
#6014 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Kakvi bolan arijevci.Ja sam dijete razvedenih roditelja,majka sama podigla i odgojila dvoje djece.Niko ni na kakvoj funkciji nije bio,radnicka porodica.Zivio i odrastao kao i 90% mojih prijatelja.Sretan.
- supercali
#6015 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
ne dolazimodetroit-mercy wrote: Naravno da opet dodjemo do arijevskih teorijageografski MDvor-Carsija, rodoslovno minimum cetiri generacije sa te lokacije, rodjene
dolazimo do odgoja i svjetonazora a nikako sa mjestom rodjenja
pa onaj debil hatic je koliko generacija sa carsije fazoni a on papak da ne moze biti veci i pricom i odjevanjem i ponasanjem i svim
ono sto se odnosilo na ruralno urbano tada sam ja shvatio iz razloga sto je tada bilo teze dostupno nekome iz livna nabaviti farmerke i bile su skuplje njima kupiti nego nekome iz sarajeva beograda pa i zenice tuzle itd
znas to je slucaj sada s nama sto se tice svijeta i europe
preko pika i u radnjama neke marke su ko zara skupe dok su u njemackoj to proizvodi za obican narod
tipa beneton zara i sl
ovdje ko ima zarino nesto je dama fazoni i jedva dokucivo dok ce neka juanita iz barcelone to nositi oko kuce
- animals
#6016 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Koje lazi..Ali Kemal wrote:Čuj metaforu, pa nije ovo pismeni zadatak za četvrti razred osnove školeanimals wrote:Poceo si opasno da vrijedjas..niti sam glup, niti lazov, niti iz vukojebine..Ali Kemal wrote: Farmerke je nosilo 99% ljudi, isto kao i danas, tako da je ta tvrdnja da su farmerke bile ravne danasnjoj kupovini auta je najbocnija laz, tako da doticni koji to tvrdi, moze da bira da li je lazov, glup ili iz vukojebine.
farmerice sam naveo kao metaforu, a ne bukvalno da su kostale ko auto..![]()
Jasno se zna o čemu se raspravlja i ti si to rekao nadajući se da će neko da povjeruje u te laži.
Jebiga jarane lažeš, nisam ti ja kriv tome.
Na osnovu čega to tvrdiš, podaci sa popisa ili odokaanimals wrote:ja lazem kad kazem da je vecina tadasnjeg stanovnistva zivjelo po selima, a
ne po gradovima..![]()
Ako je sa popisa, mene mrzi da po tome kopam, pa onda iskopaj brate za nas te podatke, pa ih onda uporedi sa novim popisom![]()
Koliko god da su bila siromašna, sada su siromašnija, tako da još jednom pročitaš naslov teme i paziš šta pišešanimals wrote:i da su ta sela bila vecinom siromasna, osim po posavini , gdje su ljudi imali zemlje pa se malo bolje zivjelo...
jel se islo po farmerice u Trst..
jel bila nestasica kave, deterdjenata, brasna, benzina, picke materine..
sta seres vise..u kojoj si ti to drzavi zivio..
-
45cents
#6017 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Pokazalo se šta je bila ta država kada se raspadala.
JNA naoružala četnike....
Tu prestaje razmišljanje.
Ili JNA bombardovala i gađala svoje građane, narod koji ju je osnovao?
Da je šta valjalo razišli bi se kao Češka i Slovačka...
Zamislite poklič: "Svi Česi u jednoj državi"..
Zato je bolje trajno zatvoriti svaku diskusiju i zakonom zabraniti spominjanje SFRJ, ma kako da nam je loše danas ili sutra.
JNA naoružala četnike....
Tu prestaje razmišljanje.
Ili JNA bombardovala i gađala svoje građane, narod koji ju je osnovao?
Da je šta valjalo razišli bi se kao Češka i Slovačka...
Zamislite poklič: "Svi Česi u jednoj državi"..
Zato je bolje trajno zatvoriti svaku diskusiju i zakonom zabraniti spominjanje SFRJ, ma kako da nam je loše danas ili sutra.
- animals
#6018 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Vjerujem ti..ali da si imao sve, isao redovno na ekskurzije,HAVANA wrote:Kakvi bolan arijevci.Ja sam dijete razvedenih roditelja,majka sama podigla i odgojila dvoje djece.Niko ni na kakvoj funkciji nije bio,radnicka porodica.Zivio i odrastao kao i 90% mojih prijatelja.Sretan.
nosio se po posljednjoj modi, o tome prica par forumasa..
svi smo bili sretni, normalno, bili smo djeca..
-
detroit-mercy
#6019 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Arijevici se je odnosilo na ko vlada u Sarajevu danas i odakle su ti ljudi, pa je bila upadica Izetbegovicu babo iz SamcaHAVANA wrote:Kakvi bolan arijevci.Ja sam dijete razvedenih roditelja,majka sama podigla i odgojila dvoje djece.Niko ni na kakvoj funkciji nije bio,radnicka porodica.Zivio i odrastao kao i 90% mojih prijatelja.Sretan.
-
detroit-mercy
#6020 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Po tebi, koji je to procenat prijeratnih sarajlija imao taj zeljeni odgoj i svetonazor, onda pobijamo opet i ovu danasnju teoriju u kojoj su divlji istjerali pitome pa sve u kurcusupercali wrote:ne dolazimodetroit-mercy wrote: Naravno da opet dodjemo do arijevskih teorijageografski MDvor-Carsija, rodoslovno minimum cetiri generacije sa te lokacije, rodjene
pa onaj debil hatic je koliko generacija sa carsije fazoni a on papak da ne moze biti veci i pricom i odjevanjem i ponasanjem i svim
ono sto se odnosilo na ruralno urbano tada sam ja shvatio iz razloga sto je tada bilo teze dostupno nekome iz livna nabaviti farmerke i bile su skuplje njima kupiti nego nekome iz sarajeva beograda pa i zenice tuzle itd
preko pika i u radnjama neke marke su ko zara skupe dok su u njemackoj to proizvodi za obican narod
tipa beneton zara i sl
ovdje ko ima zarino nesto je dama fazoni i jedva dokucivo dok ce neka juanita iz barcelone to nositi oko kuce
-
prog321
#6021 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Ma svi isli u Spaniju kada je 1 dolar vijedio 2500 dinara.
