Sirija

Locked
Challenger__

#6001 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

sarajevoxxxx wrote:Haleb: Asadove snage povratile kontrolu nad Hanasirom
:thumbup:
Aleppo province: Regular forces progressed in the Khanaser town of southern Reef Aleppo after clashes with al-Nusra front, the ISIS, and several rebel battalions (Jeish Mohammad, Nour al-Deen al-Zanki and Ahrar al-Sham), reports that regular forces took hold of parts of the town in an attempt to open the supply line between Aleppo city and Ma'amel al-Difa' of al-Safira city. A man was shot by sniper at the Karaj al-Hajz crossing in Bustan al-Qasr. A rebel fighter from al-Kalasa neighbourhood was killed by clashes with regular forces in al-Leirmon. Clashes are ongoing between fighters from the A'seft al-Shamal rebel brigade and ISIS fighters in A'zaz, reports of ISIS reinforcements. The airforce opened gunfire with heavy machine guns on the towns of al-Atareb, Khan al-A'sal and Kafrnaha. The airforce carried out an air raid on the Minnegh military airport that is under the control of the ISIS and several rebel battalions and an air raid on areas in Reef A'zaz city. Rebel fighters launched domestic rockets on the Nubbul and al-Zahra' towns. ISIS fighters attached a checkpoint in Qastal Jendo of Reef A'frin city which led to clashes between the ISIS and YPG fighters, reports that at least 3 ISIS fighters were killed.
Syrian Observatory for Human Rights

> položaj na mapi
Challenger__

#6002 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Žestoki sukobi između jedinica FSA i Al-Qaede nadomak Turske granice:
Al Qaeda-linked group advances on Syrian rebels near Turkey

Al Qaeda-linked fighters fought rival Syrian rebels near the border with Turkey on Wednesday, activists said, in an outbreak of violence driven by the divisions between factions battling President Bashar al-Assad.
REUTERS

_____

Image

Ne dajte se FSA dečki, Damask, SAA, sva Sirija i većina Klixa je uz vas :-D !
Challenger__

#6003 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Image

:lol: :lol:
Avetinho

#6004 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Challenger__ wrote:Image

:lol: :lol:
Hajde ko ce gluplju sliku stavit.

Ovako to izgleda na advancetu.
Almaz

#6005 Re: Sirija

Post by Almaz »

Ja Sam Odavle wrote: Hajde ko ce gluplju sliku stavit.Ovako to izgleda na advancetu.
A ovako u stvarnosti :D

Image
Almaz

#6006 Re: Sirija

Post by Almaz »

cetmi wrote: Mislim da je to za tebe više puta rečeno na ovom forumu, a posebno na ovoj temi. Postavio sam ti jednostavno pitanje: ko postavlja bobme u sunijskim džamijama i četvrtima i izbjegavaš da odgovoriš?
Postavljaju ih isti oni koji su ubili Bhutija,jednog od najcjenjenijih sunija u Siriji.
Almaz

#6007 Re: Sirija

Post by Almaz »

cetmi wrote: Da li misliš na neke tekfirije iz šijske grupacije, jer i među šijama ima tekfirija. Evo na ovoj temi mene je ovaj @underwater više puta nazvao nevjernikom.Ili misliš da ovi ubijaju i jedne i druge?
Sigurno da i medju Sijama ima tekfirija koji tu i tamo ucine neko nedjelo koje je tipicno za sunitske tekfirdzije.
Toliki direktni napadi vehabista na sije sirom muslimanskog svijeta neizbjezno su morali rezultirati pojedincima medju sijama koji zele da se svete. Samo moramo znati jednu vrlo bitnu razliku izmedju jednih i drugih:

Sijtske tekfirdzije nemaju "blagoslov" sijtske uleme za cinjenje takvih nedjela dok kod sunitskih vehabista to nije tako. Najveci sunitski celnici su im odobrili njihova zvjerstva koja cine nad onima koji ne razmisljaju kao oni.
zemomak

#6008 Re: Sirija

Post by zemomak »

Morsi preselio...

Sent from my iPhone 5 using TT
vivaldi

#6009 Re: Sirija

Post by vivaldi »

zemomak wrote:Morsi preselio...

nije, kazu da je u bolnici u jordanu

edit: izgleda da ipak jeste
Last edited by vivaldi on 02/10/2013 22:19, edited 1 time in total.
Avetinho

#6010 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Almaz wrote:
Ja Sam Odavle wrote: Hajde ko ce gluplju sliku stavit.Ovako to izgleda na advancetu.
A ovako u stvarnosti :D

Image
Almaz, koji ti je bio nik ranije prije nego sto si popio ban?

