BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

ko nudi najbolje usluge po najnižim cijenama ?

bhtelecom
14
20%
eronet
7
10%
mtel
7
10%
haloo
4
6%
Novotel
38
54%

Total votes: 70

febo_acm

#6001 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by febo_acm »

Ja zivim na Stupu. Oko moje zgrade na otvorenom nema 3g signala na Eronetu i Gofree. Citav zivot sam zivio na Cengic Vili i tu su mi svi operateri bili isti.
duffy_duck

#6002 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by duffy_duck »

Koji mobilni operater je najjeftijniji sto se tice mobilnog interneta i kvalitetniji. Trenutno imam Telecom sim karticu i broj ali uzasni su sto se 3G tice i sad me odprilike zanima koji mobilni operater je najbolji ?
nagibSA

#6003 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by nagibSA »

Dopunio 3KM na eronetu sad, elektronskom dopunom, nije se nista produzilo vremensko trajanje racuna, trebalo bi barem 7 dana... :-) Kakvo je stanje na slagalici u veui tih dopuna i vazenja... :) :izet:

Mogu lo se korisiti kupljeni paketi na slagalici, ako istekne racun? :)

:thumbup: :sax:
Qler

#6004 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Qler »

hej treba mi neka prepadi kartica dvije stvari su mi bitne dosta MB i dugo da traje dopuna. Ko je najbolji trenutno? Jeli halo i dalje ili sad ima neko drugi?
smartXL

#6005 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by smartXL »

nagibSA wrote:Dopunio 3KM na eronetu sad, elektronskom dopunom, nije se nista produzilo vremensko trajanje racuna, trebalo bi barem 7 dana... :-) Kakvo je stanje na slagalici u veui tih dopuna i vazenja... :) :izet:

Mogu lo se korisiti kupljeni paketi na slagalici, ako istekne racun? :)

:thumbup: :sax:
Dopuna ti se racuna od dana dopune, a ne od dana isteka racuna, tako da ako ti je racun isticao za npr 10 dana a ti dopunio iznos koji ti produzava kredit 7 dana, to neces vidjet na racunu (datumi se ne sabiru).

Kad ti istekne racun, ni jednu uslugu ne mozes obavit, osim primanja poziva i sms poruka, bez obzira sto ti dokupljeni paket vazi.
nagibSA

#6006 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by nagibSA »

smartXL wrote: Dopuna ti se racuna od dana dopune, a ne od dana isteka racuna, tako da ako ti je racun isticao za npr 10 dana a ti dopunio iznos koji ti produzava kredit 7 dana, to neces vidjet na racunu (datumi se ne sabiru).

Kad ti istekne racun, ni jednu uslugu ne mozes obavit, osim primanja poziva i sms poruka, bez obzira sto ti dokupljeni paket vazi.
:thumbup:

Nisam znao ovo za dopune, nisam to primjetio na mtelu da je bilo.

Dobro, da znam od sada, dopunjavati kad istice datum, a ne ranije.
Sanjarko

#6007 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

Niko meni ne odgovori na pitanje. Kojem telekomu najduze broj vazi kada istekne kredit.
Sanjarko

#6008 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

Zna li iko. Ili je kod svih isto ili slicno.
bumerangss

#6009 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by bumerangss »

Vizionar 1985 wrote:Zna li iko. Ili je kod svih isto ili slicno.
Kod svih slicno
bumerangss

#6010 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by bumerangss »

Qler wrote:hej treba mi neka prepadi kartica dvije stvari su mi bitne dosta MB i dugo da traje dopuna. Ko je najbolji trenutno? Jeli halo i dalje ili sad ima neko drugi?
GO free ja koristim. 10 KM dopune važi 90 dana a internet za 10 KM aktiviraš 3 gige koje ti važe 30 dana a ako i potrošiš prije onda surfaš na 128 kbs brzinom što je duplo više nego kod BHTelecoma. Obracunska jedinica za razgovor je jedna sekunda sto je najpovoljnije jer koliko pricas toliko i platiš a ne kao na ULtri obracunska je 60 sekundi pa ti onda skine 20 feninga pricao ti 10 ili 59 sekundi :-)
duffy_duck

#6011 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by duffy_duck »

bumerangss wrote:
Qler wrote:hej treba mi neka prepadi kartica dvije stvari su mi bitne dosta MB i dugo da traje dopuna. Ko je najbolji trenutno? Jeli halo i dalje ili sad ima neko drugi?
GO free ja koristim. 10 KM dopune važi 90 dana a internet za 10 KM aktiviraš 3 gige koje ti važe 30 dana a ako i potrošiš prije onda surfaš na 128 kbs brzinom što je duplo više nego kod BHTelecoma. Obracunska jedinica za razgovor je jedna sekunda sto je najpovoljnije jer koliko pricas toliko i platiš a ne kao na ULtri obracunska je 60 sekundi pa ti onda skine 20 feninga pricao ti 10 ili 59 sekundi :-)
Gdje ima kupiti tu karticu i koji je pozivni ?
diablobih