Svako ponese vrecu ovih ispod i uzivaju na spanskoj obali. Milina

Svako ponese vrecu ovih ispod i uzivaju na spanskoj obali. Milina

- supercali
#6022 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
pa adj recimo da je nekih 65-70% prijeratnih stanovnika znaci bez obzira na mjesto rodjenja imalo taj neki normalan odgoj i sldetroit-mercy wrote:Po tebi, koji je to procenat prijeratnih sarajlija imao taj zeljeni odgoj i svetonazor, onda pobijamo opet i ovu danasnju teoriju u kojoj su divlji istjerali pitome pa sve u kurcusupercali wrote:ne dolazimodetroit-mercy wrote: Naravno da opet dodjemo do arijevskih teorijageografski MDvor-Carsija, rodoslovno minimum cetiri generacije sa te lokacije, rodjene
tipa beneton zara i sl
ovdje ko ima zarino nesto je dama fazoni i jedva dokucivo dok ce neka juanita iz barcelone to nositi oko kuce.
vidis u ovih 30-35% ulaze i hatic i izetbegovic i delalic koji je rodjen u sandzaku negdje
shvatas li poentu?
nije bitno gdje si rodjen
uzmi primjer 2 brata jedan ostao na selu drugi otisao studirati u gradu
velika mogucnost je da ce onaj biti "zatucan" koji je ostao a ovaj student da ce imati vece manire jer je upoznao i naucio nesto sto nije mogao nauciti u tom selu
- Ali Kemal
#6023 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
Išao je ko je htio, a farmerice su svi nosili još od sedamadesetih godina i nije se moralo ići u Trst, jer su se regularno prodavale.animals wrote:Koje lazi..
jel se islo po farmerice u Trst..
Prve licencne su bile koliko se sjecam, a nije ni bitno toliko, Lee Cooper, a poslije i Levis, tako da bi trebao da prestaneš da lupetaš.
Sve u svemu farmerice su bile potpuno normalna stvar i glupo ih je pominjati i provaljivati se više.
To su bile povremene, u suštini zanemarljive pojave.animals wrote:jel bila nestasica kave, deterdjenata, brasna, benzina, picke materine..
sta seres vise..u kojoj si ti to drzavi zivio..
Takodje opet lažeš jer brašna nije bila nikada nestašica. hljeba je bio jeftin i dostupan svima, seljaci su dolazili i po gradu kupili stari hljeb za pomije.
Nestašice kafe i deterdženta se ne sjećam jer me je za to bolio tuki, niti sam bio neki kafedžija, niti sam prao veš
Jugoslavija je pored svega ekonomski išla naprijed i razvijala se, otvarali se proizvodni pogoni, povezivali sa svijetom, kao navedeni primjer proizvodnje Levis garderobe ili Adidas obuce, auto industrije, avionske industrije, ko će se sada sjetiti svega, dok sada o proizvodnji niko ne razmišlja, daj da se rasproda šta može, Arapi kupuju zemlju za bud zašto i svi im se raduju da utale malo svoje vukojebine, maštaju da dodju i u njihov kraj, jedna moralna bijeda i katastrofa.
- HAVANA
#6024 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
detroit-mercy wrote:Arijevici se je odnosilo na ko vlada u Sarajevu danas i odakle su ti ljudi, pa je bila upadica Izetbegovicu babo iz SamcaHAVANA wrote:Kakvi bolan arijevci.Ja sam dijete razvedenih roditelja,majka sama podigla i odgojila dvoje djece.Niko ni na kakvoj funkciji nije bio,radnicka porodica.Zivio i odrastao kao i 90% mojih prijatelja.Sretan.. Valjda cistas o cemu se pise, ili onako ko padobranac samo bubnes.
Ne da mi se stvarno naglabati i supljirati... ali ne kontam ko normalan moze reci da je sad bolje? To je valjda tema,kako je bilo,kako je sad? Ovo je cirkus,ovo nije nikakav sistem,ovo nije nista,ovo je obicno rasulo i budalastina...Zdravlje i zivote smo dali za ovu budalastinu.Izgubili smo sve za sta smo se borili.Prevarili su nas svi redom zarad svojih interesa.Imam ja,imam i vise nego sto mi treba.Al nisam ja mjerilo.Jebo mene,ja cu se snaci da u kambodzu odem,ne bojim se ja za sebe dok sam pokretan i ziv.Teze mi ne moze biti nego sto mi je bilo u ratu,manje ne mogu imati nego sto sam imao u ratu.Koliko god imam u plusu sam.Ono prije rata je bajka,san...Ja imam ali mnogi za koje bi volio da i oni imaju,nemaju.Ostavljeni,prevareni,gladni,zedni,duzni...Ovo je mudo od ovce,ovo je nista.Volim je otac je jebo al mi se i gadi.
- animals
#6025 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište
[quote="Ali Kemal"]
Ne vrijedi sa tobom raspravljati..nego ti meni reci koliko si ti god zivio u toj Jugoslaviji..
ili pises po sjecanju svoga tate..
Ne vrijedi sa tobom raspravljati..nego ti meni reci koliko si ti god zivio u toj Jugoslaviji..
ili pises po sjecanju svoga tate..