Nekako ne mogu da se sjetim postova ovakvog kvaliteta od ranije, osim kad prepisuju sa advanceta.
dječak sa šibicama

#6011 Re: Sirija

Post by dječak sa šibicama »

vivaldi wrote:

nije, kazu da je u bolnici u jordanu
http://documents.sy/image.php?id=2460&lang=en

gotov je
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#6012 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

Ja Sam Odavle wrote: Almaz, koji ti je bio nik ranije prije nego sto si popio ban?

Nekako ne mogu da se sjetim postova ovakvog kvaliteta od ranije, osim kad prepisuju sa advanceta.
basar
vivaldi

#6013 Re: Sirija

Post by vivaldi »

dječak sa šibicama wrote:gotov je
pa ovdje je bio ziv vidi se, rekli su da je u bolnici u jordanu, ali izgleda d aje umro
Avetinho

#6014 Re: Sirija

Post by Avetinho »

japin_mutapi wrote:
Ja Sam Odavle wrote: Almaz, koji ti je bio nik ranije prije nego sto si popio ban?

basar
A pa naravno. Sad mi je jasnije.
sarajevoxxxx

#6015 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Desetine poginulih u sukobima Daiša i jedinice FSA Asifetu Šimal. Daiš napada prema aerodromu Meng, dva vojna punkta i jedan vojni logor je pod kontrolom ISIL-a.
sarajevoxxxx

#6016 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Hanasir: FSA negira pad Hanasira u potpunosti, Asadove snage zauzele jedan dio
sarajevoxxxx

#6017 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Šejh Salih i njegovi prijatelji odlučili se na štrajk glađu sve dok se mjestima koja su u okruženju Asadovih snaga ne dopremi hrana.

''Povodeći se za kur'anskim motom ''I drugima daju prednost iako je njima potrebnije'' započinjemo štrajk glađu i nećemo ga prekinuti sve dok se djeci i ženama u južnom dijelu Damaska ne dostavi hrana, i pozivamo ostale mladiće da nam se pridruže'' kaže šejh Salih.

sarajevoxxxx

#6018 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Damask, Džuber: Poginuo ratni reporter Asadovih snaga Lorens Hikmet Hamud, koji je također bio i pripadnik Asadovog specijalnog odreda.

Image

Režimska tensikija
https://www.facebook.com/JABLEH.NEWS.CITY
Last edited by sarajevoxxxx on 03/10/2013 00:00, edited 1 time in total.
Kikibombona

#6019 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

sarajevoxxxx wrote:Desetine poginulih u sukobima Daiša i jedinice FSA Asifetu Šimal. Daiš napada prema aerodromu Meng, dva vojna punkta i jedan vojni logor je pod kontrolom ISIL-a.
Asifetu Simal, je li to ona jedinica iz Azaza koju si spominjao?

Na cijoj strani su Nusra i grupa oko njih koja je se nedavno ujedinila?
sarajevoxxxx

#6020 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Kikibombona wrote:
sarajevoxxxx wrote:Desetine poginulih u sukobima Daiša i jedinice FSA Asifetu Šimal. Daiš napada prema aerodromu Meng, dva vojna punkta i jedan vojni logor je pod kontrolom ISIL-a.
Asifetu Simal, je li to ona jedinica iz Azaza koju si spominjao?

Na cijoj strani su Nusra i grupa oko njih koja je se nedavno ujedinila?
Nisu ni na čijoj. Asifetu Šimal preko medija poziva Liva Tevhid i druge jedinice da se umiješaju i prekinu nasilje.
Almaz

#6021 Re: Sirija

Post by Almaz »

Đe ?
Almaz

#6022 Re: Sirija

Post by Almaz »

Ja Sam Odande
sarajevoxxxx

#6023 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Homs: Jedinica FSA Elbudin Arslan danas nakon pokušaja Asadovih snaga da prodru u selo Al Smalil Konkursom uništila režimski tenk u južnom predgrađu Homsa.

sarajevoxxxx

#6024 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Homs: FSA u gradu Rusten dala Daišu rok od 48 sati da napusti sjevernu okolicu Homsa

Kikibombona

#6025 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Ko su sad Daiš?

Je li ISIL usamljen u ovim sukuobima i tenzijama ili imaju podrsku od nekih znacajnijih jedinica? Od ranije je poznato da se recimo ne mirisu sa Nusrom.

Totalno je tesko skontati ko je ko, ko je gdje jak, ko je sa kim dobar. Nikakve organizacije kod pobunjenika.
Locked