#6012 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by diablobih »

duffy_duck wrote:
bumerangss wrote:
Gdje ima kupiti tu karticu i koji je pozivni ?
Na svakoj trafici, 065 ili 066, ali uvijek mozes prenijeti broj.
duffy_duck

#6013 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by duffy_duck »

Zar nije 065 i 066 mtel? I kopka me ovo sto u Bih nemaju podrsku odnosno broj telefona.
diablobih

#6014 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by diablobih »

duffy_duck wrote:
Zar nije 065 i 066 mtel? I kopka me ovo sto u Bih nemaju podrsku odnosno broj telefona.
Go Free je podoperater Mtela, kao sto je Halo od Eroneta.

Ne kontam, kakvu podrsku?

http://www.gofree.ba/podrska/korisnickaPodrska

Je li mislis korisnicku?
duffy_duck

#6015 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by duffy_duck »

diablobih wrote:
duffy_duck wrote:
Go Free je podoperater Mtela, kao sto je Halo od Eroneta.

Ne kontam, kakvu podrsku?

http://www.gofree.ba/podrska/korisnickaPodrska

Je li mislis korisnicku?
Da
Posmatrac_007

#6017 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Posmatrac_007 »

Gofree broj ima kupiti samo u dvije poslovnice Logosofta u Sarajevu a dopune racuna samo u tim poslovnicama ili na trafikama Duhanprometa. Kartice je mozda moguce naci na Hifa petrol pumpama ali je velika vjerovatnoca da ne rade jer im je istekao rok upotrebe. Ja sam kupio tako i ubijedio me radnik da je ispravna ali je bila vec istekla i ugasena pa kada sam dosao u Logosoft kazu vratite se na Hifu da vam vrate novac :-)
Kada sam dopunjavao racun na duhanpromet trafikama kaze mozemo dopunjavati ali vise ne drzimo kartice sa brojem.
Pozivni broj je 067 i to je numeracija i mreza mtela.
Kvalitet je isti kao kod mtela jer je to mtel mreza samo je problem za dopune jer se mora traziti iskljucivo duhanpromet trafika.
Sanjarko

#6018 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

bumerangss wrote:
Vizionar 1985 wrote:Zna li iko. Ili je kod svih isto ili slicno.
Kod svih slicno
Hvala.
fusion_ba

#6019 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by fusion_ba »

Moze li se gofree dopuniti karticom preko neta? Znam da imaju sajtovi za dopune za bht, eronet, mtel, haloo poput ova dva

mtel http://www.financ.ba/topup/index.php?cookies=En46l3
ostali http://www.ackrila.com/topup/index.php?cookies=En46l3

ali nigdje nema opcije GoFree. jedino ima mtel, pa mozda to uspije, nemam gofree da pokusam. ako to moze onda je dovoljno samo nabaviti broj a za dopune se ne treba brinuti.
Posmatrac_007

#6020 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Posmatrac_007 »

Pokušao sam jednom na trafici dopuniti gofree, isto sam razmišljao i rekao radnici da odabere mtel na pos aparatu jer nije imala ponuđeno gofree. Dopuna nije uspjela, tako da vjerovatno ne radi ni online kada nema ponuđen gofree.
Grof

#6021 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Grof »

fusion_ba wrote:Moze li se gofree dopuniti karticom preko neta? Znam da imaju sajtovi za dopune za bht, eronet, mtel, haloo poput ova dva

ali nigdje nema opcije GoFree. jedino ima mtel, pa mozda to uspije, nemam gofree da pokusam. ako to moze onda je dovoljno samo nabaviti broj a za dopune se ne treba brinuti.
Imas na edopuna.ba
fusion_ba

#6022 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by fusion_ba »

E super, onda dostupnost dopuna nije problem.
getriba

#6023 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by getriba »

fusion_ba wrote:Moze li se gofree dopuniti karticom preko neta? Znam da imaju sajtovi za dopune za bht, eronet, mtel, haloo poput ova dva

Eronet ima svoju online nadoplatu bez provizije:
http://www.hteronet.ba/privatni-korisnici/kupi-bon/
puz_u_salati

#6025 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by puz_u_salati »

Danas mi poštom stigla SIM kartica, izjava i zahtjev za prelazak i prenosi broja. Još nekoliko dana i napokon da se kutarišem BHT uhljeba. Samo se nadam da prenos neće dugo trajati.
Post Reply